به گزارش مشرق، در ادامه اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه در دانشگاههای مختلف آمریکا، این بار دانشگاه ورمونت (UVM) سخنرانی «لیندا توماس-گرینفیلد»، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد را به دلیل ادامه تظاهرات حامیان فلسطین در محوطه دانشگاه لغو کرد.
«سورش گاریملا»، رئیس دانشگاه ورمونت، در پیامی با اشاره به ادامه اعتراضات در این دانشگاه گفته است: «با کمال تأسف می گویم که سخنران برنامه ریزی شده خانم سفیر لیندا توماس-گرینفیلد، در دانشگاه لغو شده است.»
همزمان دانشجویان معترض در واکنش به لغو سخنرانی سفیر آمریکا از این رویداد استقبال کرده و توماس-گرینفیلد را جنایتکار جنگی خواندند.
از سوی دیگر، اعضای هیئت علمی کالج هنر و علوم دانشگاه اموری آمریکا نیز در جورجیا خواستار اخراج رئیس دانشگاه شدند و در جلسهای دانشگاهی به رئیس دانشگاه رأی عدم اعتماد دادند.
رأی عدم اعتماد بخشی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اموری به رئیس این دانشگاه در حالی صورت گرفته است که او پیشتر طی هفته گذشته از نیروهای پلیس جهت اقدام علیه دانشجویان معترض در دانشگاه دعوت کرده بود.
حمایت جهانی جنبشهای دانشجویی و دانشگاهی از فلسطین ادامه دارد و در تازهترین رویداد از این دست، بیش از ۱۲۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه نیویورک در اعتراض به دومین بازداشت شدید دانشجویان توسط نظامیان دست به اعتصاب زدند.
از سوی دیگر، دانشگاههای ترکیه نیز همگام با دانشگاههای آمریکا به حمایت از غزه برخاستند.
همچنین حمایت دانشجویان آلمانی و فرانسوی از مردم غزه دارد. گفته شده است که دانشجویان دانشگاه هومبولت در آلمان در حمایت از غزه و محکومیت نسلکشی ارتش رژیم صهیونیستی مقابل این دانشگاه تحصن کردند. همچنین دانشجویان دانشگاه لئون در فرانسه با سردادن شعار «همه ما غزه هستیم»، با ملت فلسطین اعلام همبستگی کردند.
این در حالی است که براساس گزارشها، پلیس برلین برای متفرق کردن تظاهرات حمایت از غزه در دانشگاه هومبولت به خشونت متوسل شده است.
همزمان روسیه به سرکوب جنبش اعتراضی دانشجویان در آمریکا واکنش نشان داده و در این ارتباط «ماریا زاخارووا» گفته است که سرکوب اعتراضات حامیان فلسطین در آمریکا، نقض قوانین آزادی بیان در این کشور است.
«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که واکنش شدید مقامات آمریکایی به اعتراضات حامیان فلسطین در این کشور که با بازداشت گسترده دانشجویان همراه بوده، نقض قوانین آمریکا در مورد آزادی بیان و تجمعات است و نشان دهنده استانداردهای دوگانه واشنگتن در مورد اعتراضات در خاک خودش و سایر کشورها است.
این تحولات در حالی است که «ایهود اولمرت»، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در سخنانی به شدت علیه نتانیاهو و جنگ غزه نتیجه گیری کرده است.
اولمرت در این ارتباط گفت: «ما از این جنگ پیروز خارج نخواهیم شد و باید خیابانها را از تظاهرات کنندگان علیه نتانیاهو و همپیمانانش پر کنیم.»
ماه گذشته نیز نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی خواستار توقف فوری جنگ در غزه و بازگرداندن اسرای اسرائیلی بازداشت شده در غزه شد و تاکید کرد که در این صورت دستاورد اسرائیل بسیار بیشتر از ادامه این جنگ خواهد بود.
وی تاکید کرد که نتانیاهو برای نجات اسرای اسرائیلی جنگ را ادامه نمیدهد، بلکه میخواهد خودش را نجات دهد.
اولمرت پیش از این نیز خواستار توقف جنگ غزه شده و تاکید کرده بود که این جنگ نمیتواند اهداف مشخص شده توسط بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل را محقق کند.