اژه‌ای: مشکل ته‌لنجی و کوله‌بری را حل کنید

رئیس قوه قضاییه گفت: نباید وظایف و مسئولیت‌های قوه قضاییه را منحصر به محکمه‌داری کرد؛ صدور احکام در دادگاهها و محاکم تنها بخشی از تکالیف قانونی عدلیه است.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای صبح امروز (سه‌شنبه ۱۷ بهمن) طی سخنانی در نخستین همایش ملی اندیشه‌های قضایی رهبر معظم انقلاب اسلامی، ضمن تسلیت شهادت امام موسی کاظم (ع) و گرامیداشت ایام رجبیه و دهه مبارک فجر، با اشاره به در پیش بودن عید مبعث، اظهار کرد: بعثت رسول‌الله (ص) یک نعمت بزرگ برای بشریت بود و با بعثت نبی‌اکرم (ص) شرایط برای سعادت بشر در همه اعصار فراهم شد و با این اتفاق مبارک، بشر در تمامی ازمنه به هدایت رهنمون گشت.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: در عصر جاهلیت مدرن که بدترین ظلم‌ها و ستم‌ها علیه بشریت توسط مدافعان دروغین حقوق بشر انجام می‌گرفت یک انسان الهی به نام حضرت امام خمینی (ره) که دست‌پرورده و شاگرد ممتاز مکتب بعثت و آموزه‌های دینی بودند با اتکا به خداوند و اعتماد به مردم، نهضت اسلامی را آغاز و قیام را عملی کردند و طاغوتِ مستظهر به مستکبران را شکست دادند.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: اگر امروز ایران اسلامی در برابر مستکبران و سلطه‌گران، با نهایت قدرت و صلابت ایستادگی می‌کند و اگر به تمام معنا مستقل و قدرتمند و عزتمند است و اگر شیطان بزرگ آمریکا و اذناب او و رژیم منحوس صهیونیستی را خوار و ذلیل کرده است، همه و همه مرهون قدم گذاشتن در صراط اسلام ناب و عمل به آموزه‌های دینی و فرامین امامین انقلاب است.

رئیس عدلیه بیان داشت: مسیر سعادت دنیوی و اخروی، از اجرای تمام و کمالِ دستورات الهی و آموزه‌های دینی و عمل به فرمایشات امامین انقلاب می‌گذرد؛ بنابراین هر جا در طول این ۴۵ سال، نواقص و کاستی‌هایی در حکمرانی ما وجود داشته به سبب غفلت از اجرای کامل فرامین امامین انقلاب بوده است؛ فرامینی که مُنبعث از آموزه‌های متعالی اسلام عزیز می‌باشد.

وظیفه مهم قوه قضاییه در جلوگیری از مقرره‌ها و مصوبه‌های خلاف قانون؛ قوه قضاییه در سلامت نظام نقش بی‌بدیل و تعیین کننده دارد

قاضی‌القضات در ادامه با تبیین و تشریح وظایف و مسئولیت‌های قانونی قوه قضاییه در ذیل نظام مقدس جمهوری اسلامی، اظهار کرد: تحقق عدالت در همه عرصه‌ها و ساحت‌ها از اهداف کلان نظام جمهوری اسلامی ایران است و قوه قضاییه ضامن تحقق عدالت و جلوگیری از کجروی‌ها و اعوجاجات و تعدّی‌ها و ظلم‌هاست؛ قوه قضاییه مسئول است تا اجازه نده ظلمی از جانب کارگزار و یا دستگاه حکومتی علیه یکایک شهروندان اِعمال شود؛ قوه قضاییه مسئول است تا بر حُسن اجرای قوانین نظارت کند؛ قوه قضاییه در حفظ و ارتقای سلامت نظام، نقش‌آفرین است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: بنابراین نباید وظایف و مسئولیت‌های قوه قضاییه را منحصر به محکمه‌داری کرد؛ صدور احکام در دادگاه‌ها و محاکم تنها بخشی از تکالیف قانونی عدلیه است و بخش‌های قابل توجهی از وظایف و تکالیف دستگاه قضا در امور دیگری معطوف و متمرکز است؛ اموری نظیر «نظارت بر حُسن اجرای قوانین»، «رسیدگی به شکایات، دادخواهی‌ها و اعتراضات مردم نسبت به مأموران یا واحدهای حکومتی»، «پیشگیری از وقوع جرم»، «اصلاح و بازاجتماعی کردن مجرمین» و غیره.

رئیس قوه قضاییه گفت: امر قضا از شؤون و مسئولیت‌های حاکم مسلمین است و امرِ تخصصی محض می‌باشد؛ این امرِ تخصصیِ مهم که از شوؤن و مسئولیت‌های حاکم مسلمین هم می‌باشد، واجد خصایص و الزاماتی است که برای جامه عمل پوشاندن به آنها، واجب است به نظریات و دیدگاه‌های فقهی و حقوقی امامین انقلاب بعنوان شخصیت‌های دینی برجسته و مبرز معاصر، تمسک جوییم و به این دیدگاه‌ها و نظریات توجه و عنایت ویژه و خاص داشته باشیم.

رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: با تمسک به نظریات و دیدگاه‌های فقهی امامین انقلاب که از اعاظم عصر حاضر هستند، می‌توانیم خود و دستگاه خود را ایمن کنیم که مبادا خدای‌ناکرده، با گذشت زمان، نسبت پیاده‌سازی کامل احکام مسلم فقهی و احکام اولیه و ثانویه‌ی مندرج در دین، سست نشویم و در این عرصه سایش‌هایی پیدا نکنیم و به سمت و سوهای دیگری نرویم.

رئیس عدلیه بیان داشت: پس از عهده‌دار شدن مسئولیت خطیر ریاست قوه قضاییه، به زیرمجموعه خود تاکید کردم که باید در گام دوم انقلاب، ارزیابی جامعی از کمبودها و نقصان‌ها در عرصه قضا داشته باشیم و با تمسک به نظریات فقهی و حقوقی امامین انقلاب این خلاء‌ها و کمبودها را مرتفع سازیم.

رئیس دستگاه قضا گفت: اگر بخواهیم به‌صورت تمام و کمال به وظایف و مسئولیت‌های قانونی قوه قضاییه جامه عمل بپوشانیم باید علاوه بر دانش و بینش قضایی و حقوقی، خود را به شناخت جامعه، شناخت زمان، شناخت دوست و شناخت دشمن، مجهز کنیم و در این مسیر، تمسک به دیدگاه‌ها و نظریات امامین انقلاب در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه‌های مرتبط با حکمرانی، راهگشا است.

باید ابتدائیات یک زندگی متعارف را برای قضات و کارمندان فراهم کنیم

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: برای تحقق و توسعه عدالت که از مسئولیت‌های اصلی و اساسی قوه قضاییه است، الزاماتی وجود دارد؛ از جمله «قانونِ متضمن عدالت»، «ساختاری که در قالب آن بتوان عدالت را تحقق بخشید»، «اعتبار و بودجه کافی» و مهمتر از همه «عامل انسانی که عادل و آشنا به زمان و با تدبیر باشد».

رئیس عدلیه ادامه داد: باید در راستای فراهم آوردن الزامات فوق‌الذکر، نهایت تلاش و مساعی را مصروف داریم تا شاهد تحقق و بسط عدالت باشیم؛ نمی‌توانیم بدون آنکه اولیات یک زندگی متعارف را برای قاضی فراهم کنیم، از او انتظار داشته باشیم که احکام متقن و مستدل و مستحکم و سریع و همه‌جانبه صادر کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین «هادی» رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه و دبیر علمی همایش ملی اندیشه‌های قضایی رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز طی سخنانی با اشاره به ارسال ۲۴۶ چکیده مقاله و ۱۵۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ملی، گفت: همایش اندیشه‌های قضایی رهبر معظم انقلاب اسلامی با همکاری ۲۰ مرکز علمی، پژوهشی و حوزوی برگزار می‌شود؛ طی هفته‌ها و ماه‌های گذشته نیز ۳۱ اجلاسیه استانی در سراسر کشور در راستای برگزاری این همایش ملی، برگزار گردید.

وی در ادامه، پیوند وثیق میان «ولایت» و «قضاوت» را عامل اصلی برگزاری همایش ملی اندیشه‌های قضایی رهبر معظم انقلاب اسلامی عنوان کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۷
    32 3
    بزرگوار شما همون محکمه داریت رو درست انجام بدی مردم راضین بقیه ی کارها پیشکش!
  • مجید AT ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۷
    43 3
    ترا به خدا فقط ساکت باش میبینیم وضع چاقو کشیها و قمه کشیها در تهران را میبینیم وضع بی حجابی در تهران و شهرهای دیگر را میبینیم ول کردن مجرمهای چند باره را در خیابانها میبینیم جیب بری و موبایل ولپ تاپ دزدیها و غیره را در شهرهای ایران و می بینیم .... ترا به خدا فقط دهنت را ببند.گند زدی به قوه قضاییه
  • IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۷
    32 3
    با سلام متاسفانه قوه قضاییه در همین محکمه داری درمانده است قضات حقوق کافی درحد شان خود نمی گیرند امروز شما درقوه قضاییه با سکه و دلار نه ریال هرکاری درمحاکم می توانید انجام دهید دلال بازی سکه رایج است دلال ها برای شما شعبه تعیین می کنند و حتی متن رای دالخواه شما را هم تضمین می کنند متاسفانه گزینش قضات بسیار درسالهای قبل انتخاب های درستی انجام نداده است به ظواهر بسنده کرده است شما یا باید حقوق ومزایای خوب یا ادم خوب ویا دستگاه نظارت خوب و قوانین شفاف یا ترکیبی ازاینها را داشته باشید تا قضاوت محاکم عادلانه باشد هیچکدام ازمولفه ها وجود ندارد ما 10درصد محاکم هم خوب نیستند جناب قاضی القضات وقتی فرزندان معاون شما فاسد است یعنی فساد دربیخ گوش شما لانه کرده است وجود اکبر طبری یعنی فساد در رده بالا خوب راه چیست وچاره چیست پول وثروت نیست آیا با این نیروی انسانی با حقوق ومزایای اندک چه کاری می توان کرد باید دید چین و کره شمالی چکار کرده اند که بدون پول پاشی فساد را به حداقل رسانده اند 1-مجازات سنگین 2- نظارت شدید اگر یک قاضی خانه خوب و ماشین خوب بعد از ورود به دستگاه خریداری کرده است بدان حقی را ناحق کرده است نیاز به اثبات ندارد 1-
  • فانوس IR ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۷
    33 3
    در جهت حفظ سلامت نظام میبینیم چه جوری با خائنین برخورد میشه
  • IR ۲۳:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۷
    20 0
    در محکمه داری که گند زده ، منظور ایشون اینه که گندش باید به جاهای دیگر هم کشیده شود ! خدا رحم کنه !
  • کارشناس IR ۲۳:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۷
    15 0
    مخصوصا حمایت از شرکا
  • IR ۱۲:۱۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
    1 0
    چرا حسن روحانی نکبت را محاکمه نمی کنی ؟ چرا می ترسی ؟
  • IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۰
    1 0
    چرا از حسن روحانی نکبت می ترسی ؟ چرا محاکمه اش نمی کنی ؟؟؟
  • کارکنان بانک سرمایه IR ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۱
    3 0
    فقط برای مردم بگو : تکلیف دزد و غارتگر 14000 میلیارد تومانی بانک سرمایه ( محمدعلی ) الدنگ چی شد ؟ چرا در مورد او صحبتی نمی کنی ؟؟؟ الان کجاست ؟؟؟ پولهای بالاکشیده توسط آن حیوان کثیف و پلید چه شدند ؟ پارتی او کیست که چیزی در باره اش نمی گویند ؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس