سرویس جهان مشرق - بامداد ۲۵ فروردین ۱۴۰۳، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با مشارکت سایر نیروهای مسلح حمله ای گسترده به سرزمین های اشغالی را با نام عملیات «وعده صادق» آغاز کردند.
این حمله که شامل چند موج بود که با استفاده از پهپادهای انتحاری، موشک کروز و موشکهای بالستیک انجام شد. این حمله بی سابقه ایران در پاسخ به جنایت رژیم صهیونیستی در حمله به سفارت ایران در دمشق در ۱ آوریل بود. این حملات تلافی جویانه اولین رویارویی مستقیم نظامی بین ایران و رژیم صهیونیستی از آغاز تأسیس این رژیم اشغالگر بود.
حمله بزرگ و تاریخی ایران به سرزمین های اشغالی که رکورد شکنی های بزرگی را به نام خود ثبت کرد، معادلات جدیدی را در منطقه غرب آسیا حاکم خواهد کرد. اکنون رژیم صهیونیستی به خوبی میداند که هرگونه شرارت و تجاوز به منافع ایران، بدون پاسخ نخواهد ماند و جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت هرچه تمام، به هرگونه تهدیدی از سوی رژیم صهیونیستی، پاسخ کوبنده خواهد داد.
رژیم صهیونیستی که همچنان به دلیل شکست سنگین در این عملیات، در وضعیت شوک قرار دارد، میداند که اکنون هرگونه خطای محاسباتی دیگر از سوی خود، میتواند به حسابرسی سنگین تری از سوی ایران منجر شود.
در این میان، صهیونیستها تلاش خود را میکنند تا به سانسور ابعاد این عملیات ادامه بدهند. آنها میدانند که آشکار شدن شکست بزرگشان در مقابل ایران، اعتبار نظامی و امنیتی آنها در منطقه و جهان را از بین خواهد برد.
با وجود سانسورهای گسترده، تصاویر منتشر شده، به صورت واضح گویای این امر است که چندین نقطه تعیین شده از سوی ایران، در این حمله هدف اصابت مستقیم قرار گرفته است. یکی از مهم ترین مکان هایی که طی عملیات وعده صادق مورد هدف قرار گرفت اما چندان به آن پرداخته نشد، پایگاه سری صهیونیستها در شمال سرزمین های اشغالی است.
در حمله ایران به سرزمین های اشغالی، پایگاه هوای نواتیم مورد هدف قرار گرفت، حمله به پایگاه هوایی نواتیم در اسرائیل از اهداف عملیات موشکی و پهپادی ایران بود؛ پایگاه مبدأ پرواز جنگندههای اسرائیل در عملیات حمله به سفارت کشورمان که شهادت مستشاران ارشد ایرانی و همراهانشان را به همراه داشت و نقض کامل قوانین بینالمللی از سوی این رژیم بود.
بر اساس گزارش رسانه ها، ایران پایگاه هوایی رامون در منطقه نقب در جنوب سرزمینهای اشغالی را هدف قرار داده است. گفته شده است دستکم ۸ تا ۱۰ موشک ایران به این پایگاه هوایی اصابت کرده است.
اعتراف غیر مستقیم صهیونیستها به اصابت موشک به پایگاه جاسوسی و سری شلاگیم
اما علاوه بر اهداف مذکور، به گفته رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، سردار باقری، یک مرکز مهم و به لحاظ نظامی استراتژیک نیز هدف حملات موشکی ایران قرار گرفته است. پس از پایان عملیات، صهیونیستها بدون دادن جزئیاتی از خسارتهای وارد شده به آن، صرفا با تایید اصابت موشک در منطقه پایگاه مذکور، جزئیات تکمیلی آن را مسکوت گذاشتند. سخنگوی ارتش اسرائیل در این رابطه گفت:
ما به ارتش اسرائیل اطلاع دادیم که آسیب جزئی به زیرساختهای پایگاه نواتیم در نقب پس از حمله رخ داده است. همچنین خسارت جزئی به جاده در منطقه حرمون وارد شد.
رژیم صهیونیستی به گفتن همین مقدار اکتفا کرده و از گزارش جزئیات کامل در رابطه با حمله به این پایگاه خودداری کرد. به گفته منابع مطلع در نیروهای مسلح به مشرق، مرکز جاسوسی مذکور که در ارتفاعات جولان قرار دارد، هدف بیش از ۱۰ موشک قرار گرفته که طی آن تعدادی از نیروهای مستقر در آن به هلاکت رسیدهاند.
اما این پایگاه چرا برای صهیونیستها اهمیت بالایی دارد و ویژگی های آن چیست؟
بیشتر بخوانید:
نگاهی به تاریخچه و اهمیت پایگاه هوایی نواتیم/ حمله مشترک عماد و خیبرشکن به خانه اف۳۵ های اسرائیلی +نقشه و فیلم
چرا ایران در حمله به سرزمینهای اشغالی «نقب» را هدف قرار دارد؟ +عکس
شلاگیم، چشم رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی
در اهمیت و جایگاه این پایگاه باید گفت که صهیونیستها در سرزمین های اشغالی از این مرکز امنیتی و جاسوسی، به عنوان چشم اسرائیل یاد میکنند. در این پایگاه، واحد جنگ الکترونیک ۸۲۰۰ رژیم صهیونیستی مستقر است که آن را به مکانی برای فعالیت های مهم صهیونیستها در حوزه جنگ الکترونیک در منطقه تبدیل میکند.
پایگاه شلاگیم در ۸ کیلومتری از آخرین نقطه مرزی فلسطین اشغالی با لبنان در برابر مناطق رمیش، یارون و مارونالرأس واقع شده است و بر بالای کوه الجرمق در شمال فلسطین اشغالی قرار دارد که مرتفعترین کوه در اراضی اشغالی محسوب میگردد.
این کوه که در مرز مشترک اراضی اشغالی، لبنان و سوریه قرار دارد، رژیم صهیونیستی را قادر میسازد تا بر این دو کشور احاطه داشته باشد. ارتفاع این پایگاه به حدود ۱۲۰۰ متر بالاتر از سطح دریا میرسد و تأسیسات قابل رؤیت و اولیه آن در وسعتی بالغ بر ۱۵۰ هزار مترمربع قرار دارد. اطلاعات نشان میدهد که عمده مساحت این پایگاه متعلق به بخش اطلاعاتی و جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی است.
این مکان که در قلعه تپه با مرزی مشرف به روستای شبعا در جنوب لبنان واقع شده است، هم ایستگاه شنود رادیویی و جاسوسی میدانی ارتش اسرائیل (فرماندهی شمال) و هم یک ایستگاه رادار که توسط کارکنان واحد ۸۲۰۰ اداره میشود، دارد. همچنین به عنوان پایگاه استقرار پیشروی واحدهای تیپ زرهی باراک عمل می کند.
این کوه که در مرز مشترک اراضی اشغالی، لبنان و سوریه قرار دارد، رژیم صهیونیستی را قادر میسازد تا بر این دو کشور احاطه داشته باشد.
با شلاگیم، دیگر غافلگیر نخواهیم شد!
اهمیت و کاربرد این پایگاه به میزانی است که افسران ارتش رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه اسرائیل هیوم میگویند: "می توانیم با اطمینان بگوییم که دولت اسرائیل دیگر مانند جنگ یوم کیپور غافلگیر نخواهد شد. "
اسرائیل هیوم در رابطه با این پایگاه می نویسد: «در بالاترین نقطه اسرائیل، در جایی که سوریه زیر پای آنها گسترده شده است، به سربازان واحد اطلاعات ۸۲۰۰ محافظت شده ترین مرکز در اسرائیل سپرده شده است. آنها داخل یک تونل حفر شده در کوه حرمون، با هدفون مینشینند و مکالمات همسایه های شمال (لبنان و سوریه) را شنود می کنند - همه اینها برای اینکه غافلگیر نشوند. این مکان، یک مکان عادی نیست.»
در یکی از برنامه های منتشر شده در رابطه با این پایگاه، مهمان برنامه که کارشناس امور استراتژیک اسرائیل است نکات زیر را بیان میکند:
الف) اگر به بالاترین نقطهی مرکز رصد نظامی بروید، حتی میتوانیم سواحل تلآویو را ببینیم.
ب) هرکس این منطقه را کنترل کند، احاطهی زیادی بر شمال اراضی اشغالی، ارتفاعات جولان و لبنان دارد.
پ) پیچیدهترین تواناییهای نیروهای دفاعی اسرائیل در پایگاههایی است که در این منطقه هستند. (او به صورت خاص اضافه کرد که این پایگاهها پشت سر ما قرار دارند که در عکس پایین نیز آمده است.)
ت) به دلیل موقعیت استراتژیک منطقه، زنجیرهای از پایگاهها (پشت سرمان) وجود دارند که کارهای اطلاعاتی و رادیویی بسیار سطح بالایی را انجام میدهند.
در واقع فلسفه اصلی احداث چنین مرکزی در یکی از بلند ترین نقاط سرزمین های اشغالی، جاسوسی برای تحت کنترل گرفتن حزب الله لبنان و ارتش سوریه و همچنین اقدامات دیگر در حوزه جنگ الکترونیک در منطقه غرب آسیا است.
بر اساس گزارشی که ماهها پیش توسط یک گروه تحقیقاتی تخصصی در ایالت تگزاس آمریکا منتشر شد و مطبوعات اسرائیل نیز آن را برجسته کردند، نتایج ردیابی دستگاههای جیپیاس غیرنظامی نشان داد که مشکلاتی در تعیین مکان برخی از هواپیماهای غیرنظامی در منطقه بهویژه بر فراز جنوب لبنان و شمال فلسطین اشغالی رخ میدهد.
پس از چندین عملیات رصد دقیق از سیگنالهای پارازیت که توانایی گیرندهها در تشخیص امواج ماهوارهای را مختل میکند، پایگاه مرون بهطور خاص بهعنوان منبع تداخل علیه دستگاههای GPS غیرنظامی شناسایی شد. گزارش رسانههای عبری نشان میدهد که سامانههای موقعیتیاب ماهوارهای در هفته اول پس از عملیات طوفان الاقصی بهطور کامل از کار افتادند؛ زیرا اسرائیل نگران بود که از این سامانهها برای حمله موشکی یا پهپادی و یا با سلاحهای دیگر ضد اهداف اسرائیل انجام شود.
حمله موشکی ایران به چنین مرکز مهم و سری که دارای ارزش نظامی و استراتژیک بسیار بالایی برای رژیم صهیونیستی است، پیام بسیار روشن و واضحی برای سران این رژیم است تا در اتخاذ تدابیر خود در مقابل ایران، دیگر دچار یک خطای محاسباتی و اشتباه نشوند.