به گزارش مشرق، علی سعیدی مدیرعامل مرکز مبادله ایران با بیان این که چند تفاوت در اوراق مرابحه ارزی با اوراق مرابحه منتشر شده در بازار سرمایه وجود دارد، ابتدا این که اوراق مرابحه ارزی مبتنی بر ارز بوده ولی تمام اوراق مرابحه بازار سرمایه مبتنی بر ریال است، نظام تسویه بازار سرمایه بر اساس ریال تعریف شده و حتماً باید یک بانک این تسویه را انجام دهد، ضمن این که حداقل ورود در اوراق مرابحه به میزان یک میلیون یورو یعنی ۵۵ میلیارد تومان است.
مدیرعامل مرکز مبادله ایران گفت: بر اساس قانون پولی کشور مدیریت ارز و طلا بر عهده بانک مرکزی است، این بازار ذره ذره رشد خواهد کرد و در گام اول مجموعه خدمات ارزی در بازار مبادله را تأمین خواهیم کرد. بازار مبادله رقیبی برای بازار سرمایه نخواهد بود و ابزارهای لازم در این بازار را با کمک سازمان بورس و با تأیید شورای عالی بورس انجام خواهیم داد.
علی سعیدی افزود: در مراحل بعدی که ابزارها توسعه یابد و اگر بتوانیم با توسعه ابزارها پولهای خرد را داخل این بازار کنیم میتوان با کمک بازار سرمایه اوراقی را منتشر کرد که معامله گران و سهامداران خرد را در سرمایه گذاری در این زمینه وارد کرد.
سعیدی در موضوع خرید ارز یا سکه به صورت خرد از مرکز مبادله گفت: هم اکنون نیز میتوان ارز را به صورت خرد از مرکز مبادله خریداری کرد و بخشی از فروش ارز در چند ماه اخیر مربوط فروش خرد است. این میزان فروش ارز ۱۹۰ میلیون یورو بوده است، هر نیاز ارزی قابل قبول مردم در این مرکز پاسخ داده میشود. تمام سرفصلهای ارز ضروری برای عموم مردم و دستگاه است. اما برای فروش سکه باید سازوکاری تعریف شود که در آینده بتوان سکه را نیز از این بازار خریداری کرد.
سعیدی با بیان این که ابزار فیوچرز که در بازار سرمایه به کار گرفته میشود با ابزار فوروارد که در آینده در مرکز مبادله رونمایی خواهد شد متفاوت است، گفت: بسترهای قانونی برای ابزار فوروارد را ایجاد کردیم، ابزار فوروارد یعنی صادرکننده میگوید محصولی را صادر کردهام که ارز آن ۶ ماه دیگر به دستم میرسد و بابت این قراردادی ما بین صادرکننده و خریدار ارز منعقد میشود. مرکز مبادله بسترهای لازم در این باره را مهیا میکند. برای این که طرفین قرارداد متعهد بمانند مکانیزمهایی لازم دارد که مرکز مبادله آن را اجرایی خواهد کرد.