کد خبر 1587346
تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۰
تاثیر اعجاب‌آور یک قاشق سرکه سیب برای بدن

نتایج تحقیقات جدید اما نشانگر آن است که خوردن ۱ قاشق سرکه سیب در طول روز می‌تواند با کاهش وزن مرتبط باشد.

به گزارش مشرق، سرکه سیب که از آب سیب تخمیر شده تهیه می‌شود، پایه‌ای خوشمزه برای سس سالاد است. اما یک مطالعه اخیر نشان می‌دهد که می‌تواند به کاهش وزن و بهبود سلامت متابولیک (سلامت بیمارانی که در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و سکته قلبی قرار دارند) کمک کند.
به گزارش هلت لاین، محققان دریافتند مصرف روزانه ۱ قاشق غذاخوری سرکه سیب مخلوط با آب ، وزن بدن، شاخص توده بدنی (BMI) و دور کمر را کاهش می‌دهد. آن‌ها همچنین شاهد بهبود نشانگرهای متابولیک مانند سطح گلوکز، تری گلیسیرید و کلسترول در خون بودند. نتایج این تحقیق در نشریه«بی ام جی نوتریشن، پریونشن اند هلت» (BMJ Nutrition, Prevention & Health) منتشر شده است.

در این مطالعه ۱۲۰ نوجوان و جوان (۱۲ تا ۲۵ ساله) لبنانی که چاقی یا اضافه وزن داشتند، شرکت کرده بودند. تقریبا دو سوم شرکت کنندگان زن بودند. بیشتر آن‌ها گزارش دادند که در طول روز ورزش نمی‌کنند. هیچ یک از شرکت کنندگان دارو مصرف نمی‌کردند.

از آنجایی سرکه سیب مانند آب میوه و نوشابه ممکن است به مینای دندان آسیب برساند، محققان به طور تصادفی شرکت کنندگان را به نوشیدن سرکه سیب (۵، ۱۰ یا ۱۵ میلی لیتر) یا اسید لاکتیک هر دو مخلوط در ۱ فنجان آب سه بار در روز به مدت ۱۲ هفته اختصاص دادند. شرکت کنندگان نمی‌دانستند کدام نوشیدنی را دریافت کرده‌اند.

سرکه سیب حاوی اسید استیک است که به آن طعمی قوی و بویی ترش می‌دهد. همچنین حاوی ترکیبات دیگری مانند پلی فنول‌ها است که ممکن است علاوه بر اسید استیک دارای فواید سلامتی نیز باشد. در این مطالعه، محققان از اسید لاکتیک به عنوان مقایسه یا دارونما استفاده کردند، زیرا طعم و ظاهری مشابه سرکه سیب دارد.

شرکت کنندگان نوشیدنی تعیین شده خود را صبح با معده خالی می نوشیدند. شرکت کنندگان همچنین آنچه را که در طول روز می‌خوردند در یک دفترچه رژیم غذایی نوشتند و فعالیت بدنی خود را نیز ثبت کردند. محققان درطول بازدیدهای ۴، ۸ و ۱۲ هفته‌ای خود، قد، وزن، دور کمر و چربی بدن شرکت کنندگان را اندازه گرفتند. آن‌‎ها همچنین یک نمونه خون از هر شرکت کننده برای اندازه گیری سطح گلوکز، تری گلیسیرید و کلسترول جمع آوری کردند.

محققان دریافتند افرادی که دوزهای روزانه سرکه سیب می نوشند، در هفته‌های چهارم، هشتم و دوازدهم این مطالعه، وزن بدن و توده بدنی خویش را در مقایسه با اولین بازدید کاهش داده بودند. بیشترین تغییرات وزن در بین افرادی که ۱۰ یا ۱۵ میلی لیتر سرکه سیب در روز مصرف می کردند، رخ داد. آن‌ها به طور متوسط حدود ۷ کیلوگرم وزن در طول ۱۲ هفته از دست داده بودند.

دور کمر و چربی بدن نیز در بین افرادی که سرکه سیب مصرف می‌کردند کاهش یافته و تغییرات مشابهی در بین سه گروه مشاهده شد. این کاهش فقط در هفته‌های هشتم و دوازدهم محسوس بود.

علاوه بر این، سطح گلوکز خون مشارکت کنندگانی که سرکه سیب مصرف کرده بودند در هفته‌های چهارم، هشتم و دوازدهم و تری گلیسیرید و کلسترول در هفته‌های هشتم و دوازدهم نسبت به اولین بازدید مطالعه کاهش یافته بود.

