.

روزنامه زنجیره‌ای هم‌میهن در تحلیلی آشفته و پر تناقض و تحریف، هم تاکید کرد دو حزب آمریکایی خواستار توافق برابر با ایران نیستند و هم خواستار مذاکره به هر قیمت شد!

به گزارش مشرق، کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: روزنامه هم میهن در سرمقاله خود نوشت: ثبت‌نام نامزدهای انتخابات در حالی آغاز می‌شود که یکی از فاکتورهای تعیین‌کننده و تاثیرگذار این رقابت‌ها، هزاران کیلومتر آن ‌سو تر از مرزهای ایران رقم می‌خورد. با آنکه مفاهیمی چون «استقلال»، «عدم‌تعهد» و «موازنه منفی» در تاریخ معاصر ریشه دارد؛ اما واقعیت و تجربه عینی به ایرانیان نشان داده که پیوند و وابستگی مستقیمی میان تحولات بین‌المللی با زندگی و معیشت روزمره‌شان برقرار است.

پیروزی روحانی در انتخابات ۱۳۹۲ که شعار حل مشکلات ایران و جهان می‌داد و کلید رفع تحریم نشان می‌داد، ناشی از همین نگاه و ذهنیت جمعی اکثریت رای‌دهندگان بود که خروج از شرایط دشوار اقتصادی و اجتماعی، ناگزیر و موکول به حل مسائل خارجی است. این رویکرد، اما بر اثر مجموعه عوامل داخلی و خارجی عملاً از سال ۱۳۹۷ نتوانست ادامه یابد. فشارها و کارشکنی‌های بلوک رقیب در قدرت که با تعمیم الگوی برجام به سایر حوزه‌های محل نزاع میان ایران و غرب مخالفت می‌کرد و مهم‌تر از آن، روی کار آمدن ترامپ و خروج او از توافق، باعث شد تا روند تنش‌زدایی دچار گسست شود.

شکست برجام و فشارهای حداکثری آمریکا بر ایران، پیامدهای اقتصادی و اجتماعی منفی گسترده‌ای به همراه داشت که زمینه ناامیدی از حل مشکلات را تقویت کرد. در این میان، نهاد انتخابات و جایگاه ریاست‌جمهوری نیز در نگاه اکثریت رای‌دهندگان حامی روحانی، دچار خدشه شد و این ذهنیت شکل گرفت که عالی‌ترین مقام انتخابی نظام، نه در مناسبات داخلی قدرت چندان تعیین‌کننده است و نه در حوزه سیاست خارجی می‌تواند رویکرد کلی را تغییر دهد.

گزاره‌هایی که با جلوگیری از احیای برجام در سال آخر دولت روحانی که همزمان با روی کار آمدن جو بایدن بود، بیش‌ از پیش تایید می‌شد. یک شاهد دیگر، واکنشی بود که از عالی‌ترین سطح نظام سیاسی در قبال مصاحبه بحث‌برانگیز محمدجواد ظریف (در آستانه انتخابات ۱۴۰۰) نشان داده شد و جایگاه وزارت خارجه در حد «کارگزار» - و نه سیاستگذار- سیاست خارجی معرفی شد.

طرح این بحث، البته به آن معنا نیست که برخی یا طیفی از نامزدها گرایش یا وابستگی به نیروهای خارجی دارند و همچون عصر قاجار، می‌توان برخی سیاستمداران را روسوفیل و برخی دیگر را انگلوفیل نامید. سخن بر سر این است که در شرایط کنونی نیز همچون سال ۱۳۹۲ کشور در شرایطی دشوار از حیث بین‌المللی به سر می‌برد و احتمال قوی این است که با بازگشت ترامپ در ماه‌های آینده، این وضعیت بسیار دشوارتر شود.

به نظر می‌رسد همین نگرانی از بازگشت ترامپ است که ایران را واداشته تا در آخرین ماه‌های حضور بایدن، دور تازه تماس‌ها و مذاکرات پیدا و پنهان را با آمریکایی‌ها از سر گیرد و بکوشد تا قبل از تغییر دولت کنونی آمریکا، توافقی ضمنی یا نسبی را صورت دهد. بااین‌حال، به نظر نمی‌آید که مذاکرات شتابزده گره خاصی را از کار بگشاید. چراکه در صورت بازگشت ترامپ، او بی‌تردید توافقات ضمنی را زیر پا خواهد گذاشت؛ همچنان که توافق بسیار معتبرتر برجام را به هیچ انگاشت.

ضمن آنکه برآوردها از فضای انتخاباتی داخل آمریکا نشان از آن دارد که رای‌دهندگان چندان توجه و تمایلی به حل مسائل با ایران ندارند و پیش‌بینی می‌شود چنین توافقی نه‌تنها نمی‌تواند برگ برنده‌ای برای بایدن باشد؛ بلکه کمپین انتخاباتی دموکرات‌ها نگران است که این مذاکرات، بر شدت حملات لابی اسرائیل، جمهوری‌خواهان و حتی طیف راست حزب دموکرات به بایدن بیافزاید. با چنین نگاهی می‌توان سناریوی محتمل پیش روی ایران را «آماده شدن برای مذاکره با دولت جدید آمریکا» تصور کرد؛ سناریویی که چه در صورت ابقای بایدن و چه در صورت بازگشت ترامپ، باید به اجرا درآید و چه ‌بسا می‌توان گفت که ضرورت و فوریت آن در حالت پیروزی ترامپ بیشتر خواهد بود.

اگر نظام سیاسی تصمیم جدی برای ازسرگیری مذاکرات گرفته باشد و راه مواجهه با ترامپ را در مذاکرات دیده باشد؛ طبعاً، چه در سیگنال‌ها و پیام‌های احتمالی که به برخی نامزدها داده می‌شود و چه در مرحله تایید صلاحیت‌ و چه در فضای مناظرات انتخاباتی و... به‌ شکلی عمل خواهد شد که زمینه روی کار آمدن دولتی متناسب با رویکرد مذاکراتی فراهم شود. مشابه اتفاقی که در انتخابات ۱۳۹۲ رخ داد و به روی کار آمدن روحانی انجامید. با چنین سناریویی، احتمال حضور نامزدهایی چون لاریجانی و پیروزی آنها افزایش می‌یابد. اما اگر نظام، تصمیمی برای مذاکرات جدی با دولت آینده آمریکا نگرفته باشد، روی کار آمدن رئیس‌جمهوری میانه‌رو و اصلاح‌طلب نه‌ فقط گرهی از کار فرو بسته کشور نمی‌گشاید، بلکه بر ابعاد منازعه و شکاف درونی بلوک حاکم می‌افزاید».

سرمقاله روزنامه هم‌میهن یادآور تحلیل حقارت باری است که نشریه صدا (با سردبیری سردبیر فعلی هم‌میهن) چند سال قبل هنگام ریاست ترامپ منتشر کرد و با اشاره به تحقیر رئیس‌جمهور صربستان از سوی ترامپ نوشت: «از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکره‌کننده می‌پسندد، این (تصویر ملاقات رئیس‌جمهور صربستان) است: همچون برّه‌ای در مذبح و برده‌ای در مسلخ. آیا اقداماتی از این جنس را باید مایه شرمساری دانست؟ فرض کنیم سیاستمدار صرب همچون متهمی در اتاق بازجویی و حتی یک برده نشسته؛ اگر منافع، چنین اقتضایی کند، باید آن را تمسخر کرد، یا عقلانیتی سیاسی خواند؟»

یادداشت هم‌میهن در حالی است که در دولت برجام با وجود تعطیلی یا واگذاری ۹۵ درصد برنامه هسته‌ای، نه تنها تحریم‌ها لغو نشد بلکه شمار آنها به بیش از دو برابر افزایش یافت و حتی دولت اوباما با ویزا ندادن به حمید ابوطالبی (معاون دفتر روحانی/ منصوب وی برای نمایندگی سازمان ملل)، به تحقیر روحانی پرداخت.

«فشارها و کارشکنی‌های بلوک رقیب در قدرت که با تعمیم الگوی برجام به سایر حوزه‌های محل نزاع میان ایران و غرب مخالفت می‌کرد و مهم‌تر از آن، روی کار آمدن ترامپ و خروج او از توافق، باعث شد تا روند تنش‌زدایی دچار گسست شود». در این‌جا نیز نویسنده هم‌میهن نشان می‌دهد که اساسا نگاهی مستقل و معطوف به منافع ملی و عبرت‌های برجام ندارد، بلکه دنبال رونویسی از دیکته آمریکا درباره گسترش محدودیت‌های برجامی برنامه هسته‌ای به دیگر ابعاد و توانمندی‌های ایران در حوزه نفوذ منطقه‌ای و قدرت نظامی بوده است، یعنی خلع قدرت بیشتر ایران برای زورگویی مؤثرتر!

نظام چرا باید بدون حل مشکل برجام و نادیده گرفتن پایمال شدن حقوق ایران، مذاکره در حوزه‌های دیگر و توافق کاهنده مشابه قدرت ملی را می‌پذیرفت؟ در حالی که چک بی‌محل و برگشت خورده برجام دست روحانی و ظریف باد کرده بود و معلوم شده بود که آمریکا برخلاف وعده‌های فریبکارانه‌اش، قصد کاهش تحریم‌ها را ندارد، چرا باید اجازه داده می‌شد تا آمریکا دست بازتری در فشار بر ایران پیدا کند؟! مگر نه این که روحانی و ظریف اختیارات تمام و کمال از نظام گرفته و فاجعه توافقی نامتوازن و فاقد تضمین و اعتبار را روی دست کشور گذاشته بودند. پس ادعای این که آنها سیاستگذار نبودند و فقط کارگزار بودند، چه صیغه‌ای است؟ مگر نه این که رهبری با استناد به سوابق خیانت آمریکا، دلسوزانه تذکر می‌دادند که دولت در مذاکره به وعده‌های آمریکا اعتماد نکند؟

نهایتا این که اگر دموکرات‌ها و جمهوریخواهان دنبال حل مسئله و توافق پایدار با ایران نیستند، چرا باید کسانی دوباره نسخه تکرار مذاکره (بخوانید التماس و آویزان شدن از دولت آمریکا، هر کس که رئیس آن باشد) بپیچند؟ بی‌تردید نظام بنا ندارد چرخه معیوب «مذاکره/ واگذاری امتیاز/ مذاکره» را تکرار کند یا کشور را معطل توهم توافق نگه دارد، به ویژه اینکه کشورمان توانسته بدون برجام، صادرات نفت را در قیاس با ماه‌های پایانی دولت برجام، بیش از پنج برابر کند و در منطقه هم به موازات شکست‌های راهبردی آمریکا و اسرائیل، پیروزی‌های بزرگی به دست آورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 50
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۰۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    15 7
    معلومه که آمریکا مذاکره نمیخواد چون نیازی بهش نداره
    • IR ۰۷:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      10 10
      خوب اگه آمریکا نیازی نداره، دیگه زر مفت نزنه بره دنبال دزدی و غارت و آدمکشیش در جاهای دیگه!! ایران هم نیازی به مذاکره با یه مشت یانکی گاوچرون تروريست همجنس باز آدمکش نداره ، هِرّی!!
    • US ۰۸:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      3 0
      موافقم
    • سلمان فارسی IR ۰۹:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      6 4
      عمو سام مذاکره نمی خواد فقط کل تکنولوژی و تجهیزات ما رو میخواد که بعدش راحت مثل سرهنگ خندان تجزیه کنه.
    • IR ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      0 8
      ع.ل. وابسته به اصلاح طلبها سیگنال مذاکرات را داده - مذاکراتی که برای زنده کردن برجام طبق اعلام عباس عبدی دولت روحانی تلفات را با وارد نکردن واکسن بالا برد و به 720 نفر در روز رساند و بیش از 140،000 نفر در اثر کرونا قربانی وارد نکردن عمدی واکسن توسط اصلاح طلبها شدند. ع.ل. گفته ارتفاع بگیریم- "ارتفاع بگیریم یک راهبرد برای اصلاح طلبها است مثل ارتفاع گرفتن در رساندن تلفات کرونا به 720 نفر در روز و نیز ارتفاع گرفتن در بالا بردن تلفات کرونا از مردم بیگناه با وارد نکردن عمدی واکسن و رساندن تلفات به بیش از 140،000 نفر" -- هنر رئیسی کاهش تلفات عمدی با ویروس کرونا توسط اصلاح طلبان و رساندن تلفات به صفر است. این ع.ل. نکنه میخواد برای حفظ و زنده کردن برجام طبق گفته عباس عبدی در فروردین 1400 تلفات با تعداد زیاد از مردم با کرونا ایجاد کنه؟
    • IR ۱۴:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      4 0
      9.48 تجهیزات و تکنولوژی؟ 😂😂😂😂😂
    • IR ۱۴:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      8 0
      واقعا، کسی که معیشت مردمش زیر خط فقره نیازمند توافقه. میشه توافق کرد و عزت کشور هم حفظ کرد، فقط کاسبی یه عده کساد میشه. دیگه نمیتونن شعارهای الکی بدن.
    • IR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      9 0
      10.15 , اولا که یه نفس بگیر، ثانیا کی میگفت واکسن آمریکایی نمیخوایم؟ میخوان ما رو ناقص کنن؟ اینا رو جایی نگو بهت میخندن
    • IR ۱۵:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      11 2
      7.24 البته تو نیازی نداری، نونت تو همین شعارهای الکیه، آمریکا توافق کنه ، تو و هم مسلکهات باید برید گاو بچرونین، اونم اگه عرضه شو داشته باشین.
    • SE ۱۸:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      1 3
      ای خاک بر سر هر چه غربگدای ذلیل و حقیر و ماسون و ماسون زاده های کثیفه
    • IR ۲۲:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
      0 0
      یادش به خیر یه زمانی کیهان و شریعتمداری میگفتن امریکا نیازمند توافق با ماست
  • IR ۰۲:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    15 9
    از تفاله های جانفدای غرب و پست فطرت های آمریکالیس چه انتظاری غیر از این؟
  • IR ۰۲:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    11 6
    مرگ بر آمریکای زبون نفهم
  • حاجی از سه راه جوبشور قم IR ۰۳:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    10 16
    کیهان شریعتمداری میخواد بازور بگه برجام زهر مار بوده که خورده
    • IR ۰۷:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      7 8
      البته اون زهر مار رو ظریف و روحانی خوردن نه شریعتمداری!!
    • محمدی IR ۰۸:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      6 6
      کسانی که دوست دارند باز به عقب برگردیم بسیار بی عقل و خائن هستند مذاکره برای برجام یعنی چیزی را که بالا آوردی ، باز همان را کوفت کنی . لاریجانی مرد سیاست نبوده ونیست . انقدر بی عقل است که برای آوردن رای قرار گذاشته از هر طیف و گروهی نیرو بکار گیرد . ایشان فقط بدرد این میخورد که بگوید تصویب شد .
    • محمد IR ۰۸:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      1 1
      در رابطه با برحام و مسائلش قبل از روی کار آمدن ترامپ کاچلی هشدار داده شده بود ولی متاسفانه بعد از اون همه هزینه که دادیم ظریف خیلی راحت گفت همکاران ترجمه درستی به من نداده بودن.
    • IR ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      1 2
      زهر مار را تو خوردی با افتخار مثل بزرگتر جهود کثیف جانی👎
    • IR ۱۴:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      2 1
      کاش واقعا زهر مار میخورد و میمرد
  • بازنشسته IR ۰۳:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    9 11
    در کشور ایران هرچی کیهان و عقل کل کشور شریعتمداری و ذوالنور و نبویان و میرسلیم وووووووووو بگویند درست است ولاغیر.
    • IR ۰۷:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      7 3
      در کشور ایران هرچی روزنامه اعتماد و هم میهن و زیبا کلام و روحانی و ظریف بگویند درست است و لاغیر!! ببینم هنوزهم قرارداد نخونده امضاء میکنن؟؟! 🤣🤣🤣🤣🤣
  • محمود IR ۰۴:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    9 21
    نتیجه شکست مذاکرات برجام وگسترش تحریمها برای مردم شد رشد قیمت گوشت کیلویی ازصدهزارتومان به هفتصدهزارتومان
    • رضا IR ۰۷:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      8 3
      چرابرعکس نشون میدید،روحانی توبرجام همه جوره به ساز اوباما رقصید،ظریف هم گفت هیچ کسی نمیتونه برجامو کنار بذاره،اما ترامپ اومد قشنگ گذاشت توکاسه اصلاحات وبدبختیش شدبرا ملت
    • هامون IR ۰۷:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      2 2
      آقا اینکه در اثر باران و افزایش مراتع ،کشاورز و دامدار نیازی بفروش گوسفند و گاو ندارد و گوشت گران میشود،چه ربطی به ترتمپ و مذاکره ندارد . بله بگوید بدلیل دم جنباندن ماهی وای در اقیانوس اطلس گوشت گران شد درست تر از مذاکره است .
    • IR ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      11 2
      رشد قیمت گوشت نتیجه بی توجهی دولت قبل به تولید داخلی بود (رهاشدن کل صنایع ، وابستگی کشور به خارج ) انحصاری بودن واردات نهاده های دامی و مبنای قیمت گذاری نهاده ها بر اساس قیمت دلار و فوب جهانی ، از بین رفتن دام های مولد و کاهش دام کشتاری برای مصرف گوشت ، بی علاقه بودن دامداران و فرزندان انها به ادامه دادن کار دامداری دام کوچک و بزرگ، سخت و صعب بودن کار دامداری باتوجه به پراکندگی تصمیم گیران این صنعت مهم و راهبردی، گران شدن دارو ، واکسن و سم مصرفی ، عدم رشد متوازن همه این موارد با قیمت گوشت تولیدی که نتیجه ان نصرفیدن تولید و دامداری بود و نسلی درپی این عدم توجه به دامداری از بین رفتند و همزمان واردات گوشت نامرغوب با ارز 4200 ، همه چیز را لحاظ کنید و بعد نظر دهید ، اینکه بنویسیم نتیجه تحریمها این بوده درست نیست ، وزارت خانه های وارد کننده نهاده ها و گوشت و سیاست های بانک مرکزی نتیجه ای جز این عاید کشور نمیکند
    • IR ۰۸:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      0 1
      سال 97 دولت روحانی با خلق ارز 4200 باعث فشار بر بازار آزاد می شود و دلار باید 7 هزار تومانی می شد رفت به 14 هزار تومان ونه تنها گوشت بقیه چیزها را بالاتر برد و اینگونه قدرت خرید کم شد سال 92 دنبال دشمن نبودید برای توافقات.... اقتصاد بهتر از الان می بود!
    • IR ۰۹:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      1 1
      گوشت را روحانی 26 از احمدی تحویل گرفت با بتون ریزی برجام دلار جهانگیری 150 تابستان 1400 تحویل داد ( بعلاوه بی برقی بی روغنی بی مرغی بی شکری بی ابی بی سیمانی و 700 کشته کرونا ) اگر بود احتمالا الان بالای 1.5 میبود
    • IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      2 0
      7.21, واقعا یه ذره تعقل هم خوب چیزیه، وقتی دامدار بخواد با درآمدش چیزایی رو بخره که به دلار بستگی داره، قیمت گوشت هم میره بالا، همه چیز به دلار و تورم و تحریم وابسته ست.
  • IR ۰۶:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    7 1
    آمریکا یک فریبکار است
    • IR ۰۷:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      4 2
      احسنت ،دقيقأ همینطوره!! از قدیم گفتن یانکی جماعت دهنشو باز کنه ازش فقط دروغ درمیاد و لا غیر و یانکی خوب هم فقط یانکی مرده هست کاملا حق داشتن!!!
  • مهدی US ۰۶:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    5 3
    اقای شمخانی که در عمان داره مذاکره می‌کند با امریکا. فقط ملت ایران نا محرم هستند
    • IR ۰۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      2 1
      از کی کمپی های عجوزه شدند ملت ایران؟ غارنشین در ضمن آقای شمخانی نه زمان سیخک بنفش و نه امروز مذاکره کننده نبوده و نیست
    • IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      2 1
      ۶:۱۵ کاش نامحرم بودی که هزار رحمت به نامحرم بماند که قرار نیست همه چیز را بی همه چیزهایی مثل تو بدانند
  • IR ۰۶:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    4 0
    پول دادن ویزیت پزشکان عمل ھاآزمایشات کمرشکن است خداکمک کندخصوص قشرکارگر
  • IR ۰۶:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    4 2
    جوبشور ................... باز قرص هاتو نشسته خوردی ؟
  • IR ۰۶:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    3 1
    در دورانی که همه غیوران این کشور در جنگ تحمیلی بودند " امثال ظریف و لاریجانی ( متبخرها ) و صاحبان تفکر غدای مساکین یک روز جبهه نرفتند .
  • حسین IR ۰۷:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    3 1
    ساده لوح تر از مسئولان ایرانی ندیده ام،با وجود عهد شکنی آمریکا و تحریم های کمر شکن هنوز هم این مسئولین دم از مذاکره میزنند و تاکید دارند که سلاح اتمی جایی در سیاست های ایران نداره !حتما باید مثل لیبی نابود بشیم و یا مثل اوکراین تکه تکه بشیم تا بفهمید سلاح اتمی برای ایران از هر چیز دیگه مهم تر هست؟
  • IR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    5 6
    این شریعتمداری را بگیرین وبندازین زندان تاهمه مشکلات حل شود!!!
    • IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      5 3
      هههه. خر چه داند ارزش نقل و نبات. اگه مملکت دست امثال تو بود که ایکی ثانیه مملکت رو کرده بودی تو حلق اربابت آمریکا.
  • پیروزه IR ۰۸:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    2 1
    این حرف مردمه آمریکا زور می خواهد که قبول کند تحریمها را بر دارد واگر می خواهیم هی امتیاز بدهیم و آمریکا وعده سر خرمن بده بدانید که مثل دفعه های قبل که در نیروگاه هسته ای مان بتون ریختیم و هیچ چیزی جز اضافه شدن تحریمها نصیب ما نشد پس ریس جمهور بعدی باید مثل مرحوم رییسی با قدرت با آمریکا بر خورد کند و این باید آویزه گوش مان کنیم که آمریکا رو راست نیست.
  • US ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    1 1
    حیف خاک!
  • IR ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    1 2
    ایران نیاز به مداکره داره
  • IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    1 3
    گیرم همین الان بمب اتم رو رو نمایی کنیم ، نون و آب میشه ؟ دلار میاد پایین ؟
  • IR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    3 1
    ایران باید اتمش رو رو کنه
  • IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    1 1
    اخرش همه امریکاییها با سرطان میمیرن .
  • IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    2 1
    یارو یه روزنامه دستش گرفته توش از جانب ۸۵ میلیون نفر مینوسه ایران الان به مذاکره با امریکا نیاز داره!!!! واقعا عجیب دقیقا نسبت به جهار سال قبل هیلی کمتر نیاز به مذاکره با امریکا حس میشه. از نظر ژئوپولتیکی از نظر کوریدورها از نظر مصیبتی که اسرائیل و آمریکا در تنش با روسیه و چین توش هسا از نظر حکومت بر تنگه ها دست بالارو داریم و امریکا هست که نیاز به مذاکره داره نه ما.
  • US ۱۷:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    0 1
    اتم رو بساز عزیز دل. مذاکره و قرارداد با غربی ها به مویی بنده. اتم رو بساز باور کن وضعمان از این بدتر نخواهد شد!‌ ما که چهل و اندی سال برای اتم نداشته خسارت دادیم. بزار خسارتی که دادیم حداقل یک نتیجه ای داشته باشد!‌
  • IR ۲۲:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۹
    0 0
    اصلاح طلبان مزدور کشور را فروختن
  • IR ۲۲:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۹
    0 0
    اصلاح طلبان مزدور کشور را فروختن
  • IR ۲۲:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۹
    0 0
    اصلاح طلبان مزدور کشور را فروختن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس