به گزارش مشرق،کانال تلگرامی اندیشکده سرآمد مطلبی با عنوان اهمیت راهبردی راهاندازی کریدور خلیجفارس - دریای سیاه منتشر کرد که به شرح زیر است:
در سال ۲۰۱۶ میلادی، ایران ابتکار منطقهای برای گسترش کریدور حملونقل و ترانزیتی خلیج فارس-دریای سیاه را ارائه کرد که علاوه بر خود ایران، ارمنستان، جمهوری آذربایجان، گرجستان، بلغارستان و یونان را نیز شامل میشود.
این کریدور چندوجهی از خلیج فارس و جنوب ایران آغاز میشود، سپس به سمت شمال کشور رفته و به ارمنستان یا آذربایجان ادامه مییابد و از آنجا به بنادر پوتی و باتومی گرجستان در دریای سیاه میرسد. از آنجا، کشتیهای رو-رو از دریای سیاه عبور و به بنادر بلغارستان (بورگاس و وارنا) میروند. در نهایت، محمولهها مجدداً از طریق جاده به یونان و فراتر از به اتحادیه اروپا انتقال مییابند.
ایجاد کریدور خلیج فارس-دریای سیاه، برای ایران مزایای راهبردی از جمله کاهش وابستگی ترانزیتی به ترکیه و تقویت روابط با اتحادیه اقتصادی اوراسیا را فراهم میسازد. این کریدور راهبردی چهار حوضه دریایی کلیدی شامل «خلیج فارس و دریای عمان»، «دریای خزر»، «دریای سیاه» و «دریای مدیترانه» را به هم وصل میکند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.