به گزارش مشرق، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین در مطلبی به موضوع انتخاب مجدد پوتین بعنوان رئیس جمهور روسیه پرداخت و نوشت:
سخنرانی پوتین در مورد وضعیت کشور روسیه بر موضع مطمئن ژئوپلیتیکی و برنامههای وی برای گسترش پوتینیسم تاکید میکند. تلاش نظامی روسیه در اوکراین با اختصاص پرسنل و منابع مالی قابل توجه، نشان از ادامهدار بودن جنگ اوکراین دارد.
انتظار میرود سیاستهای داخلی روسیه دستخوش تغییرات مهمی شود، از جمله اصلاحات مالیاتی برای حمایت از مسائل جنگی و تغییرات احتمالی در نخبگان کرملین.
اعتماد کمتری به آنچه در آینده رخ خواهد داد وجود دارد، اما سرنخهای جدی وجود دارد که بر مبنی آن، سربازان بیشتر برای جنگ اوکراین، مالیاتهای جدید برای تأمین بودجه جنگ، جابجایی پرسنل جدید در کرملین، تهدیدات جدید برای ناتو و سرکوب جدید مخالفان از جمله سیاستهای جدید کرملین است.
سیاستهایی که برآمده از سخنرانی ماه گذشته پوتین در مورد وضعیت کشور روسیه است.
تاتیانا استانوایا، کارشناس باسابقه سیاست روسیه، میگوید این سخنرانی مهمتر از همه نشان میدهد که پوتین و کرملین نسبت به موقعیت ژئوپلیتیک روسیه چقدر مطمئن هستند.
او در تحلیلی برای بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی نوشته است که این تبلیغات توخالی نیست، بلکه بازتابی از برنامههایی برای گسترش ایدئولوژی، صدور پوتینیسم به کشورهای غربی و کار مستمر با دوستان بالقوه است. به عبارت دیگر، میدان نبرد ژئوپلیتیکی برای ارزشها بار دیگر به سمت قلمرو غربی در حال حرکت است و پوتین بیش از هر زمان دیگری احساس اعتماد به نفس میکند.
پوتین معتقد است که افق این «جنگ مقدس» اکنون گسترده شده است. با گذشت بیش از دو سال از تهاجم گسترده به اوکراین، نیروهای روسی در حال حاضر با تکیه بر پیروزی نمادین ماه گذشته در تصرف شهر صنعتی آودیوکا و پیشروی بیشتر در برابر نیروهای اوکراینی، شتاب بیشتری دارند.
بر اساس برآوردهای غربی، هزینههای روسیه از لحاظ نیروها و تجهیزات در مقیاسی که از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون دیده نشده ، بیش از ۳۲۰۰۰۰ سرباز کشته یا زخمی شده و هزاران سلاح، تانک، خودرو و سیستمهای تسلیحاتی منهدم شده است.
پاول لوزین در مصاحبه ای گفته است که در سال ۲۰۲۴، کرملین باید تصمیم بگیرد، اگر تعداد تلفات مانند امروز بالا بماند، مانند چند ماه گذشته کرملین باید سربازان بیشتری پیدا کند.
اقتصاد روسیه متحول شده و در بستر جنگ قرار گرفته است. پایگاه صنعتی وسیع این کشور برای تولید تسلیحات مورد نیاز برای همگام شدن با تخریب اوکراین به کار گرفته شده است.
در دو سال اول، کرملین بیش از ۳۰ تریلیون روبل (۳۲۵ میلیارد دلار) را برای جنگ در نظر گرفت و کارشناسان تخمین میزنند که سهم تولید ناخالص داخلی که هزینههای نظامی و امنیتی در سال جاری به خود اختصاص داده است از ۸ درصد فراتر برود.
هزینههای دولت با پیشبینی رشد ۲٫۶ درصدی یا بیشتر در سال جاری به اقتصاد روسیه کمک کرده است تا از تحریمهای غرب سرپیچی کند.
وزارت دارایی در ژانویه اعلام کرد که انتظار دارد در سال جاری ۱۱٫۵ تریلیون روبل درآمد حاصل از فروش نفت و گاز به دست آورد که چین و هند خریداران اصلی آن هستند.
در طی سخنرانی ماه گذشته، پوتین اشاره کرد که به دنبال اصلاح قانون مالیات است تا درآمدهای بیشتری را افزایش دهد و بار مالیاتی را بر دوش افراد با درآمد بالاتر بگذارد.
پوتین در طی سخنرانی خود همچنین به ایجاد نخبگان ملی جدید اشاره و تأکید کرد که کسانی که در جنگ شرکت کردهاند یا به طور کامل از تلاشهای جنگ حمایت میکنند، باید از موقعیتهای ممتازی چه در جامعه و چه در خود دولت برخوردار شوند.
آندری سولداتوف، نویسنده و کارشناس سرویسهای امنیتی روسیه، در نشست ۱۴ مارس گفته است که آنچه اجتناب ناپذیر است این نکته است که ارتش روسیه در سیاست روسیه برجستهتر شود و هر جنگی در روسیه ژنرالهای بسیار محبوبی را تولید کرد که نقش بسیار مهمی در سیاست روسیه داشتند.
برخی از پیشنهاداتی که پوتین در سخنرانی خود مطرح کرد شامل ایجاد پنج پروژه ملی جدید با تمرکز بر سیاستهای اجتماعی عمده بود که نیازمند بودجه جدید قابل توجه و احتمالا ایجاد یک معاونت جدید در دولت روسیه است.
محبوبیت داخلی پوتین به دلیل رونقی که طبقه متوسط رو به رشد در آغاز دهه ۲۰۰۰ از آن برخوردار بود و همچنین تصویر او به عنوان یک رهبر متین پس از یک دهه پرتلاطم در زمان سلف خود، بوریس یلتسین، پس از آغاز جنگ اوکراین تحت تأثیر قرار گرفته است.
محبوبیت او همچنین به عنوان شخصیت قدرتمندی که متعهد به بازگرداندن قدرت جهانی که بسیاری از روسها از دوره شوروی به یاد میآورند، افزایش مییابد.
این موضوع شامل ایستادگی در برابر غرب، ناتو و به ویژه ایالات متحده است که کرملین آن را یک تهدید وجودی میداند.
کارشناسان هشدار میدهند که کرملین و فرماندهان نظامی ممکن است جسارت داشته باشند تا ناتو و ایالات متحده را در مکانهای دیگر یا از راههای دیگر به چالش بکشند که این موضوع بسته به روند جنگ و میزان تزلزل کشورهای غربی در حمایت از اوکراین است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.