به گزارش مشرق به نقل از المیادین، به راه انداختن کمپینهای مختلف برای حمله به حامیان فلسطین در فضای مجازی و شبکههای مختلف اجتماعی یکی از حربههای بارز رژیم صهیونیستی و لابیهای یهودی در کشورهای مختلف برای تحت فشار قرار دادن مقاومت در جنگ غزه بوده است.
در این میان « قناری میشن » گروهی است که مدعی شده وظیفه آن افشا کردن اطلاعات افراد و گروههای ضد آمریکا و اسرائیل میباشد. اما این گروه اغلب اساتید و دانشجویان و نخبههای حامی آرمان فلسطین را هدف قرار میدهد. در جریان جنگ کنونی غزه نیز حامیان آرمان فلسطین در فضای مجازی در معرض انواع آزار و اذیتها از جانب این گروه قرار گرفتند.
آشنایی با « قناری میشن»
گروه قناری میشن نقش فعالی در تحت نظر گرفتن افراد و سازمانهایی دارد که گفتمان ضد آمریکایی و ضد صهیونیستی را در فضای اینترنت تبلیغ میکنند و به ویژه دانشجویان و اعضای هیئتهای علمی و سازمانهایی که از آرمان فلسطین دفاع میکنند.
آنگونه که در وبسایت این گروه آمده، وظیفه این گروه شامل بررسی موارد یهودی ستیزی و کمپینها و جنبشهای ضد اسرائیلی از جمله جنبش بایکوت اسرائیل و منابع مالی آنهاست.
این گروه کار خود را بر هدف قرار دادن یک گروه سنی خاص و شکل دادن به باورهای آنها و تغییر روشهای همبستگی جوانان با آرمان فلسطین متمرکز کرده است. از جمله مهمترین فعالیتهای این گروه در جریان نبرد طوفان الاقصی ساختن پروفایل برای افراد و سازمانهای حامی آرمان فلسطین در فضای مجازی بود. قناری میشن همچنین بسیار موذیانه روشهای همبستگی با آرمان فلسطین را در فضای مجازی به گونهای تغییر میدهد که بتواند روایت مورد نظر خود را تحمیل کند.
«قناری میشن» چگونه کار میکند؟
گروه قناری میشن برای دستیابی به اهداف خود بر یک سری مکانیسمهای موثر از تحریک افکار عمومی تا ارعاب افراد مختلف متکی است که همگی در چارچوب استراتژی های پیشرفته آن قرار میگیرند.
قناری میشن کار خود را با سندسازی علیه افراد و سازمانهایی آغاز میکند که مغایر با سیاستهای این گروه هستند و سپس عکسها، لینکها و اطلاعات شخصی افراد مورد نظر را از طریق رسانههای اجتماعی منتشر میکند تا آنها را در لیستهای سیاه قرار دهد و جلوی فعالیتشان را بگیرد.
اقدامات قناری میشن همچنین به جمعآوری اطلاعات جامع در مورد سازمانها، از گروههای سیاسی گرفته تا رسانهها گسترش مییابد. همین امر به گروه مذکور امکان میدهد تا افراد و سازمانها را در فضای مجازی بر اساس جهتگیریها و موقعیت آنها طبقهبندی کند. این گروه از روشهای زیادی برای ارعاب و تهدید افراد استفاده میکند از جمله اقدامات فیزیکی، فرستادن کسانی برای تعقیب این افراد و....
یک نکته قابل توجه این است که قناری میشن هدف خود را مقابله با یهودی ستیزی اعلام کرده، اما اغلب افراد و سازمانهایی را هدف قرار میدهد که صرفا حامی آرمان فلسطین هستند و هیچ اقدام یا گفتمان ضد یهودی نداشتهاند.
بودجه مالی قناری از کجا تامین میشود؟
تحقیقات گستردهای درباره منبع مالی گروه ماموریت قناری انجام و مشخص شده که یهودیان ثروتمند آمریکایی و همچنین موسسات یهودی در آمریکا بودجه مالی این گروه را تامین میکنند. قناری میشن همواره تلاش کرده تا منابع مالی و ارتباطات آن محرمانه بماند اما یک اشتباه در فرم مالیاتی چند سال قبل این گروه فاش کرد که «سانفورد دلر» یکی از یهودیان ثروتمند آمریکا و از حامیان معروف دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق این کشور، از جمله کسانی است که بخشی از بودجه مالی گروه را تامین میکند. او همچنین سابقه طولانی در حمایت از جنبشهای اسلامستیز دارد.
در پایان سال ۲۰۱۶ و آغاز سال ۲۰۱۷، بنیاد دلر ۱۰۰ هزار دلار از طریق فدراسیون جامعه یهودیان به یک سازمان سری اسرائیلی به نام «مگا موت شالوم» مستقر در بیت شمس، در غرب قدس اشغالی اهدا کرد. اما تحقیقات نشان داد که این سازمان تنها یک پوشش برای قناری میشن بود.
عملیات تأمین بودجه مالی قناری میشن اغلب از طریق مؤسسات خیریه یهودی از جمله بنیاد جامعه یهودی (JCF) در لس آنجلس انجام می شود و یکی از مشارکت کنندگان، که نامش به طور قانونی تحت قوانین بنیاد پنهان مانده است، یک چهارم میلیون دلار به این گروه اهدا کرد.
داراییهای GCF در لوس آنجلس بیش از ۱.۳ میلیارد دلار است و مانند فدراسیون یهودی سانفرانسیسکو، میلیونها دلار را بین گروه های راستگرای طرفدار رژیم اشغالگر توزیع کرده است.
ماموریت قناری؛ ابزار جاسوسی رژیم صهیونیستی برای سرکوب مخالفان
با توجه به بررسیها، قابلیتها و روشهایی که گروه قناری با آن عمل میکند، مشخص میشود که این گروه ابزاری اطلاعاتی برای وزارت امور راهبردی رژیم صهیونیستی و شاباک است. بنابراین نقش این گروه تنها محدود به ساکت کردن افراد و سازمانهای ضد اسرائیلی محدود نمیشود؛ بلکه گروه قناری با به دست آوردن اطلاعات از افراد مورد نظر مانع ورود آنها به فلسطین میشود.
لارا القاسم دانشجوی آمریکایی فلسطین الاصل از جمله حامیان آرمان فلسطین است که هدف کمپینهای این گروه قرار گرفت و از ورود او به اراضی اشغالی جلوگیری شد.
مطالعهای که توسط مرکز پیشرفت آمریکا در سال ۲۰۱۱ منتشر شد، نشان میدهد که از دهه ۱۹۸۰، گروههای طرفدار اسرائیل به دنبال سرکوب فعالیتهای دانشجویی در حمایت از حقوق فلسطینیها بودهاند و کمپینهای خصمانه زیادی علیه اساتید و معلمان و دانشجویان حامی آرمان فلسطین ایجاد کردند.
البته قناری میشن تنها سازمان فعال در سرکوب حامیان فلسطین نیست و در این زمینه میتوان به نهادهای همچون «باشگاه دوربین آلوین»، «اسپورتینگ آزاد»، «دیدهبان کمپهای خاورمیانه»، «دیوید هوروویتز» و .... اشاره کرد.