سرویس جهان مشرق - به گزارش رسانههای خارجی، جلسات محاکمه رژیم صهیونیستی به اتهام نقض کنوانسیون نسل کشی در دیوان بین المللی دادگستری یک گام مهم است. عفو بین الملل افزوده است: خطر تبدیل غزه از یک زندان باز به یک قبرستان بزرگ برابر چشمان ما در حال محقق شدن است. عفو بین الملل تأکید کرده است که همه کشورهای جهان وظیفه قانونی بین المللی برای کار برای جلوگیری از نسل کشی در نوار غزه را دارند.
رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه برای اولین بار در تاریخ جعلی خود در پروندهای که آفریقای جنوبی علیه این رژیم به اتهام نسل کشی و ارتکاب جنایات جنگی علیه ملت فلسطین تشکیل داده است، در برابر دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه حاضر میشود.
دیوان بینالمللی دادگستری در ۱۱ و ۱۲ ژانویه (۲۱ و ۲۲ دی) شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی درباره نسلکشی علیه مردم فلسطین در نوار غزه و درخواست برای تعلیق اضطراری عملیات نظامی این رژیم علیه این منطقه را بررسی میکند.
این دیوان هشتم دی ماه از شکایت آفریقای جنوبی به این مرجع قضایی بینالمللی درباره نسلکشی صهیونیستها در غزه خبر داد. دیوان دادگستری بینالمللی در این باره، اعلام کرد: مبنای شکایت آفریقای جنوبی بر این است که (رژیم) اسرائیل اقداماتی را با هدف پاکسازی نژادی در غزه انجام داده است.
هم آفریقای جنوبی و هم رژیم اسرائیل کنوانسیون نسلکشی مصوب سال ۱۹۴۸ را امضا کردهاند که به دیوان دادگستری بینالمللی صلاحیت قانونی برای قضاوت درباره این پرونده را میدهد. همه کشورهایی که کنوانسیون نسل کشی را امضا کردهاند، موظفند نه تنها مرتکب نسلکشی نشوند بلکه از آن جلوگیری و محکوم کنند.
در مقابل، رژیم صهیونیستی این شکایت آفریقای جنوبی را بیاساس خوانده و قصد دارد که برای دفاع از خود نمایندهای را اعزام کند. رسانههای رژیم صهیونیستی به تازگی فاش کردند که سران صهیونیست درباره اینکه چه کسی را اعزام کنند، اختلاف دارند.
همزمان درخواستهایی در سطح برخی کشورها برای پیوستن به این شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی مطرح شده است. ارتش رژیم صهیونیستی در طول جنایات خود در نوار غزه بیش از ۲۳ هزار فلسطینی را شهید و بیش از ۵۸ هزار نفر دیگر را زخمی کرده است که ۷۰ درصد آنها را کودک و زن تشکیل میدهد.
تحولات سرزمین های اشغالی - نود و ششمین روز جنگ
پیامد سخت جنگ غزه برای اقتصاد رژیم صهیونیستی/ رئیس سازمان جهانی بهداشت: وخامت شرایط انسانی در غزه غیر قابل توصیف است
روزنامه نیویورک تایمز آمریکا در گزارشی به پیامدهای جنگ غزه برای اقتصاد و شرکتهای فناورانه رژیم صهیونیستی پرداخت. این روزنامه آمریکایی اعلام کرد یک شرکت فعال در عرصه بازیافت که با شرکتهایی مانند مکدونالدز و مرسدس بنز همکاری دارد توانسته پس از ۳ هفته کار خود را از سر بگیرد اما بسیاری از شرکتهای دیگر با مشکلات ادامه داری در خصوص تامین منابع مالی و آغاز به کار مجدد مواجه هستند.
در ادامه این گزارش ضمن اشاره به خسارتهای جنگ برای اقتصاد رژیم صهیونیستی بر بن بست عملی در عرصه گردشگری و افزایش شدید کمکهای دولتی به این بخش تاکید شده است. نیویورک تایمز تاکید کرد ضربه وارد شده به شرکتهای فناورانه اعتماد به این بخش را دچار تزلزل نموده است، بخشی که موتور محرک اصلی اقتصاد رژیم صهیونیستی به شمار میرود.
تدروس آدهانوم گبریسوس رئیس سازمان جهانی بهداشت وابسته به سازمان ملل متحد تاکید کرد وخامت شرایط انسانی در غزه غیر قابل توصیف است. رئیس سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو اعلام کرد: مردم برای دستیابی به مقدار کمی از غذای آلوده یا نانی که به تنهایی برای تغذیه بدن کافی نیست مجبور هستند ساعتها در صفهای طولانی بایستند.
وی افزود: ۱۵ بیمارستان فقط به طور محدود خدمات رسانی میکنند، آب شرب، سیستم فاضلاب وشرایط اسفبار زندگی فضایی بسیار مناسب برای شیوع بیماریهای مختلف به وجود آورده است. آدهانوم گفت: ورود کمکهای بشردوستانه به غزه همچنان با چالش مواجه است چرا که بمبارانهای مکرر، فقدان سوخت و قطع ارتباطات محدودیتهای جابجایی را افزایش داده و سازمان جهانی بهداشت و همکاران آن را از دسترسی به نیازهای خود منع میکند.
ادامه درگیری های نظامیان صهیونیست در کرانه باختری/ ضربات سخت مجاهدان فلسطینی به نظامیان رژیم صهیونیستی
نظامیان اشغالگر اسرائیلی از ساعاتی اولیه بامداد امروز پنجشنبه به جنین در شمال کرانه باختری یورش بردند. همزمان با یورش صهیونیستها به جنین، آژیر خطر در این شهر به صدا درآمده و مبارزان مقاومت به مقابله با اشغالگران اسرائیلی پرداختند. مجاهدان مقاومت چند بمب در مسیر نیروهای اشغالگر اسرائیلی منفجر کردند. بولدوزرهای اسرائیلی هم اقدام به تخریب زیرساختهای جنین کرده و خسارت زیادی به این منطقه وارد کردند.
گردانهای قسام و گروهانهای قدس در عملیاتی مشترک مقر فرماندهی اشغالگران اسرائیلی را در شرق شهر خان یونس در جنوب نوار غزه با گلولههای خمپاره کالیبر سنگین هدف قرار دادند. رزمندگان فلسطین یک دستگاه بولدوزر ارتش رژیم صهیونیستی را در شرق شهر خان یونس در جنوب نوار غزه با بمب "شواظ" هدف قرار داده است. نیروهای فلسطینی گروهی از نیروهای پیاده ارتش رژیم صهیونیستی را در داخل خانهای در شرق خان یونس در جنوب نوار غزه با بمب ضدنفر "رعدیه" هدف قرار داد که در این عملیات نیروهای اشغالگر کشته و زخمی شدند.
جنگ تن به تن رزمندگان فلسطینی با نظامیان صهیونیست
آنها سه خودروی زرهی اشغالگران اسرائیلی را در منطقه بنی سهیلا در شرق خان یونس در جنوب نوار غزه با راکت ضدزره یاسین ۱۰۵ هدف قرار داد. نیروهای فلسطینی همچنین تجمع نیروهای اشغالگر اسرائیلی را در منطقه بنی سهیلا در شرق خان یونس در جنوب نوار غزه هدف حمله خمپارهای قرار داده است.
مجاهدان گردانهای قسام گروهی از نیروهای کماندوی ارتش رژیم صهیونیستی را در داخل ساختمانی در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه با راکت ضدزره یاسین ۱۰۵ هدف قرار داده سپس با تیربار با آنها درگیر شدند و این نیروها را به قتل رسانده یا مجروح کردند. گروهانهای قدس اعلام کرد یک پهپاد اسرائیلی از نوع Skylark را در جبالیا در شمال نوار غزه تحت کنترل گرفته است.
حزب الله لبنان تجهیزات جاسوسی رژیم صهیونیستی را مورد هدف قرار داد
منابع عبری زبان اعلام کردند پایگاه "ادمیت" ارتش رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی با موشک ضدزره هدف قرار گرفته است. همچنین حزب الله لبنان اعلام کرد تجهیزات جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی را در تپه الکوبرا در شمال فلسطین اشغالی با اسلحه مناسب هدف قرار داده و آن را نابود کرده است.
شلیک مستقیم به یک زن بی دفاع فلسطینی
همچنین حزب الله لبنان پایگاه المالکیه و شهرک صهیونیستی المطله در شمال فلسطین اشغالی را با سلاح مناسب هدف قرار داده و تلفاتی قطعی به اشغالگران اسرائیلی وارد کرد.
دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در نوار غزه از شهادت دو خبرنگار دیگر در حملات رژیم صهیونیستی به این باریکه خبر داد. این دفتر تاکید کرد که فواد ابو خماش و محمد الثلاثینی دو خبرنگار فلسطینی در بمبارانهای امروز شهید شدند. با شهادت این دو خبرنگار، شمار شهدای رسانه در غزه از آغاز جنگ به ۱۱۷ نفر افزایش یافت.
