سرویس جهان مشرق - امیر بار شالوم، کارشناس برجسته عبری زبان، در گزارش خود به مسئله انتقام ایران پرداخت و در این گزارش، به این فرضیه اشاره میکند که ایران در پاسخ به اقدامات و حملات رژیم صهیونیستی و حمایت آمریکا از آن، به سمت ساخت سلاح هسته ای و بازدارندگی هسته ای خواهد رفت.
مشروح متن این گزارش برای مخاطبان گرامی در قسمت پایین قرار داده شده است
لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیمگیران عرصهی سیاسی کشور از محتوای گزارش مذکور این متن را منتشر میکند و دیدگاهها، ادعاها و القائات این گزارش لزوماً مورد تأیید مشرق نیست
روزهای گذشته با افزایش چشمگیر تهدیدات متقابل ایران و اسرائیل همراه بوده است. آیتالله خامنهای، رهبر عالی انقلاب ایران در توئیتی نوشت: «اسرائیل به خاک ایران حمله کرده است و بنابراین مجازات خواهد شد».
پاسخ اسرائیل چند ساعت بعد با توئیتی به زبان فارسی از سوی اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه که به طور مشخص گفت: اگر ایران از خاک خود به اسرائیل حمله کند، اسرائیل به ایران حمله خواهد کرد. یوآو گالانت، وزیر دفاع نیز سخنانی مشابه بدون اشاره به ایران گفت. این تبادل پیام های تهدید آمیز جدید نیستند. این پیامها بسیار شبیه پیامهای تهدیدآمیز دو طرف پس از ترور محسن فخریزاده، دانشمند هستهای ایرانی در دسامبر ۲۰۲۰ است.
اما این بار، برخلاف تهدیدهای قبلی، تقریباً تمام سیاستمداران ایرانی تهدید میکنند - و وقتی از سوی رهبر عالی ایران تهدید مطرح می شود، در واقع دستور عملی است که باید اجرایی شود. تا دیروز، واشنگتن از نظر بیانیه ها در رابطه با این حوادث، بی تفاوت بود، اما در عمل همکاری نظامی با اسرائیل را به شدت تشدید کرد.
یک مقام ارشد امنیتی به اسرائیل تایمز گفت که از زمان ترور شهید زاهدی، فرمانده عالی سپاه قدس در دمشق در دوشنبه گذشته، روابط بین ارتش آمریکا و ارتش اسرائیل به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. هدف این همکاری ها عمدتاً ایجاد یک فضای رصد کامل بر آسمان منطقه است تا بتوانیم موشکهای پرتاب شده به سمت اسرائیل را در اسرع وقت رهگیری کنیم. شکی نیست که دولت آمریکا از احتمال وقوع جنگ بین اسرائیل و ایران بسیار نگران است.
ارزیابی این است که نه ایران و نه اسرائیل در حال حاضر خواهان رویارویی نظامی نیستند: اسرائیل به دلیل درگیری در جنگ غزه و ابهام در مورد مرز شمالی و حزب الله؛ و ایران به دلیل این واقعیت که جنگ برای آنها آخرین راه حل است و تنها در صورت وجود دو سناریو ایران اقدام به جنگ خواهد کرد: موجودیت جمهوری اسلامی در خطر باشد و یا اینکه تاسیسات هسته ای ایران در معرض آسیب دیدن قرار داشته باشد. تنها در این شرایط ایران به شدت عمل خواهد کرد.
با این حال، در کنار تنشهای پیرامون انتقام ایران، این هفته صداهای غیرعادی در ایران به گوش رسید که دلیل دیگری برای نگرانی در اسرائیل ایجاد میکند. در دو رویداد مختلف، شخصیتهای ارشد ایران از آیت الله خامنه ای خواستند که ایران به سمت ساخت بمب هستهای برود.
لازم به ذکر است که آیت الله خامنه ای سال ها قبل، حکمی به نام فتوا صادر کرد که ساخت بمب هسته ای را به دلیل «مخالفت با روح اسلام» منع کرد. اما به نظر می رسد در ایران کسی نیست که خریدار چنین فتوایی با این شدت باشد. در خواست ها در ایران برای ساخت سلاح هسته ای، شک و شبهه را در غرب برانگیخت. این شبهه در اواخر این هفته زمانی که رئیس دانشگاه "بهشتی" تهران، پروفسور رضا آقامیری، در مصاحبه با تلویزیون ایران گفت که رهبر عالی انقلاب قطعاً می توانند فتوای خود مبنی بر حرام بودن ساخت بمب را پس بگیرند، به طرز چشمگیری افزایش یافت. آقامیری، استاد فیزیک هسته ای افزود: در شرایط فعلی پروژه هسته ای، ساخت بمب بسیار آسان تر از ادامه داشتن اورانیوم غنی شده در سطوح بالا است.
اسرائیل این تحول احتمالی را دنبال می کند و اگر این اتفاق بیفتد - ایالات متحده باید با یک تهدید نظامی مهم وارد صحنه شود. خطر این است که رهبر عالی ایران بتواند بی سر و صدا این تایید را بدهد.
در اسرائیل در گذشته گفته بودند که نشانهای وجود دارد که نشان میدهد ایران در شرف دستیابی به بمب هسته ای است. مشکل این است که پس از 7 اکتبر، تمام مفروضات اطلاعاتی اساسی در اسرائیل - از جمله فرضیات مربوط به ایران - در حال بررسی مجدد هستند.