کد خبر 1575236
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۴

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی اشراق مطلبی را با عنوان مشارکت آنروا در طوفان‌الاقصی، از ادعا تا واقعیت منتشر کرد که برگرفته از گزارشی از دنیل‌فورتی، کارشناس «گروه بین‌المللی بحران» است:

دنیل‌فورتی، کارشناس «گروه بین‌المللی بحران» طی گزارشی مورخ ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ به ارزیابی ادعای رژیم اسرائیل مبنی بر مشارکت کارکنان آنروا در عملیات طوفان‌الاقصی پرداخته که مستمسک آمریکا و اتحادیه اروپا برای قطع کمک به این آژانس سازمان ملل شده که برای کمک به آوارگان فلسطینی تشکیل شده است.

طبق این گزارش، اسرائیل ۱۸ ژانویه فهرستی از ۱۲ عضو آنروا را منتشر نمود که به ادعای این رژیم در عملیات حماس مشارکت داشتند. هم‌چنین مدعی شد که حدود ۱۰ درصد از ۱۳۰ هزار کارمند آنروا در غزه، با حماس ارتباط دارند. علی‌رغم اینکه «اسرائیل تاکنون مدرکی کتبی برای اثبات ادعاهای خود به سازمان ملل ارائه نکرده» ولی فیلیپ‌لازارینی، مدیر کل آنروا، برای جلوگیری از قطع کمک‌های خارجی، قراردادهای این ۱۲ نفر را فسخ نموده و به دستور آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، تحقیقات پیرامون این ادعاها توسط تیمی به رهبری کاترین کولونا، وزیر امور خارجه سابق فرانسه آغاز شد. مطابق این گزارش، ۲ نفر از افرادی که در فهرست ادعایی اسرائیل بوده‌اند در جنگ غزه جان باختند و ۱ نفر نیز اصلاً کارمند آنروا نبوده، اتهامات اسرائیل درباره باقی افراد نیز بدون استناد باقی مانده است.

دنیل‌فورتی متذکر شده که در عین پیگیری‌ها ولی علاوه بر آمریکا و اتحادیه اروپا، کشورهای آلمان، کانادا، ژاپن، سوئد، سوئیس و بریتانیا نیز کمک‌های خود به آنروا را قطع کردند. اما «بلژیک، ایرلند، نروژ، قطر، عربستان سعودی، اسپانیا و ترکیه نسبت به این اتهامات ابراز تردید کرده و به تامین مالی آژانس ادامه دادند». اما بیشترین میزان کمک‌ها از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا انجام می‌شود که قطع آن در حدود ۴۴۰ میلیون دلار در سال، پیامدهای خطرناکی بر وضعیت فلسطینیان در «غزه، شرق بیت‌المقدس، کرانه باختری، اردن، لبنان و سوریه» خواهد داشت.

فورتی تأکید می‌کند که آنروا مهم‌ترین منبع کمک‌های آموزشی، بهداشتی، غذایی و امدادی به مردم غزه پس از طوفان‌الاقصی بوده، به خصوص که هیچ نهاد بشردوستانه دیگری امکان ورود به غزه را نداشته است. به ویژه که ۸۵ درصد از جمعیت ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری غزه، از محل سکونت خود آواره شده و تقریباً همه آنها تا حدی به کمک‌های توزیع شده توسط آنروا وابسته هستند. هم‌چنین بیش از ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از این جمعیت، در داخل یا نزدیک یکی از ۱۵۴ پناهگاه آنروا در سراسر غزه پناه گرفته‌اند، چون گمان دارند که مراکز وابسته به سازمان ملل از بمباران اسرائیل در امان است. اما اسرائیل مصونیتی برای این مراکز قائل نبوده و آن‌ها را هدف قرار داده که در نتیجه ۳۷۶ تن از پناهندگان به مراکز آنروا نیز جان باخته و ۱۳۳۵ تن مجروح شدند. علاوه بر این تاکنون ۱۵۶ نفر از کارمندان آنروا در غزه نیز متعاقب حملات اسرائیل، به شهادت رسیدند.

مطابق این گزارش، نتانیاهو درخواست تعطیلی آنروا را داشته ولی بخشی از کابینه جنگی تل‌آویو مخالف این تصمیم است زیرا معتقد است که تعطیلی آنروا، بار مسئولیت کمک‌رسانی به فلسطینیان غزه و کرانه باختری را بر دوش حکومت اسرائیل خواهد انداخت.

به نظر می‌رسد لابی اسرائیل در ایالات متحده توانسته کنگره را از تصویب بسته کمک‌های مالی به آنروا و تمدید کمک‌های قبلی، منع کند که این موضوع در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری تشدید شده و مسیر فروپاشی این آژانس را مطابق میل اسرائیل، خواهد پیمود.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس