به گزارش مشرق، در پی صدور رأی مشورتی دیوان دادگستری بین المللی بر غیرقانونی بودن موجودیت این رژیم در اراضی اشغالی، جنبش مقاومت اسلامی حماس از رأی حقوقی دیوان لاهه استقبال کرد.
جنبش مقاومت اسلامی حماس از رأی حقوقی دیوان دادگستری بین المللی که در آن بر عدم مشروعیت اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطینی تاکید کرده و بر ضرورت پایان آن در اسرع وقت و توقف شهرکسازی صهیونیستی در اراضی فلسطینی تاکید کرده و به تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت و سرزمین فلسطین اشاره کرده، حمایت کرد.
مرکز اطلاع رسانی فلسطین جمعه شب گزارش داد که حماس در بیانیهای تاکید کرد که صدور این رأی و درخواست از سازمان ملل و شورای امنیت برای اتخاذ تدابیر لازم جهت پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی، نظام بینالملل را در برابر مسئولیت تلاش فوری برای پایان دادن به این اشغالگری و اجرای قطعنامههای پی در پی دیوان دادگستری بینالمللی به ویژه در سایه جنگ نسلکشی علیه مردم غزه و توسعه خطرناک شهرکسازی در کرانه باختری و تلاش گسترده برای یهودیسازی قدس و مسجد الاقصی قرار میدهد.
در این بیانیه آمده است: ما بعد از رأی مشورتی دیوان دادگستری بینالمللی که با اکثریت آرا صادر شده، از مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت میخواهیم تدابیر لازم و ضروری را برای پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی به ویژه در سایه مخالفت این رژیم با پذیرش قطعنامههای دادگاه لاهه و متهم کردن آن به یهودیستیزی، اتخاذ کنند.
حماس خاطرنشان کرد که دیوان دادگستری بینالمللی با صدور چندین قطعنامه خواستار توقف نسلکشی در غزه شده و بر ضرورت تسهیل ارسال کمکهای بشردوستانه به سراسر این باریکه و توقف عملیات نظامی جنایتکارانه جاری در شهر رفح تاکید کرده است اما دولت رژیم اشغالگر تحت حمایت کامل دولت آمریکا تمامی این قطعنامهها را زیر پا گذاشته است و امروز نیز دادگاه لاهه را مورد حمله قرار داده است و ما در همین راستا از جامعه جهانی میخواهیم این قطعنامهها را به اجرا گذاشته و خواسته و اراده دولت آمریکا را کنار بگذارند و در تلاش برای ملزم نمودن رژیم اشغالگر به اجرای فوری رأی صادره باشند.
از سوی دیگر، نخست وزیر و دیگر مقامات رژیم صهیونیستی به حکم دیوان بینالمللی دادگستری درباره وجود غیرقانونی این رژیم در فلسطین واکنش نشان دادند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس به رأی مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری در مورد اشغالگری این رژیم در سرزمینهای فلسطین تاخت و این حکم را اشتباه خواند.
وی مدعی شد: «مردم ما نه اشغالگر سرزمین خود هستند و نه میراث پدرانشان و هرگونه تصمیم نادرست در لاهه این واقعیت تاریخی را مخدوش نخواهد کرد.»
گفتنی است که دیوان دادگستری بینالمللی اشغالگری رژیم صهیونیستی در فلسطین را غیر قانونی اعلام کرد و افزود این دیوان هیچ گونه تغییر بافتی را که رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۶۷ در فلسطین از جمله قدس شرقی ایجاد کرده، به رسمیت نمیشناسد و همه کشورها باید با سازمان ملل برای کمک به ملت فلسطین جهت تعیین سرنوشت خود همکاری کنند.
این نهاد قضائی اعلام کرد حضور رژیم صهیونیستی در فلسطین غیرقانونی است و اعضای سازمان ملل نباید این حضور غیرقانونی را به رسمیت بشناسند. کشورها باید با مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت برای پایان دادن به حضور غیرقانونی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی همکاری کنند. این وظیفه همه کشورهاست که به تمایز میان رژیم صهیونیستی و اراضی اشغالی متعهد باشند.
دیوان دادگستری بینالمللی اشغالگری از رژیم صهیونیستی خواست به اشغال و حضور غیرقانونی خود در فلسطین و نیز فعالیتهای شهرکسازی و تخلیه شهرکهای موجود پایان دهد و به همه فلسطینیهای متضرر غرامت پرداخت کند.
این نهاد از سازمان ملل خواست تدابیر لازم را پایان دادن به حضور غیرقانونی رژیم صهیونیستی در فلسطین بررسی کند