به گزارش مشرق، حساب اینستاگرام بافتار رسانه با انتشار تصاویری نوشت:
به یاد کودکان مظلوم غزه و کرمان
تنوع رنگی بالا، فانتزی بودن شخصیتها و اغراق در فضاسازی یا به نوعی خیالبافی، از جمله مواردیاند که معمولاً در پوسترهایی که در حوزه کودک کار شده، با آنها مواجه هستیم. عمده این پوسترها، در شاخه هنری «تصویرسازی» و به دست بانوان کار شده است، زیرا آنها به خاطر حس مادرانگی و لطافتی که خدا در وجود آنها نهاده و شناختی که از فضای کودکان دارند، خیلی بهتر میتوانند در حوزه کودکان، هنرمندی کنند. نکته دیگری که در برخی از این پوسترها وجود دارد، طراح خود را در جای کودک قرار داده و از چشمان او، به دنیا و اتفاقات پیرامون خود نگاه میکند.
این پوسترها به جملاتی از خود کودکان ضمیمه شدهاند. این جملات از کانال «شعر و کودکی» انتخاب شدهاند. کودکان به خاطر فطرت پاکشان، دنیا را شاعرانه میبینند و با کلمات ساده و گاهی خیالپردازانه بیان میکنند. قیصر امینپور در کتاب «شعر و کودکی» میگوید: «کودک هم شاعرانه فکر میکند، نه اینکه کودکیِ کودک، شرط کافی برای شاعری باشد. گاهی ممکن است شاعر شعری درباره کودکی سروده باشد ولی از چشم و دل و زبان کودک نباشد. و ممکن است شاعر در مورد مسائل دیگر، غیر از کودکی شعری گفته باشد ولی تفکر کودکانه کاملاً در آن محسوس باشد. و گاهی هم شعر درباره کودکی است و هم کودکانه است هر چند که در همه شعرها چنانکه دیدیم جلوههایی از تفکر کودکانه را میتوان کشف کرد. زیرا همین که پای خیال و صور خیال و بازیهای زبانی و نمادین و... پیش بیاید نوعی بازگشت به کودکی صورت پذیرفته است.»
در این فرسته، به سراغ تعدادی از پوسترها و جملاتی رفتهایم که در دنیای کودک مسلمان سیر میکند که بیارتباط به این روزهای ما همچون نسلکشی در غ.ز.ه و حادثه تروریستی کرمان نیست.
پینوشت:
طرح جلد استفادهشده توسط میکائیل براتی تصویرسازی شده است.
تیتر این فرسته از شعر علی فردوسی گرفته شده که برای حضرت علیاصغر (ع) سروده شده است:
زره پوشیده از قنداقه، بیشمشیر میآید
شجاعت ارث این قوم است، مثل شیر میآید
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.