کد خبر 1573511
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۳

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی مطالعات راهبردی آمریکا مطلبی را با عنوان بایدن یا ترامپ؛ چین کدام را ترجیح می‌دهد منتشر کرد که به شرح زیر است:

با نزدیک‌شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، برخی تحلیلگران در چین طرفدار ابقای بایدن هستند و برخی پیروزی ترامپ را بهتر می‌دانند؛ اما بسیاری نیز تفاوت بنیادینی میان این ۲ گزینه ندیده و آن‌ها را به چشم «۲ جام زهر» نگاه می‌کنند.

شبکه خبری «ای‌بی‌سی» در گزارشی درباره تبعات انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا بر چین و روابط این کشور با واشنگتن نوشته است: با افزایش احتمال تقابل «جو بایدن» و «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، چین با نگرانی وضعیت را تحت نظر دارد.

نخستین مسئله نامطلبوب کمپین‌های انتخاباتی طرفین است. کاندیداها احتمالا در تبلیغات انتخاباتی خود لحن سفت‌وسختی در قبال آمریکا اتخاذ خواهند کرد و این ممکن است کاهش نسبی تنش‌ها در روابط واشنگتن و پکن را از بین ببرد.

مسئله تایوان

تایوان مسئله بعدی انتخابات نوامبر خواهد بود. هیچ یک از ۲ نامزد احتمالی اصلی این انتخابات برای پکن گزینه‌ای مطلوب نیست. بایدن در حوزه‌هایی تمایل به همکاری نشان داده، اما چین از تلاش‌های او برای تشکیل اتحاد در میان کشورهای هند-آرام نگران است. از سوی دیگر وعده‌های بایدن درباره مداخله نظامی در صورت حمله تایوان به چین، موجب تشدید نگرانی پکن شده است.

در مقابل، ترامپ که در سیاست‌ خارجه انزواگراست، احتمال دارد در مسئله تایوان دخالت نظامی نکند؛ اما با توجه به اینکه او اساسا شخصیت پیش‌بینی ناپذیری داشته و لحن تندی در قبال چین اتخاذ کرده است، پکن نمی‌تواند از این عدم مداخله مطمئن باشد. ترامپ همچنین ممکن است جنگ تجاری میان واشنگتن و پکن را تشدید کند.

«ژائو مینگائو» استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه «فودان» در شانگهای می‌گوید چین گزینه مطلوبی در میان این ۲ نامزد انتخاباتی ندارد و هر دوی آن‌ها را به چشم «۲ جام زهر» می‌بیند.

حتی با وجود بهبود اندک در روابط پکن-واشنگتن، هنوز تنش‌ها بالاست؛ به‌خصوص پیرامون تایوان. اینکه چه کسی به کاخ سفید راه می‌یابد نه‌تنها بر روابط آمریکا و چین تاثیر خواهد گذاشت، بلکه صلح در منطقه آسیا-اقیانوس آرام را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

یکی بدتر از دیگری

تحلیلگران در آمریکا و چین اظهاراتی مشابه ژائو مینگائو مطرح کرده و گفته‌اند شاید پکن در انتخاب میان بد و بدتر، بایدن را انتخاب کند؛ زیرا نسبت به شخصیت پیش‌بینی‌ناپذیر ترامپ، بایدن ثبات بیشتری دارد. با این وجود، تحلیلگران بر این باورند که تلاش‌های بایدن برای متحد کردن کشورها در مقابله با چین موجب نگرانی پکن است.

«سون چنگائو» عضو مرکز «مرکز امنیت و استراتژی بین‌المللی» در دانشگاه سینگوا در چین می‌گوید: فارغ از اینکه چه کسی پیروز شود، تغییری در مسیر کلی رقابت استراتژیک آمریکا و چین ایجاد نخواهد شد. برای چین فرقی ندارد که چه کسی از بین این ۲ در انتخابات پیروز شود، زیرا پکن با هریک از آن‌ها به مدت چهار سال کار کرده است.

پیروزی ترامپ

با این وجود، مفسران در بسیاری از رسانه‌های چینی پیروزی ترامپ را ترجیح می‌دهند. آن‌ها باور دارند ترامپ مرد کسب‌وکار است و می‌شود با او به توافق رسید. از سوی دیگر این مفسران اظهار می‌کنند که ترامپ به عنوان یک نیروی تخریب‌گر، می‌تواند با تضعیف دموکراسی آمریکایی و رهبری آمریکا در جهان به منافع چین کمک کند. سیاست‌ها و اظهارات ترامپ در دوره ریاست جمهوری‌اش باعث شد تا در پکن به او لقب «چوان جانگو» را بدهند، یعنی «ترامپ، ملت‌ساز (چین)».

تایوان جزیره‌ای خودگردان است که چین آن را بخشی از خاک خود دانسته و حمله نظامی را یکی از راه‌های پس گرفتنش می‌داند. ترامپ اخیرا تایوان را به ربودن صنعت ساخت تراشه‌ها از آمریکا متهم کرد؛ اظهاراتی که نشان می‌دهد شاید او به عنوان یک تاجر، حاضر به دفاع از تایوان در برابر حمله احتمالی چین نباشد.

«سون یون» مدیر برنامه چین در اندیشکده آمریکایی «مرکز استیمسون» هشدار داد که ممکن است نظرات ملی‌گرایان در چین با نظرات دولت و نخبگان چینی متفاوت باشد. او در این باره می‌گوید: با آمدن ترامپ، هیچ فضایی برای روابط آمریکا و چین وجود ندارد و عدم‌ قطعیت و تهدید بزرگی به وجود خواهد آمد، از جمله احتمال درگیری نظامی.

ظرفیت ترامپ برای تخریب اتحادها و شراکت‌ها آمریکا و از بین بردن اعتماد جهان به رهبری واشنگتن یک مزیت محسوب می‌شود؛ اما آسیبی که او می‌تواند به روابط آمریکا و چین وارد کند بیشتر از این مزیت است.

ترامپ در همان آغاز به کار خود در ۲۰۱۶ تماس تبریک رئیس‌جمهور تایوان را جواب داد و با او مکالمه‌ای داشت. این اقدام مورد انتقاد چین قرار گرفت و باعث شد روابط ۲ دولت از همان ابتدای امر با تنش همراه باشد.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۶:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
    2 6
    باید بشینیم ببینیم ارباب کدومو ترجیح میده بعد ما از همون طرفداری کنیم؟
    • IR ۲۰:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
      6 5
      گوگولی خودت را ما نشان نده چون ما ارباب بزرگ تو را زمانی که با حرکت یک ناوش حکومت عوض میکرد داخل حیوان حسابش نکردیم حالا که از نفس انداخته ایم که نگم برات البته چین که اصلا داخل جمع نیست که به حساب بیاد یا نه پس برو کمپ که بیرون سرما میخوری پیری👎🤣🤣🤣
    • IR ۲۲:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
      0 0
      این چه اربابیه شما دارید که طالبان مجهز به کلاشینکف و دمپایی ابری با اردنگی انداختنش بیرون !
  • DE ۱۶:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
    1 1
    یکی از دیگری بدتر!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس