به گزارش مشرق، کانال نواصولگرا در تلگرام نوشت:

برخی از توصیه‌های امیرالمومنین (ع) به حکمرانان تاریخ

یکی از ارزشمندترین سندهای نوشته شده به دست بشر، نامه‌ای است که امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر نوشتند تا روشنای حکمرانی او در مصر باشد. در واقع این متن نورانی برای همه تاریخ و همه حکمرانان نوشته شده است. برخی از عبارات آن را در ادامه آورده‌ایم:

باید محبوب‌ترین ذخایر نزد تو ذخیره عمل صالح باشد.

قلب خویش را کانون رحمت و محبّت و لطف به رعیت قرار ده و در مورد آنان همچون درنده‌ای مباش که خوردنشان را غنیمت شماری، زیرا آنها دو گروهند یا برادر دینی تواند و یا انسان‌هایی که در آفرینش شبیه تو هستند (در هر حال باید حقوق آنها را محترم بشماری و بدان)

از مردم لغزش‌ها و خطاهایی سر می‌زند و مشکلاتی به آنها دست می‌دهد ... و به دست آنان از روی عمد یا خطا، کارهایی ظاهر می‌شود، از عفو و گذشت خود آن قدر به آنها عطا کن که دوست داری و خشنود می‌شوی خداوند از عفوش به تو عطا کند.

باید محبوب‌ترین کارها نزد تو اموری باشد که در جهت رعایت حق از همه کامل‌تر و از نظر عدالت شامل‌تر و از نظر رضایت عمومی مردم جامع‌تر باشد، زیرا خشم توده مردم خشنودی خواص را بی‌اثر می‌سازد.

دورترین رعایا نسبت به تو و مبغوض‌ترین آنها در نزد تو کسانی باشند که بیشتر در جستجوی عیوب مردمند، زیرا در مردم عیوبی وجود دارد والی از همه سزاوارتر است که آنها را بپوشاند.

از آنچه برای تو روشن نیست تغافل کن.

افرادی را مقدم‌دار که در گفتن حقایق تلخ برای تو از همه صریح اللهجه‌تر باشند و در مساعدت و همراهی با تو در اموری که خداوند برای اولیایش دوست نمی‌دارد کمتر کمک کنند; خواه موافق میل تو باشد یا نه.

خوش بین شوی، زیرا این خوش بینی، خستگی و رنج فراوانی را از تو دور می‌سازد.

بدان مردم یک کشور از گروه‌های متعددی تشکیل یافته‌اند که هر یک جز به وسیله دیگری اصلاح و تکمیل نمی‌شود و هیچ کدام از دیگری بی‌نیاز نیست.

خداوند در آفرینش خود برای هر یک از این طبقات، وسعتی قرار داده همچنین هر یک بر والی به مقدار اصلاح کارشان حقی دارند.

سپس در امور مربوط به کارگزارانت دقت کن و آنها را با آزمون و امتحان و نه از روی «تمایلات شخصی» و «استبداد و خودرأیی» به کار گیر، زیرا این دو کانونی از شعب ظلم و خیانت‌اند.

و هرگاه یکی از آنها (از کارگزاران تو) دست به سوی خیانت دراز کند و مأموران مخفی ات متفقاً نزد تو بر ضد او گزارش دهند به همین مقدار به عنوان گواه و شاهد قناعت کن و مجازاتِ بدنی را در حق او روادار و به مقداری که در کار خود خیانت کرده کیفر ده سپس (از نظر روانی نیز او را مجازات کن و) وی را در مقام خواری بنشان و داغ خیانت را بر او نه و قلاده اتهام تهمت را به گردنش بیفکن (و او را چنان معرفی کن که عبرت دیگران گردد).

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • علی IR ۰۲:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۵
    7 2
    مسوولانی که دم از علی میزنن درحالیکه دنبال ثروت و شهرت هستن ،اون دنیا چه جوابی میخوان بدن؟احتمالا همین توجیهاتی که به خرد مردم میدن ؟!میخوان بگن ثروت جمع میکردیم برای افزایش قدرت اسلام؟!
  • IR ۰۵:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۵
    7 7
    السلام علیک یا امیرالمومنین علی بن ابیطالب (ع)
  • مهدی US ۰۷:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۵
    10 2
    هر چه از طول عمر انقلاب می گذرد چقدر حکمران ها و‌ مسئولین ما از توصیه های حضرت علی (ع) دور شدن.
  • شاهرخ IR ۰۷:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۵
    8 4
    تورا به خدا اینقدر از فضایل حضرت امیرع ونصایح اون دردانه هستی به حکام نگید ما بیشتر در مورد صداقت حکام خود شک میکنیم
  • IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۵
    3 2
    مثلا این رو خطاب به بایدن دارید می گیددیگه
  • IR ۰۹:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۵
    7 2
    اینها رو برای حاکمان پر قدرت بفرستید ممکنه فراموش کرده باشن یادآوری بد نیست.
  • IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۹
    1 0
    دو بند آخر به صورت اکمل در سیستم اداری ما رعایت میشود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس