سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید
************
روزنامههای امروز چهارشنبه ۲۷ دی ماه در حالی چاپ و منتشر شد کهدیدار رهبر انقلاب با ائمه جمعه سراسر کشور، حملات موشکی ایران به نقاطی از سوریه و اقلیم کردستان عراق و هدف قرار دادن مواضع تروریستها و عوامل موساد و واکنشها به آن و روایات عجیب آقای وزیر! در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
اصلاحطلبان در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ۲ سیاست آشکار و پنهان دارند که با تمرکز به رفتار آنان میتوان بدان پی برد. این جریان سیاسی که خود را منتقد حضور در انتخابات نشان میدهد، در پسپرده به طور کاملا فعال و هدفمند در حال حرکت انتخاباتی است.
این سیاست دوگانه باعث شده است تا صداهای متناقضی از این جناح به بیرون آید، روزنامه آران ملی درباره احتمال ائتلاف اصلاحطلبان با اعتدالیون در انتخابات نوشته است:
احتمال این ائتلاف را در حد صفر میدانم چرا که مجموعه اصلاح طلبان فعلا تحت عنوان جبهه اصلاحات ایران تصمیمگیری میکنند و بنابراین به لحاظ رسمی و حقوقی اعلام رسمی کردند و اطلاعیه هم دادند که نامزدی در انتخابات پیش رو ندارند. البته ممکن است بخشی از بدنه جبهه اصلاحات که به اعتدالیون نزدیکتر هستند آرای انفرادی داشته باشند که کارهای انفرادی با تشکیلاتی فرق میکند، در کارهای انفرادی ممکن است یک یا چند شحص، حزب یا گروه ائتلافهای مقطعی داشته باشند، اما در تشکیلات ائتلاف کلی است!
نزدیک یک ماه است که در گعدههای سیاسی و رسانهای موضوع سرلیستی، اصلاح طلبان کانون توجه است و گرچه چند گزینه هم برای آن مطرح است اما جدی ترین آن که تاکنون هم تکذیب نشده، «محمدباقر نوبخت» دبیرکل حزب اعتدال و توسعه است. مرعشی و طباطبایی این موضوع را نه رد و نه تایید کردهاند و از سوی حزب اعتدال و توسعه هم تاکنون این مهم تکذیب نشده است.
هرچند شنیدهها از اعمال فشار برخی اصلاحطلبان و اعتدالگرایان به «محمدباقر نوبخت» جهت انصراف از انتخابات حاکی است اما «جواد هروی» سخنگوی حزب اعتدال و توسعه میگوید: آقای نوبخت از تهران وارد انتخابات میشود اما نگاه ما یک نگاه همراهی است، محکم ایستادهایم که انشاءالله لیست تهرانمان را تشکیل بدهیم و در انتخابات شرکت کنیم.
احتمال ائتلاف جریان اصلاحطلب با اعتدالیون را هم زمانی میتوانیم قویتر بدانیم که به پاسخ دبیرکل حزب کارگزاران درباره انتخابات مجلس خبرگان اشارهای داشته باشیم. مرعشی حسن روحانی را در صورت تایید صلاحیت اصلی ترین گزینه اصلاحات برای انتخابات مجلس خبرگان اعلام کرد و این یعنی میان دو جریان اصلاحات و اعتدال همراهیهای بیشتری را باید انتظار کشید. اینکه اما آیا این همراهی با طیفهایی از دیگر از این جریانهای سیاسی به ویژه رادیکالها صورت بپذیرد هنوز پاسخ روشنی ندارد، اصلاحطلبان ساختاری اعتقاد دارند که نباید سرنوشت اصلاحات را به میانهروها گره زد!
کارگزاران از اصلاحطلبان رادیکال بازی خورده است!
روزنامه هممیهن به مناسبت سالگرد تاسیس حزب کارگزاران سازندگی نوشته است که این حزب در مدار رادیکالیسم و اعتدال سرگردان است، در بخشی از این گزارش آمده است:
حزب کارگزاران که چند بار ائتلاف با جریان چپ را چشیده بود و هربار این ائتلاف سرانجام مثبتی برای این حزب نداشت، اگرچه حزب کارگزاران سازندگی از بدو تاسیس در تشکیلات خود اعضای جوان فعالی داشت، اما در دو دوره دست به ساختارسازی و جوانگرایی زد؛ دوره اول تحت عنوان کانون جوانان، دوره دوم با عنوان سازمان جوانان. پس از انتخابات سال ۹۲، حزب کارگزاران که توانسته بود به موفقیتی ائتلافی دست یابد و فضای کشور را مناسب برای از سرگیری فعالیتهای تشکیلاتی میدید، تصمیم گرفت خون تازهای به رگهای تشکیلات خود تزریق کند. از این رو از برخی از فعالین سیاسی، علمی و رسانهای جوان دعوت به همکاری کرد. البته چنین تحولاتی چندان به مذاق برخی از اصلاحطلبان خوش نیامد!