‌

روز شنبه بیست و ششم خرداد، هر شش نامزد انتخاباتی در برنامه‌های اختصاصی انتخاباتی تلویزیون حاضر شده و به برنامه‌های پیش‌رو خود پرداختند.

به گزارش مشرق، روز شنبه بیست و ششم خرداد، ابتدا آقای علیرضا زاکانی مهمان برنامه میزگرد سیاسی بود. سپس مسعود پزشکیان در برنامه «صف اول» به گفتگو پرداخت. محمدباقر قالیباف نیز در برنامه با مردم به ارائه برنامه‌های انتخاباتی خود پرداخت.

سعید جلیلی نیز در برنامه میزگرد فرهنگی، معضلات فرهنگی کشور را تحلیل و بررسی کرد. مصطفی پورمحمدی در برنامه گفتگوی ویژه خبری به پرسش‌های مجری برنامه پاسخ داد و در پایان امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در برنامه میزگرد اقتصادی به تشریح برنامه‌ها و پرسش‌های کارشناسان پرداخت.

مروری بر برنامه‌ روزهای گذشته نامزدهای انتخاباتی در تلویزیون:

مشروح برنامه‌های تلویزیونی نامزدهای انتخابات در روز ۲۱ خرداد+ فیلم کامل

مشروح برنامه‌های تلویزیونی نامزدهای انتخابات در روز ۲۲ خرداد+ فیلم کامل

مشروح برنامه‌های تلویزیونی نامزدهای انتخابات در روز ۲۳ خرداد+ فیلم کامل

مشروح برنامه‌های تلویزیونی نامزدهای انتخابات در روز ۲۴ خرداد+ فیلم کامل

مشروح برنامه‌های تلویزیونی نامزدهای انتخابات در روز ۲۵ خرداد+ فیلم کامل

در ادامه مشروح اظهارات نامزدهای انتخاباتی در برنامه‌های تلویزیونی ۲۶ خرداد را بخوانید:

علیرضا زاکانی

پیام مان برای کل جهان نفی سلطه گری و سلطه پذیری است/تحریم به عنوان یک موضوع ظالمانه امروز در دستور کار ماست

فیلم کامل اظهارات علیرضا زاکانی در برنامه «میزگرد سیاسی»

علیرضا زاکانی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در برنامه میزگرد سیاسی با اشاره به اقدامات دولت متبوع خود در عرصه سیاست خارجی، گفت: امید دارم که امروز نکات مهمی را در حوزه سیاست خارجی مبتنی بر دیپلماسی منزلت طلبانه در راستای ارتقا جایگاه ایران در سطح جهانی را دنبال کنیم.

وی ادامه داد: سیاست خارجی برای ما مهم است چرا که انقلاب اسلامی پیام جدیدی را برای جهان داشت. سیاست خارجی بخاطر موقعیت ممتاز فرهنگ ایرانی و اسلامی و موقعیت ویژه جغرافیای ویژه کشور و همچنین اهمیت منطقه غرب آسیا برای ما اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه جهان در حال گذار است، افزود: پس از «عملیات طوفان الاقصی» و «وعده صادق» یک صورت تازه و یک اعتبار مضاعفی برای جمهوری اسلامی ایران و مقاومت حاصل شده است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: عناصر سیاست خارجی مبتنی بر یک دیده محوری و ستون پنجگانه است. باید ظرفیت‌های جدیدی خلق و تثبیت کنیم.

وی عنوان کرد: پیام مان برای کل جهان نفی سلطه گری و سلطه پذیری است.

زاکانی گفت: تحریم به عنوان یک موضوع ظالمانه امروز در دستور کار ماست گرچه تحریم را باید با خنثی سازی آن آغاز کرد و در دنبال آن باید به دنبال شکستن شرایطی بود ظالمان جهان بر علیه ما اعمال کردند.

تحریم برای ما مسئله‌ای است

وی گفت: در سفرمان به چین توانستیم سدها را بشکنیم. موضوع تحریم برای ما مسئله‌ای است که راه حل آن داخل کشور است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: توانمندی‌های امروز کشور بسیار بالاست. در آینده جهان باید نقش ویژه ای داشته باشیم. امروز نیازمند همگرایی منطقه‌ای و استفاده از ظرفیت‌های بین المللی هستیم.

زاکانی افزود: بریکس و شانگهای و پیمان بزرگی است که ظرفیت‌های بسیاری را برای کشور می‌توانند ایجاد کنند.

باید یک رهبری جدیدی در عرصه بین الملل ایجاد کنیم

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: به هیچ وجه نباید از پارامترهای قدرت خود غفلت کنیم. باید یک رهبری جدیدی در عرصه بین الملل ایجاد کنیم. با نقش تعیین کننده ایران، جین و روسیه می‌توانیم شرایط جدید را برای خودمان ایجاد کنیم.

زاکانی گفت: شهید سلیمانی، رئیسی و امیرعبدالهیان مردان دیپلماسی بودند.

وی با اشاره به سیاست‌های آمریکا در حوزه خاورمیانه به خصوص برای نظم نوین و خاورمیانه بزرگ، گفت: اهمیت دارد ایده پیشروانه خود را با یک کنش‌مندی و تقسیم کار برای دیگران، به بهترین نحو در منطقه و جهان دنبال کنیم و منزلت ایران را در نقطه بالایی تثبیت کنیم.

زاکانی در پاسخ به سوال سجادپور مبنی بر اینکه چه اندازه معیشت مردم با سیاست خارجی نسبت دارد، تصریح کرد: در سطح مقاومت منطقه ما یک پیوستگی اعتقادی با مقاومت داریم.

باید در مقابل زیاده خواهی‌ها بایستیم

وی عنوان کرد: نقد کردن به این معناست که ما با قدرت‌های منطقه‌ای و نوظهور می‌توانیم یک شراکت منطقه‌ای برقرار کنیم. حتی با دشمنان خودمان از سر عزت و باورمندی خودمان به شکلی حرکت کنیم که آنها احساس برتری نکنند. آنچه در توانمندی‌های ماست را بتوانیم به بهترین وجه نقدش کنیم. یک جهت معیشت مردم است که گره گشایی از آن کار سختی نیست. باید همه ظرفیت‌ها را بسیج کنیم و در مقابل زیاده خواهی‌های دیگران بایستیم.

اولویت اول بنده در حوزه سیاست خارجی ارتقای کرامت انسانی و سعادت بشری است

زاکانی اظهار کرد: امروز در دانشگاه‌های آمریکا صدای آمریکا از زاویه کرامت انسانی بلند شده است.

وی عنوان کرد: جهان در حال گذار است و نظم دوقطبی جهان، نظم نوین جهانی و ایده خاورمیانه بزرگ با شکست مواجه شده است.

وی تصریح کرد: اولویت اول بنده در حوزه سیاست خارجی ارتقای کرامت انسانی و سعادت بشری است. توانمندی‌های اختصاصی‌مان که مکتب امام و راهبری مقام معظم رهبری است را برای خودمان در نظر گرفته‌ایم.

کاندیدای انتخابات افزود: موقعیت جغرافیایی ایران در غرب آسیا باید به عنوان توانمندی ویژه کشور مبنا قرار گیرد. کریدور شمال و جنوب نیز در این مسیر اهمیت زیادی دارد. باید از این کریدور در جهت منافع همه کشورهای منطقه استفاده کرد.

وی گفت: ارتباط همسایگی و عمق بخشی محور مقاومت، ایجاد پیوستگی فرهنگی با ملت‌ها و ایجاد پیوستگی با همه دولت‌های همسایه حتی با عربستان، جزو برنامه‌هایم در حوزه سیاست خارجی است. در این زمینه‌ها می‌توان پیمان‌های دفاعی و امنیتی با همسایگان بست. ایران می‌تواند محور نقش‌آفرین در منطقه قفقاز، یمن، لبنان و عراق باشد.

برجام حاصل یک رویکرد و تفکر است

زاکانی در پاسخ به سوال ایزدی مبنی بر اینکه شما در سابقه کاری خود مسئول کمیسیون ویژه بررسی برجام شدید و متن نسبتاً بلندی را انتخاب کردید، با گذشت آن ایام به نظر می‌رسد حرف‌هایی که شما زدید، حرف‌های صحیح‌تری بوده است، برای رسیدن به تحلیل صحیح هم گفته می‌شود افراد باید نسبت به داده‌ها اشراف کافی داشته باشند، در کنار توجه به داده‌ها نیاز است یک پیشینه تاریخی نیز وجود داشته باشد، همچنین وجود عقبه فکری قوی موضوع دیگری برای رسیدن به تحلیل صحیح است، به نظر شما رئیس جمهوری از تجربه برجام چه درسی باید بگیر، گفت: برجام حاصل یک رویکرد و تفکر است که ظرفیت‌های داخلی و خودباوری را نسبت به این ظرفیت‌ها ندارد و خود را نسبت به تعریف‌های نظم موجود تنظیم کند. این تمام تفکری است که با او برجام خلق شده است. این خلاف آن کنش‌مندی است. ما فکوران منطقه و جهان را تحلیل می‌کنیم. حاج قاسم هنرش این بود که نیروی هوایی روسیه را در خدمت نیروی زمین ما به کار گرفت. این خیلی مهم است. لذا در برجام این نبود.

ایدئولوژیک ترین سیاست خارجی در دنیا مربوط به آمریکا است

وی گفت: نگاه غلط به تقسیم بندی جهانی است که تفکر دیگر و غلطی است. نکته دیگر عدم تعامل و کار کارشناسی بود. برسی کردیم دیدم کار کارشناسی دقیق صورت نگرفته است. که بعداً خود وزیرخارجه اعلام کرد برجام را نخوانده‌ایم.

زاکانی افزود: نکته دیگر اعتماد بی جا بود که بنده اولین سوالم از عراقچی این بود که شما با دشمن پیمان بستید یا با دوستانتان؟ هرچه برای ما بود نقد و آنچه مربوط به آن‌ها بود نسیه بود.

وی گفت: امروز ایدئولوژیک‌ترین سیاست خارجی در دنیا مربوط به آمریکا است و یک‌جانبه‌گرایی را دنبال می‌کند و حتی حاضر نیست کوچک‌ترین امتیازی برای توقف جنایات غزه را داشته باشد. حرکت حرکتی است که یک اشکال دیگری وجود داشت و آن شناخت نوع مناسبات تعاملی را نمی‌دانستند. وزیرخارجه به مجلس آمد و گزارش داد و گفت تعداد ما ۱۰ نفر بود اما تعداد طرف مقابل بالغ بر ۲۳۰ نفر بودند. برجام امروز نقد کردن می‌خواهد.

از کوچک‌ترین مخرج مشترک استفاده می‌کنیم و کارهای بزرگی را انجام می‌دهیم

زاکانی در پاسخ به سوال متقی مبنی بر اینکه آینده روابط ایران و چین را در فضای مربوط به سیاست همسایگی و راهبردی را چگونه می‌بینید، افزود: از کوچک‌ترین مخرج مشترک استفاده می‌کنیم و کارهای بزرگی را انجام می‌دهیم. مهم است که خودمان را باور کنیم. موضع ما موضع عزت‌طلبانه بود.

وی ادامه داد: در نظام بین‌الملل نیازمند شریک هستیم و می‌توانیم مبتنی بر منافع خودمان بازی جدیدی تعریف کنیم. همان کاری که حاج قاسم در سوریه انجام دادند.

وی عنوان کرد: در شهرداری تهران ۱۵ کشور را هدف گذاری کردیم که یکی از آن کشورها چین بود. الحمدالله مسیر مشخص و درستی باز شد. بنده به چینی‌ها همیشه می‌گفتم باید با ما شراکت کنید و نگاه یکجانبه به بازار نباید داشته باشید. به عنوان یک شهرداری توافق‌نامه ۱۳ هزار میلیارد دلاری منعقد کردیم. عرض و طول دولت بسیار بیشتر از این حرف‌ها است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر از موقعیت‌های خود استفاده کنیم آن‌ها محتاج ما هستند، لذا می‌توانیم بازی جدیدی در عرصه بین‌المللی ایجاد کنیم.

نقد ما در برجام اوج انصاف است

زاکانی در پاسخ به سوال سجادپور مبنی بر اینکه رابطه تفکر شما با دیپلماسی عملی چیست، تصریح کرد: نگاه ما جناحی نیست. نگاه‌مان منافع ملی است. معتقدیم در برجام منافع ملی رعایت نشد. برجام اراده نظام نبود. اراده نظام انجام مذاکره بود. نگاه ما به وزارت‌خارجه، ارتقای آن است. موضوع ما اصل خود انتقادی است. نقد ما در برجام اوج انصاف است.

وی ادامه داد: شهید امیرعبداللهیان این را نقد کرد اما نقد کامل نشد چون فرصتی نبود. شهید امیرعبداللهیان افتخار وزرای خارجه ماست. در این مسیر حرکت کرد اما به انتها نرسید و شهید شد.

زاکانی افزود: کمیسیون بررسی برجام را اداره می‌کردم. برجام حاصل فرد نیست، اما حاصل یک تفکر بود. اساساً در حوزه کارشناسی و بین‌الملل کار فوق‌العاده لنگ می‌زد و ما را تحت فشار قرار می‌دادند. بنده به عنوان رئیس کمیسیون برجام از ماحصل برجام محروم بودم.

وی تصریح کرد: نمی‌توان به دشمن اعتماد کرد و در پیش‌نویس آن‌ها حرکت کرد. بنده احترام کامل به آن عزیزان قائلم و اگر بخواهم خوش‌بینانه بگویم این است که همچون یک کشتی‌گیر زورشان نرسید. نقد جدی به عزیزان دارم و معتقدم وزارت خارجه باید خود را در چند سطح بالا بکشد.

حصار تبلیغی که دور ایران کشیده شده باید شکسته شود

در ادامه زاکانی در پاسخ به سوال دیگر ایزدی مبنی بر اینکه آیا از وضعیت فعلی دستگاه دیپلماسی راضی هستید؟ بیان کرد: من راضی نیستم. دیپلماسی عمومی قوی‌تر می‌تواند عمل کند. حصار تبلیغی که دور ایران کشیده شده باید شکسته شود. ابزار شکست این حصار، نخبگان جهان، ایرانیان خارج از کشور و دستگاه دیپلماسی ما در سراسر جهان است.

وی عنوان کرد: وزارت خارجه باید مسئولیت این را بپذیرد که مسئولیت پیام‌رسانی را به نقاط مختلف جهان دارد. در نهادسازی‌های موازی که شکل می‌گیرد نیازمند هم افزایی هستیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما باید یک مجموعه هماهنگی را داشته باشیم که در آن بتوانیم از بازیگران نهادی و بخش خصوصی و نخبگان به بهترین نحو استفاده کنیم. امروز در دنیا بسترهای ارتباطات فراهم است، لذا می‌توانیم به بهترین نحو ارتباطات خودمان را برقرار کنیم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نقد کردن توانمندی‌های میدان در یک دیپلماسی فعال و اثرگذار برای ما پشتوانه‌های اساسی ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه حتی با آمریکا می‌توانیم ارتباط برقرار کنیم به شرطی که گذشته را جبران کند، بیان داشت: پیوستگی ما با مقاومت و عدم سقوط سوریه گام اول بود اما حضور اقتصادی ما در سوریه رخ نداد و عملاً ترکیه که متعرض سوریه شده است حضور جدی‌تری دارد.

خیلی حرف‌ها را نزدیم تا متهم به بی انصافی نشویم

در ادامه زاکانی در پاسخ به سوال متقی افزود: در مجلس مناسبات متفاوت است. حلقه سه‌نفره روحانی، لاریجانی و ظریف شکل گرفته بود. آنقدر حلقه تنگ بود که ولایتی هم اعتراض کرد. به هیچکس اجازه ورود نمی‌دادند. قرار بود ۵‌نفره موضوع پیگیری شود. آقای شمخانی هم حتی از موضوع خبر نداشتند. ما خیلی حرف‌ها را نزدیم تا متهم به بی انصافی نشویم.

وی گفت: سند برجام سند معیوب و ناقصی است. یک عده‌ای می‌گفتند اراده نظام است. از شخص مقام معظم رهبری پرسیدم. گفتند شما چه کار به اراده ما دارید و بروید وظیفه خود را انجام دهید. همان شب یک طرح دوفوریتی نوشتم. فردای آن روز یک طرح دوفوریتی ارائه دادیم. آقای لاریجانی بنده را صدا کرد، اعلام کردم اینجا جایی نیست که منافع ملی به بازی گرفته شود. ۶۰ روز تمام کار کارشناسی کردیم و از همه موافقین و مخالفین دعوت کردیم. آن روز در صحن مجلس اصرار می‌کردیم این کار را انجام ندهید، اما رعایت نکردند. واقعیت‌های تلخی در پس شرایط کشور وجود دارد و آن این است که برخی برای خود این حق را قائلند که جای نظام و مردم تصمیم بگیرند.

محدودیتی در ارتباط با همسایگان نداریم

وی افزود: در برجام حتی آمانو را دعوت کردیم و در دو نوبت آمانو حرف‌های دیگری زد. مترجم او گفت حرف‌ها بی‌ربط است و آمانو گفت حواسم پرت شد. بنابراین ما منطق جهان و منافع ملی خود را بیان کردیم. بنابراین معتقدم سیاست خارجی ما مبتنی بر جنبه ایده‌محوری برای تعریف یک نقش جدید می‌تواند شرایط جدیدی را ایجاد کند.

وی با بیان اینکه عناصر سیاست خارجی ما مبتنی بر ایده‌محوری و فعالیت در سطوح ۵ گانه است، گفت: اولویت اول، ارتباط همسایگی، عمق‌بخشی محور مقاومت و ایجاد پیوستگی فرهنگی با ملت‌ها است و ما محدودیتی در ارتباط با همسایگان نداریم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: می‌توانیم منطقه را از حضور بیگانگان عاری کنیم و ایران می‌تواند محور نقش‌آفرین در حوزه یمن، عراق، سوریه، لبنان و منطقه غرب آسیا و قفقاز باشد.

زاکانی با اشاره به اینکه اولویت ما تعریف چهره جدید از ایران با دیپلماسی عمومی، گردشگری، به‌ویژه بهره‌گیری از ایرانیان خارج از کشور است، اولویت دیگر را هم نقد کردن عمق و نفوذ استراتژیک و اثرگذار با تقویت دیپلماسی فرهنگی و اقتصادی برشمرد.

وی با اشاره به اینکه امروز از طریق پالایشگاه‌های فرا سرزمینی تحریم را به سخره گرفته‌ایم، یادآورشد: تحریم را باید از خنثی کردن آن شروع کرد و با توانمندی داخلی آن را به سخره گرفت.

انزوا، با کشورمان ایران سازگاری ندارد

در ادامه این گفت‌وگو دهقانی فیروزآبادی، یکی از مشاوران زاکانی گفت: دیپلماسی تعریف‌های مختلفی دارد. دیپلماسی به معنای هنر و فن اعمال مسالمت‌آمیز قدرت در روابط بین‌الملل است. دیپلماسی خود یک عنصر قدرت و قدرت‌افزا است.

وی تصریح کرد: دیپلماسی جایگاه بسیار مهمی دارد و سیاست خارجی به حیات کشورها ربط دارد.

دهقانی عنوان کرد: سیاست خارجه موفق و کارآمد در دولت چهاردهم چند ویژگی دارد که از آن جمله می‌توان به سیاست خارجی کنشگری به معنای کارگردانی نظام منطقه‌ای اشاره کرد. کنشگر به معنای استفاده بهینه از فرصت‌ها و تبدیل تهدیدها به فرصت است.

وی گفت: موضوع دیگر سیاست خارجی یکپارچه است که در ادبیات روابط بین‌الملل علی‌رغم همه اختلافات، کشورها با یک زبان و یک دست عمل می‌کند و نیاز به یک وحدت درونی دارد. من بارها گفتم بیش از ۵۰ درصد سیاست خارجی، سیاست اجتماع‌سازی داخلی است.

دهقانی تصریح کرد: اجماع شناختی به این معناست ما در شناخت موقعیت ایران و نظام بین‌الملل باید به یک وحدت نظر برسیم. تعامل فعال و مؤثر نیز مهم است. انزوا با کشورمان ایران سازگاری ندارد و به یک تعامل مؤثر نیاز داریم که مبتنی بر اصول عزت و حکمت باشد. شناسایی موجودیت منافع ملی ایران بسیار مهم است. مذاکره نتیجه بخش فعال نیز مهم است. یعنی موضوع مذاکرات، زمان، محل، سطح و نوع مذاکرات را ما تعیین کنیم و نتیجه بخش باشد.

نکات منفی که در گذشته وجود داشت را انجام نخواهیم داد

در ادامه این برنامه غلامزاده کارشناس بین‌الملل گفت: چون صحبت از عملی شدن اقدامات شد، نمونه اقداماتی که آقای زاکانی در شهرداری تهران انجام دادند، مشت نمونه خروار باشد. در حوزه دیپلماسی شهری تهران در ۳ سال اخیر اتفاقات خوبی رقم خورده است. برای اولین بار بحث دیپلماسی شهروندی، دیپلماسی اقتصادی در حوزه شهری شکل گرفته است. بحث ارتقای تهران به معنای پایتخت جمهوری اسلامی ایران به نوعی نمایندگی یک کل جمهوری اسلامی را برعهده دارد شکل گرفته است.

وی ادامه داد: در سازمان مترو پلیس که سازمان کلان‌شهرهای جهان است، شهر تهران به عنوان نایب رئیس سازمان انتخاب می‌شود، یکی از دستاوردهای این دوره است. این بحث منزلت و اعتماد و باوری است که دنبال شده است. رهبر انقلاب فرمودند تک تک کرسی‌های ما در محافل مختلف مهم است لذا چنین رویکردی همواره وجود داشته است و صرفاً اینگونه نبود که در محفلی دعوت شویم و بنشینیم.

زاکانی در پایان تصریح کرد: سیاست خارجی ما ایده‌محور و منزلت‌طلبانه است. نکات منفی که در گذشته وجود داشت را انجام نخواهیم داد. به دشمن خوشبین نیستیم. به دوستان خود از هر طیف و جناحی خوشبین و علاقمندیم و ان‌شاءالله از همه طیف‌ها استفاده می‌کنیم.

مسعود پزشکیان

۶۳۰ خانه‌ بهداشت را بسیجی‌وار ساختیم/ "برای ایران، با ایرانیان، بر اساس حق و عدالت" شعار انتخاباتی من است +فیلم

فیلم کامل اظهارات مسعود پزشکیان در برنامه «صف اول»

مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز (شنبه) در برنامه «صف اول» در رابطه با سوابق عملکردی و مسئولیت‌های دوران خدمت خود اظهار داشت: من مهرماه ۱۳۳۳ در مهاباد به دنیا آمدم و تا سیکل در مهاباد بودم. در ارومیه به هنرستان رفتم و دیپلم هنرستان گرفتم. خدمت رفتم و یکسال و نیم در زابل بودم. به مهاباد برگشتم و وارد دانشگاه پزشکی شدم و این دوره ده سال طول کشید تا به پایان برسد به دلیل اینکه انقلاب شد.

وی عنوان کرد: بعد وارد جبهه جنگ شدیم و در پشت صحنه‌ها و پشت جبهه حضور داشتم. بعد از جنگ، حدود سه سال از تحصیل بازماندم و مدیریت جهاد دانشگاهی را بر عهده داشتم. بعد از آن به تحصیل ادامه دادم. از همان ابتدا نگاهم و تصورم این بود که انقلاب کردیم تا محرومین به آسایش برسند. آزمون جراحی دادیم و قبول شدم و در جراحی عمومی نفر دوم امتحانات کتبی شدم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ازدواج کردم و همسر مرحومم نیز درس‌خوان و قابل اعتماد بودند. پس از آن فوق تخصص جراحی قلب گرفتم. همسرم در بیمارستان شریعتی فوق تخصص نازایی گرفت. در تصادفی همسرم و یکی از فرزندانم را از دست دادیم و از آن پس پدر و مادر فرزندانم بودم.

پزشکیان با اشاره به سمت‌هایی مانند وزیری، معاون وزیر، نماینده مجلس، گفت: ما اوایل انقلاب که مسئولیت گرفتیم هیچ شخصی را بیرون نکردیم زیرا خود را در جایگاه قاضی قرار نمی‌دادیم و تصمیم سیاسی نمی‌گرفتیم درحالی‌که انقلاب شده بود و قدرت داشتیم. هیچ‌گاه به استاد خود بی‌احترامی نمی‌کردیم. وظیفه داریم به آن‌هایی که پیشکسوت ما بودند احترام بگذاریم.

وی در رابطه با شاخص موفقیت خود برای حل مسائل مردم، گفت: ما انقلاب کردیم که به مردم خدمت کنیم. برای این کار تجربه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را رصد می‌کردیم. برای ساختار، مدیریت و برنامه باید فکر می‌کردیم. امکانات کمی داشتیم و زبان و نگاه ما و مسئولین مشترک نبود. زیرساخت‌ها و منابع پاسخگو نبود. روستاهای ما خانه بهداشت خیلی کم داشت و تصمیم گرفتیم این کار را بسیجی تمام کنیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: سال ۷۵ جلسه‌ای با بسیج داشتیم و در نهایت ساخت ۶۳۰ خانه بهداشت را ۶ ماهه تمام کردیم و روی هر کدام نام یک شهید گذاشتیم و باور نمی‌کردند یک رئیس دانشگاه بچه‌های خود را بالای کوه ببرد و با هم کار کنند. ما عقیده داشتیم سیستم باید علمی مدیریت شود نه دِیمی. بعد از آن پیشنهاد معاونت وزیر داشتیم و بعد از وزارت بیمه همگانی را انجام دادیم.

پزشکیان ادامه داد: یکی از مشکلات ما این است که مریض بعد از ورود به بیمارستان نباید دغدغه دیگری جز بیماری داشته باشد و به دلیل نداشتن پول زندگی و خانه خود را نفروشد. در بیمارستان‌ها بیماران بخاطر نداشتن پول گرفتار هستند. هر دولتی سر کار می‌آید باید هوای مردم را داشته باشد. در قانون یک درصد ارزش افزوده به نفع مردم مناطق محروم تصویب شد.

وی افزود: ما باید بدانیم چه کسی مسئول است، چه‌اندازه مسئول است و چه زمانی باید پاسخگو باشد. حاکمیت باید افرادی را ببیند که چشم‌ها نمی‌بیند، صدای آن‌هایی را بشنود که صدایشان شنیده نمی‌شود.

این نامزد انتخاباتی با بیان اینکه شعار انتخاباتی من «برای ایران، با ایرانیان بر اساس حق و عدالت» است، عنوان کرد: امکان ندارد ایران را یک دسته و گروه نجات بدهد، بلکه همه مردم و قومیت‌ها باید باشند و مبنای همه امور باید عدالت و حق باشد.

پزشکیان در رابطه با مفهوم عدل و عدالت بیان کرد: ما حقوق فردی، اجتماعی و الهی داریم. حق و عدالت از دیدگاه قرآن مدنظر من است. انسان‌ها به عنوان فرد، حقوقی دارند. من حق انتخاب، زندگی و آزادی دارم. قوانین اجتماعی برای من حقوقی اعمال می‌کند. ارتباط میان حقوق فرد و جامعه چارچوب‌های مشخص دارند. اینکه علم ثابت می‌کند این راه درست است، یعنی حق.

وی اذعان داشت: فقر، محرومیت، رانت و عقب‌ماندگی برای نادیده گرفته شدن اصول علمی است. من حق دارم انتخاب کنم چگونه راه بروم و چگونه انتخاب کنم. اگر به مناطق محروم خدمات اولیه ارائه نشود، در حق آن‌ها ظلم صورت گرفته است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در رابطه با لزوم انسجام عملکرد قوا تصریح کرد: آدم‌ها سلایق و نظرات مختلف دارند لیکن وقتی تبدیل به قانون شد، میثاق مشترک می‌شود. اما باید حق و عدالت در آن دیده شود و اگر این امر در آن رعایت نشود، اجرای قانون را با مشکل روبرو می‌کند. در قوا نباید با هم در اصل اختلاف داشته باشیم بلکه باید پایبند به قانون باشیم.

پزشکیان خاطرنشان کرد: ما در توسعه‌ی سه شاخصه توان فردی، اجتماعی و اداری ضعف داریم. ما برای یک وزارت‌خانه مدیری انتخاب می‌کنیم که اصلاً اطلاعی از قانون ندارد. بیشتر برنامه‌ها نهایتاً ۴۰ درصد عملیاتی می‌شود، زیرا بسیاری از مسئولان رسالت خود را نمی‌دانند و حتی مهارت هم ندارند. فقط می‌گفتند مشکل مملکت مدیریت است. اما موضوع، تغییر آدم نیست بلکه مدیر باید درس خوانده باشد، عمل کرده باشد و تجربه و تخصص داشته باشد.‌

وی برای حل مسأله دیوان سالاری اضافه کرد: ما قانون را اصلاح کردیم و مبانی علمی و مدیریتی را مشخص کردیم اما آدمی که سر کار می‌گذاریم، نسبت به آن اطلاع ندارد. فرد فقط فکر می‌کند باید دستور بدهد و این نارضایتی ایجاد می‌کند. فرد تازه استخدام شده را رئیس فرد با تجربه می‌کنند. و منجر به بروکراسی می‌شود. ما آدم‌ها را از یک جایی مسئول جای دیگر می‌کنیم. ما آدم‌های درست را مسئول جای درست نمی‌کنیم. آدم‌ها با ارتباطات و جریانات بالا می‌روند و سلسله مراتب با خلاف پوشش داده می‌شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به سوابق مدیریتی خود، بیان کرد: در دوران آقای خاتمی اجازه دادند ما بدون سابقه جناحی و حزبی وزیر دولت شویم که قابل قدردانی است.

پزشکیان در رابطه با نحوه برخورد خود با گزارش فساد گفت: من با شعارها زندگی کردم و به اندازه درک و فهم خود عمل کردم. امام علی به مالک اشتر می‌گوید با مردم جلسه اختصاصی بگذار و القاب و مناصب خود را کنار بگذار و اجازه بده مردم با تو راحت باشند. حتی اگر با تو بد حرف زدند، بخاطر خدا از آن بگذر و خدا برای تو آن را حساب خواهد کرد. ما دانشجو داشتیم که برای موضوعی اعتراض داشته و از تحصیل و حضور و… محروم شده است.

وی اضافه کرد: هیچ جامعه‌ای به سلامت و صلاح نمی‌رسد مگر حاکم سالمی داشته و جامعه در مقابل آن مطالبه‌گر باشند. بخاطر مطالبه‌گری، حق برخورد و زندانی کردن و اخراج نداریم. این برخورد نه قانونی است نه حق.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: وزیر بودم و دیدم حراستی‌ها داشتند صدا را خاموش می‌کردند. گفتم حرفشان چیست؟ گفت حقوقشان دیر شده. جمعشان کردیم و پای حرفشان نشستیم و فهمیدم حق با آن‌ها است. منِ وزیر اگر حقوق دیر می‌گرفتم مشکلی پیش نمی‌آمد اما کارمند با پرداخت دیر حقوق مشکل پیدا می‌کنند و بدتر این که اگر فرد برای حقوقش اعتراض می‌کند می‌گوئیم حق اعتراض ندارد.

پزشکیان اضافه کرد: بدون طی کردن مراحل، هیچ‌فردی نباید روی کار بیاید. نمی‌شود یک سروان را یک‌دفعه سرتیپ کرد. اگر به قوانین و سیاست‌ها عمل می‌کردیم جامعه ما در رفاه بود و عزت داشت. آدم‌های درست جای درست قرار نگرفتند و من تا جایی که از دستم بر بیاید کاری می‌کنم شایسته گزینی اتفاق بیافتد.

وی تاکید کرد: ساختار مدیریتی ما باید اصلاح شود. حضرت علی (ع) می‌گوید اگر به حرف‌هایم عمل نکردم گردنم را بزنید. ما حرف می‌زنیم و وعده می‌دهیم و عمل نمی‌کنیم. مردم بخاطر صادق نبودن با ما مشکل دارند. انواع و اقسام برچسب‌ها ممکن است پیش بیاید و فضاسازی شود اما باید کاردان روی کار بیاید و سیستم اصلاح شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: با مشورت کارشناسان، افراد انتخاب می‌شوند، اما هر که مسئولیت بر عهده گرفت باید تعهد کند اصول را رعایت کند. قانون وجود دارد و جهت‌گیری این است که فقر را حذف کنیم. به جای جلسه توجیهی و برخورد با مطالبه‌گران حق، باید با خود برخورد کنیم که چه کردیم جوانان این‌جوری شدند و مملکت این شکلی شد.

پزشکیان تصریح کرد: در دولت من پاسخگویی و توانمندی جایگاه دارد. اگر راه علمی برویم و با افراد مسئولیت‌پذیر ادامه مسیر دهیم، قطعاً مسیر درست خواهد شد.

وی در رابطه با اینکه وزرای شما چه کسانی خواهند بود؟ بیان کرد: قطعاً آن آدم‌ها آدم‌هایی نخواهند بود که از بخشداری بیایند و استاندار شوند. باید دید با چه افراد شایسته‌ای می‌توان کار را پیش برد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اشکال سوالات شما و اشکال افرادی که می‌گویند برنامه داریم این است که می‌خواهند برنامه جدید بنویسند. ما برنامه داریم که بر اساس آن قرار بود خیلی کارها انجام دهیم. مشکل این نیست که حرف تازه بزنیم و برنامه بدهیم، بلکه باید حرف‌هایی که وعده دادیم عملیاتی کنیم. اگر راه دیگری غیر از سیاست‌ها وجود دارد بگویند کجا می‌خواهند ببرند. گذشتگان باید پاسخ بدهند چرا برنامه‌هایی که به کشور عزت می‌داد انجام ندادند؟

پزشکیان اضافه کرد: مگر قرار نبود الهام‌بخش باشیم. با گرفتن مردم کی خواهیم الهام بخش باشیم؟ وظیفه ما پشتیبانی از این‌ها و افرادی است که برای مملکت زحمت می‌کشند، حتی اگر ما را قبول نداشته باشند.

وی با اشاره به مهاجرت اساتید و دانشجویان اظهار داشت: پول به آنها نمی‌دهیم و زندگی‌شان را نمی‌توانیم تأمین کنیم حداقل به آنها احترام بگذاریم. افراد کم‌توان را بالای سر افراد توانمند قرار ندهیم.

پزشکیان در رابطه با نظر خود در مورد شهید رئیسی، اظهار داشت: خدا روح رئیس جمهور شهید ما و امام جمعه و همراهان رئیس جمهور شهید را حفظ کند. آقای رئیس جمهور واقعاً دنبال حق و عدالت بود. اینکه چقدر می‌توانست انجام دهد بحثش جدا است اما به مناطق محروم می‌رفتند و پای حرف‌ها می‌نشستند. امام جمعه ما برایش چپ و راست و مذهبی و غیر مذهبی مهم نبودند.

وی افزود: مردم اگر بدانند کنار یک روحانی و مدیر آرامش دارند، کنارشان «آن کار دیگر» را نمی‌کنند. ما باید گره‌گشا باشیم. اگر حتی نمی‌توانیم کاری کنیم پای حرفشان بنشینیم و پناهگاهشان باشیم. خداوند روحشان را شاد کند.

محمدباقر قالیباف

علیه بدخواهان ایران موشک نقطه زن با برد ۲ هزار کیلومتر داریم/ امروز کشوری مستقل و آزاد هستیم

فیلم کامل اظهارات محمدباقر قالیباف در برنامه« با مردم»

محمدباقر قالیباف، بعداز ظهر شنبه -۲۶خردادماه - در برنامه« با مردم» اظهار داشت: کشور ما پس از انقلاب درگیر دفاع مقدس، در ادامه جنگ شناختی، جنگ نیابتی و تحریم اقتصادی بوده است و دشمنان ما به دنبال این بودند که بتوانند مردم ایران را از آینده خود ناامید و از گذشته خود پشیمان کنند و حال آنها را پریشان سازند. اما ایران عزیز ما و ملت ما همچون سروی بلندقامت و مستحکم ایستاد و از همه دشمنی‌ها و سختی‌ها ناملایمات عبور کرد و اقتدار و بزرگی خود را در اوج نگه داشته است.

اجازه نمی‌دهیم دشمنان ایران را دور بزنند

قالیباف افزود: ایران عزیز و قوی ما با قدرت کسب کرده، ایده مقاومت و وعده صادق و جغرافیای سیاسی منحصر به فرد منطقه‌ای و جهانی، یک بازیگر اصلی در منطقه و صحنه و بین المللی است و امروز می توان با افتخار گفت که ایران سربلند از رویکرد حفظ بقا عبور کرده و به بلوغ رسیده که می‌توانیم در گام دوم انقلاب اسلامی در مسیر پیشرفت حرکت کنیم و در حقیقت از پایایی به پویایی برسیم و هرگز اجازه نخواهیم داد که بدخواهان و دشمنان، ما و اسلامی، ایران ما را دور بزنند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: پیام انقلاب اسلامی فراخوان یک حرکت بزرگ برای ساختن آینده‌ای متفاوت از گذشته بود، تاریخ چند هزار ساله کشور پهناور و بزرگمان، ایران عزیز همراه با مبارزات، سختی‌ها، فرازها و فرودها بوده است؛ امروز کشوری آزاد، مستقل و آباد هستیم، همه تلاش‌ها در دوران ۴۵ ساله انقلاب اسلامی رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است.

در مسیر پیشرفت همه جانبه با هم گام برداریم

قالیباف درباره اینکه چگونه می‌توان اهداف برنامه های تعیین شده را محقق کرد، گفت: همان‌طور که توانستیم در حوزه دفاعی در یک سطح بالای قدرت بازدارندگی فعال در منطقه و جهان باشیم که همه کشورها به این قدرت ما حسرت می‌خورند، ما می توانیم این تجربه را در عرصه پیشرفت همه جانبه دوباره تکرار کنیم و در این میسر با هم گام برداریم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به دوران دفاع مقدس یادآور شد: در آغاز تجاوز دشمن به این سرزمین، ما بدون اینکه آموزش خاص، سامان‌دهی مشخص و تجهزات داشته باشیم، همه به سمت جبهه گسیل شدیم ولی همه یک باور و ایمان داشتیم و برای دفاع از انقلاب، وطن و ناموس در کنار هم و گوش به فرمان امام (ره) بودیم.

قالیباف با بیان اینکه حضور در جبهه در کنار یکدیگر سبب آموزش و سازمان‌دهی شد، تصریح کرد: در غیر آن محیط، آن آموزش به ۴ سال زمان نیاز داشت. اما همه آنها را در چهار هفته آموختیم و ایستادیم و سرنوشت جنگ تغییر یافت و خرمشهر آزاد شد. البته در این راه تجهیزات نداشتیم و از دشمن به غنیمت گرفتیم.

وی با اشاره به تجهیزات دوران دفاع مقدس که فقط به توپخانه ۱۵ کیلومتری خلاصه می‌شد، گفت: اما امروز موشک‌های نقطه زن با برد بیش از ۲ هزار کیلومتر داریم که بر سر دشمنان، بدخواهان ما و بدخواهان بشریت فرود می‌آیند و این قدرت سبب حسرت کشورهای منطقه شده است.

ارتقا زیرساخت‌های مهندسی و فنی منجر به تحقق عملیات «وعده صادق» شد

قالیباف با اشاره به حضورش در قرارگاه سازندگی پس از دفاع مقدس عنوان کرد: این قرارگاه ابتدا قرارگاه بازسازی برای رسیدگی به روستاها و شهرهای جنگ زده بود و پس از بازسازی به سازندگی برای انتقال انرژی از جنوبی‌ترین نقطه کشور به شمالی‌ترین نقطه در کمترین زمان تغییر نام یافت.

وی درباره حضورش در مدیریت هوا فضای سپاه گفت: در این دوره زیرساخت‌های مهندسی و فنی ارتقاء یافت تا این‌گونه عملیات وعده صادق محقق شود.

تهران به کارگاه تبدیل شد

قالیباف با اشاره به حضورش در قرارگاه سازندگی پس از دفاع مقدس عنوان کرد: این قرارگاه ابتدا قرارگاه بازسازی برای رسیدگی به روستاها و شهرهای جنگ زده بود و پس از بازسازی به سازندگی برای انتقال انرژی از جنوبی‌ترین نقطه کشور به شمالی‌ترین نقطه در کمترین زمان تغییر نام یافت.

وی درباره حضورش در مدیریت هوا فضای سپاه گفت: در این دوره زیرساخت‌های مهندسی و فنی ارتقاء یافت تا این‌گونه عملیات وعده صادق محقق شود.

قالیباف درباره زمان حضوری در مدیریت نیروی انتظامی اضافه کرد: در آن دوران نیروی انتظامی را از نیرویی که بهره وری و توان لازم را به‌رغم همه زحمات آنها که انجام می‌دادند، نداشت، بدون تغییر بودجه به نیروی تبدیل کردیم که سبب افزایش کیفیت خدمات‌رسانی و تحول در رفتار، تحول در سازمان، تحول در آموزش با رویکرد امنیت پایدار و عادلانه از شهر تا روستا شد و این تحول را مردم در زندگی خود با همه وجود حس کردند و این رویکرد به معنای امکان‌پذیر بودن تحول است.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره دوران مدیریت شهرداری تهران گفت: در این دوران تهران به یک کارگاه تبدیل شد و در حمل و نقل، مترو، توسعه پارک‌ها، فراهم کردن فرصت برای زنان و کودکان، ساخت پل‌ها، تونل‌ها، همه درحالی در شرایط سخت انجام شد که پیش شرط مالی برای آنها تعیین نکردیم.

قالیباف ادامه داد: ما بر این باوریم که تحول نیازمند یک مدیر قوی است و هرکه بگوید که اختیار و پول می خواهم تا کاری را انجام دهم، تجربه ۴۰ ساله‌ام نشان می دهد که او نه تنها اگر این امکان را بگیرد، تحول را ایجاد نخواهد کرد بلکه این سرمایه را از دست خواهد داد، زیرا ایمان به کار، جوهره کار، باور به کار و دلداگی به کار با نکاتی که گفتم رمز موفقیت و تحول است.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه گفت: رفع مشکلات دانشمندان و نخبگان نیز از دیگر بخش‌های مهم اجرایی در دولت آینده است به ویژه دانش آموزان و معلمان عزیز در عرصه آموزش و پروش که آینده این تحول، پیشرفت و رشد اقتصادی را فراهم خواهند کرد.

سعید جلیلی

۱۳۰ دستگاه فرهنگی بودجه دریافت می‌کنند/ فیلترینگ و فضای مجازی پاسخ فرهنگی دارد نه امنیتی +فیلم

فیلم کامل اظهارات سعید جلیلی در برنامه میزگرد فرهنگی

سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در برنامه میزگرد فرهنگی، گفت: شعار ما یک جهان فرصت و یک ایران جهش است که صرفاً شعار نیست و در تمام عرصه‌ها به استفاده از فرصت‌ها خواهیم پرداخت و به مزیت‌های فرهنگی کشور توجه داریم که هر ایرانی را به یک نقش پرشکوه می‌رسانیم. فرهنگ هم‌افزایی ایجاد می‌کند.

جلیلی افزود: قدرت فرهنگ و هنر این است که می‌تواند پیوند ایجاد کند، فرهنگ قوی ایرانی-اسلامی ما در عرصه‌های مختلف خود را در مقاطع مختلف نشان داده و این قدرت فرهنگی امروز نقطه قوت ما است.

وی همچنین عنوان کرد: دولت و رئیس جمهور در استفاده حداکثری از ظرفیت‌های فرهنگی باید این مهم را در برنامه خود نمود دهد، رئیس جمهور رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز هست و لازم است برای بودجه‌های فرهنگی و اثربخشی برنامه داشته باشد. مدیران فرهنگی دولت باید باتجربه باشند و عمق راهبردی لازم در فرهنگ را داشته باشند در غیر این صورت رئیس جمهور موفق نخواهد بود. اگر تولیدکننده حرفه‌ای در عرصه‌های مختلف فرهنگی نباشد باید مصرف‌کننده حرفه‌ای باشد.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ده‌ها دستگاه فرهنگی داریم و ۱۳۰ دستگاه فرهنگی بودجه دریافت می‌کنند و باید اینها مدیریت شوند. وقتی می‌گویم هر ایرانی یک نقش پر شکوه و معتقدم رئیس جمهور باید نقش آفرین باشد و زمینه نقش‌آفرینی آحاد جامعه را فراهم کند.

شهید رئیسی فشارهای حداکثری را دفع کرد

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به مطالب مطرح شده از سوی حسین انتظامی کارشناس فرهنگی که به گزاره‌های متعدد افکار عمومی نسبت به رویکرد خود، گفت: دشمن فشار حداکثری را اعلام و اعمال کرد و نتیجه آن در دولت وقت در سال ۹۷ نگاهی متفاوت بود و فشارها را دفع نکرد و دولت شهید رئیسی فشارهای حداکثری را دفع کرد. ۲ میلیون بشکه نفت صادر کرد در حالی که در دولت قبل با فشار حداکثری صادرات ۲۰۰ هزار بشکه را هم ممکن نمی‌دانستند.

جلیلی همچنین گفت: در برخی دوره‌ها به فرهنگ کم توجهی شد. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی باید مثل دبیر شورای عالی امنیت ملی جایگاه داشته باشد و خودباوری داشته باشد. اینکه می‌گوییم هر ایرانی یک نقش پر شکوه این است که از ظرفیت‌های فرهنگی مردم استفاده شود.

وی افزود: وقتی دایره فرهنگ را کوچک نبینیم همه ایران سرای من است و نه چند محله بالای شهر، برخی از مصادیق مهم چون فضای مجازی پاسخ‌های فرهنگی دارد. عرصه فضای مجازی مثل فضای حقیقی با ابعاد مختلف با زندگی مردم عجین است. اگر در این حوزه‌ها- مفهوم مسئولیت پذیری را باور داشتید، آسیب وارد نمی‌شود.

تعارض علم و ارزش القای نادرست غرب است

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد تقدیم مدال دانش‌آموزان به مقام معظم رهبری که توسط الهام یاوری دیگر کارشناس فرهنگی برنامه مورد اشاره قرار گرفت و پرسید چگونه به فرمایش رهبری در نخبه پروری خواهید پرداخت؟ گفت: یکی از فرصت‌های کم نظیر ایران، فرصت‌هایی است که از پیشرفت‌های علمی و فناوری در دست داریم و در مقاطع تاریخی از این فرصت‌ها استفاده نکردیم. امروز نخبگانی داریم که می‌توانند نقش پرشکوه هر ایرانی را ایفا کنند و وقتی می‌گوییم یک ایران جهش به این موضوع توجه داریم.

جلیلی در پاسخ به این پرسش که آیا نخبه پروری را مغایر عدالت اجتماعی نمی‌دانید بیان کرد: این یک موضوع انحرافی است که مطرح می‌شود. یکی از مباحث این است که چگونه نخبگان با نظام حکمرانی ارتباط داشته باشند. تعارض ارزش و علم یک القای غلطی است که غربی‌ها شکل داده‌اند. این دو ارزش با هم تعارض ندارند و می‌توانند با هم جمع شوند و هیچکدام با دیگری تعارض ندارد. عدالت این است که هر چیزی در جای خودش قرار بگیرد و اگر کسی استعداد بیشتری دارد عدالت این است که در جایگاه خود قرار بگیرد.

وی گفت: عدالت آنجایی مخدوش می‌شود که عده‌ای استعدادهای خود را از روش‌های غیرعادلانه ظهور دهند و دیگران این فرصت‌ها را نداشته باشند. نظام نخبگی فراهم کردن استعدادها و استعدادیابی است.

در لباس فقر کار اهل دولت می‌کنیم

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به شهاب اسفندیاری دیگر کارشناس فرهنگی که به فقدان برنامه در حوزه فرهنگ در دولت سایه او طی ۱۱ سال گذشته اشاره کرد و پرسید چه تضمینی هست که فرهنگ همانطور که در دولت در سایه مظلوم بوده در دولت شما هم مظلوم نباشد؟ گفت: در کارگروه‌های ما همه سلیقه‌ها حضور داشتند. به قول حافظ در لباس فقر کار اهل دولت می‌کنند و این‌طور نبود که دولت در سایه تشکیلاتی باشد که بلافاصله همه آنها را خبری کنیم. در کار ما مهم نتیجه بود نه آنکه آن را نمایش دهیم. برنامه هفتم توسعه ۲۲ برنامه را از دولت انتظار دارد که انجام دهد و هر کدام از آنها زمانبندی خاص خود را دارند؛ تکریم خانواده از جمله آنهاست. من در انتخابات ۱۴۰۰ نیز برنامه‌های فرهنگی خود را مفصل ارائه کرده بودم. طرح‌ها و پیشنهادات مفصلی را تقدیم دولت سیزدهم کردیم از جمله آنکه استفاده از ظرفیت مساجد توجه کردیم.

جلیلی در مورد فضای مجازی که مورد توجه کارشناس برنامه بود، بیان کرد: اینکه چگونه باید در زمینه فضای مجازی و استفاده از هوش مصنوعی پیشرفت کنیم با تکیه بر مباحث تخصصی موضوع یکی از سخنرانی‌های اخیر من بود.

وی همچنین در رابطه با حوادث سال ۱۴۰۱ گفت: در دانشگاه‌های متعددی حضور پیدا کردم و در رابطه با فضای مجازی سخنرانی کردم. وقتی با نسل جدید گفتگو می‌کنیم می‌توانیم به اقناع مشترک برسیم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در دور دوم پرسش‌های کارشناسان در مورد موضوع حجاب و اعمال جریمه برای کسب و کارها و ایجاد خدشه به انسجام اجتماعی، گفت: معتقدم اگر امروز موضوعاتی مثل حجاب و زن در کشور ما مطرح می‌شود و برخی اینگونه نسبت به آن حساسیت نشان می‌دهند، دیدیم که برخی‌ها چگونه برای حوادث ایران اشک تمساح ریختند و برای کشتار زنان و بمباران بیمارستان‌ها توسط رژیم صهیونیستی عکس یادگاری گرفتند و نه تنها در مورد کشتار هزاران زن هیچ کاری نمی‌کنند بلکه به آن کمک هم می‌کنند. معتقدم ایران فرهنگی ما باید عمق راهبردی داشته باشد.

جلیلی افزود: یک خانم نروژی که مسئول میز ایران بود در دوره ۴ ساله خدمتش در ایران در دانشگاه فقه خواند و به من گفت چرا از ظرفیت‌های خود استفاده نمی‌کنید. امروز می‌توانیم در جهانی که نسبت به زن به بن‌بست رسیده است نقش پرشکوهی با فرهنگ ایرانی اسلامی برای زنان ترسیم کنیم. می‌توان تمدن ایران را در جهان به رخ کشید و از حجاب به عنوان یک فرصت استفاده کرد. زنان در صدر اسلام با پیامبر بیعت کردند در حالی که در اروپا حتی تا ۱۹۷۰ نیز در برخی از کشورها زنان حق رای نداشتند.

وی در پاسخ به این سوال که اگر به دلیل بی‌حجابی یک تاکسی اینترنتی به پارکینگ منتقل شود آیا یک رستوران تعطیل شود و ضرر اقتصادی کند شما برایش چه راهبردی دارید بیان کرد: باید برای زنان در موضوعات مختلف برنامه داشت. حجاب و هر چیزی نظیر راهنمایی رانندگی در کشور قانون دارد و قانون نباید تابع سلایق باشد. در دولت سایه این بحث را داشتیم که هرچه که جاری است لزوماً ۱۰۰ درست نیست. معتقدم باید نقاط قوت کارمان را تقویت کنیم و خواهش می‌کنم اگر ما دولت تشکیل دادیم عده‌ای دولت در سایه ما شوند و ضعف‌های ما را به ما بگویند تا خطاهایمان را تصحیح کنیم. مادامی که یک قانون وجود دارد باید اجرا شود. در همه عرصه‌ها نظیر فرهنگ و هنر نیز همینطور است و قانون باید فصل الخطاب باشد و می‌توان کمک کنیم که تصحیح شود. چرا که قانون وحی مُنزل نیست.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به پرسشی که راهبران سایه‌نشین دستگاه‌ها را شاهد بودیم، گفت: من به این قائل هستم که دولت باید عدالت را برقرار کند و آحاد مردم باید در چهارچوب قانون دولت را سایه به سایه دنبال کنند. اما راهبری سایه نشین کار درستی نیست و باید در این رابطه هر کسی این موقعیت را دارد پاسخگو باشد چرا که خلاف شفافیت است.

جلیلی در پاسخ به پرسشی که الهام یاوری کارشناس برنامه در مورد سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش و اجرای آن پرسید، گفت: هم سند تحول و هم برنامه هفتم توسعه در این رابطه ۷ برنامه را به عنوان ماموریت برای دولت پیش‌بینی کرده و باید این کارها را دنبال کنیم چرا که وظیفه ماست و باید برای آن برنامه بنویسیم. دولت باید ظرف ۶ ماه آن را ارائه دهد. اشکال و اخلالی در میان مدارس دولتی و غیرانتفاعی وجود دارد که حتی سرانه تخصیص یافته به هر دانش آموز در دوران تحصیل در مدارس دولتی بیش از بهترین مدارس غیرانتفاعی است.

وی افزود: باید به یک الگویی برسیم در جمع‌بندی ما در ارزهای مختلف آموزشی برنامه اجرایی وجود دارد. معتقدیم عمده بودجه آموزشی باید در سطح صف نظام آموزشی تخصیص یابد. باید به مدرسه الگو فکر کنیم و آن مدرسه ایرانی اسلامی است که استعدادها شناسایی شود و پرورش یابد و به مدل رسیدیم که در ۱۲ سال تحصیل قابل اجراست.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد نظام آموزش عالی و شاخص‌های ارزیابی آن نظیر مقالات معتبر در سطح بین‌المللی که از سوی شهاب اسفندیاری کارشناس فرهنگی برنامه مطرح شد، بیان کرد: یکی از اولویت‌های دولت من این خواهد بود که طبق برنامه هفتم رشد ۸ درصدی را حاصل کنم. یکی از شاخص‌ها افزایش ارزآوری کشور و رشد اشتغال است؛ باور من این است که دانشگاه‌ها در این رشد باید سهیم باشند. روسای دانشگاه‌ها باید ماموریت داشته باشند که در این موضوع رشد سهم خود را ایفا کنند. وقتی دانشجویان ببینند می‌توانند در دانشگاه خود بزرگترین پروژه‌ها را اجرا کنند نشاط اجتماعی افزایش می‌یابد و مهاجرت کاهش پیدا می‌کند.

جلیلی تصریح کرد: توجه به فارغ التحصیلان علوم انسانی بسیار مهم است و باید برای آنها ساز و کاری داشت. اگر من انتخاب شوم از شهریور امسال برنامه‌های خود را در چند دانشگاه به صورت الگو اجرا می‌کنم.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی مربوط به مدیریت بحران و این شائبه که خودش در سال ۸۸ دبیر شورای امنیت ملی بود و رسانه دیر اقدام کرد و ماجرا به کف خیابان‌ها کشید گفت: رهبری فرمودند در جامعه غباری گرفته است و این نیازمند بصیرت و روشنگری است. برنامه‌ای که من با دوستان صدا و سیما در آن زمان داشتم می‌گفتم این موضوع را روشنگری کنید و جامعه را اقناع کنید.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا این ادعا که شائبه تقلب در انتخابات سال ۸۸ باید در تلویزیون شفاف سازی می‌شد گفت: موضوعات دامنه‌داری مطرح شد و در ۹ دی کسانی در خیابان‌ها آمدند که پیام را دریافت کرده بودند و ویژگی نظام اسلامی این است که بحران را با روشنگری و بصیرت حل می‌کند.

شهرام یزدانی مشاور سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه برنامه گفت: عالی مطلوب و خرد فراگیر مد نظر دولت است. ایده‌ای که در رابطه با مدارس اجرا می‌کنیم. من سال‌هاست فلسفه آموزش تدریس می‌کنم؛ می‌گویم که این سند تحول از عمق فلسفی برخوردار نیست و این ایراد اساسی آن است. در دانشگاه‌ها نیز معتقدند نگارش مقاله و علم سنجی باید منتج به نتیجه شود.

محمد هادی همایون دیگر مشاور سعید جلیلی بیان کرد: بازآرایی ساختار فرهنگ مسئله‌ای است که باید ر یک دولت به آن توجه شود و به عناصری احتیاج دارد و این سال‌هاست مورد توجه مقام معظم رهبری است؛ باید ببینیم چه داریم و موارد خوب را تقویت کنیم. ناوگان فرهنگی ما نیازمند باز طراحی است. این کار بسیار مهمی است و شاید رئیس جمهور باید متولی آن باشد و نتیجه آن مستقیم به زندگی همه ارتباط دارد.

مرحوم شاهرودی هم گفتند که مدعیان سال ۸۸ خودشان به تلویزیون نیامدند

جلیلی در پایان در مورد بحث مدیریت بحران در سال ۸۸ گفت: مرحوم شاهرودی این را گفتند که ما پیشنهاد کردیم مدعیان بیایند و حرف‌های خود را -در تلویزیون- بگویند (اشاره به موضوع مطرح شده از جانب کارشناس برنامه که مدعی بود جلیلی مانع پخش هنگام اتفاق‌های ۸۸ بود) و او بیان کرده بود که جلیلی این را گفته اما آنها -سران فتنه- نیامدند.

وی در رابطه با اثربخشی فرهنگی نیز افزود: فیلم بازمانده اثر مرحوم سیف الله داد یکی از کارهای خوب ما بود. ما می‌توانیم از فرصت‌های فرهنگی که داریم برای ارتباط با دنیا استفاده کنیم. انیمیشن‌هایی مثل پسر دلفینی و بچه زرنگ را داریم که در خارج از ایران مشتری دارند و مورد استقبال واقع خواهند شد، برای ما موفقیت‌های بزرگی را رقم خواهند زد در صنعت هسته‌ای و زیست فناوری موفقیت به دست آوردیم در هنر و فرهنگ با عمق راهبردی می‌توانی نهضت ضد سانسوری در ایران را خنثی کنیم. همه دارند اذعان می‌کنند که ایران امروز ارتقا پیدا کرده است.

* محمد هادی همایون و شهرام یزدانی مشاوران جلیلی و کارشناسان این برنامه حسین انتظامی، شهاب اسفندیاری و الهام یاوری هستند.

مصطفی پورمحمدی

متاسفانه فقط ۳۰ تا ۳۵ درصد برنامه‌ها اجرا شده است/ فراتر از مسائل اقتصادی، مهم‌ترین مساله اعتماد است

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه شنبه - ۲۶خرداد- در ششمین روز تبلیغات نامزدها در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که از شبکه خبر رسانه ملی پخش شد، اظهار داشت: از ۶ برنامه توسعه که تاکنون تدوین شده است در برنامه دوم، چهارم، پنجم و ششم در آنها نقش داشتم، اما گزارش ها حکایت از این دارد که بین ۳۰ تا ۳۵ درصد این برنامه ها اجرا شده است، برنامه که برای اجرا آماده شده است؛ شاید فرض دیگری باید مطرح شود شاید نظام برنامه ریزی اشکال دارد باید ملزومات برنامه آماده شود.

نامزده چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که در برنامه اول، سوم و هفتم در تدوین، مشورت‌ها و کارهای برنامه دخیل نبودم، تاکید کرد: مشکلی که اکنون در برنامه ۵ ساله و نظام برنامه‌ریزی کشور داریم و رهبر معظم انقلاب هم در یکی از سخنرانی‌ها اشاره کردند، که ۳۰ تا ۳۵ درصد برنامه ها اجرا شده است حتی برنامه ششم را برآورد کردند که زیر ۳۰ درصد است.

پورمحمدی تصریح کرد: در جهان برنامه‌های ۵ یا ۱۰ ساله تا حدودی منسوخ شده است، در دنیای معاصر سرعت تحولات بسیار زیاد است، و معمولا برنامه‌ها و زمان‌بندی برنامه‌های را در برای مدت یک یا دوسال تدوین می‌کنند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در کشور ما برنامه‌های ۵ ساله کشور توسط یک تیم از دولت نوشته می‌شود، برای تطبیق به مجمع تشخیص مصلحت نظام می رود، برنامه هفتم را دولت سیزدهم نوشت و در مجلس یازدهم تصویب شد، الان دولت جدید قرار است تشکیل شود، و مجلس جدید هم با شعارهای جدید تشکیل شده است، نامزدها شعارهایی می‌دهند که شاید با برنامه هفتم تطبیق نداشته باشد.

وی ادامه داد: یک سیاستگذاری کلان ۱۰، ۲۰ یا ۲۵ ساله از سوی کشورها طراحی می‌شود و سپس ۳، ۴ یا ۵ هدف در نظر می‌گیرند و پس از آن برنامه را به صورت یک ساله یا دو ساله تنظیم می کنند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: هنر برنامه، تطبیق برنامه با بودجه و درآمدها است، معمولا سناریوهای مختلفی را برای برنامه در نظر می‌گیرند که کمتر در برنامه‌ریزی‌های ما به آن توجه شده است.

پورمحمدی با بیان این که ما باید ملزم به قانون باشیم چون این اصل است، تاکید کرد: اگر چیزی قانون شد باید آن را اجرا کنیم ما باید تمام لوازم مربوط به اجرای برنامه را حاکم کنیم که این کار را خواهیم کرد، البته ناچار خواهیم بود که به برنامه هفتم اصلاحیه هایی بدهیم برخی از شعارهای دولت با برنامه های بالا دستی قابل تطبیق نیست.

وی با بیان این که برنامه را یک دولت و مجلس دیگری تصویب کرده است، گفت: حالا این برنامه را دولت جدید با دولت شعارهای جدید می خواهد اجرا کند، برنامه بالادستی با شعاری دولت جدید داده قابل تطبیق نیست، همین مشکلاتی را در نظام برنامه ریزی ایجاد می‌کند. تطبیق این فضاها مشکلات جدی برای ما ایجاد می‌کند.

پور محمدی با بیان این که شکل برنامه هفتم داد می زند که نمی شود آن را درست اجرا کرد، اظهار داشت: ماده مکمل ۳۵ الحاقی در برنامه هفتم با ۲۵ عنوان داریم که برنامه همین موارد است، باید عدد و رقم می‌شد این ها اساس برنامه است، اینها را همگی به زمان دیگر حواله داده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: ما دو سال برنامه نداشتیم دو سه سال طول کشید این برنامه تنظیم شود، دلیل عدم تحقق روشن است خیلی دنبال جای دوری نباید برویم که چرا تحقق پیدا نکرده است؟ نباید فقط مدیران، کارشناسان و کارمندان دستگاه های دولتی را مسئول بدانیم که شما برنامه را اجرا نمی‌کنید.

جذب سرمایه ۱۰ میلیارد دلاری پاسخگوی رشد ۸ درصدی نیست

پورمحمدی با بیان این که میانگین رشد اقتصادی ایران در ۵۰ سال گذشته حدود ۴ درصد است، ادامه داد: همه اقتصادهای موفق پس از جنگ جهانی دوم نشان داده اند که رشد اقتصادی خود را از جذب سرمایه گذاری خارجی به دست آورده اند.

وی خاطر نشان کرد: در دهه گذشته، خوش بینانه، این رشد کمی بیش از دو درصد بوده است، دو سه سال اخیر با گشایش هایی که در نفت و اقدامات دیگر ایجاد شد، این رقم مقداری رشد نشان داد.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه یکی از مشکلات ما تحریم ها و روابط خارجی است، افزود: جذب سرمایه ۱۰ میلیارد یورو/ دلار عملا پاسخگوی رشد ۸ درصدی نیست برنامه جای بیان اهداف و آرمان و آرزو ها نیست؛ برآورد کارشناسان این است که حداقل سالانه ۲۰۰ میلیارد یورو/ دلار باید به بودجه کشور تزریق شود.

وی تصریح کرد: تکلیف دولت با نرخ ارز باید مشخص شود که دستوری است یا خیر، اگر دولت پرهزینه باشد، نمی‌تواند برنامه تنظیم اقتصادی قابل توجهی داشته باشد، در حوزه‌های میانی باید موانع بنگاه‌های اقتصادی، صنعتی، تولیدی و خدماتی را رفع شود.

مصمم هستم در نرخ ارز و ناترازی‌ها ثبات ایجاد کنم

پورمحمدی تصریح کرد: مصمم هستم که ثباتی در نرخ ارز و دیگر ناترازی ها ایجاد کنم تلاش خواهیم کرد که بازار را به ثبات برسانیم با شعار نمی توان قیمت ها را کنترل کنند مردم باید به میدان بیایند اگر مردم بی اعتماد شوند پول خود را تبدیل به دلار، سکه و خودرو می‌کنند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بر ضرورت اعتمادسازی در جامعه تاکید کرد و افزود: اعتمادسازی رکن اساسی هر سیاستی است، همه تلاشم را معطوف به همین مساله خواهم کرد، بحث های اقتصادی زیادی داریم، البته درگیر مسائل ریز نیستم اما اقتصاد کلان را پیگیری می‌کنیم.

وی افزود: رشداقتصاد، مشارکت همگانی را می‌طلبد بعد از اعتمادسازی امکان رشد و محقق برنامه هفتم توسعه وجود دارد، بی‌اعتمادی به نظام سیاسی و ثبات اقتصادی ضربه می‌زند الان در کجای برنامه ششم ایستاده‌ایم؛ آمارها، جداول و نمودارهای ما در این برنامه چگونه است؟ می‌خواهیم برنامه هفتم توسعه را اجرا کنیم و رشد ۸ درصدی نیز هدف گذاری شده است، اما مبانی و اعداد پایه‌مان برای دسترسی به این رشد چیست؟

فراتر از مسائل اقتصادی، مهم‌ترین مساله اعتماد است

پورمحمدی تاکید کرد: آمارها باید شفاف و منطبق با هم باشند، نه اینکه با آمارهای اختلافی از سوی مراجع مواجه باشیم؛ مهمترین مساله ما انضباط کلان است، باید سیاست کلان را مشخص کرده و ثبات اقتصادی ایجاد کنیم؛ فراتر از مسائل اقتصادی، مهمترین مساله اعتماد است؛ یعنی بخش فعال اقتصاد به سیاست‌های ما و به مجریان ما (دولت) اعتماد کنند و دولت نیز به آنها اعتماد داشته باشد.

امزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از مسائل مهم برای تامین بودجه هر کشوری به ویژه صاحبان اقتصادهای موفق، بحث نظام مالیاتی است زمانی این محقق می شود که ما اطلاعات کافی از افراد داشته باشیم این اطلاعات به صورت شفاف اخذ شود با محاسبات دقیق، طبق قانون از مودیان مالیاتی گرفته شود.

وی با تاکید بر اینکه با این اقتصاد و گردش مالی بزرگ و صدها هزار بنگاه و میلیون‌ها مودی دیگر نمی‌توان با نظام‌های گذشته و ممیزی‌ها مسائل مالیاتی را حل کرد، افزود: حتما نیازمند بانک‌های جامع اطلاعاتی، اطلاعات کامل، سیستم‌ها و نرم‌افزارهای توانمندی برای محاسبه هستیم و بعد می توان عادلانه مالیات گرفت در این صورت می‌توان جلوی بسیاری از فرارهای مالیاتی را گرفت.

استفاده از هوش مصنوعی راه مقابله با فرار مالیاتی است

پورمحمدی اظهار داشت: راهکار مقابله با فرار مالیاتی، توسعه دولت الکترونیک و استفاده از هوش مصنوعی است، فرار مالیاتی و نقاط پنهان مالیاتی زیادی در کشور وجود دارد، نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در کشور حدود ۴ درصد است، در حالی که قرار بود به بیش از ۹ تا ۱۰ درصد برسیم، البته در برنامه هفتم توسعه نیز برنامه‌ریزی شده که این نسبت را به ۱۰ درصد برسد.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: باید به سراغ مودیانی برویم که مالیات نمی‌دهند و گردش مالی روشن و شفاف ندارند، ظرفیت‌های خوب، بانک‌ها و نرم‌افزارهای خوبی در این راستا ایجاد شده، جوان‌های متخصص خوبی داریم و بسیار خوشبین هستم که می‌توانیم از طریق توسعه دولت الکترونیک و هوش مصنوعی تحول اقتصادی ایجاد کنیم.

وی گفت: با تثبیت درآمدهای مالیاتی، می‌توانیم درآمدهای نفتی‌مان را وارد صندوق توسعه ملی کرده و به عنوان درآمد و سرمایه بین نسلی حفظ کنیم.

مسکن مهر را با برنامه‌ای جدید باید راه‌اندازی کنیم

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای تامین مسکن باید درآمد ۴۰ یا ۵۰ سال را صرف کرد، بعد از مسکن هزینه‌های بسیار سنگینی ایجاد شد در سازمان بازرسی پرونده بزرگی برای مسکن مهر ساختم، مسکن مهر را با برنامه‌ای جدید و درست باید مجدد راه اندازی کنیم.

قاضی‌زاده هاشمی

مهار تورم، ایجاد اشتغال و ریشه کنی فقر ۳ اولویت اقتصادی دولتم است/ بسته اعتباری به زوج‌های جوان و خانوار تخصیص داده می‌شود

فیلم کامل اظهارات امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی/1

فیلم کامل اظهارات امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی/2

امیرحسین قاضی زاده هاشمی کاندیدای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در برنامه تلویزیونی «میزگرد اقتصادی»، اظهار کرد: سیاستگذاران ما با عواملی همچون دادن یارانه، قیمتگذاری سنتی، ارز تریجیحی و ... سعی در کنترل بازار دارند. متاسفانه یارانه‌ها جوابگوی خرج مردم نبود. از سوی دیگر ارز ترجیجی نیز منجر به فساد در کشور شد. یارانه انرژی نیز باعث افزایش شدت انرژی، هدررفت بالا و قاچاق انرژی در کشور شد.

قاضی زاده هاشمی خاطر نشان کرد: آنچه در خانواده‌ها و مردم بر ما گذشته این است که ذره ذره قدرت خرید خانواده‌ها کاهش یافته و حقوق کارمندان و کارگران به وسط ماه هم نمی‌رسد.

وی افزود: اقدامات دولت‌ها برای مقابله با ناترازی انرژی فقط سطحی از جبران انرژی را انجام داد و انگیزه بخش خصوصی را برای سرمایه گذاری در آن کاهش داد. مهار تورم، ایجاد اشتغال و ریشه کنی فقر مطلق سه اولویت اقتصادی دولت آینده بنده خواهد بود.

ناترازی بانک و انرژی باید به شکل فوری حل شود

قاضی زاده هاشمی در ادامه با اشاره به این که اگر دولتی بخواهد همه مسائل اقتصادی را حل کند در حقیقت هیچ مسئله‌ای را حل نکرده است، عنوان کرد: مسکن، تورم و مسائل مرتبط با خانوار در اولویت دولت‌ها باید باشد. متغیرهای کلان کشور ثبات ندارد. بنابراین دولت باید این متغیرهای را ثبات ببخشد. شفافیت و عدالت در اقتصاد باید اتفاق بیفتد تا تمام فعالان ما از رانت اقتصادی برخورد نباشند. ناترازی بانک و انرژی باید به شکل فوری حل شود. لازم است تا از ظرفیت همسایگان نیز در این مسیر استفاده شود. کالاهای مورد نیاز و بازارهای موثر باید در اختیار کشور قرار داده شود.
بسته اعتباری به زوج‌های جوان و خانوار تخصیص داده می‌شود

این نامزد انتخاباتی درباره واگذاری امور به مردم اظهار کرد: در دولت مردم و خانواده، خلاء نبود دولت با مردم پر نخواهد شد. امور را باید به مردم واگذار کنیم و دولت نقش تسهیل گری را برعهده گیرد. دولت نباید قیمت گذاری‌های دستوری انجام دهد تا سرمایه گذاری مردم به شکل مطلوب شکل بگیرد. بازار سرمایه کشور نیز به همین دلیل رشد نمی‌کند. در طرح دولت مردم بسته اعتباری به زوج‌های جوان و خانوار تخصیص داده می‌شود. برای مثال به زوج‌ها مسکن، ودیعه مسکن، خرید کالای جهیزیه و یا منابع اشتغال داده می‌شود. این بسته به شکل پول به افراد داده نمی‌شود؛ بلکه به شکل اعتباری تخصیص داده خواهد شد. بنابراین اشتغال را به ازدواج گره زده‌ایم.

وی ادامه داد: دولت شهید رئیسی فردا را به امروز گره نزد. دولت‌های گذشته با نسخه‌های زودگذر کشور را با مشکلات جدی رو به رو کردند. به دنبال توسعه بخشی مردمی اقتصاد هستیم. شرکت‌های دولتی باید نظام یافته شوند و دارایی‌های مردم به آنان بازگردانده شود. اشکال سهام عدالت این بود که مدیریتش به مردم داده شد. در بنیاد شهید از بنگاه داری خارج شدیم. حمایت فقط پرداخت یارانه نیست؛ بلکه خانواده‌ها باید ثروتمند شوند، اما به هرحال بخشی از خانواده‌های آسیب دیده کشور باید حمایت شوند. بخش خصوصی به شکل غلط واگذاری شد و علت آن عدم رعایت قانون از سوی دولت‌ها بوده است. هروقت دولت ها ثروتمند می‌شدند، بخش خصوصی کنار زده شده است. این اتفاق در زمان پهلوی و پس از انقلاب اتفاق افتاده است. ارتقای معیشت از مسیر رشد اقتصادی می‌گذرد.

لازم است تا بیمه‌ای یکپارچه در حوزه سلامت و تامین اجتماعی شکل بگیرد

قاضی زاده هاشمی در مورد برنامه‌های خود برای بهبود وضعیت بیمه در کشور و کنترل صندوق‌های بازنشستگی عنوان کرد: سیاست‌ها و قوانین موجود در موضوعاتی چون بیمه اجرا نشده است. بیمه‌های حمایتی به جای دستگاه‌های امدادی باید روی کار بیایند. در بیمه های مختلف عمق خدمت متفاوت است؛ چرا که نظام ثابتی برای این مورد وجود ندارد. لازم است تا بیمه‌ای یکپارچه در حوزه سلامت و تامین اجتماعی شکل بگیرد. دولت باید تکالیف خود را نسبت به صندوق‌های بازنشستگی انجام دهد. واگذاری بنگاه‌ها باید برای این صندوق‌ها نیز باید انجام شود. این صندوق‌ها نباید حیاط خلوت سیاسیون شود و این مشکلی است که در بانک‌ها نیز وجود دارد. اگر تورم نیز مهار شود، بازنشستگان قدرت خرید و ارتقای معیشت بالایی پیدا خواهند کرد.

نظارت دولت باعث افت کیفیت خودرو در کشور شد

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: قانون هدفمندی انرژی به خوبی در کشور ایجاد نشده است و حتی به واردات انرژی روی آورده‌ایم. مردم باید شریک اقدامات دولت شوند. ارائه کارت انرژی به خانوار و اجرای قانون هدفمندی انرژی، وضعیت را بهبود خواهد بخشید. دولت از منابع در اختیارش باید به شکل اهرمی و جلب منابع عمل کند. باید با شرکای خود یک بازی برد برد در منطقه انجام دهیم و زنجیره ای از سرمایه گذاری های مشترک انجام دهیم. بنابراین نباید در جدل‌های منطقه‌ای و حاکمیتی بر سر برداشت انرژی وارد شویم. باید در زمینه رشد و تولید کالاهای مهم، شراکت با دیگر کشورها را در برنامه قرار دهیم. از سوی دیگر صنعت خودروسازی برای شهروندان تورم ایجاد کرده است. نظارت دولت باعث افت کیفیت خودرو در کشور شد.

این نامزد انتخاباتی درباره کمک دولت به بخش خصوصی عنوان کرد: اگر واگذاری‌های دولت به شکل شفاف در بورس مطرح شود، این گونه بسیاری از مشکلات اقتصادی در واگذاری امور اقتصادی به بخش خصوصی حل خواهد شد. همچنین لازم است تا حوزه‌ای صیانتی برای کافرمایان از سوی سران سه قوه و با اصلاح قوانین شکل بگیرد.

وی در ادامه عنوان کرد: قانون بانکداری اسلامی به خوبی اجرا نمی‌شود و نظارت کافی بانک مرکزی بر این موضوع وجود ندارد. برخورد با بانک‌های متخلف قاطعیت می‌خواهد. بانک آینده نمونه‌ای از این موضوع است که با مشکلات فراوانی نیز همراه شده است. حل ناترازی بانک‌ها، بورس و انرژی اولویت های دولت من است؛ چرا که این سه موضوع پایه ناترازی ها در سایر موضوعات اقتصادی کشور است.

قاضی زاده هاشمی در پایان درباره برنامه دولت خود برای بازار مسکن گفت: باید کاری کنیم تا اقتصاد و تولید ثروت در کشور فراهم شود. باید از اقتصاد دستوری چشم پوشی کنیم و نیازمندی‌های خانواده‌ها را نیز برطرف کنیم. دولت شهید رئیسی کارهای خوبی در زمینه مسکن شروع کرده است. افزایش اختصاص زمین برای تولید مسکن در این دولت انجام گرفت و در ادامه دولت بعدی باید زمین‌های در احتکار سازمان‌ها و بانک‌ها را از آنان پس گیرد. همچنین با کاهش هزینه‌های شهرداری‌ها و بنیاد مسکن قیمت زمین در کشور کاهش پیدا خواهد کرد. وعده داده شده برای ساخت دو ملیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکن دولت سیزدهم، در دولت بنده به اتمام خواهد رسید و نمی‌گذاریم مانند مسکن مهر ۱۵ یا ۱۶ سال طول بکشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • FR ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۷
    0 0
    ای ننگ ! چرا فیلم دکتر سعید جلیلی را پخش نکردید ؟ 😱

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس