به گزارش مشرق، در روزهای گذشته آگهی تبلیغاتی به منظور برگزاری مسابقات قهرمانی گیمز کلاسیک نچرال کشور در روزهای 19 و 20 اردیبهشت ماه در فضای مجازی منتشر شد. در این آگهی عنوان شد که مسابقات زیر نظر فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام برگزار میشود و نفرات برتر نیز به مسابقات برون مرزی اعزام خواهند شد.
با توجه به این سابقه که حوزه نچرال زیر نظر فدراسیون بدنسازی نیست، پیگیریهایی صورت گرفت و در همین باره مسعود روشنی سخنگوی فدراسیون روز 16 اردیبهشت اعلام کرد: «همانطور که قبلاً بارها از طریق سایت فدراسیون و رسانه های دیگر اعلام کردیم، فدراسیون بدنسازی به هیچ عنوان مسابقاتی تحت عنوان نچرال برگزار نمیکند و اگر مسابقهای تحت این عنوان با لوگوی فدراسیون تبلیغ شده، مورد تأیید فدراسیون نیست.»
نکته مهم این بود که تبلیغات همچنان با موضوع «حمایت فدراسیون» و استفاده از لوگوی آن در حال انجام بود که روشنی در این باره گفت: «در صورت تکرار سوءاستفاده برخی افراد از لوگوی فدراسیون در فضای مجازی، این فدراسیون حق پیگیری قضایی را برای خود محفوظ میداند و با افراد متخلف هم برخورد خواهد شد. همچنین بار دیگر اعلام میدارد هیچ مسابقهای خارج از قوانین و ضوابط فدراسیون رسمیت نخواهد داشت.»
با وجود مطرح شدن این مسائل از سخنگوی فدراسیون، مسابقات مورد اشاره برگزار شد.
در همین باره گفته شد که از هر ورزشکار تا مبلغ 3 میلیون تومان گرفته شده، مسابقات در بینظمی بسیار زیادی برگزار شده و حتی نمونه خون گرفته شده از ورزشکاران به آزمایشگاه ارسال نشده است. حتی به گوش رسید که تعدادی از حدود 500 ورزشکار شرکت کننده در این رویداد، در همان روز وزنکشی اقدام به ثبتنام کردهاند و از آنها آزمایش خون گرفته نشده است که همه اینها تخلف محسوب میشود.
مسعود روشنی سخنگوی فدراسیون در این باره گفت: با محمد دیوسالار رئیس کمیته انضباطی فدراسیون صحبت کردم و قرار شد که عوامل برگزاری این رقابت به این کمیته فراخوانده شوند و درباره این اقدام توضیح بدهند.
وی درباره مجوز برگزاری این مسابقات گفت: فدراسیون مجوزی برای برگزاری نداده و بر همین اساس نیز اداره کل نظارت بر اماکن نمیتواند مجوزی برای برگزاری بدهد. ضمن اینکه به این نهاد و همچنین اداره کل نامه زده و همه موارد به آنها توضیح داده شده است.
روشنی درباره اینکه گفته میشود یکی از مسئولان فدراسیون در برگزاری مسابقات مسئولیت دارد، عنوان کرد: بله، این فرد در گذشته در فدراسیون مسئولیت داشت و الان رفته است. البته هنوز هم مثل بسیاری از افراد در این حوزه، به فدراسیون رفت و آمد دارد.
همچنین محمد دیوسالار رئیس کمیته انضباطی فدراسیون بدنسازی گفت: تخلف و ممنوعیتهایی در برگزاری این مسابقات وجود داشته و ما نیز از طریق سایت فدراسیون هشدارهای لازم را داده بودیم. برخی اوقات به صورت آنی برخورد میشود و برخی مواقع نیز در اولین فرصت صحبتها و اقدامات لازم صورت میگیرد. درباره مسابقات با رئیس فدراسیون صحبت کردم و قرار شده جلساتی را درباره این تخلفات برگزار کنیم. بخشی از این تخلفات مربوط به عدم مجوز بوده که حتماً با آن برخورد میشود. خیلی از ورزشکاران و مربیان نسبت به هشدارها بیاطلاع نیستند و قطعاً اطلاعاتی هم دارند، اما به آنها بیتوجه هستند و از این موضوع نیز آسیب میبینند.
وی ادامه داد: بخش دیگر ماجرا مربوط به رسیدگی به شکایات است. ممکن است ورزشکارانی آسیب ببینند که میتوانند به کمیته انضباطی بیایند و شکایت و مطالبه خود را مطرح کنند تا مورد بررسی قرار بگیرد.
دیوسالار اظهار داشت: علاوه بر هشدارهای داده شده و همچنین موضوع عدم برگزاری مسابقات از سوی فدراسیون، موضوع به حراست اداره کل ورزش و جوانان تهران و حراست وزارت ورزش منعکس و 2 بار در همین خصوص مکاتبه شده است. این پیگیری و برخورد با توجه به مسائل مطرح شده باید از سوی حراست انجام شود. سعی میکنیم در حیطه وظایف خودمان حرکت کنیم، اما برای اجرایی کردن موارد مختلف نیاز به ورود حراست اداره کل و وزارت ورزش است.
رئیس کمیته انضباطی فدراسیون بدنسازی درباره دخالت یکی از مسئولان قبلی فدراسیون در برگزاری مسابقات گفت: فردی که نامش مطرح شده، پیش از این در فدراسیون حضور داشت و الان هیچ پستی ندارد.
دیوسالار در پایان گفت: احکام این مسابقات فاقد اعتبار است و فدراسیون مسئولیتی در قبال آنها ندارد.