موانع تجارت ایران و سوریه/ سهم ناچیز ایران در بازسازی سوریه

نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه با اشاره به موانع تجارت این دو کشور با بیان اینکه در ۹ ماهه امسال حجم روابط تجاری دو کشور ۱۰۰ میلیون دلار بوده است، گفت: سهم ایران در بازسازی سوریه هم ناچیز بوده است.

به گزارش مشرق، علی‌ اصغر زبردست در همایش فرصت‌های ورود به بازار درباره مشکلات پیش روی تجارت دو کشور، اظهار کرد: بحث اصلی مشکلات در نقل و انتقالات پولی است. در این راستا بانک مرکزی ایران با تاسیس بانک مشترک موافقت و مجوز تاسیس را صادر کرده است و باید بانک سوریه در این زمینه همکاری بیشتر کند و امیدواریم که سفیر دستورات لازم در این زمینه را بدهند.

زبردست با بیان اینکه هزینه حمل ونقل و رفت و آمد به سوریه از دیگر مشکلات تجارت دو کشور است، تصریح کرد: الآن مبادلات بیشتر از طریق بندرعباس و ترکیه انجام می‌شود، اما هزینه و زمان زیادی دارد. بنابراین باید با عراق و سوریه توافق کنیم که با استفاده از مرز بوکمال، زمان و هزینه کم حمل و نقل کم شود. اما با توجه به این که خیلی از ماشین ها در این مسیر دچار مشکل شدند، فعلا تمایل ندارند از این مسیر استفاده کنند. در این رابطه عراق باید همکاری کند.

وی با بیان اینکه حمل و نقل ریلی هم باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و اعتبار بیشتری تخصیص یابد، تصریح کرد: سوری‌ها روی برگزاری نمایشگاه در ایران تاکید دارند و چون تجارت یک مسئله برد برد است، باید به این نکات توجه شود. پیش از این سوریه در کیش نمایشگاه برگزار کردند اما آنها خواستار برگزار نمایشگاه در تهران هستند.

نائب رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه در پایان اظهار کرد: حجم واردات سوریه حدود پنج میلیارد دلار و حجم تجارت ایران با این کشور حدود ۲۵۰ تا ۲۷۰ میلیون دلار است. به نظر می‌رسد برای توسعه روابط اقتصادی باید از توان بخش خصوصی نیز بهره بگیریم.

رییس میز سوریه وزارت امور خارجه با بیان اینکه در ۹ ماهه امسال حجم روابط تجاری دو کشور ۱۰۰ میلیون دلار بوده است که جای تأسف دارد، تصریح کرد: سهم ایران در بازسازی سوریه هم ناچیز بوده، اما باید سهم بیشتری برای شرکت‌های ایرانی در نظر گفته شود تا شرکت‌های ایرانی رغبت بیشتر برای حضور در سوریه داشته باشند. بحث بعدی صدور ضمانت نامه صادراتی برای شرکت‌ها است که در این رابطه با صندوق ضمانت صادرات مذاکزاتی داشتیم تا شرایط آسان‌تری برای شرکت‌ها در نظر بگیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • DE ۲۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    0 0
    تکمیل زیر ساخت خط شبکه راه آهن ایران - عراق - سوریه مقرون به صرفه ترین راهکار و گزینه امن مناسب برای تجارت و گردشگری چهارگانهاست که سهم ساخت و ساز و تجارت ایران و سوریه و عراق رو تقویت می کنه. با این خط شبکه راه آهن گردشگری سلامت ، زیارتی و طبعت گردی و دیدن اثار تاریخی نیز راه دوم تجارتی مابین این سه کشور است که درامدهای تجاری زیادی رو عاید این سه کشور خواهد کرد. راه نفوذ دشمنان خارجی رو به این سه منظقه می بنده. مانع رشد تروریسم می شه. وقتی این دو کشور منبع درامد داشته باشند کمتر به دام دشمنان خارجی خواهند افتاد و وابسته نمیشن. زیرساخت راه آهن مصرف چند منظوره داره و ریسک تجارت و گردشگری رو کاهش و امنیت سرمایه گذاری رو بیشتر میکنه . بدون این زیرساخت رشد بیشتر از این ممکن نیست. از قدیم گفتند بی مایه فطیره!
  • IR ۲۲:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    2 2
    بعد ادعای اقتدار و سیاستمداری و...میشه
    • DE ۰۱:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
      1 2
      در قدرتمندی ایران شکی نیست! اینو حداقل کشورهای خارجی در خلوتشون اعتراف میکنن. درست تو رو حرفهای چرت و پرت میگن! قبل از تاسیس بانک ملی ایران در دوره مشروطه میخواستند یکعده برن از انگلیس وام بگیرن. بانوان ایرانی غیرتمند اومدند به میدان و طلاهاشون رو گذاشتن وسط، گفتند وقتی ما زنده ایم ! چرا باید برید از اجنبی ها وام بگیرید؟ با این اقدام تاریخی بانک ملی با قدرت طلاهای بانوان ایرانی برای همه ایرانیان تاسیس شد. امروز بانوان ایرانی میتونستند طلاهاشون به راه آهن ایران ، برای تکمیل این پروژه قرض بدن ، با این اقدام بزرگ منابع مالی راه اندازی این خط راه آهن تجاری صددرصد تامین می شد. علاوه براینکه طلاهاشون روبعد از راه اندازی بازپس داده می شد. شاید درصدی از سود این پروژه همیشه سود ده نصیب شون می شد. وقتی منابع مالی دولت فعلی بخاطر تخریب چی ها اصلاحاتچی هادر چند دهه ته کشیده، مردم بخصوص بانوان باغیرت میتونن در چنین مواقعی به دولتشون کمک کنند تااین خلاء پربشه وچرخ اقتصاد برای همه بهتر بچرخه.
  • IR ۲۳:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    1 1
    دیگه چه بهانه ای دارید دولت مجلس انقلابی چرا کاری نمی کنند بعد مشارکت میاد پایین میگید کار کیه باعث بانیش کم کاری دولت مجلسن
  • IR ۰۷:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
    1 0
    میلیاردها دلار که قبل از جنگ داخلی سوریه در این کشور سرمایه گذاری کردیم چی شد؟ وصول شد؟ سوریه جنگ زده و ویران شده چی داره که بتونه طلب های ما را بدهد؟ بعد از بشار اسد اوضاع سوریه چی میشه؟ یکی از علتهای اوضاع اسغناک فعلی اقتصاد ایران همین سرمایه گذاریهای نابجا و غیر قابل وصول نیست؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس