به گزارش مشرق، کانال تلگرامی مطالعات آمریکا (امیر علی ابوالفتح) نوشت:
اختلاف آمریکا و اسراییل بر سر حمله به رفح
یورونیوز - به گزارش اکسیوس به نقل از سه منبع آگاه، شکاف عمیقی میان آمریکا و #اسراییل در مورد عملیات حمله به رفح در نشست مجازی مقامات دو کشور وجود داشته است.
عملیات نظامی در شهری که بیش از یک میلیون فلسطینی در آن پناه گرفتهاند، به یکی از بحث برانگیزترین موضوعات مرتبط با جنگ غزه میان ایالات متحده و اسرائیل تبدیل شده است.
نشست مجازی مقامات آمریکا و اسرائیل حول عملیات نظامی در رفح روز دوشنبه اول آوریل برگزار شد. پیشتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در پی رای ممتنع آمریکا به قطعنامه «آتشبس فوری در غزه و آزادی همه گروگانها» در شورای امنیت سازمان ملل متحد، سفر هیات اسرائیلی به واشنگتن را که قرار بود با هدف گفتگو پیرامون نگرانیهای آمریکا درباره حمله رفح انجام شود، لغو کرده بود.
بنابر اظهارات منابع آگاه، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده رهبری هیات آمریکایی را در این نشست بر عهده داشتند. در طرف اسرائیلی هم معتمدان بنیامین نتانیاهو از جمله ران درمر، وزیر امور راهبردی و زاخی هانگبی مشاور امنیت ملی اسرائیل حضور داشتند. همچنین تعدادی از مقامات دفاعی، سیاسی و اطلاعاتی دو طرف نیز این مقامات ارشد را در این مذاکرات همراهی میکردند.
به گزارش دو منبع مطلع از مذاکرات، این جلسه شبیه به نشستهای تجاری و سازنده بود، و بهرغم اختلافات، دوطرف مذاکرات بسیار جدی با هدف حصول تفاهم و نه تنها اعلام مواضع با یکدیگر داشتند.
بخش عمدهای از این نشست به چگونگی تخلیه بیش از یک میلیون فلسطینی از رفح در جنوب نوار غزه اختصاص داشت.
دولت بایدن بار دیگر نگرانیهای خود را مبنی بر این که تخلیه سریع و سازماندهی نشده به وقوع یک فاجعه انسانی منجر میشود، تکرار کرد.
به گزارش سه منبع آگاه، طرف اسرائیلی ضمن ارائه ایدههای کلی درباره تخلیه غیرنظامیان گفته است که اجرای عملیات تخلیه بسته به شرایط میدانی ممکن است دستکم چهار هفته به طول بینجامد. اما، طرف آمریکایی این برآورد را غیر واقعی خوانده و به طرف اسرائیلی متذکر شده است که دشواری عملیات تخلیه را دست کم میگیرد.
بنابر اظهارات این منابع، مقامات آمریکایی به مقامات اسرائیلی گفتهاند که با توجه به وخامت روزافزون بحران انسانی غزه در پنج ماه گذشته، اعتمادی به توانایی اسرائیل برای انجام موثر و منظم عملیات تخلیه غیرنظامیان از رفح وجود ندارد.
به گفته دو منبع مطلع، اظهارات یک مقام آمریکایی حاضر در جلسه مبنی بر این که تخلیه غیرنظامیان از رفح ممکن است چهار ماه طول بکشد، با مخالفت هیات اسرائیلی مواجه شد.
به گفته دو منبع، جیک سالیوان به طرف اسرائیلی هشدار داده است که ظرف چند هفته آینده سازمان طبقه بندی جامع غذایی (IPC) احتمالا برای غزه اعلامیه قحطی صادر میکند. در این صورت این تنها سومین اعلامیه از این دست در قرن بیست و یکم خواهد بود و برای آمریکا و اسرائیل پیامدهای بدی دارد.
طرف اسرائیلی نیز در پاسخ گفته است که اسرائیل باور ندارد که غزه در آستانه قحطی است. آنها افزودند که ارتش اسرائیل بهترین اطلاعات را در مورد وضعیت غزه در اختیار دارد و تمام اطلاعات حاصل از منابع دیگر اشتباه هستند.
به گفته یکی از منابع، طرف آمریکایی در پاسخ گفته که اسرائیل تنها کشوری در جهان است که ادعا میکند غزه در قحطی نیست.
بنابر اظهارات این منبع، ایالات متحده صراحتا با ارزیابی اسرائیل درباره به ویژه درباره وضعیت شمال غزه مخالف است و تاکید میکند که انکار مشکل موجود نمیتواند موضع خوبی برای اسرائیل باشد.
به گفته دو منبع آگاه، آمریکا گزینههای جایگزینی را برای عملیات رفح به صورت گسترده به اسرائیل ارائه کرده است.
جایگزین های آمریکا شامل منزوی کردن رفح از سایر نقاط نوار غزه، تقویت امنیت مرزی مصر و غزه، تمرکز بر هدف قرار دادن مقامات ارشد حماس در شهر و انجام حملات مبتنی بر اطلاعات است.
به گفته این منابع، پیام اصلی آمریکا این بود که اگرچه حماس باید در رفح شکست بخورد، اما ارتش اسرائیل باید دست به عصا تر و با شدت کمتری نسبت به عملیات شهر غزه و خان یونس عمل کند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.