به گزارش مشرق، روز شانزدهم آذر این خبر تایید شد که پسر «گادی آیزنکوت» رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی به هلاکت رسید. «کتائب القسام» در همین رابطه اعلام کرد:
- مبارزان ما ورودی تونل شرق تل زعتر واقع در شمال باریکه غزه را بمبگذاری کردند و به محض ورود نظامیان صهیونیست و اقدام آنها برای گشودن در تونل، بمبها منفجر شدند. در این عملیات پسرِ گادی آیزنکوت رئیس سابق ستاد ارتش و یکی از وزرای شورای جنگ اسرائیل به هلاکت رسید.
ژنرال «گادی آیزنکوت» مبدع دکترین ضاحیه
اما این ژنرال صهیونیست که بود؟
شروع نظامیگری گادی آیزنکوت از سال ۱۹۷۸ میلادی در تیپ گولانی (خشنترین نیروهای ارتش اسرائیل) بود. او در جریان جنگ اول لبنان (۱۹۸۲ - ۲۰۰۰ میلادی) حضور داشت. حزب الله لبنان در جریان همین جنگ متولد شد و در نهایت توانست ارتش اسرائیل را در سال ۲۰۰۰ میلادی (۱۳۷۹ ه.ش) مجبور به فرار شبانه از خاک این کشور کند.
گادی آیزنکوت سال ۱۳۹۹ در بیستمین سالگرد فرار از لبنان گفت: «حزبالله لبنان توانست به اهداف راهبردی خود در مقابله با ارتش اسرائیل دست یابد و آن اخراج اسرائیل از لبنان از طریق جنگهای چریکی یا جنگهای فرسایشی با نیروهای نظامی ما بود. حزبالله از طریق یک سلسله عملیات نظامی پیچیده، ارتش اسرائیل را آشفته کرد و باعث کشته شدن تعدادی از نظامیان ارتش اسرائیل شد. به همین دلیل مجبور به خروج از لبنان شدیم و این چیزی بود که حزبالله خواستار آن بود.»
آیزنکوت در ژوئن ۲۰۰۵ به سمت ریاست اداره عملیات ارتش اسرائیل ارتقا یافت. این بخش مسئول آماده سازی ارتش اسرائیل برای جنگ است. یک سال بعد، او رئیس فرماندهی جبهه شمالی اراضی اشغالی شد. جنگ ۳۳ روزه (جنگ دوم لبنان) در سال ۲۰۰۶ شروع شد. گادی آیزنکوت یکی از ژنرالهای اسرائیل در این جنگ بود. رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه به دلیل عدم توانایی در غلبه به نیروهای مقاومت، مفهومی جدیدی را در چارچوب بازدارندگی ادعایی تعریف کرد.
رژیم صهیونیستی در این جنگ، منطقه ضاحیه بیروت را به صورت مستمر زیر بمباران قرار داد. ضاحیه به نوعی پایگاه اجتماعی اصلی حزب الله لبنان است و رژیم گمان میکرد که منزل رهبران مقاومت از جمله سید حسن نصرالله در این منطقه قرار دارد. از همین روی، اسرائیل به صورت کور و فرشی (carpet bombing) این منطقه را بمباران میکرد. مشابه آنچه که امروز در نوار غزه شاهد هستیم.
این نوع از بمباران اماکن و افراد غیرنظامی به دکترین ضاحیه ارتش رژیم صهیونیستی ملقب شد. این دکترین به این معناست که مردم عادی باید تاوان و هزینه جنگ را بدهند تا تک تک آنها از ویرانی زندگی روزانه و عزای عزیزان خود مضطر شوند. فهم رژیم صهیونیستی این است که نسل کشی و کودک کشی از یک ملت منجر این میشود که همان ملت در مقابل رهبران خود بایستند تا آنها را مجبور به تسلیم کنند. دکترین ضاحیه فراتر از شکست دادن یک حریف در یک درگیری کوتاه است. هدف تخریب اقتصاد، زیرساختهای دولتی و تلفاتگیری بیش از حد است.
بخشی از آنچه به کودکان غزه میگذرد (+۱۸)
بخشی از آنچه به کودکان غزه میگذرد (+۱۸)
بخشی از آنچه به کودکان غزه میگذرد (+۱۸)
بخشی از آنچه به کودکان غزه میگذرد (+۱۸)
بخشی از آنچه به کودکان غزه میگذرد (+۱۸)
دکترین ضاحیه از سوی گادی آیزنکوت تدوین شد. آیزنکوت سال ۲۰۰۸ در همین رابطه گفت: «آنچه در محله ضاحیه بیروت در سال ۲۰۰۶ رخ داد، در هر روستایی که اسرائیل از آن هدف قرار بگیرد، اتفاق خواهد افتاد. ما نیروی نامتناسبی را اعمال خواهیم کرد و خسارات و ویرانی بزرگی در آنجا ایجاد خواهیم کرد. از دیدگاه ما، اینها روستاهای غیرنظامی نیستند، بلکه پایگاه های نظامی هستند. این یک پیشنهاد نیست، طرحی است که پیش از این مجاز شده است.»[۳][۴]
این دکترین در طول چهار جنگ قبلی غزه از سال ۲۰۰۸ و به ویژه جنگ ۲۰۱۴ مورد استفاده قرار گرفت. در حمله سال ۲۰۱۴ میلادی اسرائیل، نیمی از جمعیت ۱.۸ میلیون نفری غزه دسترسی کافی به آب و خدمات بهداشتی نداشتند و صدها هزار فلسطینی بدون برق ماندند. رژیم با تکیه بر همین دکترین در حال نابودی غزه محاصره شده است. قریب به ۱۸ هزار نفر در غزه توسط بمباران اسرائیل به شهادت رسیدند که بیش از ۷۰۰۰ تن از آنان کودک هستند.
اکنون مبدع دکترین بچهکشی و نسل کشی اسرائیل، خود در روز ۱۶ آذر نقره داغ شد و پسرش «گال آیزنکوت» در این روز به هلاکت رسید.
[۱]:fa.alalam.ir/news/۶۷۶۳۸۳۸
[۲]:jewishvirtuallibrary.org/gadi-eisenkot
[۳]:ynetnews.com/articles/۰,۷۳۴۰,L-۳۶۰۵۸۶۳,۰۰.html
[۴]:imeu.org/article/the-dahiya-doctrine-and-israels-use-of-disproportionate-force
[۵]:theguardian.com/world/۲۰۱۴/jul/۲۹/israel-gaza-infrastructure-blackouts-idf-civilian