این کنسروهای رب و تن ماهی را مصرف نکنید | نکاتی که هنگام استفاده از کنسروها باید رعایت کنید

دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی گفت: از مصرف قوطی‌ کنسروهایی با سطح چرب، باد کرده، دارای نشتی و یا با ظاهر غیر نرمال و دارای کف جدا پرهیز کنید.

به گزارش مشرق، سعیده شجاعی علی‌آبادی درباره مصرف کنسروهای آماده مصرف مثل رب‌گوجه فرنگی، عوارض نجوشاندن کنسرو تن‌ماهی و ضرب‌دیدگی قوطی کنسرو مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه رب‌گوجه فرنگی در دسته مواد غذایی اسیدی قرار دارد افزود: پس از باز شدن درب قوطی کنسرو محیط مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد می‌شود.

شجاعی ادامه داد: کپک‌ها توانایی تولید توکسین‌هایی تحت عنوان مایکوتوکسین‌ها را دارند که معمولاً باعث ایجاد مسمومیت‌های مزمن بر اثر مصرف طولانی مدت غذاهای آلوده به آن‌ها می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در رب گوجه‌فرنگی رشد کپک‌ها می‌تواند باعث ایجاد مایکوتوکسین‌هایی مانند آلترناریول و پاتولین شود و از آنجایی که امکان نفوذ این ترکیبات به بخش‌هایی از رب گوجه که در آنها کپک دیده نمی‌شود وجود دارد، بنابراین توصیه می‌شود که از مصرف رب کپک زده پرهیز شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کنسرو تن‌ماهی در دسته غذاهای کم اسید بوده و کنسرو کردن آن در قوطی امکان رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را فراهم می‌کند، اضافه کرد: کلستریدیوم بوتولینوم باکتری است که توانایی تولید نوروتوکسین بسیار سمی را دارد، البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید توکسین به نزدیک صفر می‌رسد، بنابراین امکان نگهداری کنسرو تن ماهی در دمای محیط بدون نیاز به نگهدارنده وجود خواهد داشت.

شجاعی ادامه داد: کفایت فرایند حرارتی که در صنعت تولید کنسرو تن ماهی اعمال می‌شود، نگرانی وجود توکسین را در قوطی کاهش داده، اما همچنان توصیه اکید این است که قبل از مصرف کنسرو ماهی را برای ۲۰ دقیقه بجوشانید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگرانی اصلی را در مورد تولید بوتولیسم، تولید کنسروهای خانگی و غذاهای کم اسید عنوان کرد و گفت: به‌دلیل عدم کفایت فرایند حرارتی احتمال تولید توکسین در کنسروهای خانگی وجود دارد.

نحوه مصرف باقی‌مانده کنسرو ماهی از دیگر مواردی بود که شجاعی به آن اشاره کرد و ادامه داد: توصیه می‌شود که باقی مانده تن ماهی مصرف نشود اما در غیر این صورت، در دمای یخچال (حداکثر ۳ درجه سانتی گراد) و نهایتاً برای مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری است.

وی هشدار داد: از مصرف کنسروهایی که قوطی‌های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی‌هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده‌اند پرهیز کنید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: توجه داشته باشید اگر قوطی کنسرو مشکلاتی همچون بادکردگی، چربی در سطح و یا ظاهر غیرنرمال دارد، برای دور ریختن آن هم دقت کنید، این کنسروها را در بسته‌بندی پلاستیکی و در دولایه انجام دهید و توجه داشته باشید که قوطی و محتویات آن را جدا از زباله‌های قابل بازیافت امحا کنید.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
    5 2
    در بیمارستانهای خصوصی ایران چی میگدره از جمله تریتا و اتیه
  • IR ۱۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
    2 6
    دوست دارم بهتون بگم که تجربه من ثابت کرده که وقتی کسی مثل این خانم ازش مطلبی در رسانه ای چاپ میشه یا اشنای سردبیره یا سفارش شده کسی هست و یا پول خوبی به اون رسانه داده.حالا چرا؟چون برای خودش رزومه کنه و بعد توی لوق و کرنا کنه که من چنینم و چنان.مثلا برای مصاحبه با من فلان سایت و فلان رسانه التماسم میکردن.اره داداس ساید خیلیها ندونن ولی خیلیخا هم میدونن.
    • IR ۰۲:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      2 0
      قند و فشارت افتاده هذیون میگی یا حسودی؟! این طوری که همه خبرها سفارشیه؟! شما نیت‌خون داری؟! خبرش خوب بود و مفید و کاربردی. منبع هم داره. مشکل اصلیت رو بگو شاید کمکت کردیم!
    • قریشی IR ۰۹:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      1 0
      تجربه ثابت کرده که انگشت شماری از مراجعات به سایت های خبری اصولگرایان رو افراد اصلاح طلب تشکیل میدن که همیشه بهشون دیکته شده همه جا سمپاشی روانی انجام بدن و کامنت های بیمارگونه بذارن ...
  • ... IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
    2 0
    دکتر تن ماهی و گوشت خیلی وقته ازسفره مردم رفتن باید از فواید ساده خوری بگی غمباد نکنیم
  • IR ۰۷:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
    0 0
    ممنون

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس