1

برخی اخبار حکایت از آن دارد که ارزیابی اصلاح‌طلبان رادیکال از برنامه‌های اجراشده از سوی پزشکیان منفی بوده است!

سرویس سیاست مشرق- «ما کسی را بازور با خودمان به بهشت نخواهیم برد» این شعار عجیب را مصطفی معین نامزد حزب منحله مشارکت پیش از انتخابات سال ۸۴ ساخته بود، نامزد اصلاح‌طلبان در فیس‌بوک خود نوشته بود که برای سکولاریزه کردن جامعه باید از داخل دولت قدم اول را برداشت، این جمله به مذاق برخی نیروهای گروهکی که آن روزها در مجله نامه که نزدیک به برخی عناصر ضدانقلاب چپ مارکسیستی بود خوش‌آمد.

آن‌چنان‌که دریکی از شماره‌های نشریه نامه که کیوان صمیمی آن را منتشر می‌کرد ابراهیم یزدی نوشت که بعد از بیست سال آماده است تا با مشارکتی‌ها دوباره دست برادری بدهد، سعید حجاریان نیز فردای انتشار این مقاله در یک یادداشت تکمیلی در وب‌سایت روز آنلاین (مرتبط با منافقین) نوشت که دست برادری او به سمت همه گروه‌های سیاسی در داخل و خارج از کشور بلند است و باید پروژه ناتمام خاتمی را به پایان رساند.

این پیام‌های رسانه‌ای مقدمه آن شد که پس از آغاز به کار ستادهای انتخاباتی معین یک ستاد فرعی نیز در اطراف میدان فاطمی تشکیل‌شده که در آن نه اصلاح‌طلبان بلکه اعضای گروهک‌هایی چون نهضت آزادی، جبهه ملی، چپ‌های التقاطی و حتی برخی عناصر نزدیک به نفاق پاتوق داشتند. مصطفی معین نام این گعده خاص را «جبهه دموکراسی خواهی» گذاشته و با سران گروهکی در آن جلسات مشترک برپا می‌کرد، هدف از راه انداختن این ستاد انتخاباتی خاص آن بود که کلیه فعالیت‌های سیاسی مصطفی معین زیر نظر ضدانقلاب داخل نشین باشد!

افزایش فشار رادیکال‌ها بر یک نامزد انتخاباتی برای تحویل دادن ستادها/ فرش قرمز چپ‌ها زیر پای گروهک‌ها

چه کسی زیر پای لیبرال‌ها فرش قرمز انداخت؟

سردبیر یکی از روزنامه‌های اصلاح‌طلب در یادداشتی به استقبال انداختن فرش قرمز چپ‌ها زیر پای گروهک‌ها رفته و نوشت: امروزه بیش از ۸۰۰۰ سازمان غیردولتی (ان جی او)، ۶۰ هزار وبلاگ و ۱۰۰۰ نشریه به انتشار افکار اصلاح‌طلبی در جامعه ایران می‌پردازند که نتیجه این همکاری‌های جدید در بستر انتخابات است.

حمیدرضا جلایی پور نیز در مقاله‌ای د با عنوان «پس از اسفند» درباره شکل‌گیری هسته‌های پیوند میان ضدانقلاب داخلی با اصلاح‌طلبان نوشته بود که باید از انتخابات استفاده کرد و با نیروهای لائیک و دگراندیشان جامعهٔ ایران که میان احزاب سیاسی جایی ندارد و کارکرد و مشروعیت داد تا و آثار مثبت آن در انتخابات شود.

یکی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب نیز در جمع گردانندگان نشریات دانشجویی سخنان قابل‌تأملی را بر زبان رانده بود که حکایت از آن داشت که ارتباط چپ و گروهک تئوریزه شده است؛ این فعال اصلاح‌طلب گفته بود:

از اشکالات اساسی نظام حزبی گردش قدرت در میان عده‌ای خاص و به حاشیه کشیدن مردم به‌عنوان مبنای حکومت دموکراسی است؛ به‌عبارت‌دیگر گسترش نظام حزبی در جامعه مشارکت عمومی را کاهش می‌دهد و موجب بی‌تفاوتی مردم نسبت به امور سیاسی می‌گردد. این امر معلول تبدیل سیاست به حرفه‌ای در اختیار عده‌ای خاص در احزاب است و تنها افراد آموزش‌دیده و متخصص و ماهر در بازی قدرت که در احزاب تربیت‌شده‌اند با قواعد آن آشنایی دارند و دیگران قادر به بازی در این میدان نیستند. نهایتاً تأثیرگذاری مردم بر سرنوشت خود به نحو گسترده کاهش می‌یابد.

عبدالله نوری، مرتضی الویری، محمدرضا خاتمی، مصطفی تاج‌زاده، سید محمود دعایی، محمد توسلی، محسن میردامادی، ابوالفضل قدیانی، نسرین ستوده، حمیدرضا جلائی پور، عبدالله مؤمنی، آذر منصوری، محسن آرمین، محمد سلامتی، محسن امین زاده، حبیب‌الله پیمان، فریده غیرت، هاشم صباغیان، عماد بهاور، غلام عباس توسلی و ابراهیم یزدی ازجمله عناصر اصلی خط ارتباطی ستاد معین با نیروهای گروهکی در آن سال‌ها بودند که در پایان آن انتخابات باوجود دادن شعارهای ساختارشکنانه در آن آرودگاه شکست سختی خوردند.

تقی رحمانی از عناصر گروهک ملی- مذهبی بعدها در جزوه‌ای با عنوان ترویج جامعه مدنی نوشت که اصلاح‌طلبان با نزدیکی بیشتر به گروه‌های سیاسی در خارج از حاکمیت می‌توانند نهادهای زرد را سبز کنند، این عنصر متصل به نفاق در ادامه با اشاره به وضعیت چپ‌ها نوشته بود:

روند اصلاحات در ایران احتیاج به استراتژی جدی و جدیدی بر اساس آزادی و مردم‌سالاری، عدالت نسبی، امنیت و رعایت منافع ملی درروند جهانی‌شدن دارد. وی اظهار داشت: باید حول این چهاراصل یک جنبش فکری ایجاد شود تا به این وسیله یک ائتلاف بزرگ برای پیشبرد اصلاحات در ایران به وجود آید. رحمانی گفت: برای این کار باید استراتژی اصلاح‌طلبان نقد شود و بعد یک طرح استراتژیک جدید پیاده شود که اگر خاتمی در این مساله پیش قدم شود، به لحاظ موقعیت موجود امکان حرکت بیشتر هست، ولی در غیر این صورت باید این حرکت شکل گیرد و تبلیغ شود، در غیر این صورت روند اصلاحات در ایران دیگر دستاورد چندانی نخواهد داشت. اصلاحات در یک دوره، تمام‌شده است، ولی به این مفهوم نیست که تحول طلبی باید در ایران، دستاوردهای اصلاحات آن دستاوردهایی که می‌خواستیم نبوده است یعنی بین شعارهایی که داده و محصولی که زمین گذاشته‌شده است، هماهنگی وجود ندارد.

پیش‌قدم کردن خاتمی به‌عنوان لیدر اصلاحات و تغییر وضعیت او از یک هماهنگ‌کننده به عامل توزیع یکی از پروژه‌های اصلی ضدانقلاب در آن سال‌ها بود که حالا نتیجه آن قابل‌برداشت است! گروهک‌های ضدانقلاب داخلی و امتدادهای آن در خارج از کشور نگاهشان به خاتمی آن بود که باید از برج عاج روشن‌فکری پایین آمده و در کف میدان از خود تلاش‌های بیشتری بروز دهد.

بر این اساس بود که هرگاه در طول این سال‌ها خاتمی صندوق محور داشته موردانتقاد شدید گروهک‌ها قرارگرفته و هرگاه از آن دور شده با استقبال روبه‌رو شده است، از نگاه این گروه‌های خاص سیاسی لیدراصلاحات تنها درزمانی باید سوی انتخاباتی بگیرد که رأی او اثر جانبی داشته باشد و روی تحولات بعدی سوگیری کند.

افزایش فشار رادیکال‌ها بر یک نامزد انتخاباتی برای تحویل دادن ستادها/ فرش قرمز چپ‌ها زیر پای گروهک‌ها

از تکفیر تا تشویق گام به گام با هم آغوشی چپ‌ها و گروهک‌ها

در این میان سرنوشت چپ‌ها نیز جالب‌توجه است، اصلاح‌طلبان که روزگاری ارتباط با گروهک‌ها را خط قرمز خود تلقی کرده و روی آن پافشاری می‌کردند پس از انتخابات سال ۸۴ این خطوط را مرحله‌به‌مرحله پاک‌کرده تا چون پیچکی در میان آن‌ها تنیده شوند، شاید بیان اظهارنظرهای اصلاح‌طلبان پیش و پس از شکل‌گیری این ارتباطات خالی از لطف نباشد!

به‌عنوان‌مثال نشریه «عصر ما»، ارگان تئوریک سازمان منحله مجاهدین انقلاب روزگاری ارتباط چپ‌ها با گروهک‌ها را تابو قلمداد کرده و نوشته بود:

نیروهای سیاسی به دودسته خودی و غیرخودی تقسیم می‌شدند. نیروهای خودی شامل کل نیروهای معتقد به ولایت‌فقیه و قانون اساسی معرفی می‌شدند که در چارچوب آن، چهار جریان تعریف‌شده بود: «راست سنتی» (موتلفه و گروه‌های پیرامونی)، «چپ جدید» (انصار حزب‌الله)، «راست مدرن» (کارگزاران سازندگی) و «چپ سنتی» (جریان خط امام که سازمان مجاهدین انقلاب را نیز دربر می‌گرفت). در مقابل، سایر نیروهای سیاسی و مشخصاً «نهضت آزادی»، به دلایل ایدئولوژیک، «غیرخودی» معرفی می‌شدند.

بهزاد نبوی نیز یکی دیگر از آن دسته اصلاح‌طلبانی بود که در دهه هفتاد و قبل از آن ارتباط با گروهک‌ها را خلاف عرف سیاسی چپ‌ها ارزیابی کرده و گفته بود:

نهضتی‌ها در موقعیتی که قدرت را در دست داشتند از همه انحصارگرتر بودند. در تمام دوران حکومتشان یک نفر حزب‌اللهی را در مجموعه خود راه ندادند و فقط تیپ‌های جبهه ملی و منافقین را راه می‌دادند. عده‌ای از آن‌ها در شورای انقلاب دنبال این بودند که مسعود رجوی را شهردار تهران بکنند و وقتی ما راجع به این‌ها نظر منفی می‌دادیم می‌گفتند: شما می‌خواهید مسائل داخلی زندانتان را با آن‌ها تسویه کنید.

حالا کافی است این دو نمونه از اظهارنظرها را در کنار در کنار اظهارنظری از علیرضاعلوی‌تبار قرارداد تا فهمید که روند استحاله میان طرفین چقدر حجم گرفته است، علوی تبار در نشریه آفتاب درباره ارتباط اصلاح‌طلبان با گروهک‌ها می‌نویسد:

اگر مدرن شدن برای ما ضروری است و اگر مدرن شدن پایدار و سازگار ما درگرو مدرنیته درون‌زا است، روشنفکری دینی تنها راهی است که می‌تواند ما را در این مسیر کامیاب سازد روشنفکری دینی و نواندیشی دینی یک جریان نیست و هنوز مراحل آغازین طفولیت و جنینی خود را طی می‌کند به همین دلیل نمی‌توان از آن انتظارات زیادی داشت. البته در میان نحله‌های متفاوت روشنفکری دینی هنوز وحدتی واقعی برقرار نیست. البته این جریان علی‌رغم عمر کوتاه منشای خدمات بسیار در اندیشه ایرانیان معاصر و حتی جریان‌های خاورمیانه داشته است.

اصلاح‌طلبان بعد از فتنه ۸۸ کلیه مرزها را درهم‌تنیده و با گروهک‌ها به فصل مشترکی رسیدند که آثار آن بعد از سال‌ها همچنان نمود دارد، در آن زمان شورای هماهنگی میان اصلاح‌طلبان و براندازان داخلی و خارجی با عنوان «شورای هماهنگی راه سبز امید» درواقع همان جبهه دموکراسی خواهی بود که کلنگ آن را معین در سال ۸۴ زده بود.

افزایش فشار رادیکال‌ها بر یک نامزد انتخاباتی برای تحویل دادن ستادها/ فرش قرمز چپ‌ها زیر پای گروهک‌ها

سلام رادیکال‌ها بی طمع نیست!

این روزها و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پس از تائید صلاحیت مسعود پزشکیان به‌عنوان یکی از نامزدهای قابل‌توجه انتخاباتی بار دیگر این جریان استحاله شده در تلاش است که پروژه سوخته و قدیمی را بار دیگر کلید زده و تلاش دارد بر دیدگاه‌های منطقی این نامزد انتخاباتی اثر بگذارد.

برخی اخبار حکایت از آن دارد که ارزیابی اصلاح‌طلبان رادیکال از برنامه‌های اجراشده از سوی پزشکیان منفی بوده و این جریان اقدامات این نامزد انتخابات را ضعیف و فاقد برانگیزانندگی خوانده است، ازاین‌رو هسته سخت اصلاحات در تلاش است ستادهای انتخاباتی پزشکیان را در دست بگیرد، مدیریت این افراد در ستاد پزشکیان به معنای بازگشت دوباره به مسیری است که سال ۸۴ و پس‌ازآن در قبل و بعد از وقایع روی‌داده در فتنه ۸۸ شکل گرفت.

افزایش فشار رادیکال‌ها بر یک نامزد انتخاباتی برای تحویل دادن ستادها/ فرش قرمز چپ‌ها زیر پای گروهک‌ها

افزایش فشار رادیکال‌ها بر یک نامزد انتخاباتی برای تحویل دادن ستادها/ فرش قرمز چپ‌ها زیر پای گروهک‌ها

افزایش فشار رادیکال‌ها بر یک نامزد انتخاباتی برای تحویل دادن ستادها/ فرش قرمز چپ‌ها زیر پای گروهک‌ها

البته این اقدام تاکنون موفقیتی را در پی نداشته و چپ‌های رادیکال در هسته اصلی ستاد این نامزد انتخاباتی جایی نداشته‌اند، این بی‌جایی باعث شده است تا اولین برنامه اجراشده توسط پزشکیان توسط هسته سخت اصلاحات پس‌زده شود. افزایش فشار بر پزشکیان برای تحویل دادن ستادهای انتخاباتی به هسته سخت اصلاحات اتفاق قابل‌تأملی است، بی‌شک این جریان خاص سیاسی که پیش‌ازاین انتخابات را امری منسوخ‌شده خوانده و تنها خیابان را به رسمیت می‌شناخت یک‌شبه متحول نشده است، پشت این در وقایعی خاص طراحی‌شده که ستادهای این نامزد اصلاح‌طلب باید نسبت به آن حساس باشد!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 57
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 28
  • IR ۱۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    2 2
    خوب جلوشونو بگیرید اقای پورمحمدی بیاد بیرون از انتخابات باز گفتم گوش ندید خوب منهای اینکه رییس قوه قصاییه بره قطر میمیره تمام ...
    • DE ۱۶:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      6 2
      ستاد صیانت از آراء و دفاتر ثبت نام جنبش سبز ۲ را فراموش نشود. چند مانور خیایانی هم برای تقلب بزرگ ، فراهم شود.
    • IR ۱۶:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      15 11
      کلا اخبار مشرق شده پزشکیان یعنی اینقدر از رای اوری پزشکیان مطمئن هستی و میترسی؟ یه خورده هم به بقیه کاندیداها بپرداز
    • IR ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      12 7
      هرچه بیشتر از اصلاح طلبان گفته می شود بیشتر تهوع آور می شوند !!!
  • IR ۱۴:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    4 9
    فضای توییتر صرفا گمراه کننده هست در خصوص تحلیل فضا. و هیچ اهمیتی ندارد. مردم عادی گوش به این چیزها ندارند. بنظر من پزشکیان خوب عمل کرد در گفتگوی تلویزیونی. اما بعضی اصلاح طلبان دنبال استفاده از این فرصتها برای جنجال آفرینی و پنجه کشیدن به صورت نظام هستند.
    • DE ۲۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      0 1
      اما چرا جناب پزشکیان درباره گرایش اصلاحات جهت «استفاده از این فرصتها برای جنجال آفرینی»، سکوت می فرمایند؟ این جناب در۸۸ کجای فتنه قرار داشتند؟ چرا درباره دولت سیزدهم انتقاد دارند، اما هیچ انتقادی به دولتهای اصلاحات و اعتدال ندارند؟
  • IR ۱۴:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    8 6
    اثولگراهای سنتی همون قدر خاینند که اصلاحطلبها هستند و همونقدر نفود زده از سمت انگلیس تمام ...
  • IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    15 26
    رای من پزشکیان
    • IR ۱۵:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      11 4
      علی برکت الله😁
    • IR ۲۳:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      1 0
      تفکرات اصلاحات___مثل رفتن پشه به طرف لانه عنکبوته_
  • DE ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    14 8
    پزشکیان هم مثل همون هاست. الکی سعی نکنید براش وجهه بسازید.
  • ساسان IR ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    11 15
    به پزشکیان رای خواهم داد
    • IR ۱۶:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      13 4
      پزشکیان يکی بدتر از روحانی هس به‌ يکی بابد رأی داد که‌ هم دغدغه مردم‌ وهم دغدغه‌ پيشرفت وتوسعه کشور را داشته‌ باشد نباید به‌ عقب برگشت
  • FR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    11 6
    وقتی براندازان سکولار ضد انقلاب در قالب اصلاحات در داخل حاکمیت انقلاب اسلامی پنهان شده اند هیچ چیزی بعید نیست
  • IR ۱۶:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    5 10
    بدبختها اوضاع پای صندوق اینقدر وخیمه که به دنبال زدن پزشکیان نباشید بلکه بالاش ببرین تا چهار تا رای بیشتر بدن ملت
    • IR ۱۷:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      7 4
      برو بابا اوضاع وخیمه !!! اوضاع برا مومن خدا هیچ وقت وخیم نیست تکلیفش را انجام میده در لحظه مقرر هم مثل ریسی شهید سبکبال به اسمان نزد پرودگارش عروج میکند ولی اوضاع برای کافران امریکاپرست همیشه و همه جا حتی در کاخها هم باشند وخیمه و هر لحظه باید برای ورود به جهنم ابدی انتظار بکشند
    • IR ۱۸:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      6 3
      خیلی از کشورهای اروپائی برای شرکت نکردن در انتخابات جریمهٔ سنگین مالی دارن، مخصوصأ برای مهاجران که اگر شرکت نکنن علاوه بر جریمه حق اعتراض به نابسامانیهای اداری و اجتماعی را ندارن، با یک سرچ ساده راستی آزمایی کنید
  • IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    11 5
    فقط و فقط رهبری و مرگ بر ریشه هر چی اصلاح افساد طلب غارتگر بیت المال
  • علی IR ۱۷:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    5 13
    تمام ترکها و رفرميستها به پزشکیان رای خواهند داد،حالا افرادی مثل زاکانی زاغارت هر چقدر هم ميخوان تخریب بکنند،بکنند.
    • IR ۱۷:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      23 6
      کی گفته هر ترک به پزشکیان رای می دهد من بعنوان یک ترک از پزشکیان متنفرم.
  • IR ۱۷:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    1 6
    هرکدوم ازنامزدها بتونه ملتوبکشونه پای صندوق باید دستشوبوسید تاالان که هیچکدوم حتی پزشکیان نتونستن تنورانتخابات گرم کنن
  • IR ۱۷:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    11 6
    من قطعا به پزشکیان رای نخواهم داد
  • روجا IR ۱۷:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    6 5
    علی شکوری راد راست تبلیغات پزشکیان را تحویل گرفت. منتظر خونریزی و اغتشاش باشید.
    • IR ۰۷:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
      1 1
      -اگه اعتراض اسمش اغتشاشه-حتما انقلاب سال 57 هم اغتشاش بود
  • IR ۱۷:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    2 5
    اردوغان انتخابات ایران ا به نفع پزشکیان مهندسی کرد حامی تجزیه طلبان تایید می شود ولی احمدی نژاد رد تو خو حدیث مفصل بخوان از این مجمر
  • IR ۱۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    8 6
    کافر پانترک حامی شورش فواحش چطور توسط فقهای شورای نگهبان دارای التزام عملی به اسلام تشخیص داده شده؟
  • IR ۱۷:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    3 1
    این بار شاهد مهندسی انتخابات به نفع اصلاح طلبان هسایم. به قول عباس عبدی این نوع تایید صلاحیت ها ناشی از خطای محاسباتی نیست. بلکه عزم شورای نگهبان برای اجرا شدن قوانین شیطانی بین المللی در ایران هست
  • IR ۱۸:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    7 4
    با دیدن چهره های کریه و منفورِ اصلاح طلبها باید کفاره داد عین سلطنت طلبها دنبال کاخ نشینی، قدرت، ثروت، نفوذ، رانت و...اند
  • IR ۱۸:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    4 2
    اینجوری که بوش میاد فقط به فکر پزشکا و پرستارانه.
  • عبدالله IR ۱۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    5 5
    اصلا طایفه موسوم به اصلاح طلب از جاده اسلام خارجند. آنها همگام با اسلام و در چارچوب اسلام حرکت نمی کنند بلکه اسلام ر جوری میخوان کا خودشون دوست دارند. در یک کلام ایمان ندارند و تشنه قدرت هستند و حاضرند برای رسیدن به اهداف شومشان از تمام خطوط قرمز اسلام خارج شوند.
    • IR ۲۳:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      1 1
      عبدالله تو مطمئنی که این چیزایی که گفتی برای اصولگراها نیست؟
  • IR ۱۹:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    1 6
    جلیلی و زاکانی و هاشمی زود به نفع قالیباف کنار برن و رای مردم رو خراب نکنن
  • IR ۱۹:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    2 1
    یکی از مسایل مهم درباره اصلاحطلب ها ابکه که اصلاحطلبند نه برانداز در حقیقت نمی تونند در خواست نوعی از ازادی و برابری را بدهند که نه شاخه اصلاح طلبی بلکه براندازی حساب میشه .
  • IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    1 3
    نتانیاهو یک خلی استکه سربازان اسراعیل را هدر می دهد
  • IR ۱۹:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    2 1
    رادیکالها روی مخ توده مردم کار می کنند
  • IR ۱۹:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    1 4
    نامزدهای اصولگرا خیلی نخبگانی و طبقه متوسطی حرف میزنند هیچ کس نیست مردمی و توده ای باشه مراقب باشید ...
  • IR ۲۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    3 3
    ظریف در اصل ترمز حقارت تبدیل کرد به پتک تخریب ، در طول کمتر از یک دوره ریاست جمهوری و با اومدن جمهوری خواه ها در امریکا، دلار سه تومنی رسوند به سی تومن .دنیا فقط دموکراتا نیستن 😂 ، دنیا فقط بردگی برا دموکراتای امریکاس برا ظریف و دار دستش😂 دو روز گشت و گذار تو جزایر برات زیاده ظریف باید بری دوباره بردگی
  • IR ۲۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    3 3
    ظریف در اصل ترمز حقارت تبدیل کرد به پتک تخریب ، در طول کمتر از یک دوره ریاست جمهوری و با اومدن جمهوری خواه ها در امریکا، دلار سه تومنی رسوند به سی تومن .دنیا فقط دموکراتا نیستن 😂 ، دنیا فقط بردگی برا دموکراتای امریکاس برا ظریف و دار دستش😂 دو روز گشت و گزار تو جزایر برات زیاده ظریف باید بری دوباره بردگی
  • GB ۲۰:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    5 5
    تا وقتی ایرانیان پیرو سرورمان امام علی ع باشند شکست ناپذیر خواهند بود.
  • IR ۲۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    0 1
    گفتمان سازی در بین اصلاحطلبها برای کنار گداشتن
  • IR ۲۱:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    2 3
    دولتی های بنفش سابق چنان ازفضاعل اقای پزشکیان مدیحه سرمیدهند کهادم ابهتاسف خوردن بجای انها وامیدارد کهچراچنان کوه جواهری رادردولتشان بهترین جایگاه ندادند .احتمالا هرچه ازفضاعل وخوبیهای اندرصداقت وراستی وخدمتو.....بربشما رند اوراافضل تراز حسن روحانی نمیذانند وجایگاه دومرابعدازروحانی به اومیدهند
  • IR ۲۱:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    0 3
    اتفاقا تند رو بودن اصلاحطلبه باعث میشد رای نیاره
  • IR ۲۱:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    3 5
    می خواهید انقلاب را بدید دست گروهکها ... ایا انقلاب اسلامی را ایا ترو خدا من نگرانم... من نگرانم از انقلاب اسلامی دفاع کنید ....
    • IR ۰۷:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
      1 1
      چیزی زدی انقلاب رهبر داره رئیس جمهوری برای کار سازندگیه
  • IR ۲۱:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    0 3
    باز خورد گیری از مسایل کشور خیلی مهمه .
  • IR ۲۱:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    2 2
    وقتی می گید گروهک یعنی چی
  • IR ۲۱:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    2 2
    وقتی می گید گروهک یعنی چی یعنی کو چکند ..
  • IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    4 1
    چه آشی شده
  • جمشید IR ۲۲:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    6 0
    مشرق جان با کلمات قلمبه سلمبه میخوای بگی زیاد سیاست باز هستی و می‌خواین مردم رو با همین کلمات نامفهوم گول بزنید
  • محمدکریم IR ۲۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    1 1
    رای من وتمام افراد خانواده ام دکتر پزشکیان است
  • IR ۲۲:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    0 0
    هر کاندیدا که بخواهد بیاید زد بند کند حقوق مردم رو پایمال کند توانایی اداره کشور را نداشته باشد//////
  • IR ۲۳:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    0 1
    مشرق نیوز چرا نظرات را به نیروهای امنیتی میدهی خر نفهم اینها نظر است نخوان خودت را جر نده
  • IR ۰۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
    0 0
    ما باید به بخش نطامی و امنیتی مون بگیم اونها متعهد به شرعیات هستند
  • US ۰۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
    0 0
    پای صندوق نمیرم
    • IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
      0 0
      اخبار: بنا به تشخیص شورای نگهبان انتخاباتی در کار نیست و خودمان یک نفر را انتخاب می کنیم، بعضی ها: این چه وضعیه؟ مملکت دیکتاتوریِ؟ حق انتخاب ما چی میشه؟ مگه ما گوسفندیم؟ چرا ما را آدم حساب نمی کنن؟ و...
  • US ۰۱:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
    0 0
    یا اجماع می کنید یا اصللح طلبان پیروز میشن
  • IR ۰۷:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
    0 0
    مردم همه رو میشناسن همه ی کاندیداها رو چهل و پنج ساله اینها یه کار درست درمون انجام ندادن الان میخان چکار کنن قالیباف یه کار خوب توی پلیس انجام داد چون تخصصش رو داشت ولی دیگه چیزی ازش ندیدیم زاکانی و جلیلی و بقیه که اصلا بدرد نامزد شدن نمیخورن پزشکیان هم در حد ریاست جمهوری نیست و اگه رای هم بیاره صرفا بخاطر اینه که مردم بگن با سیاستهای شما رادیکالها زاویه دارن رادیکال شمایید نه افسادطلبها توی سایتهاتون تحمل تایید یه نظر مخالف هم ندارید انوقت چجوری میخواهید مردم بهتون اعتماد کنن و ریاست جمهوری رو بدن دستتون خدا اقای رئیسی و همراهانشونو بیامرزه،،،شما سیاستهاتون صفره بجا اینکه با همه ی مردم ایران همراه باشید تا اونها کنارتون بیان فقط و فقط پتک برداشتید و همه رو میکوبید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس