به گزارش مشرق، فدراسیون فوتبال روز گذشته با تشکیل جلسهای به ریاست مهدی تاج، دو بند مهم از دستورالعمل کارگروه نظارت بر قراردادها که در تاریخ ۳ تیرماه به باشگاهها ابلاغ شده بود را تغییر داد. اصلاحی که مستقیماً با دستور مهدی تاج انجام شد و حداقل تغییر قانون ممنوعیت عقد قرارداد بیش از یک سال با بازیکنان بالای ۳۰ سال و اصلاح آن به ۳۵ سال، اتفاق مثبتی بود. هرچند این قانون باید از ابتدا مورد کارشناسی قرار میگرفت و اعمال چنین قانونی در یک ماه گذشته منجر به عقد قراردادهای یک ساله زیادی در فوتبال ایران شده و خواه ناخواه باشگاهها را درگیر قراردادهای یک ساله با بازیکنان کرده است.
اگر چه از شجاعت فدراسیون در اصلاح قانون و پذیرفتن اشتباه نمیتوان به راحتی عبور کرد اما این پرسش پیش میآید که چرا از ابتدا این مسائل به صورت دقیق و موشکافانه مورد بررسی قرار نگرفته است؟
قانون دیگر که روز گذشته توسط مدیران فدراسیون فوتبال اصلاح شد، مربوط به تعداد بازیکنان خارجی تیمها بود که از ۱+۴ به ۱+۵ افزایش پیدا کرد. اینکه چرا سهمیه از از ۱+۵ به ۱+۴ و در ادامه بار دیگر به ۱+۵ تغییر پیدا کرده پرسشی است که پاسخی برای آن پیدا نمیشود. یکی از علل افزایش شدید و غیرمنطقی قیمت بازیکنان داخلی منع حضور بازیکنان خارجی است هر چند در مورد خارجیها نیز نکات فراوانی از جمله کیفیت آنها و دلالیها وجود دارد.
موضوع دیگر شایعه افزایش ناگهانی سقف بودجه باشگاههاست که شنیده میشود فدراسیون قرار است به زودی درباره آن تصمیمگیری کند. فدراسیون امسال سقف ۳۲۵ میلیاردی را برای باشگاهها در نظر گرفته و حالا زمزمههای افزایش ۱۰۰ میلیاردی آن به گوش میرسد.
در حالی که مدیران فدراسیون فوتبال بارها در مورد سقف بودجه ۳۲۵ میلیاردی و ضمانتهای اجرایی آن صحبت و رئیس فدراسیون دلیل تصویب این سقف را کنترل هزینهکرد باشگاهها اعلام کرده، افزایش ناگهانی آن چه علتی میتواند باشد، آن هم در شرایطی که اکثر باشگاهها آخرین فعالیتهای خود در نقلوانتقالات را دنبال میکنند و حتی شایعات درباره عدم رعایت سقف بودجه توسط برخی باشگاهها در چند روز گذشته مطرح شده است.
حال این پرسش مطرح میشود که مگر فدراسیون فوتبال بارها اعلام نکرده سقف قرارداد برای کنترل بازار است تا باشگاهها در چارچوبی خاص کار کنند و از ریخت و پاشها جلوگیری شود؟ پس چگونه است که اکنون موضوع افزایش رقم پیش آمده است؟ اگر موضوع کمک به باشگاهها باشد چگونه یک ماه پیش چنین کاری انجام نشده بود؟ آیا یک ماه پیش تیمهای حاضر در آسیا و سایر تیمهای لیگ برتری قرار بود در لیگی دیگر به میدان بروند؟!
اگر چه اصلاح قانون و پذیرش اشتباهات کاری درست و پسندیده است، اما فدراسیون که تجربه ناموفق سقف بودجه در سال گذشته را دارد، چگونه میخواهد با تصمیمات ناگهانی و یکباره کنترل امور را در دست بگیرد؟ آیا بهتر نیست تا رسیدن به فرمولی مناسب صبر کرد و زمانی که همه چیز مورد بررسی و کارشناسی دقیق قرار گرفت، آن وقت کار را به صورت درست و اصولی اجرا کرد؟ طبیعی است که تصمیمات ناگهانی ضربهای بد به فوتبال زده و خطرناک خواهد بود.