به گزارش مشرق، برخی اطلاعات فاش شده نشان میدهد شرکت متا که مالک فیسبوک، واتساپ و اینستاگرام است، از طریق گروههای خانوادگی واتساپ اطلاعاتی در مورد تحرکات فلسطینیها برای هدف قرار دادن آنها و خانوادههایشان در اختیار ارتش اسرائیل قرار داده است.
گفته میشوند اسرائیل از سامانهای مجهز به هوش مصنوعی به نام «لاوندر» برای شناسایی فلسطینیان در غزه و سپس هدف قرار دادن آنها استفاده میکند؛ سامانهای که ۳۷ هزار فلسطینی را زیرنظردارد.
آمریکا درحالی با استفاده از شبکههای اجتماعی و پیام رسانان به ارتش اسرائیل برای کشتار مردم غزه کمک میکند که اخیرا فشار مضاعفی برای محدودسازی شبکه اجتماعی «تیک تاک» وارد کرده است.
اخیرا مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را به تصویب رساند که براساس آن اگر شرکت «بایتدنس» مالک چینی تیکتاک ظرف یک سال مالکیت آن را واگذار نکند این رسانه اجتماعی در آمریکا ممنوع خواهد شد.
شبکه اجتماعی «تیکتاک» اقدام مجلس نمایندگان آمریکا علیه این شبکه اجتماعی را برای آزادی بیان در آمریکا نگران کننده خواند.
این شبکه اجتماعی که کاربران آن موضوعات مربوط به فلسطین و کشتار و به شهادت رساندن مردم و کودکان غزه را به نمایش میگذارند ضمن تنویر و آگاه سازی افکارعمومی جهان باعث ایجاد چالش برای ایالات متحده و کشورهای اروپایی شده است.
تیک تاک در بیانیهای این ممنوعیت را نقض آزادی بیان ۱۷۰ میلیون آمریکایی عنوان کرده است.
بسیاری از قانونگذاران آمریکایی با اشاره به خطرات این شبکه اجتماعی تاکید میکنند که چین میتواند این شرکت را مجبور کند دادههای ۱۷۰میلیون کاربر آمریکایی خود را در اختیار پکن قرار دهد؛ اتهامی که تیک تاک آن را رد میکند اما خود آمریکاییها از شبکههای اجتماعی و پیام رسانان علیه مردم دنیا از جمله فلسطینیان استفاده میکنند.
این موارد به خوبی نشان میدهد که شبکههای اجتماعی و پیامرسانان به ابزاری برای جاسوسی و نفوذ اطلاعاتی آمریکا و غرب تبدیل شده اند.