به گزارش مشرق، این دفاتر با عنوان نمایندگیهای کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در خارج از کشور به فعالیت میپردازند و تا کنون در ۱۳ کشور از جمله چین، ژاپن، ارمنستان، روسیه، کانادا، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، آلمان، عراق، ترکیه، کانادا و سوئد از سوی سرمایهگذاران و فعالان خصوصی فعال شدهاند.
دفاتر اطلاعرسانی گردشگری ایران در فاصله سالهای ۱۳۹۴ تا ۹۸ در کشورهای ژاپن (توکیو)، اسپانیا (مادرید)، ایتالیا (میلان)، چین (شانگهای)، چین (گوانجو)، چین (پکن)، چین (هنگ کنگ)، آذربایجان (باکو)، عراق (سلیمانیه)، کره جنوبی (سئول)، هلند (لاهه)، عمان (مسقط)، آلمان (برلین)، آلمان (مونیخ)، فرانسه (پاریس) و انگلستان (بیرمنگهام) فعال بودند. پس از یک سال تعدادی از این دفاتر بدون هیچ توضیحی خلع مسئولیت شدند.
مجوز و گواهینامه این دفاتر که از سوی سازمان وقت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صادر شده بود، تا ۳۰ فروردینماه سال ۱۳۹۸ معتبر بود. اوایل سال ۹۸ معاونت گردشگری با اعلام نارضایتی از عملکرد این دفاتر، احکام این نمایندگیها را دیگر تمدید نکرد.
نمایندگیهای اطلاعرسانی گردشگری ایران با هدف اطلاعرسانی، تبلیغات، بازاریابی و جذب سرمایهگذار راهاندازی شده بودند.
کانون جهانگردی و اتومبیلرانی اکنون تایید کرده که این نمایندگیها با مجوز این کانون، بار دیگر فعال شدهاند.
محمدحسین صوفی، مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در نشست توجیهی که با تعدادی از نمایندگان اطلاعرسانی گردشگری ایران داشت، تلاش برای جذب گردشگران خارجی، صدور گواهینامه بینالمللی برای ایرانیان در خارج از کشور و معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری و جاذبههای گردشگری، فرهنگی و تاریخی به جهانگردان خارجی، برگزاری رالیهای بینالمللی و مشارکت در توسعه فعالیتهای گردشگری و اتومبیلرانی در خارج از مرزهای کشور را از مهمترین وظایف این نمایندگیها اعلام کرد.
روادید ایران به تازگی با ۲۸ کشور، یکطرفه لغو شده است که شماری از این نمایندگیها در این کشورهای لغو روادیدشده، راهاندازی شدهاند.