به گزارش مشرق، پروفسور «حجابی کرلانگیچ» سفیر ترکیه در ایران افزود: بعد از هفت اکتبر (شروع جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه)، مردم ترکیه به بخش خصوصی برای قطع روابط اقتصادی با شرکت های اسرائیلی فشار آوردند و روابط شرکت های ترکیه ای با آن شرکت ها نیز بسیار کمتر شد.
این دیپلمات ترک ادامه داد که روابط اقتصادی بخش خصوصی ترکیه با رژیم اسرائیل به صورت محدود ادامه دارد که آن هم خارج از اراده دولت است، اما روابط بیشتر شرکت های ترکیه با این رژیم قطع شده و فقط برخی شرکت های بین المللی به همکاری با شرکت های صهیونیست ادامه می دهند.
کرلانگیچ درباره گفتمان اقتصادی حاکم بر ترکیه نیز گفت: اقتصاد ترکیه مبتنی بر سیاست اقتصاد آزاد و بخشی از اقتصاد خارج از اراده دولت است، وگرنه دولت کنونی اصلا تمایلی به روابط اقتصادی با اسرائیل ندارد.
سفیر ترکیه در ایران در بخش دیگری از سخنانش، اشتراکات فرهنگی دو کشور را یادآور شد و اضافه کرد: ما مشترکات زیادی داریم و به لحاظ فرهنگی، اجتماعی، دینی و زبانی، یکی هستیم.
**روابط ایران و ترکیه گسست ناپذیر است
کرلانگیچ افزود: روابط سیاسی ایران و ترکیه ممکن است در دوره های تاریخی مختلف با فراز و نشیب هایی همراه بوده باشد، ولی از نظر فر هنگی- اجتماعی روابط ما همیشه در سطح عالی بوده و این روابط گسست ناپذیر هستند.
وی اظهار داشت: ما خواهان ارتقای روابط با ایران در همه سطوح اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هستیم و معتقدیم ارتقای روابط بین دو کشور برادر و همسایه می تواند به ارتقای صلح در منطقه و جهان کمک کند و برای مردم دو کشور مایه برکت باشد.
این دیپلمات ترک که به زبان فارسی مسلط و دانش آموخته زبان فارسی است درباره نقش تاریخی این زبان در تمدن منطقه نیز گفت: زبان فارسی زبان تاریخی ملت های مسلمان منطقه است و باید از ظرفیت های آن برای ارتقای روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور و ارتقای دوستی بین ملت های منطقه استفاده کنیم.