به گزارش مشرق، سعدالله زارعی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: در یکی دو هفته اخیر شاهد رخدادهای مهمی حول ایران یا محور مقاومت بودهایم؛ پرتاب موفق ماهوارهبر و سه ماهواره، حکم اولیه دیوان بینالمللی دادگاه لاهه علیه رژیم صهیونیستی، حمله مقاومت به برج ۲۲ رکیان آمریکا در مرز سوریه و اردن، سرنوشت طرحهای سیاسی درباره جنگ غزه، بحث تنظیم جدول اخراج نظامیان آمریکایی از عراق، ابتکار عمل جدید مقاومت یمن در دریای سرخ، توقف خدمات مراکز انروا در غزه توسط قدرتهای غربی از جمله این رخدادهای مهم بودهاند.
۱- وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران هشتم بهمن ماه با «ماهواره بر سیمرغ یک»، سه ماهواره «مهدا»، «کیهان ۲» و «هاتف ۱» را با موفقیت به فضا پرتاب کرد و در مدار قرار داد. این ماهوارهها در ۴۵۰ تا ۱۱۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفتند. ماهواره بر سیمرغ یک با سوخت مایع کار میکند. این یک موفقیت راهبردی است و به همین دلیل دشمنان جمهوری اسلامی و دشمنان جهان اسلام و به طور خاص، تروئیکای اروپایی این موفقیت را تهدیدی برای خود! ارزیابی نموده و اقدام صنعتی ایران را محکوم کردند! همین محکومیت، مقاومت ایران در برابر طرحها و داعیههای ضدایرانی غرب را کاملاً مبرهن میکند. فضا پر از ماهوارههای آمریکایی، اروپایی، روسی، چینی، هندی و.... است، چرا هیچ کدام تهدید شمرده نشدهاند، اما ماهوارههای ایران تهدید خوانده میشوند؟ مگر صنعت فضا و آسمان در انحصار و قرنطینه غرب است که آنها به خود اجازه مخالفت با ایران دادهاند؟ این موضعگیری یک نکته را برملا کرد. بعضی مدعی بودند غرب با قدرت هستهای ایران به دلیل آنکه میتواند کاربرد نظامی هم پیدا کند مخالفند و با «ایران صنعتی» و پیشرفت آن مشکل ندارند. این واکنش عجزآلود ثابت کرد غرب اصولاً با پیشرفت علمی ایران و جهان اسلام مشکل دارد و ضمناً ثابت میکند ماهوارههای به ظاهر ارتباطی غرب کارکردی غیر از این دارند و برای کنترل جهان در خدمت چند دولت عمدتاً غربی قرار دارند. مشکل غرب با ایران، شکسته شدن الگوی کنترل جهان است و البته راه به جایی نمیبرد.
۲- دادگاه داوری بینالمللی لاهه (ICG) پس از چند هفته بحث و بررسی، رأی اولیه خود را درخصوص شکایت کشور آفریقای جنوبی صادر کرد. شکایت آفریقای جنوبی مبتنی بر تقاضا برای صدور رأی در ۹ مورد بود که شامل توقف فوری و دائمی جنگ غزه هم میشد، اما دادگاه فقط در شش مورد اعلام رأی اولیه کرد. عملکرد دیوان لاهه ضعفها و کاستیهایی از جمله در مورد توقف جنگ و خروج ادوات و نظامیان رژیم غاصب از غزه دارد اما یک اقدام اساسی در مورد حقوق شهروندان مدنی غزه هم محسوب شده و واجد ضربههایی به اسرائیل میباشد و میتواند نقطه آغاز یک نهضت حقوقی ضداسرائیل تلقی شود. شش بند الزامآور حقوقی فرصتهایی را در اختیار مقاومت علیه رژیم صهیونیستی قرار داده است. در این میان در مقدمه غیرالزامآور در کنار شش حکم قطعی، به «آزادی فوری و بدون شرط گروگانها» یعنی اسرای نظامی رژیم غاصب اشاره شده که برخلاف شش بند مصوب واجد اقدامات اجرائی نبوده و خارج از حکم تلقی میشود.
در حکم دیوان دادگستری لاهه در مورد گزارش مستند آفریقای جنوبی در مورد نسلکشی در غزه ابراز نگرانی شده و خواستار بررسی آن گردیده است. قضات دیوان میگویند برای اعلام وقوع نسلکشی در غزه به بررسی میدانی نیاز داشته و هیئتی را برای آن در نظر گرفتهاند. در یکی از شش بند، از رژیم اسرائیل خواسته شده اقدامات ارتش خود که میتواند مصداق نسلکشی باشد را با جدیت کنترل کند. دادگاه لاهه نسلکشی را هرگونه اقدام که یک ملت یا یک گروه یا یک قوم برای پذیرفتن نظر و برنامه طرف مقابل تحت فشار قرار میدهد، تعریف کرده است. در بند دیگر به ضرورت مجازات آن دسته از نظامیان اسرائیلی که در نسلکشی شرکت دارند، حکم کرده است. در یک بند دیگر، ضرورت بازگشایی مسیرهای خدماترسانی به مردم غزه و آزاد بودن تردد کالا از سواحل غزه مورد تأکید قرار گرفته است. با توجه به اینکه میدانیم دیوان کیفری و دیوان دادگستری لاهه تحت سیطره غرب قرار دارند و عدم صدور رأی در مورد توقف فوری جنگ هم به همین دلیل روی داده اما در مجموع آنچه تحت تأثیر مقاومت مردم غزه بر دادگاه و ابتکار دیپلماتیک آفریقای جنوبی به دست آمده از اهمیت زیادی برخوردار میباشد. به ویژه اینکه شکایت نه از سوی جهان اسلام یا جهان عرب که میتوانست سبب واکنشهایی از سوی قدرتهای غیرعربی و غیراسلامی باشد، از سوی یک کشور غیراسلامی و غیرعربی آفریقایی صورت گرفته و از حمایت نسبتاً کامل قاره آفریقا، کشورهای اسلامی و بسیاری از کشورها در قارههای آمریکا، اروپا و آسیا برخوردار شده که این اضافه شدن ظرفیت یک بلوک جدید به قدرت بلوکهای اسلامی، عربی و مقاومت میباشد.
۳- حمله مقاومت عراق به برج ۲۲ رکیان آمریکا در مرز سوریه و اردن و انهدام بخشهایی از آن و هلاکت چند نظامی متجاوز آمریکا و زخمی شدن بیش از ۳۰ نفر دیگر از آنان، یک اتفاق جدید و در نوع خود مهم به حساب میآید. حملات مقاومت به پایگاههای آمریکا، تاکنون با ملاحظات خاص صورت میگرفت اما با به شهادت رساندن «مشتاق طالب السعیدی» جانشین حشدالشعبی و مسئول اول امنیت بغداد، ملاحظات کنار گذاشته شد و اولین حمله سنگین به برج ۲۲ صورت گرفت. اهمیت این عملیات عراقیها این است که برج رکیان اتاق هدایت عملیاتهای تجاوزکارانه آمریکا در عراق و سوریه بوده و ارزشی همسان با عملیات اخیر حزبالله علیه پایگاه کنترل الکترونیکی رژیم غاصب در ۸ کیلومتری جولان اشغالی دارد. البته مقاومت اگر ناچار نباشد علاقهای به تصعید درگیری ندارد. در اینجا شرط پایبندی مقاومت به اصل عدم تصعید، تغییر رویه نظامی کنونی آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی است.
۴- طی روزهای گذشته بحث سیاسی پیرامون جنگ و وضعیت غزه پس از توقف جنگ شدت گرفته است. رسانههای خاص غربی شامل آسوشیتدپرس، نیویورکتایمز آمریکا و لوموند فرانسه از طرحهای جدید سخن گفتهاند اما واقعیت این است که طرح خاص توافق شدهای میان غربیها و کشورهای منطقه وجود ندارد و رسانههای غربی در حال پرکردن این خلأ از طریق تبلیغات میباشند. به نظر میآید در این مرحله به دلیل اینکه نقطه کانونی «طرح آمریکا»، «طرح انگلیس»، «طرح پاریس»، «طرح اسرائیل» و «طرح عربی»، تثبیت رژیم اسرائیل میباشد، طرف فلسطینی روی خوش نشان نداده است، رسانههای غربی در حال پر کردن فضای اذهان از «عزم بینالمللی در مورد جنگ غزه و وضع پس از آن» میباشند تا طرف فلسطینی گمان کند با یک امر واقع و گریزناپذیر مواجه بوده و چارهای جز تسلیم ندارد.
اما سخن محور مقاومت و از جمله سخن مقاومت فلسطین این است که غزه و روند پس از جنگ نیاز به طرح خاصی ندارد آنچه در غزه مسئله است غصب سرزمین فلسطین و موجودیت غیرقانونی رژیم اشغالگر صهیونیستی و محاصره مردم غزه و تلاش رژیم و حامیان غربی آن در آنکار حق حیات این مردم و حق تعیین سرنوشت آنان میباشد. توقف جنگ و رفع محاصره و برخورداری مردم فلسطین از حق حیات و حق سیاسی هر کدام یک اقدام هستند که اگر واقع شوند، مسایل به طور بنیادی حل میشوند. انجام این اقدامات، طرح نمیخواهد. و البته اگر غربیها به این حقوق بدیهی تن ندهند، فلسطینیها به کمک عصبهای مقاومت در منطقه، همه اینها را محقق خواهند کرد.
۵- این روزها بعضی محافل آمریکایی و عراقی از توافق دو کشور بر روی یک «جدول زمانی خروج نظامیان آمریکایی از عراق» صحبت کردهاند و وزیر خارجه عراق از نامهای مهم سخن میگوید که گویا وزارت خارجه آمریکا برای عراق ارسال کرده است. به احتمال خیلی زیاد جدول و نامه وجود خارجی ندارند. آمریکا در برابر فشار مقاومت به گریزگاه و خرید زمان نیاز دارد و از اینرو رسانههای آمریکایی و بعضی از محافل وابسته به آمریکا در عراق که به طور واقعی از دست مقاومت این کشور ذلیل شدهاند، برای اینکه مقاومت ولو برای مدتی از اقدامات تهاجمی علیه پایگاههای نظامی آمریکا در عراق و سوریه و نیز علیه رژیم صهیونیستی دست بکشد تا آمریکا و رژیم غاصب بتوانند خود را جمع وجور کنند، از توافق دولتهای عراق و آمریکا و یا از تمکین آمریکا به جدول زمانی خروج تدریجی میگویند. این ترفند قبلاً پس از آنکه پارلمان عراق اخراج نظامیان خارجی از این کشور را تصویب کرد، مطرح و سبب لوث شدن آن مصوبه گردید. از این رو مقاومت رسماً اعلام کرده که این خدعه را میشناسد و به آن تن نمیدهد و به همین دلیل روند افزایشی حملات مقاومت عراق حفظ شده است.
۶- مجاهد بزرگ سید عبدالملک بدرالدین الحوثی رهبر دلیر و فکور مقاومت یمن در یک ابتکار جدید اعلام کرد یمن اقدامات تهاجمی علیه کشتیهای به و از اسرائیل و علیه کشتیها و ناوهای مربوط به ائتلاف آمریکایی و انگلیسی را علیرغم حملات چند هفته گذشته آمریکا، ادامه میدهد ولی عبور کشتیهای تجاری سایر کشورها بلامانع است. از این رو طی روزهای گذشته، این دسته از کشتیها که تعداد آن به صدها فروند میرسد، از دریای سرخ عبور کردهاند و فشارها روی ناوها و کشتیهای آمریکایی، انگلیسی و کشتیهای اسرائیلی تمرکز پیدا کرده است. این اقدام در واقع حربه «اقدام علیه امنیت آبراههای بینالمللی» را از دست آمریکا و انگلیس گرفته و مشروعیت اقدامات نظامی مقاومت یمن علیه آمریکا، انگلیس و رژیم اسرائیل را افزایش داده و همراهی بیشتری در عرصه افکار عمومی را به نفع خود جلب کرده است.
۷- چند کشور غربی در یک اقدام رسوا و انتحاری اعلام کردند پرداخت حقالسهم خود در تأمین مالی مراکز انروا در غزه را متوقف کردهاند. آنان به یک حربه سست متوسل و مدعی شدند مقاومت غزه از عناصر این مراکز به عنوان خبرچین استفاده میکند! در واقع غرب که نزدیک به چهار ماه است عزم خود را بر درهم شکستن مقاومت مردم و نه فقط شبهنظامیان مقاومت جزم کرده، از ادامه مقاومت مردم علیرغم حجم وسیع بمبارانها و قطع آب و برق و گاز و انهدام مراکز درمانی و خدماتی سرخورده شده است و درصدد انتقام از این ملت برآمده و به خیال خود «آب باریکه» خدمات به این مردم مظلوم را قطع کردهاند، تا بلکه این مردم تسلیم شوند. قطع بیمقدمه این کمکها همزمان با ارائه طرحهایی رسانهای ناظر به کنترل غزه از جمله طرح پاریس مرتبط است. اما واقعیت آن است که مقاومت غزه اینک علیرغم زخمهایی که برداشته است، در چندقدمی پیروزی نهائی خود قرار داشته و میداند «پیروزی بزرگ» هزینههایی هم دارد.