به گزارش مشرق، روسیه از شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی در دیوان دادگستری بینالمللی به دلیل نسل کشی در غزه حمایت کرد.
«آندری کلین»، سفیر روسیه در لندن در مصاحبه با شبکه رادیویی ال بی سی گفت که آفریقای جنوبی دارای دلایل قانونی برای ارجاع اسراییل به دیوان دادگستری بین المللی به دلیل اقداماتش در نوار غزه است.
او گفت: هدف اسراییل [در غزه] حذف شهروندان بومی غزه است و دلایل موجهی وجود دارد که آفریقای جنوبی این موضوع را با دیوان بین المللی دادگستری مطرح کند.
این دیپلمات ارشد روسی افزود که فلسطینیها شکست پذیر نیستند و باید بتوانند وطن خود را تأسیس کنند.
سفیر روسیه همچنین تشابه شرایط میان وقایع غزه و اوکراین را نادرست عنوان کرد و گفت: ما هرگز تلاش نکردهایم که مانند غزه، مردم را از شهرها بیرون برانیم.
کلین ادامه داد: روسیه از هرگونه فعالیت تروریستی متنفر است و به هیچ وجه از آنچه اکنون در غزه در حال وقوع است، حمایت نمیکند.
او گفت: ما درخواست میکنیم که خشونت در غزه متوقف شود، نه به عنوان یک آتش بس موقت، بلکه برای همیشه و مذاکرات باید برای ترتیب دادن راه حل دو کشوری انجام شود.
آفریقای جنوبی پرونده تاریخی شکایت علیه رژیم صهیونیستی بابت کشتار، نسلکشی، راندن و محروم کردن فلسطینیها در دادگاه لاهه باز و پیگیریهای قضایی بینالمللی در این زمینه را کلید زده است. در این اقدام کم سابقه، «پرتوریا» در اولین روزهای سال جدید میلادی، اسراییل را به ارتکاب جنایت «نسلکشی» که بر خلاف قوانین و ضوابط کنوانسیون نسل کشی ۱۹۴۸ سازمان ملل است، متهم کرده است.
در این گزارش به استناد وزارت بهداشت غزه، تاکید شده که در اثر بیش از ۱۰۰ روز جنگ در غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون افزون بر ۲۳ هزار نفر از فلسطینیها در غزه کشته شدهاند که این رقم شامل قریب به ۱۰ هزار کودک و هزاران زن و سالمند است. ذ این کشتار آشکار بشریت، باوجود اعتراضات گسترده در سراسر جهان و درخواست ملتها و دولتها برای اجرای آتشبس و پایان دادن به نسلکشی و راندن اجباری فلسطینیها همچنان ادامه دارد.
مردم و دولت آفریقای جنوبی بارها جنگ اسراییل علیه مردم غزه را به شدت محکوم کردهاند. وکلای آفریقای جنوبی در این پرونده میگویند این کشور بهعنوان امضاکننده کنوانسیون نسلکشی ۱۹۴۸ سازمان ملل، موظف به عمل است.
کنگره ملی آفریقا نیز سابقه طولانی در همبستگی با آرمان فلسطین دارد. این کشور تشابهات زیادی در مبارزه مردم فلسطین با مبارزه آنها علیه آپارتاید میبینند. سیاست جداسازی نژادی و تبعیض که توسط اسراییل به اجرا گذاشته شده پیشتر توسط دولت اقلیت سفیدپوست در آفریقای جنوبی علیه اکثریت سیاه پوست این کشور تا اولین انتخابات دموکراتیک در سال ۱۹۹۴ به طور سیستماتیک و دولتی اعمال شده است.
«سیریل رامافوسا» رییس جمهوری آفریقای جنوبی گفت: «مخالفت ما با کشتار مداوم مردم غزه ما را به عنوان یک کشور سوق داده است که به دیوان بین المللی دادگستری نزدیک شویم. ما به عنوان مردمی که زمانی میوههای تلخ سلب مالکیت، تبعیض، نژادپرستی و خشونت دولتی را چشیدیم، واضح است که در سمت راست تاریخ خواهیم ایستاد.