کد خبر 1625239
تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۴
عزاداری سنتی زنان قبیله بنی اسد در کربلا

زنان قبیله بنی اسد در مراسم عزاداری سنتی در کربلای معلی حضور یافته و به سرور و سالار شهیدان ابراز اردات کردند.

به گزارش مشرق، زنان قبیله بنی اسد در مرقد مطهر سالار شهیدان حضور یافتند. به موجب این سنت، زنان با سبدهای حصیری در این مراسم حاضر می‌شوند که نماد بوریایی است که پیکر مطهر امام حسین (ع) و یارانش در آن کفن شد.

عزاداری سنتی زنان قبیله بنی اسد در کربلا

بر اساس گزارش‌های تاریخی، قبیلۀ بنی اسد سه روز پس از شهادت امام حسین (ع) در حین عبور از صحرای کربلا، پیکرهای مطهر شهدا را دفن کردند.

عزاداری سنتی زنان قبیله بنی اسد در کربلا

اجساد شهدای کربلا پس از چند روز و توسط چه کسانی دفن شدند؟

طبق نقل کتاب‌های تاریخی و مقاتل، دفن بدن مطهر امام حسین علیه‌السلام و اجساد مطهر شهدای کربلا در پایان روز دوازدهم (شب سیزدهم) محرم توسط گروهی از مردان قبیله بنی‌اسد که در نزدیکی کربلا چادر زده و سکونت داشتند، انجام شده است.

بنی اسد، نام یکی از قبایل عرب، از فرزندان اسد بن خزیمه بن مدرکه است، این قبیله‏ توفیق و افتخار دفن پیکر مطهر حضرت سید الشهدا و انصار آن حضرت را پس از واقعه‏ کربلا در سال ۶۱ ه.ق داشتند.

جمعی از اصحاب، علما، شعرا و زعمای امامیه از این قبیله‏ برخاسته‏ اند. برخی از همسران پیامبر اکرم‏ «ص‏» نیز از همین قبیله بوده‏ اند. این قبیله درسال ۱۹ هجری از بلاد حجاز به عراق رفته، در کوفه و غاضریه از نواحی کربلا سکونت‏ کردند.از قبایل سلحشور عرب محسوب می‏گردند.

هنگام بنای کوفه، این قبیله محله‏ خاصی را در جنوب مسجد کوفه به خویش اختصاص دادند. در سال ۳۶ هجری در جنگ‏ جمل، با علی‏ «ع‏» بیعت کردند و در کنار آن حضرت جنگیدند. در قیام عاشورا در سال ۶۱ به سه دسته تقسیم شدند: موافق با حضرت و مخالف و بی‏ طرف. حبیب بن مظاهر، انس‏ بن حرث، مسلم بن عوسجه، قیس بن مسهر، موقع بن ثمامه و عمرو بن خالد صیداوی از سران موافق بودند و حرملة بن کاهل اسدی، قاتل طفل شیر خوار، از سران مخالف بود.

گروهی از دسته سوم (بی‏طرف ها) پس از شهادت امام حسین «ع‏»، زنانشان بر میدان جنگ گذر کرده‏ و اجساد را دیدند و تحت تاثیر قرار گرفتند و به سرزمین خود رفته، مردان را جهت دفن‏ اجساد، خبر کردند. ابتدا زنان بیل و کلنگ به دست گرفته به طرف کربلا روان شدند. پس ازمدتی وجدان مردان بنی اسد بیدار گشت و به خود آمدند و به دنبال زنان راه افتاده به دفن‏ اجساد امام و یارانش پرداختند. فداکاری افراد این قبیله سبب شهرت آنان شد و از آن پس شیعیان به‏ نظر احترام و محبت به قبیله بنی اسد می‏ نگرند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 0
  • RU ۲۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
    5 1
    یا حسین
    • H 3 IR ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
      0 0
      السلام علیک یا اباعبدلله
  • IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
    0 0
    خداونداجرشان دهد.
  • K IR ۲۲:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
    1 0
    حرمله بن کاهل اسدی هم از همین قبیله خائن و جنایتکار و غدار بود، که در صدر اسلام خون عزیزان حسین رو به زمین ریختن، و الان مدافع وحامی آل بیت رسول شدن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس