به گزارش مشرق، «سالهاست که در مورد ایمنی ساختمانهای پایتخت حرف زده شده و کمتر عمل کردهاند؛ وضعیت ایمنی در برخی ساختمانها بحرانی است،» این را رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران علی نصیری میگوید. هتل هما طعمه حریق شد. ۳ ایستگاه آتشنشانی (حدود ۳۰ آتشنشان) به محل حادثه اعزام و حریق را اطفا کردند. باکس ضایعات شامل پتو؛ زباله و ... آتش گرفت و دود ساختمان را احاطه کرده بود.برخی از مسوولان هتل هما به گفته مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهر تهران با آتشنشانان درگیر شده و معترض بودند که چرا تعداد زیادی آتشنشان به محل حادثه اعزام کردهاید؛ در حالی که اگر حریق به موقع اطفا نمیشد شعلههای آتش به طبقات دیگر هم سرایت می کرد.
در سالهای اخیر ساختمانهای ناایمن زیادی دچار حادثه شدند که آخرین آنها هتل بیمارستان گاندی بود که مسوولان آن ۵ بار اخطار ناایمنی را نادیده گرفته و در نهایت این ساختمان دچار آتش سوزی شد.
هتل هما هم از سوی آتشنشانان اخطار نداشتن سیستم اعلان و اطفای حریق گرفته و باید دستورالعمل های ایمنی را اجرا کند اما گفته میشود که مسوولان این هتل تا این لحظه برای دریافت تاییدیه ایمنی اقدام نکردهاند.موضوع ساختمانهای ناایمن فقط مختص هتلها و مهمانسراهای شهر نیست بلکه تعدادی از ساختمانهای دولتی و شخصی پایتخت که روزانه تردد زیادی هم در آنها صورت میگیرد در وضعیت بحرانی قرار دارند.
بسیاری در فضای مجازی اعلام کردند که «هتل هما ایمنی لازم را دارد و فقط دچار یک حریق جزیی شده است.» در مقابل مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهر تهران قدرت الله محمدی میگوید که «این هتل تاییدیه ایمنی ندارد.» به گفته کارشناسان، همانطور که بیمارستانها باید برای گرفتن پروانه حتما تاییدیه آتشنشانی را داشته باشند، بهتر است که میراث فرهنگی هم دادن مجوز برای اماکن اقامتی را منوط به اخذ تاییدیه ایمنی آتشنشانی کند. همچنین خلاهای قانونی برطرف و آتش نشانی بتوانند مراکز ناایمن را پس از بازدید مانند ژاپن پلمب کنند.
منبع:رکنا