به گزارش مشرق، روزنامه اتریشی استاندارد در مطلبی در این باره نوشت: ماموریت صلحی که ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان را در دوران ریاست دورهای بر اتحادیه اروپا برای دیدار با پوتین به روسیه کشان با انتقادات گسترده ای در اتحادیه اروپا روبرو شده است. با این حال، در مورد واکنش های ملموس به این اقدام اختلاف نظرهایی در بین کشورهای عضو این اتحادیه وجود دارد.
ویکتور اوربان در دوران کوتاه ریاست دورهای بر اتحادیه اروپا در این راستا سنگ تمام گذاشت. این کشور در ۱ ژوئیه بعد از عهده داری این سمت به کی یف، پایتخت اوکراین سفر کرد. این تنها اولین ایستگاه از یک سری دیدار بود که خود اوربان آن را به عنوان یک "مأموریت صلح" توصیف کرد و کمی بعد او را به مسکو و پکن نیز برد. وی در جریان این ماموریت خود به آمریکا هم رفت و در آنجا با دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا که او را تحسین می کند و می خواهد به کاخ سفید بازگردد، ملاقات کرد.
در ادامه این مطلب آمده است: البته این رویکرد و تک روی های اوربان در اتحادیه اروپا بی عواقب نبود. عصر دوشنبه، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به این گونه موضع گیری ها تصمیم گرفت که جلسات بعدی وزرای خارجه و دفاع این اتحادیه در بروکسل - و نه در بوداپست پایتخت مجارستان - برگزار شود.
این حرکت در درجه اول نمادین است، اما البته پیامدهای سیاسی نیز دارد. از یک طرف، این اقدام صحنه سیاسی داخلی را از اوربان منتقد قدیمی بروکسل می گیرد که به او اجازه می دهد خود را به عنوان یک رهبر در مبارزات انتخاباتی علیه نخبگان اتحادیه اروپای منفور معرفی کند.
از سوی دیگر، این تصمیم بورل همچنین به بحث و جدل در سایر اعضای اتحادیه اروپا-در مورد نحوه برخورد با مجارستان برای بقیه دوره ریاست دوره ای خود بر اتحادیه اروپا دامن می زند. تنها چیزی که در ابتدا مشخص بود این بود که با توجه به شرایط ژئوپلیتیکی، سفرهای اوربان به اوکراین، روسیه و چین و همچنین دیدار با ترامپ در آمریکا نمی تواند بدون عواقب باقی بماند. مجارستان از قبل شرکای اتحادیه اروپا را درباره این سفرها مطلع نکرده بود و دقیقاً به این دلیل که اوربان رابطه نزدیکی با ولادیمیر پوتین، رئیس کرملین دارد و اغلب تحریمهای اتحادیه اروپا را در واکنش به روسیه علیه اوکراین به تعویق انداخته یا کاهش داده است، این امر زنگ خطر را در بسیاری از کشورهای اروپایی به صدا درآورده است.
حتی اگر اوربان ادعا نمی کرد که برای مذاکرات خود به عنوان نخست وزیر کشوری که ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا را بر عهده دارد مامور این اتحادیه است اما زمان بندی این سفرها نشان دهنده این ارتباط است. فیلمهای سفرهای او که عمدتاً برای تماشاگران داخلی تولید میشدند، با لوگوی ریاست مجارستان در اتحادیه اروپا تزیین شد. همانطور که انتظار می رفت، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هم این فرصت را از دست نداد تا تصور در قبال اتحادیه اروپا را که چیزی جز متحد در حمایت از اوکراین است، تقویت کند. پوتین در بخشی از این مذاکرات که در تلویزیون پخش شد به اوربان گفت: "من فرض می کنم که این بار شما نه تنها به عنوان یک شریک طولانی مدت، بلکه به عنوان رئیس شورای اتحادیه اروپا به اینجا آمده اید.
پس در ایجا این پرسش مطرح است که اتحاده اروپا چه واکنشی باید به این مسئله نشان دهد؟ سلب حق رای از مجارستان ، همانطور که ۶۳ عضو پارلمان اروپا در هفته گذشته خواستار آن شدند، طبق معاهدات اتحادیه اروپا امکان پذیر است. با این حال، راه رسیدن به آنجا از طریق یک رویه به اصطلاح ماده ۷ است و این از سال ۲۰۱۸ علیه مجارستان در جریان بوده است. دلیل آن در آن زمان نگرانی در مورد عدم حاکمیت قانون در این کشور بود. با این حال، در این روند چند مرحله ای به اتفاق آرا نیاز است و این همیشه غیر واقعی به نظر می رسد به خصوص که تا پایان سال گذشته لهستان، که با بروکسل نیز اختلاف داشت، شریک قابل اعتماد مجارستان به حساب می آمد.
سلب ریاست شورا از مجارستان، همانطور که در برخی موارد از طرف برخی مقامات نیز درخواست شده است، به همین ترتیب پیچیده و اجرا ی آن در چنین مدت کوتاهی دشوار خواهد بود. علاوه بر این، چنین تلاشهایی احتمالاً خطر شکستهای بیشتری را در اتحادیه اروپا به همراه خواهد داشت، زیرا اشتیاق مردم در فاصله گرفتن از بوداپست به هیچ وجه در همه جا یکسان نیست.
از طرفی انتقاداتی از تصمیم بورل برای برگزاری نشست وزرای خارجه در بروکسل به جای بوداپست در پایان ماه اوت وجود داشت. در حالی که آلمان، فرانسه و ایتالیا، به گفته دیپلماتها، ابتدا نظرات خود در این باره را در پشت صحنه بیان می کردند خاویر بتل، وزیر امور خارجه بلژیک، از طرحی مزخرف صحبت کرد. وی در این باره گفت: بهتر است به بوداپست سفر کنید و به وضوح نظر خود را به دولت مجارستان در آنجا بیان کنید.
روزنامه تاگس سایتونگ آلمان هم در مطلبی در این باره نوشت که اتحادیه اروپا درباره چگونگی موضع گیری در برابر مجارستان دچار دودستگی شده است.
در این مطلب آمده است: اتحادیه اروپا دوباره تقسیم شده است. اما این بار ویکتور اوربان بزرگ مجارستانی مقصر نیست که با سفرهای «ماموریت صلح» عجیب خود به کی یف، مسکو، پکن و واشنگتن دردسر ایجاد کرد. این بار کمیسیون اتحادیه اروپا و شورای وزیران هستند که باعث سردرگمی و تمسخر اروپا می شوند. تحریم یا مقابله؟ این سوالی است که نهادهای اتحادیه اروپا را در بروکسل به آشوب می کشاند.
"اورزولا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی این اتحادیه می خواهند ریاست دوره ای مجارستان را تحریم کنند. بورل حتی یک نشست وزیران را از بوداپست به بروکسل منتقل کرد. اما کشورهای اتحادیه اروپا با هم بازی نمی کنند و در این باره اتفاق نظر ندارد. بنابراین در آخرین نشست وزرای امور خارجه اختلاف نظر در این باره وجود داشت. آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان نسبت به گل به خودی هشدار داد و همتای لوکزامبورگ او خاویر بتل حتی از "چرند" صحبت کرد.
اتفاقات روز سه شنبه هم نشان داد که تلاش برای تحریم مجارستان به چه چیزی منجر می شود. بیش از نیمی از وزرای کشور اعضای اروپایی از شرکت در یک نشست غیررسمی در پایتخت مجارستان صرف نظر کردند. با این حال، حدود ده وزیر همچنان اعلام کردند که به بوداپست سفر می کنند. نتیجه این است که اتحادیه اروپا تصویری از نفاق و جدایی ارائه می دهد.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیرا از تحریم نشست برنامه ریزی شده وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بوداپست در واکنش به سفر ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان به مسکو و پکن خبر داد. این مقام اروپایی در بروکسل اعلام کرد که در عوض پس از پایان تعطیلات تابستانی، وزرا را به جلسه ای در بروکسل دعوت خواهد کرد.
بورل این تصمیم را پس از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل و برخلاف خواست کشورهایی مانند آلمان، اسپانیا و لوکزامبورگ اتخاذ کرد.
کشورهایی مانند اسپانیا و اسلوونی نیز به وضوح با ابتکار بورل در این باره مخالفت کردند. به گفته دیپلمات ها، آنالنا بائربوک ، وزیر خارجه آلمان و نمایندگان کشورهایی مانند فرانسه و ایتالیا نیز اظهارات مشابهی را در پشت صحنه بیان کردند.
مجارستان از اول ژوئیه ریاست شورای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد که هر شش ماه یکبار بین ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به صورت چرخشی انجام می شود. این همچنین به این معنی است که مجارستان یک سری جلسات غیررسمی وزیران را در بوداپست برگزار خواهد کرد. به عنوان یک قاعده، وزرای مربوطه از هر کشور برای این منظور دور هم جمع می شوند.