به گزارش مشرق ، رویترز اعلام کرد، ایران با حمله به نهادهای بزرگ والاستریت، یک حمله متقابل سایبری بزرگ علیه آمریکا آغاز کرده است.
پس از پایان سال گذشته "بانک آمریکا" (Bank of America Corp)، "جیپیمورگانچیس" (JPMorgan Chase) و "سیتیگروپ" (Citigroup) تحت حملات فزاینده انکار سرویس [اخلال در خدماترسانی اینترنتی] قرار گرفتهاند. در این حملات با استفاده از نیروی پردازش فراگیر، وبسایت هدف برای کاربران عادی غیرقابل دسترس میشود اما به هیچ یک از اطلاعات خصوصی مشتریان حمله نشده است.
به گفته منبع خبرگزاری رویترز: "بیشتر مردم ایران را جدی نمیگرفتند. هماکنون اغلب مردم آنها را بسیار جدی میگیرند."
بانک آمریکا و جیپیمورگان چیس در اوایل هفته اخیر از اخلالهای غیرقابل توضیحی در وبسایتهای خود خبر دادند و شبکه خبری انبیسی گزارش داد که این حملات احتمالا از جانب ایران سازماندهی شدهاند.
مؤسسات مالی مورد نظر و نیز نهادهای رسمی از ارائه توضیحات در این مورد اجتناب ورزیدهاند.
بر اساس گزارشات، در سالهای اخیر تهران توسط سه ویروس به نامها شعله (Flame)، استاکسنت (Stuxnet) و گاس (Gauss) مورد حمله قرار گرفته است. این سه ویروس به جمعآوری اطلاعات از تجهیزات حساس ایران پرداخته و سانتریفیوژهای هستهای این کشور را کند کردهاند. به صورت تلویحی تأیید شده است که این ویروسها توسط آمریکا و اسرائیل به کار گرفته شدهاند تا برنامه هستهای ایران را کند سازند، برنامهای که غرب هدف نهایی آن را تولید تسلیحات هستهای میداند.
پس از این حملات، ایران وعده داد که به قول یکی از مقامات ارشد این کشور،"با نیرویی فراوان در فضای سایبری به جنگ دشمنان برود."
تهران خواستار تشکیل ارتشی از جنگجویان سایبری شده که علیه تهاجم سایبری غرب تلافیجویی نمایند.
به گفته فرانک گیلیفو (Frank Cilluffo)، مدیر مؤسسه خطمشی امنیت میهنی در دانشگاه جرج واشنگتن، "باید منتظر ماند و دید که آیا [ایران] از توانایی لازم برای وارد ساختن آسیبهای چشمگیر برخوردار است یا نه."
با این حال، حمله موفق انکار سرویس هشداری برای بانکها و مشتریان آنها بوده و نمایی از آسیبپذیریهای آمریکا ارائه میکند.
منابع رویترز همچنین چنین تخمین زدند که این حملات، اقداماتی انحرافی قبل از وارد ساختن یک ضربه قدرتمند هستند.
ممکن است حمله بزرگ قریبالوقوعی در کار نباشد، اما توانمندی پردازشی ایران روز به روز در حال افزایش است.
جیم لویس (Jim Lewis)، از کارشناسان ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی، گفت: "این توانمندیها به مانند برنامه هستهای است: پیچیدگی ویژهای ندارد اما هر سال پیشرفت میکند."
مقامات آمریکایی اذعان نمودهاند که به مدت چند هفته، حملات ایران در مرکز توجه جامعه اطلاعاتی آمریکا قرار داشته است. هفته گذشته، مدیریت اطلاعاتی ستاد مشترک ارتش آمریکا، که با عنوان جی-2 شناخته میشود، طی گزارشی که به صورت "بسیار محرمانه" طبقهبندی شده بود، حملات سایبری مداوم ایران علیه مؤسسات مالی آمریکا را تأیید نمود. این گزارش در روز جمعه، 14 سپتامبر، به سایتهای داخلی و طبقهبندی شده دولت آمریکا ارسال گشت.