برگزاری اولین جلسه بررسی جنایات رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه/ شرکتهای تبلیغاتی هلندی حاضر به پخش فیلمی تبلیغاتی توسط طرفهای اسرائیلی نشدند
جنبش مقاومت اسلامی حماس از دیوان دادگستری بینالمللی خواست در آستانه رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به اتهام جنایات ضدبشری و نسلکشی در غزه، تسلیم فشارها و دیکتههای آمریکا نشود.
شمار زیادی از فعالان و حامیان فلسطین در لاهه در آستانه برگزاری جلسه دیوان دادگستری بینالمللی برای رسیدگی به دادخواست آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی به اتهام نسلکشی مردم غزه دست به تظاهرات زدند.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی از برافراشتن پرچم فلسطین مقابل دیوان دادگستری بینالمللی در لاهه خبر داد و گفت این در حالی است که شرکتهای تبلیغاتی هلندی حاضر به پخش فیلمی تبلیغاتی توسط طرفهای اسرائیلی نشدند.
تجمع حامیان فلسطین در مقابل دادگاه لاهه
در همین حال، روزنامه عبری زبان "اسرائیل الیوم" نیز بیان کرد که شرکتهای تبلیغاتی در هلند حاضر به نصب بیلبوردهایی با تصاویر اسرای اسرائیلی در غزه نشدند.
دیوان دادگستری بینالمللی اعلام کرد که شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی بر ضرورت توقف فوری جنگ و عملیاتهای نظامی این رژیم در نوار غزه تاکید دارد.
نماینده آفریقای جنوبی در جلسه دیوان دادگستری بینالمللی در رابطه با شکایت این کشور علیه اسرائیل به اتهام ارتکاب جنایت جنگی در غزه: «از سال ۱۹۴۸ شاهد ادامه نکبت ملت فلسطین، جنایات اشغالگران علیه آنان و مصونیت رژیم اشغالگر از هرگونه مجازات هستیم. "اسرائیل" ملت فلسطین را در معرض آپارتاید و تبعیض نژادی قرار داده است. "اسرائیل" علیه ملت فلسطین دست به نسلکشی زده است. این رژیم غزه را از زمین و آسمان به محاصره خود درآورده است. "اسرائیل" حمله گستردهای را علیه غزه آغاز کرده و توافقنامه منع نسل کشی را نقض کرده است.»
«اجساد فلسطینیان در گورهای دسته جمعی دفن میشود، اسرائیل در ۷ هفته نخست جنگ ۲۰۰۰ بمب ویرانگر را بر سر مردم غزه فرو ریخت. بیش از ۱۸۰۰ خانواده فلسطینی به کلی قتل عام و نابود شدند. کودکان و نوزادان شیرخوار هم از جنایات این رژیم در امان نیستند. "اسرائیل" ۸۵ درصد از فلسطینیان ساکن غزه را آواره کرده است و کسی هم که حاضر به ترک خانه خود نباشد، کشته میشود.»
عصبانیت مقامات رژیم صهیونیستی از جلسه دیوان دادگستری بین المللی
مقامات رژیم اشغالگر صهیونیستی واکنش تندی به نخستین جلسه دیوان دادگستری بینالمللی در مورد نسلکشی و جنایات ضدبشری این رژیم علیه مردم غزه نشان دادند.
یواو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی شد که "اخلاقمدارتر" از ارتش "اسرائیل" در جهان وجود ندارد و هیچ جنگی "عادلانهتر و اخلاقیتر" از جنگ کنونی در غزه نیست! از سوی دیگر، نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم تاکید کرد که فریاد نفاق و دورویی آفریقای جنوبی گوش آسمان را کر کرد. بنیامین نتانیاهو مدعی شد: «در حالی که ما با تروریسم و دروغگویی میجنگیم، امروز جهان را کاملا وارونه دیدیم.» نتانیاهو همچنین ادعا کرد در حالی که "اسرائیل" با نابودی یک ملت مبارزه میکند، خود به نابودی یک ملت دیگر متهم میشود.
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی هم ادعا کرده آنچه در دیوان دادگستری بینالمللی اتفاق افتاد، تحریف عدالت بود و همه کسانی را که به حقوق بشر ایمان دارند، شرمنده کرد!