منبع: ایسکانیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • علی IR ۰۵:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    1 1
    مشرق شما ما آلاخون والاخون کردی. یه دفعه میگی نخور سرکه سیب حالا میگی بخور🤔
    • ZA ۰۸:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
      1 8
      دیوونه س جدیشون نگیر
  • IR ۰۷:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    3 1
    سرکه سیبهای موجود دربازار تقلبی هستند
  • محمد جوادی IR ۰۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    0 4
    گفتید تاثیر اعجاب آور فکر کردم همگی بیست سال جوانتر شده اند تقریبا همه می دانند سرکه سیب اشتها را کور می کند پس اگر به جای سرکه سیب روزه میگرفتند همان نتایج حاصل می شد
  • IR ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    1 4
    لطفاً از رسانه های بهایی مطلب منعکس نکن سرکه از اکسیداسیون الکل تولید می شود و همواره الکل دارد و مضر است.
  • IR ۱۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    1 5
    چگونه سرکه می تواند به سلامتی شما آسیب برساند سرکه نوعی مایع اسیدی است که از تخمیر اتانول (الکل اتیلیک) به دست می‌آید و حاوی اسید استیک (اسید اتانولیک) است. سرکه در حقیقت یک مایع الکلی است و از اکسیداسیون الکل (اتانول) بوجود می آید. این ماده اغلب عوارض الکل بر بدن را دارا می باشد. Ph سرکه 3-2 است و تعادل اسید و بازی بدن را برهم می زند. خطرات سلامتی مرتبط با مصرف سرکه که به اثبات رسیده است: تخریب مینای دندان و ایجاد پوسیدگی های زودرس تحقیقات تایید کرد که حدود یک الی 20 درصد از مواد معدنی ساختار دندان پس از 4 ساعت مواجهه با سرکه از بین می¬روند. همچنین استفاده مکرر از سرکه موجب ایجاد حساسیت در دندان¬ها می¬شود ایجاد التهاب و تخریب لایه محافظتی و سلولهای مخاطی دهان و لثه ها، حلق، مری و معده و حتی روده ها این التهابات و زخمها منجر به نفوذ میکروبها و ایجاد سرطان می کند. بر اساس تحقیقات مصرف سرکه نیز در حال حاضر به عنوان عاملی در ایجاد سرطان در قسمت فوقانی شناخته شده است. ایجاد کمبود ویتامین ب 12 در بدن (کم خونی مگالوبلاستیک) - سرکه بعد از آسپیرین و الکل شایعترین علت زخم و التهابات مخاط گوارش است. - تغییر سطح انسولین: انسولین از هورمون هایی می¬باشد که تاثیرات متعددی در متابولیسم و دیگر اعمال بدن دارد. استفاده از سرکه سطح انسولین را تغییر داده و از این جهت برای افراد دیابتی مضر است. - ضعف دید: سرکه تاثیر منفی در بینایی دارد و باعث ضعف دید می¬شود. - تضعیف دستگاه ایمنی: پروبیوتیک‌ها و باکتری‌های مفید در دستگاه گوارشی سیستم ایمنی را تقویت می-کند، ولی مصرف سرکه سیب باعث تضعیف پروبیوتیک‌ها و باکتری‌های مفید و در نتیجه تضعیف سیستم ایمنی بدن می¬شود. - کبد چرب - اختلالات کلیوی - ایجاد اختلالات سیستم عصبی مرکزی - کاهش سطح پتاسیم بدن و ایجاد ضعف و خستگی مزمن - رشد قارچهای بیماریزا در بدن و مخاط (قارچ کاندیدا) - تحریک غده تیروئید تا فسفر را از غدد فوق کلیوی خارج کند. - کاهش تراکم استخوان و پوکی زودرس - مطالعات نشان داده اند که غذاهای تخمیر شده مانند سرکه حاوی مقادیر بالایی تیرامین هستند، تیرامین می تواند منجر به افزایش فشار خون، درد مفاصل، کهیر، سندرم روده تحریک پذیر و سردرد (میگرن) شود. - تاخیر در تخلیه معده و ایجاد حالت تهوع و این ممکن است علائم فلج عصبی معده ( گاستروپارزی) را بدتر کند و مدیریت قند خون را برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک دشوارتر کند. - تداخلات دارویی گسترده بدلیل خواص اسیدی اثرات داروها را کاهش می دهد. تحقیقات ثابت کرده است : اکثر خواص کاذبی که در باره سرکه در شبکه ها و اینترنت و فضاهای مجازی عنوان می شود صحت ندارد از قبیل موارد ذیل: - سرکه باعث کاهش وزن نمی شود و صرفا بدلیل عوارض تاخیر در تخلیه معده و ایجاد تهوع باعث ایجاد بی میلی به غذا میشود. - سرکه سیب با سایر سرکه ها فرقی ندارد. - سرکه باعث درمان رفلاکس اسید نمی شود. در حالی که برخی از افراد به سرکه سیب و جوش شیرین برای رفلاکس اسید سوگند یاد می‌کنند، هیچ مدرک علمی برای حمایت از این درمان خانگی وجود ندارد. - سرکه هیچ تاثیری در درمان آکنه نداشته و استفاده روی پوست باعث سوختگی شیمیائی پوست می شود. - سرکه هیچ تاثیر در بهبود کم خونی ندارد بلکه خود مسبب کم خونی است. - سرکه در بهبود بوی دهان تاثیری ندارد. - سرکه تاثیری روی آب مروارید ندارد. - ‌کمک به سم‌زدایی یک فریب است. بدن انسان دارای یک سیستم "خود تمیز شونده قوی" است. - خستگی با سرکه رفع نمی شود. - قارچهای پوستی با سرکه درمان نمی شود. - ریزش مو با سرکه درمان نمی شود. - عفونت کلیه و درد کلیه با سرکه درمان نمی شود. - گرگرفتگی و یائسگی با سرکه درمان نمی شود. - ‌گرفتگی عضلانی با سرکه درمان نمی شود. - سرکه سفید کننده دندان نیست. - برفک دهان با سرکه درمان نمی شود. - بخور سرکه نه تنها درمان سرفه، سینوزیت و آسم و .... نیست بلکه باعث سوختگی مخاطی شده و وخامت بیشتری ایجاد میکند. مطالعه انجام شده در سال 1399 نشان می¬دهد مقادیری از الکل (اتانول) هم در سرکه¬های صنعتی و هم در سرکه¬های سنتی وجود دارد. میزان الکل در سرکه های خانگی بالاتر است. در طب ایرانی سرکه هیچگاه ارزش تغذیه ایی و خوراکی نداشته است و استفاده از ترشیجات و سرکه یک انحراف تغذیه ایی است که سلامت ایرانیان را به خطر انداخته است. تقریباً تمام محصولات ساخته شده با سرکه را می توان به راحتی با آب لیموی تازه و طبیعی که یک غذای سالم است درست کرد. سلامتکده سیب www.diethealth.ir

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس