کد خبر 1677286
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
شربت

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به این‌که هر شربت وارداتی مخصوص بیماری SMA قیمتی معادل ۳۸۰ میلیون تومان دارد، گفت: دو شرکت داخلی تاکنون موفق به دریافت مجوز تولید این شربت شده‌اند.

به گزارش مشرق، مهدی پیرصالحی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در وزارت بهداشت درباره وضعیت تأمین داروی بیماران SMA اظهار ;vn: در حال حاضر حدود ۱۱۰۰ بیمار مبتلا به SMA در کشور شناسایی شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود تعداد این بیماران به ۵ هزار نفر برسد. از زمان آغاز واردات داروهای مخصوص بیماران SMA، ارزیابی اثربخشی آن‌ها به کارشناسان سپرده شده است. این داروها اثربخش هستند، اما میزان بهبود عملکرد آن‌ها برای بیماران حدود ۲۰ درصد تخمین زده می‌شود.

دو نوع داروی مخصوص بیماران SMA شامل شربت و نوع تزریقی وجود دارد. هر شربت وارداتی ۳۸۰ میلیون تومان قیمت دارد و هر بیمار به‌طور میانگین ۲.۵ شربت در ماه نیاز دارد که هزینه‌ای حدود ۹۰۰ میلیون تومان برای هر بیمار در هر ماه ایجاد می‌کند. به دلیل هزینه بالای این داروها، توان اقتصادی برای تأمین آن وجود ندارد. ازاین‌رو، از شرکت‌های داخلی برای سرمایه‌گذاری در تولید شربت دعوت به عمل آمد و تاکنون دو شرکت مجوز تولید گرفته‌اند. همچنین مراحل تولید نوع تزریقی این داروها نیز در حال انجام است.

وی ادامه داد: قیمت هر شیشه از داروی ایرانی برای بیماران SMA حدود ۲۴ میلیون تومان است که نسبت به نمونه خارجی ۹۰ درصد ارزان‌تر است، اما هزینه ماهانه هر بیمار همچنان حدود ۶۰ میلیون تومان می‌شود. این رقم همچنان برای بیماران سنگین است و نیاز به حمایت خیرین و پوشش بیمه‌ای دارد. در بسیاری از کشورهای جهان، مؤسسات خیریه مسئولیت حمایت از بیماران نادر را بر عهده دارند، زیرا این موضوع معمولاً فراتر از توان دولت‌هاست. بنابراین، حتی اگر داروی این بیماران تحت پوشش بیمه قرار گیرد، همچنان نیاز به جلب مشارکت خیرین وجود دارد.

پیرصالحی درباره تأمین پانسمان بیماران پروانه‌ای نیز گفت: تاکنون ۱۵۰۰ بیمار مبتلا به این بیماری شناسایی شده‌اند. هرچند قیمت پانسمان‌های این بیماران کمتر از داروی بیماران SMA است، اما هزینه‌ها همچنان قابل‌توجه است. یک شرکت ایرانی در حال تولید این پانسمان‌هاست و آزمایش‌های بالینی روی تعداد زیادی از بیماران برای بررسی اثربخشی آن‌ها در حال انجام است. من شخصاً دو بیمار که از این پانسمان‌ها استفاده کرده‌اند را ملاقات کردم و از میزان رضایت آن‌ها آگاه شدم.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره تأمین داروهای ضدویروس و واکسن آنفلوانزا گفت: داروی «تامی‌فلو» در فهرست داروهای کشور موجود است و برای مصرف سه ماه ذخیره‌سازی شده است. این دارو در همه داروخانه‌ها توزیع نمی‌شود، زیرا مصرف آن محدود است و توصیه نمی‌شود برای هر نوع سرماخوردگی یا آنفلوانزا استفاده شود.

وی افزود: واکسن آنفلوانزا معمولاً پیش از فصل شیوع بیماری در شهریور و مهرماه توصیه می‌شود. برنامه‌ریزی برای تولید و واردات این واکسن‌ها نیز در همان زمان انجام می‌شود. امسال نیز تولید واکسن از خردادماه آغاز شد و بر اساس مصرف سال‌های گذشته، سفارش تولید و واردات صورت گرفت. تاکنون ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا وارد شده و باقی نیاز مردم از طریق تولید داخلی تأمین شده است.

وی درباره تولید واکسن‌های جدید کرونا نیز گفت: تولید یا واردات واکسن‌های جدید کرونا تنها در شرایط فراگیری بیماری مقرون‌به‌صرفه است. در دوران شیوع کرونا، با افزایش تولید داخلی، بسیاری از واکسن‌ها بلااستفاده باقی ماند. اگر معاونت بهداشت وزارت بهداشت تشخیص دهد که نیاز به واکسن جدید وجود دارد، اقدامات لازم برای تولید یا واردات آن انجام خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
    2 0
    وا اسفا
  • IR ۰۸:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
    3 0
    خدایا برتو پناه
  • IR ۰۸:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
    2 0
    خدایا برتو پناه
  • IR ۰۹:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
    3 2
    سالانه 11میلیاردتومان برای تامین این شربت؟؟؟؟؟؟؟؟ همون مردن بسیارمقرون بصرفه تر است!!!!!!!!!
    • IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      1 0
      دمت گرررررم!! من هم با وجود اینکه وضعم بد نیست ولی 11 میلیارد در سال خیلیه، همون یه قبر دولوکس تو بهشت زهرا میخرم با مراسم عالی یک دهم خرج یه سالم نمیشه!! بقیشم نوش جون زن و بچه و نوه هام!!!
    • IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      0 0
      حالا کی خریده و کی خورده؟!!!فردبیمار حتی اگه داشته باشه هم حاضرنمیشه چنین پولی برای خریدش بده
  • IR ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
    0 0
    بهتره سراغ طب ایرانی بروند شاید درمان کم هزینه تری یافت شود. مافیای جهانی (شعبه ایرانیش : وزارت بهداشت) غذا دارو فقط دنبال پوله نه بهبود بیماری. درمان این بیماری را حتما داشته باشند هم نمی دهند چون پای پول وسطه
  • IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
    1 0
    قیمت داروهای کپی شده داخلی یکصدم قیمت داروی خارجی تمام میشود نه یکدهم. البته داروسازان جیگر برای خرید ویلا تو کانادا عجله دارن. پس بیمار چشمش کور. بقول برره ای ها: پول وده.پول زور وده. یه شیشه شربت به قیمت نیم سکه طلا !! چه بخوربخوریه تو زپشکی.
  • IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
    1 0
    کی میخره ؟ یارو دزدم باشه عمرا اینقدر هزینه کنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس