به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: امریکن کانزرواتیو مینویسد: در صورت رویارویی با نیروهای نیابتی ایران در عراق، سوریه، یمن و لبنان، باتلاقهای متعددی در انتظار امریکا خواهند بود و منافع آمریکا از طریق ماجراجوییهای ناگوار در این نقاط منطقه متحمل آسیب خواهد بود.
ایالات متحده از سال ۲۰۱۹ در حال بازیابی کتاب بازی مشابهی در برخورد با نیروهای نیابتی ایران بوده است: آنها را تحریم کنید، به آنان حمله کنید و منتظر ضربه متعاقب آنان باشید. از تاریخ ۷ اکتبر (حمله حماس به اسرائیل)، ۱۳۴ حمله به نیروهای آمریکایی صورت گرفته است. ندادن تلفات، منجر به پایین نگه داشتن تشدید تنش شده، اما شرایط و عدم احتیاط، این نتیجه را شکل داده است.
دهها هزار جنگجوی وفادار در عراق، این توانمندی را در اختیار ایران قرار داده که آنها را در کوتاه مدت به پهپادها و موشکهای پیشرفته مجهز کند. ایران سیستمهای پیشرفتهتری نیز در اختیار دارد. نیروهای آمریکایی با پوشش محدود پدافند هوایی در صحرای سوریه بهای وضعیت فعلی آمریکا را پرداخت خواهند کرد.
پس از حملات موشکی در لبنان و ترور یکی از رهبران حماس، جنگ اسرائیل ممکن است به جبهه دوم لبنان نیز گسترش یابد. با توجه به درگیری شدید اسرائیل در جبهه غزه و عملکرد ضعیفش در جنگ سال ۲۰۰۶، حمله به لبنان احتمالا نتیجه ضعیفی به همراه خواهد داشت. علاوه برآن، تواناییهای حزبالله هم از نظر عمق و هم از نظر کیفیت، به شدت رشد کرده است. بنابراین درگیری بسیار پر هزینه خواهد بود.
انصارالله یمن هم نزدیک به ۹ سال است هدف بمبهای ساخت آمریکا قرار گرفتهاند. این وضعیت، باعث تثبیت موقعیت و تقویت زرادخانه موشکی آنها شده است. مداخله بیشتر آمریکا در یمن نتیجه متفاوتی به همراه نخواهد داشت و احتمالا انصارالله را تشویق میکند تا حملات تلافیجویانه به کشتیها را تشدید کنند. ایران نیز در ادامه رویاروییها در دریای سرخ در اقداماتی غیر معمول، جسورانهتر عمل کرده و یک ناو جنگی را اعزام کرده است. آن ناو احتمالا پشتیبانی اطلاعاتی را برای انصارالله فراهم میکند و نشان دهنده تمایل به ریسک بیشتر است.
ایالات متحده باید این سیگنال را همان طور که هست دریافت کند. راهبرد آمریکا تا این لحظه، ایران یا نیروهای نیابتی آن را از انجام اقدامات بیشتر منصرف نکرده است. هر چه وضعیت فعلی در دریای سرخ بیشتر ادامه یابد، کشتیها بیشتر مجبور به تغییر مسیر خود خواهند شد و منافع آمریکا زیر سوال خواهد رفت.
رویارویی مستقیم، یک خطر است. بمبگذاری اخیر در کرمان منجر به کشته شدن ۱۰۰ غیر نظامی شد. هدف قراردادن غیرنظامیان، احتمالا به تنش دامن میزند. ایالات متحده باید کانالهای پشتی را برای تنشزدایی باز کند در حالی که هر دو کشور از پهنای باند سیاسی برای انجام این کار برخوردار هستند.
ایالات متحده در خطر سقوط در جنگ از طریق تشدید تنش با نیروهای نیابتی ایران است. ماموریت ضدداعش در عراق و سوریه به هدف خود مبنی بر خلع ید داعش از اراضی آن کشور دست یافته است. اکنون نیروهای آمریکایی باید از عراق عقبنشینی کنند. در یمن احتمالا نمیتوان انصارالله را مجبور به تغییر رفتار کرد و تشدید تنشها احتمالا آنان را وادار میکند مسیرهای حمل و نقل را بیشتر مختل کنند. پاداشهای ماندن در منطقه برای آمریکا، «ناملموس، مشکوک و تا حد زیادی خیالی» هستند. اما خطرات ماندن، «خونین، پرهزینه و فاجعهبار» است.