کد خبر 1567852
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۶
انتخابات ۱۴۰۲- نمایه

چهل روز مانده به انتخابات مجلس دوازدهم، چهار نام برای سرلیستی فهرست‌های انتخاباتی مطرح است، نام‌هایی که در عرصه سیاست ایران آشنا هستند و رقابت میان آن‌ها می‌تواند فضای انتخاباتی را گرما ببخشد.

به گزارش مشرق، اصولگریان، اصلاح‌طلبان و اعتدالیون سه جبهه سیاسی در ایران، هر اندازه به موسم انتخابات نزدیک می‌شوند، به همان اندازه شفاف‌تر در میدان این رقابت‌ها تحرک می‌کنند. طیف‌ها و گروه‌های فعال در این سه جبهه، در تدارک فهرست‌های انتخاباتی خود هستند و این میان آنچه می‌تواند افق روشنی از دیدگاه‌های این طیف‌ها را روشن کند، نام‌هایی هستند که به عنوان سرلیست انتخاباتی این جریان‌ها شناخته می‌شود.

جریان راست سیاسی در ایران که با نام اصولگرایان مشهورند خود به چهار گروه تقسیم می‌شوند؛ شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا)، شورای وحدت اصولگرایان، جبهه پایداری و شبکه راهبردی یاران انقلاب (شریان) مهمترین شعبات جبهه اصولگرایی هستند و گرچه اقماری هم می‌توان برای هریک از این تشکل‌ها در نظر گرفت اما به نظر می‌رسد دستکم در انتخابات مجلس دوازدهم و خبرگان ششم، همین تشکل‌ها نقش‌آفرین خواهند بود.

شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، سرلیست خود را به گفته سخنگوی خود، «محمدباقر قالیباف» اعلام کرده است. رئیس کنونی مجلس شورای اسلامی که در انتخابات مجلس یازدهم هم سرلیست جریان اصولگرا بود و توانست با کسب یک میلیون و ۲۶۵ هزار و ۲۸۷ رأی، به عنوان نفر اول از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر راهی بهارستان شود. این چهره شناخته شده عرصه سیاست ایران، سابقه شهرداری تهران را هم در کارنامه دارد و به نظر می‌رسد جدی‌ترین گزینه اصولگرایان برای انتخابات ۱۱ اسفند باشد.

جریان دوم اصولگرایان یعنی شورای وحدت اما دیگر نام شناخته شده اصولگرایی را به عنوان سرلیست خود زمزمه می‌کند: «محمدرضا باهنر» رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری و نایب رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی است که به گفته «محسن کوهکن» نایب رئیس او در این جبهه، اگر بنا شد به چند لیست برسند طبیعتا مجموعه سیاسی از حضور و سرلیستی باهنر استقبال می‌کند. جبهه پیروان خط امام و رهبری از تشکلهای زیرمجموعه شورای وحدت است

جبهه پایداری به دبیرکلی صادق محصولی، دیگر طیف اصولگراست که در راستای مشارکت گسترده در انتخابات، در تحرک و چینش فهرست‌های خود هستند و مهمترین چهره مطرح در این طیف حجت‌الاسلام «مرتضی آقاتهرانی» است. رئیس شورای مرکزی جبهه پایداری که از شاگردان علامه مصباح یزدی بود، اکنون نماینده مردم تهران در مجلس و گزینه جدی دیگر برای سرلیستی جریان اصولگرایان در کنار قالیباف است.

«محمدباقر نوبخت»، دبیرکل حزب اعتدال و توسعه هم تا لحظه تنظیم این گزارش محتمل‌ترین نامی است که در جناح اصلاحات و اعتدالیون مطرح است و با توجه به مجموعه روندهای انتخاباتی و سکوت اصلاح‌طلبان می‌توان او را جدی‌ترین گزینه و البته کانون اجماع اصلاحات و اعتدالیون دانست.

به فاصله چهل روز تا انتخابات مجلس یازدهم این چهارنام، آرام آرام تایید و تکذیب شده و احتمال بسیار زیاد به دو نام؛ یکی از جریان اصلاحات و دیگری از میان اصولگرایان خواهد رسید. احتمال ائتلاف و رسیدن به یک اسم برای سرلیستی میان اصولگرایان به شکل گزارهای جدی پیگیری می‌شود و به نظر می‌رسد در روزهای آینده گفت‌وگو های ثمربخشی میان بزرگان اصولگرا برای رسیدن به وحدت انجام شود که نتیجه آن هموار شدن مسیر رسیدن به یک فهرست مشترک و سرفهرست آن خواهد بود.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
    2 1
    شما اول برو ببین نوبخت اصلا اصلاح‌طلب هست یا اصولگرا بعداز از طرف اصلاح‌طلبان بنال
    • IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
      1 0
      اصلاح طلبان از عوامل خسارت زدن به مردم و کشور حمایت می کنند. اصلاح طلبان آیا حاضرند فوت بیش از 130،000 هموطن ایرانی در دولت روحانی بخاطر وارد نکردن عمدی واکسن کرونا را محکوم کنند؟
  • IR ۱۲:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۳
    1 0
    اطلاح طلب = حامی داخلی داعش= سرمایه اسرائیل چند نماینده اصلاح طلبی در 25 مرداد 1395 خبر مخالفتشان با سوخت گیری و مهماتگیری بمب افکن های روسی در همدان برای حملات شدید هوایی بر علیه داعش در سوریه و عراق ، رسانه ای شد. خبری های از جمله با تیتر "از حب داعش یا بغض روسیه" در نقد مخالفت اطلاح طلبها با مهماتگیری بمب افکن ها در پایگاه همدان در آن مقطع زمانی در وبسایتها منتشر شد. علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در خبری اعلام کرد: "همکاری‌های دفاعی صورت گرفته بین ایران و روسیه برای مبارزه با تروریسم امر غیرمنتظره‌ای نیست و نگاه ایران به رابطه با روسیه یک نگاه راهبردی است"" - در نهایت سنگ اندازی نماینده های اصلاح طلب مانع اجرای بمباران سنگین داعش در عراق و سوریه شد- طبق اعلان کارشناسان نظامی روس در صورت مهماتگیری و سوختگیری بمب افکن های مهاجم به داعش در همدان امکان بارگیری 22 تن بمب با پرواز 700 کیلومتری را داشته اند در صورتیکه با بارگیری در روسیه امکان بارگیری 5 تا 7 تن با مسافت 2000 کیلومتری را داشته اند. بهر حال توقف بمباران شدید داعش توسط این بمب افکنها هدیه اصلاح طلبان داخلی به داعش و سنگ اندازی بر سر راه نابود کردن داعش بود. چه تائیدی بر عمدی بودن ایجاد مزاحمت اصلاح طلبان داخلی بر سر راه نابود کردن داعش بهتر از این: علی مطهری در برنامه زنده تلویزیونی نابودی داعش در سوریه توسط ایران را اشتباه اعلام کرد. در حالیکه حتی دبیر شورای امنیت ملی وقت استفاده از فضا و امکانات ایران برای بمباران تروریستهای داعش را اعلام کرده بود. "شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی هم در واکنش به انتشار خبر استفاده روسیه از فضا و امکانات ایران برای حمله به تروریست‌ها در سوریه گفت: "همکاری‌های تهران - مسکو برای مبارزه با تروریسم در سوریه راهبردی است و ما در این زمینه تبادل ظرفیت و امکانات داریم". این موضع گیری شمخانی در شرایطی بود که به موجب اصل ۱۷۶ قانون اساسی، "بهره گیری از امکانات مادی و معنوی کشور برای مقابله با تهدیدهای داخلی و خارجی" از وظایف شورای عالی امنیت ملی است. ولی با مخالفت بسیار شدید نمایندگان اصلاح طلب، در نهایت مهماتگیری و سوختگیری در همدان با غوغا راه انداختن "نقض حاکمیت کشور طبق اصل 176 قانون اساسی" اصلاح طلبان متوقف شد.
  • IR ۰۹:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    1 0
    اصلاح طلبان فقط به مردم و کشور لطمه زده اند.
  • IR ۱۲:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    1 0
    اصلاح طلبان فقط به مردم و کشور لطمه زده اند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس