کاندیداها درباره بورس چه گفتند؟

همه این شش نفری که از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت شده اند، محاسنی دارند و نقایص و معایبی. باید دید در چه وضعیتی هستیم و در این شرایط کدام یک از آنها برای کشور می توانند مفیدتر باشند.

به گزارش مشرق، محمد صرفی روزنامه نگار طی یادداشتی نوشت: جبهه انقلاب در بعد تشکیلاتی و سیاسی آن، با نقایص و کاستی های بزرگ و قابل توجهی روبروست. این نقایص و ضعف ها در انتخابات جاری تا حد زیادی خود را نمایان کرده و صدالبته تاسف بیشتر آنجاست که عمده این ضعف ها در بزنگاه های پیشین انتخاباتی -به عنوان آزمون جدی و عملی یک تشکیلات و تفکر سیاسی- خود را عیان کرده بود و گذشت زمان نه تنها باعث رفع و کاهش آنها نشد بلکه در مواردی بر عمق و شدت آن نیز افزوده است. پرداختن به این نقایص و ضعف ها بسیار مهم و البته مجالی مفصل و دیگر می طلبد. اما یک نکته مهم که به کار امروز نیز می آید آن است که بدانیم صحنه انتخابات، جنگ احزاب و صف کشیدن تمام کفر در برابر تمام ایمان نیست!

قبل از هر چیز اصل مشارکت حداکثری را مقدم و مهم تر از هر چیز دیگری می دانم. مشارکت بالا صرفا بر پرستیژ کشور و مشروعیت جمهوری اسلامی و این گزاره های ذهنی موثر نیست بلکه نتایج بسیار ملموس و عینی نیز به دنبال دارد. مشارکت بالا و حداکثری اثر مستقیم و قابل توجهی در حل مشکلات کشور از جمله چالش های اقتصادی نیز دارد. وبالعکس، مشارکت پایین بر شدت و پیچیدگی چالش ها نیز خواهد افزود.

همه این شش نفری که از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت شده اند، محاسنی دارند و نقایص و معایبی. باید دید در چه وضعیتی هستیم و در این شرایط کدام یک از آنها برای کشور می توانند مفیدتر باشند.

معتقدم کسی را باید انتخاب کرد که بتواند گره ای از کار مردم بگشاید، عدد و رقم بفهمد(عدد و ما ادراک العدد!)، ذهن مهندسی در مدیریت اجرایی داشته باشد، در میدان باشد و مشکلات را از نزدیک ببیند و لمس کند، خستگی نشناسد، توانایی تعامل سازنده با سایر ارکان حکومت را داشته باشد، در عین دنبال کردن آرمان ها با واقعیت های پیچیده کشور و جامعه بیگانه نباشد، دوقطبی های کاذب و گسل های دشمن پسند را فعال نسازد، قدرت تشخیص مسائل اصلی و فرعی را داشته باشد، به جای نظریه پردازی و گفتمان بازی طوری عمل کند که شعله امید را در دل جامعه و بخصوص نسل جوان برافروزد، سیاست را روش و ابزار بداند نه هدف، با هدف اجماع و انسجام ملی و سیاسی بتواند حتی با منتقدان و مخالفان داخلی خود سطحی منطقی از ارتباط و تعامل را برقرار سازد، در فرهنگ بجای حرف و حرف و حرف، محصولات جذاب و فاخر برای سبد فرهنگی مردم -با سلایق مختلف و گروه های سنی متفاوت- تدارک ببیند یا زمینه تولید را فراهم سازد، دغدغه عدالت پایدار و سیستماتیک داشته باشد، در سیاست خارجی تعادلی معقول برقرار سازد و استقلال کشور و تامین حداکثری منافع ملی سرلوحه دیپلماسی دولتش باشد، از ظرفیت بزرگ ایرانیان خارج از کشور غافل نباشد (نه نمایشی و در حد جنجال بر سر آوردن فلان خواننده و نوازنده!)، به کار کارشناسی به معنای واقعی کلمه ایمان داشته باشد (ولو نتیجه دلخواه و مطلوبش نباشد)، مناصب دولتی و به خصوص شبه دولتی را براساس شایستگی به افراد بسپارد و... این لیست را می توان بیش از اینها ادامه داد اما گمانم کافی است و به این ویژگی ختم می کنم که رئیس جمهور به لحاظ شخصیتی و روانشناسی ظرفیت و قابلیت تکیه بر صندلی اجرایی شماره یک کشوری به بزرگی ایران و جمعیت ۸۰ میلیونی و متنوع و متکثر آن را داشته باشد. (به راستی جای روانشناسی سیاسی -بعنوان یک مسئله مهم و کلیدی- در سپهر سیاسی ما و بخصوص عرصه مهمی همچون انتخابات ریاست جمهوری کجاست و کی قرار است به اهمیت و لزوم آن پی ببریم؟)

فرستادن آقای پزشکیان به پاستور حتما محاسنی هم دارد اما در شرایطی که مسئله اول و اصلی کشور و مردم اقتصاد است و ایده اصلی و مرکزی وی امید به تعامل با غرب برای حل مشکلات است، گره ای از کار گشوده نخواهد شد چرا که این راه را آزموده ایم و نتیجه آن را هم دیده ایم. آزمودن دوباره این راه، نتیجه ای جز افزایش فشار و مشکلات اقتصادی نخواهد داشت.

در میان پنج نامزد دیگر، هر یک بخشی از ویژگی های فوق را کم و بیش دارند اما شناخت من از آنها و کارنامه و عملکرد پیشین آنها می گوید قالیباف نسبت به بقیه ارجحیت دارد و برای رفع چالش های کشور مفیدتر و کارآمدتر از سایرین است و حال مردم در دوره ریاست جمهوری او بهتر خواهد شد. وعده همه ما با هر انتخاب و سلیقه ای جمعه پای صندوق های رای؛ به امید و برای ایران سرافراز.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 25
  • غیر قابل انتشار: 5
  • محمد IR ۲۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    15 29
    فقط با دکتر صادق پزشکیان
    • IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۷
      4 3
      صادق ؟صادق کیه؟ مسعود منظورته؟
    • IR ۰۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۸
      1 0
      شک نکنید اگر خدایی نکرده اقای مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران شود تفاوت طبقاتی دوباره سیر سعودی خواهد گرفت اشراف ثروتمندان اختلاسگران اقازاده ها زمین خوران بورس بازان، فاسدان ، رشوه بگیران قدرتمند تر خواهند شد و کارمندان کارگران شغل های ازاد بادرامد کم، کشاورزان ، دست فروشان ضعیف تر بدبختر سفرهایشان کوچکتر خواهد گردید.
    • IR ۰۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۸
      1 0
      آقای دکتر جلیلی عشق است
  • IR ۲۱:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    11 21
    با آقای قالیباف
  • IR ۲۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    1 5
    من شرق ستیز و امریکا دوست نیستم امریکا دوسا و شرق ستیز هن نیستم ایت نرفیه که نی تواهند بزنند ...
  • IR ۲۱:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    4 3
    وای تقصیر منه
  • IR ۲۳:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    4 8
    قالیباف باید قول بده(برای امپراطوری شیعی ایران برنامه داشته باشد-تمام دوستداران و ایرانیان درهرجای ایران ودنیارا باهرگرایش،اعتقاد،مذهب,دین,مخالف وموافق رامتحدکند-
  • IR ۰۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۷
    1 13
    قطعا پزشکیان
  • علی IR ۰۵:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۷
    0 0
    با احمدی نژاد
  • DE ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۷
    0 0
    قربون آدم چیز فهم ، شعور وشرف حکم میکنه قالیباف
  • IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۷
    17 10
    دکتر جلیلی
    • IR ۱۳:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۸
      0 1
      جلیلی متحجر هست
  • IR ۱۱:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۷
    1 0
    جلیلی جلیلی جلیلی
  • IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۸
    1 0
    برهمگان واضح ومبرهن است که حالا ما به دکتر سعید جلیلی بهتر خواهد بود نه با صادق پزشکییان! 👎✌️🇮🇷🤲🤲🤲

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس