ایران

کارشناسان و رسانه‌های غربی می‌گویند دولت‌های غربی انتظار ندارند انتخابات ایران، روابط این دولت‌ها با ایران را تغییر دهد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در این باره وبسایت شبکه سی‌ان‌ان نوشت: مقامات انتخاباتی ایران روز شنبه اعلام کردند که مسعود پزشکیان، نامزد اصلاح‌طلبان، در میان تشدید تنش‌ها در داخل و خارج از کشور، رقیب «تندرو» خود را شکست داده و در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شده است. شورای نگهبان، یک نهاد قدرتمند ۱۲ نفره که وظیفه نظارت بر انتخابات و قانونگذاری را بر عهده ‌دارد، قبل از اینکه پزشکیان بتواند در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، او را تایید کرده بود. انتخابات زودهنگام پس از آن برگزار شد که ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور فقید این کشور در سانحه سقوط هلیکوپتر در ماه می ‌در شمال غرب ایران به همراه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و دیگر مقامات درگذشت. رهبران روسیه، عربستان سعودی، پاکستان و سوریه از اولین کسانی بودند که به پزشکیان تبریک گفتند. در حالی که رئیس‌جمهور ایران از برخی اختیارات برخوردار است، ولی قدرت نهائی در ایران در دست رهبر این کشور است. آیا او می‌تواند تغییری در ایران ایجاد کند؟ صنم وکیل، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در اندیشکده چتم‌هاوس در لندن، گفت بعید است که انتخاب پزشکیان بلافاصله به تغییر سیاست تبدیل شود. اما پزشکیان گفته است که سعی خواهد کرد از طریق و درون سیستم کار کند تا شاید تغییراتی را ایجاد کند. این نشان‌دهنده محدودیت اختیارات ریاست جمهوری در ایران است اما ممکن است فضای بیشتری برای مانور بر روی آزادی‌های اجتماعی بیفزاید. به گفته کارشناسان انتظار نمی‌رود پزشکیان سیاست کنونی ایران در جنگ غزه را تغییر دهد. وی همچنین از سردار قاسم سلیمانی، فرمانده برجسته نیروی قدس سپاه پاسداران ایران که در حمله آمریکا در سال ۲۰۲۰ ترور شد، تمجید کرده است. او در مناظره اخیر ریاست جمهوری گفت: «من او را مایه غرور ملی و خاری در چشم دشمنان خود می‌دانم. کارشناسان گفتند، کشورهای غربی انتظار ندارند این انتخابات روابط آنها با ایران را تغییر دهد».

در همین حال، خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس نوشت که پیروزی پزشکیان در برهه‌ای حساس رخ می‌دهد؛ با تنش‌های شدید در خاورمیانه بر سر جنگ اسرائیل و حماس، پیشروی برنامه هسته‌ای ایران و همچنین انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده. این رسانه آمریکایی همچنین به حمایت پزشکیان از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و پوشیدن لباس آن اشاره کرد که در ماجرای سرنگونی پهپاد آمریکایی در سال ۲۰۱۹ از این اقدام قدردانی کرد.

سی ان بی‌سی نیز نوشت: رئیس‌جمهور جدید ایران باید با رئیس‌جمهور جدید آمریکا که در ماه نوامبر انتخاب می‌شود روبه‌رو شود. درگیری‌ها در منطقه و برنامه هسته‌ای ایران دو چالش مهم است. سینا طوسی، پژوهشگر ارشد در مرکز سیاست‌گذاری بین‌الملل می‌گوید: «در حالی که انتخابات می‌تواند منجر به تغییر در اولویت‌ها، لحن و تاکتیک‌های سیاست‌های داخلی و خارجی ایران شود، تغییر اساسی در وضعیت موجود بعید است. اصول اصلی هدایت‌کننده تصمیمات راهبردی ایران، به ویژه در مورد آمریکا و اسرائیل، ریشه محکمی در چهارچوب وسیع‌تری دارد که از سوی رهبری ایران و نهادهای تأثیرگذاری مانند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تعیین شده است.

خبرگزاری انگلیسی رویترز هم پزشکیان را یک سیاستمدار «میانه‌رو میان‌رده» که چندان در فضای سیاسی ایران مطرح نبوده معرفی کرده و نوشت که پزشکیان ممکن است سیاست خارجی عملگرایانه‌ای را در پیش بگیرد و تنش‌ها بر سر مذاکرات متوقف شده را کاهش دهد. البته بسیاری، نسبت به تحقق وعده‌های پزشکیان به ویژه درخصوص آزادی‌های اجتماعی تردید دارند و مطمئن نیستند که او قصد رویارویی با روحانیون و نظامی‌ها در حکومت ایران را داشته باشد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس، پزشکیان را نامزد اصلاح‌طلبان معرفی کرده و نوشت: او با وعده دستیابی روابط بهتر با غرب توانست پیروز شود. پزشکیان در جریان تبلیغات انتخاباتی خود وعده هیچ تغییر بنیادینی نداده و بارها تأکید کرده که رهبری باید به عنوان داور نهائی اختلافات داخلی در نظر گرفته شود.

روزنامه واشنگتن‌پست هم نوشته: پزشکیان پیش از این انتخابات برای غرب فردی ناشناخته بود و پیروزی او یک شکست قابل توجه برای تندروهای محافظه‌کار به‌شمار می‌رود. این مسئله از آنجا اهمیت دارد که ایران در برهه حساسی قرار دارد و تنش‌ها چه درخصوص برنامه هسته‌ای و چه در رابطه با مسائل منطقه شدت یافته است.

در همین حال، شبکه ۱۴ تلویزیون اسرائیل، حامی بنیامین نتانیاهو، در سایت خود نوشت: رئیس‌جمهور منتخب ایران نگرش جمهوری اسلامی ایران نسبت به اسرائیل را تغییر نخواهد داد، اما با وجود این، اسرائیل انتخاب او را نقطه روشنی در روند داخلی ایران می‌داند. نامزد اصلاح‌طلب گرچه مخالف حکومت اسلامی نیست اما انتظار ‌می‌رود که رویکرد نرمی در قبال بحران منطقه داشته باشد.

اسرائیل‌هیوم، روزنامه حامی نتانیاهو نیز، پیروزی پزشکیان را تابش نوری ضعیف در یک رژیم تاریک، و او را فردی توصیف کرد که ممکن است از سایر نامزدها کمتر زیان داشته باشد. این روزنامه نوشت: بخت پزشکیان برای تأثیرگذاری بر سیاست خارجی‌، ضعیف است. ایران از بعد از حمله حماس به اسرائیل در مهر پارسال، نشان داده که مصمم به هر کاری است تا به اسرائیل آسیب بزند و آن را تضعیف کند.

اسرائیل‌هیوم افزود: عده‌ای در اسرائیل نگران هستند که ایران از هرج‌ومرج در رقابت‌ ریاست‌جمهوری آمریکا و این واقعیت که توجه جهانی به جنگ جاری در خاورمیانه معطوف است، استفاده کرده و بیشتر از «خطوط قرمز» در برنامه هسته‌ای خود عبور کند و هرچه بیشتر به دستیابی به تسلیحات هسته‌ای نزدیک شود.

سایت شبکه هفت رسانه‌ای اسرائیل هم می‌گوید: بر اساس سیستم حکومتی در جمهوری اسلامی ایران، هرچند رئیس‌جمهور اختیاراتی برای تغییر برنامه هسته‌ای یا امور نظامی ندارد، اما پزشکیان‌، از بهبود رابطه ایران با غرب و لزوم کاهش سخت‌گیری‌های مذهبی حمایت می‌کند. در عین حال باید نسبت به پزشکیان درخصوص پیام‌های محوری انقلاب اسلامی مظنون بود، زیرا صرف اصلاح‌طلب بودن به مفهوم معتدل بودن نیست.

دانی سیترینوویچ، از افسران ارشد پیشین امان، سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل هم، در روزنامه معاریو نوشت: روند رویدادهای ایران پس از سانحه سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی و حمایت اردوگاه اصلاح‌طلبان حکومتی از مسعود پزشکیان، اصلاح‌طلبان را احیا کرده و نامزد فوق‌اصولگرا را که تندروتر از رئیسی بود، ناکام کرده است. اما هم رهبر و هم مجلس و هم سپاه پاسداران ایران همچنان بر امور اشراف دارند. برای کسانی مانند حسن روحانی و محمدجواد ظریف، مرگ رئیسی مانند یک هدیه‌، امکان بازگشت‌شان به صحنه را داده است، تا ماه گذشته شمار اندکی نام پزشکیان را شنیده بودند ولی حال، او رئیس‌جمهور ایران است و این یک یادآوری برای کسانی است که شتابزده می‌گویند در ایران در به روی همان پاشنه گذشته می‌چرخد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 10
  • سید IR ۰۸:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    4 5
    خیلی هم ناامید نباشند! اگر ظریف الممالک وزیر امورخارجه ایران شود که کاملاً مطلوب کدخدا و دوستانش خواهد بود و احتمالاً برجام های دو و سه و ... هم در دستور کار قرار خواهند گرفت و به هر روی : ما ایم و چهار سال با پزشکیان/ گویی ارمنستان شده ایم و پاشینیان !!!!
    • IR ۰۹:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
      3 3
      بگو 8سال دهنت عادت کنه، زنده باد دکتر پزشکیان
    • FR ۰۹:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
      1 0
      مجلس مگر نباید به ظریف رای اعتماد دهد ؟! ظریف خودش گفته میخوام برم نیویورک !
    • IR ۰۹:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
      0 1
      زیاد فکر نکن. تلف میشی.
    • سعیده IR ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
      1 1
      چه زود قضاوت کردین و چه راحت تهمت زدین...اگه ذره ای به معاد اعتقاد داشتین که پیشکش اگه ذره ای اخلاق داشتین این ادبیات صحبت کردنتون نبود.و سیعلم الذین ظلموا این منقلب ینقلبون آقای پزشکیان:توباخدای خویش درانداز کارو دل خوش دار که رحم اگر نکند مدعی خدا بکند
  • IR ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    0 1
    غرب وغربی هرگزازاسمان نازل نشده ،ودنیا فقط چندکشورحلقه به گوش واستعمارواستسمارغربی نیست،اگرواقعیت راجستجوکنیدتلاش وقدمت وپشتکارازاین سرزمین ریشه گرفته ،همه چیزاینجاست اگرکننده کارباشد،انشاالله هست
  • US ۰۹:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    1 0
    غرب خودش را عقب میکشه اینا میرن دنبالش،و تا امتیاز از ایران نگیره بهشون محل نمیازه،فقط امتیاز میخواد از ایران و دیگر هیچ
  • IR ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    0 0
    امیدواریم در تغییر رویه این دولت بی کفایت تاثیرگذار باشه. از پریروز گفتن بیایید مابه التفاوت مدیران خودرو رو پرداخت کنید. دولت پرمدعا اخرین بی کفایتی رو هم نشون دادی و رفتی؟؟؟!!!!! شرتان کم
    • IR ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
      0 0
      بی انصاف از خدا بترس. خدا انتقام ناسپاسی شما از شهید مظلوم را خواهد گرفت. خواهید دید به زودی
  • IR ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    0 0
    حدا اقل 14 میلیون ایرانی خواستار راه اندازی کارزار محاکمه و رسیدگی به تخلفات و کم کاری های خاتمی و روحانی و ظریف و زنگنه و آخوندی و ... هستند. لطفا شماهم اقدام کنید .
  • محمدی IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    0 0
    مردم با اتخاب رئیس جمهور ، در حقیقت به جمهوری اسلامی ایران رای داده ست .. دشمنان چقدر کوته فکر هستند . چگونه میشود که ریاست جمهوری های متعدد در آمریکا ، به طور وافعی کلمه با ایران یک نوع برخورد را پیش میروند و ذره ایی از مسیر خودشان ، تخطی نمیکنند ولی برای ایران ، به خودشان اجازه هر نوع نظرسنجی را میدهند و اینکار بسیار بدست
  • IR ۱۰:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    1 0
    رییس جمهور در کشور قدرتی نداره کسایی هستن که نمی‌خوان تحریم ها لغو بشه
    • IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
      0 1
      چرا هر چی بقیه میگن شما فکر نکرده تکرار میکنی؟ چرا نباید بخوان تحریم ها لغو بشه؟ جمهوری اسلامی دیوانه است نخواد تحریم ها لغو بشه؟ خود جمهوری اسلامی عامدانه معیشت مردم و تنگ کنه که مردم بر علیه اش بشن؟ این غربی ها هستن که دارن معیشت ما رو به مسائل هسته ای، قدرت منطقه ای و نظامی ما گره میزنن تا ما رو مجبور کنن از اینها بگذریم تا برده اونها بشیم و ایران عزیز ما رو تکه تکه، ضعیف و ناتوان کنن، در جنگ با مستکبرین تسلیم نمیشن کار و تلاش بیشتر برای پیروزی انجام میدن
  • بی نام IR ۱۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    0 0
    بجهنم، ما نیازی به شما نداریم، ما اگر از درون درست شویم خوفی از بیرون نداریم.
  • IR ۱۱:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    0 0
    رژیم نجس یهود جنایان قرون وسطایی خودش را زیر خاک پنهان کرده بهدانژی صلجدامیز ایران پرداخته در حالی که همان جهان غرب وحشی دوست و همراه و حامی اصلی شیطانی ترین رژیم نجس جهان یعنی رژیم حیوانی درنده یهود است لعنت خدا و خلق خدا بر تمام مادران حرامزاده و نجس صهیونیستها که شیطانی ترین موجود عالم امکان و پرورش دهنده خبیث ترین و کثیف ترین و بی رحم ترین موجودات جهان هستند .
  • IR ۱۲:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    0 1
    غربی ها هنوز معنی «ولایت مطلقهٔ فقیه» را نمی دانن ، ما از عاشورا درس عبرت گرفته ایم و به وصیت پیر مرادمان امام خمینی ره: پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد، اعتقاد داریم و تا پای جان بر سر ارزشها و آرمانهای انقلاب میمانیم
  • مسعود دیپلمات IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    0 0
    باید دقیقا بررسی شود چطور شد که بالگرد رئیسی ساقط شد تا اینها دوباره بیایند سر کار؟! بعد از دو ماه، هنوز هیچ گزارش فنی دقیقی از این سانحه داده نشده است!
  • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    1 1
    چرا رسانه های آمریکایی فکر میکنن نظر مردم ایران با نظر رهبرشون فرق داره؟!
  • IR ۱۴:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    0 0
    رییس جمهور کاره ای نیست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس