جزئیات ناگفته از قدرت هوایی حزب‌الله که اسرائیل را شوکه کرد

یکی از فرماندهان نیروی هوایی مقاومت لبنان در گفت‌وگو با روزنامه الاخبار، جزئیات اعلام نشده‌ای از قدرت هوایی حزب‌الله را به ویژه در حوزه پهپادی که صهیونیست‌ها را شوکه کرده است، فاش کرد.

به گزارش مشرق، در سایه شگفتانه‌هایی که مقاومت لبنان در نبرد کنونی با دشمن صهیونیستی از نزدیک به ۱۰ ماه گذشته تاکنون، به ویژه در حوزه تسلیحات هوایی از خود به نمایش گذاشته و ضربات سنگینی به صهیونیست‌ها وارد کرده است، یکی از فرماندهان نیروی هوایی حزب الله که نام او فاش نشده، در گفتگو با روزنامه الاخبار لبنان به بررسی جزئیاتی از قدرت هوایی مقاومت لبنان و فعالیت‌هایی که حزب الله طی سالیان گذشته در این حوزه انجام داده است، پرداخت.

ابراهیم امین، سردبیر روزنامه الاخبار در بخشی از گزارش مفصلی که امروز شنبه درباره توانمندی‌های هوایی حزب الله منتشر کرد، به این مصاحبه پرداخته است.

این فرمانده نیروی هوایی حزب الله اعلام کرد: در اواخر دهه ۱۹۸۰ اولین گفتگوها میان فرماندهان نظامی حزب الله درباره نیروی هوایی انجام شد و تمرکز بر تلاش برای توسعه کار گروه‌های مقاومت در نوار مرزی، مانع از انجام فعالیت‌های آن در توسعه توانمندی‌های نظامی هوایی نشد.

پروژه نیروی هوایی حزب‌الله از کجا کلید خورد؟

در اینجا صحبت‌های این فرمانده مقاومت اسلامی لبنان را با روزنامه الاخبار که توسط ابراهیم امین منتشر شده است، ارائه می‌کنیم که به شکل زیر است:

بعد از سال ۲۰۰۰ و پیروزی مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست همه چیز تغییر کرد و بحث درباره پرونده پهپادها آغاز شد. بعد از آن در سال ۲۰۰۶ ما موفق شدیم شگفتی‌هایی رقم بزنیم و دشمن را غافل‌گیر کنیم و این در شرایطی بود که ما هنوز در ابتدای راه قرار داشتیم. به این ترتیب چندین عملیات پهپادی توسط حزب الله انجام شد که برای ما بسیار مهم و برای دشمن نگران کننده بود؛ زیرا ما موفق شده بودیم به مرزها نفوذ کنیم.

در آن زمان گروه‌هایی برای تجهیز مقاومت لبنان به پهپادهای تهاجمی کار می‌کردند و تنها بحث پهپادهای شناسایی مانند پهپاد «مرصاد» که عملیات خود را در سال ۲۰۰۴ آغاز کرد، در میان نبود. به این ترتیب ما در جنگ (اشاره به جنگ ۲۰۰۶) یک پهپاد به سمت حیفا پرتاب کردیم و در آن زمان چندین ماموریت اطلاعاتی و تهاجمی توسط پهپادها انجام شد.

حزب‌ الله لبنان , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

بعد از سال ۲۰۰۶ ما وارد مرحله جدیدی شدیم و سوال ما این بود که چگونه باید با چالش‌های جدید مواجه شویم. به ویژه بعد از اینکه دشمن کار ساخت سامانه گنبد آهنین را آغاز کرده بود که از چهار لایه دفاعی تشکیل می‌شد. در آن زمان ما فرصت پیدا کردیم توانمندی‌های دشمن در حوزه فناوری را بشناسیم و شروع به مقایسه توان مالی خود با دشمن کردیم.

شاید ابتدا این تصور وجود داشت که به دلیل تفاوت فاحش در منابع مالی ما با دشمن صهیونیستی، تلاش‌های مقاومت در حوزه تسلیحات هوایی و به ویژه پهپادی متوقف گردد. اما این اتفاق نیفتاد و تصمیم برای توسعه قدرت ما در این زمینه گرفته شد و هیچ فرصتی برای توقف یا عقب نشینی وجود نداشت.

مغز متفکر حزب‌الله که پروژه شگفت‌انگیز پهپادی را به موفقیت رساند

طی سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۸ «حسان اللقیس» فرمانده شهید حزب الله، ماموریت استثنایی برای بالا بردن سطح قدرت نیروی هوایی حزب الله را بر عهده گرفت. او در بسیاری از تخصص‌ها نقش عمده‌ای داشت و نقش برجسته او در توسعه قدرت پهپادی مقاومت کاملاً بارز است. شهید حسان همیشه می‌گفت پهپادها یک سلاح با کیفیت و موثر هستند و ما در جنگ‌های آینده نیاز زیادی به آنها داریم.

حزب‌ الله لبنان , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

شهید حسان، تلاش زیادی در حوزه پهپادی برای مقاومت انجام داد و همه تحولات روز را در این زمینه دنبال می‌کرد و به ویژه فعالیت‌هایی که آمریکایی‌ها در حوزه پهپادی انجام می‌دادند. این فرمانده شهید حزب الله قبل از اینکه در سال ۲۰۱۳ به شهادت برسد، تقریباً همه کارهای لازم برای تجهیز مقاومت لبنان به فناوری پهپادها را انجام داده بود و بسیاری از مراحل کار تکمیل شده بود. او همچنین آموزش‌های کافی به سایر نیروهای مقاومت داده بود که توانستند کارش را با موفقیت به پایان برسانند و امروز هم ما با سلاح‌هایی کار می‌کنیم که شخص شهید حسان روی ساخت آنها نظارت داشت.

نقره داغ شدن صهیونیست‌ها در جنگ مقاومت با تروریسم

در اینجا باید به تجربه نیروی هوایی حزب الله در جنگ با تروریسم در سوریه اشاره کنیم. پرونده پهپادهای مقاومت لبنان تا زمانی که نیروی هوایی ما در نبردهای سوریه شرکت نکرده بود، در یک چارچوب کاملا محرمانه و بسته قرار داشت. در آن زمان نبرد معروف «القصیر» اتفاق افتاد و کاملاً مشخص بود که ماهیت کار در آسمان را نمی‌توان پنهان کرد.

در این میان دشمن صهیونیستی همچنان در تلاش برای کسب اطلاعات از حزب الله بود. اشغالگران می‌دانستند که ما در فرودگاه‌ها هستیم و برنامه‌هایی برای شناسایی هوایی داریم و فرکانس‌های خود را برای کنترل پهپادهایی که پرتاب می‌کنیم، فعال کرده‌ایم. دشمن صهیونیستی در آن زمان بیش از همه ما را تحت نظر قرار داده بود و از آنجایی که ما متوجه این موضوع بودیم، بر این اساس عمل کردیم که اسرائیل حضور نیروی هوایی حزب الله در جنگ سوریه را فرصتی می‌داند تا با کار مقاومت بیشتر آشنا شود.

بنابراین ما فرصت را برای دشمن صهیونیستی تبدیل به تهدید و به گونه‌ای عمل کردیم که هر اندازه که خودمان می‌خواستیم، دشمن با توانایی‌های ما آشنا شود. صهیونیست‌ها بسیار تلاش داشتند تا تاکتیک‌های ما را بدانند و در بسیاری از مواقع، به محض اینکه ما گروهی برای عملیات شناسایی اعزام می‌کردیم، دشمن صهیونیستی نیروی هوایی و اطلاعاتی خود را بسیج می‌کرد تا از ما اطلاعات جمع کند؛ اطلاعاتی مانند سکوی پرتاب پهپادها، مکان‌های حضور نیروی انسانی مقاومت و ساز و کار عملیات‌های شناسایی.

دشمن اشغالگر به خاطر ذات استکباری خود تصور می‌کرد که همه چیز را درباره ما می‌داند. اما زمان به خوبی نشان داده و خواهد داد که صهیونیست‌ها به اندازه‌ای از ما اطلاعات جمع آوری کردند که خودمان می‌خواستیم و اجازه داده بودیم.

حزب‌ الله لبنان , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

ما در جنگ با تروریست‌ها در سوریه عملیات‌های شناسایی موفقی انجام داده و صدها هزار عکس هوایی تهیه کردیم. درست است که در آن زمان مبارزه ما با تکفیری‌ها بود، اما یک چشم دیگرمان همچنان روی اسرائیل قرار داشت. در میان جنگ سوریه تنش‌هایی هم با دشمن صهیونیستی داشتیم و در چندین مرحله رژیم اشغالگر تصور کرد که توانسته پهپادهای ما را ساقط و یا کنترل کند. اما همه آنها بخشی از برنامه‌ای بود که ما برای رسیدن به چندین هدف تهیه کرده بودیم و به ما اجازه می‌داد تا با کار سامانه‌های راداری دشمن و همچنین برد سلاح‌های پدافند هوایی آن آشنا شویم.

در یکی از موارد، ما آزمایشی را برای تعیین برد سامانه پاتریوت انجام دادیم که رژیم صهیونیستی از آن برای رهگیری پهپادهای ما استفاده کرده بود. در این عملیات موشک‌های دشمن در اردن سقوط کردند، در حالی که پهپادهای ما به سلامت به پایگاه‌های خودشان برگشتند. در آن عملیات، در حالی که رژیم صهیونیستی از مقابله پدافند هوایی خود با پهپادها در آسمان سوریه صحبت می‌کرد، هیاهویی میان صهیونیست‌ها درباره علت ورود موشک‌ها به اردن به راه افتاد.

مقاومت به خوبی از نقاط ضعف تشکیلات دفاعی اسرائیل آگاه است

به طور کلی جنگ با تروریست‌ها در سوریه فرصتی برای ما بود تا با توانمندی‌های دشمن در حوزه شناسایی آشنا شویم و نقاط ضعف سیستم‌های راداری آن را بدانیم. همچنین اینجا باید تاکید کنیم برنامه‌های هوش مصنوعی بخشی از کار ماست و نه آمریکا و نه اسرائیل، نمی‌توانند این علم را در انحصار خود درآورند.

نیروی هوایی ما در جنگ با داعش در عراق نیز مشارکت داشت و تجربیات جدیدی در این حوزه کسب کردیم. اما زمانی که بحث درباره تقابل با اسرائیل است، موضوع متفاوت می‌شود؛ زیرا امکاناتی که صهیونیست‌ها دارند در عرصه‌های دیگر وجود ندارد. به ویژه اینکه روش‌های جمع آوری اطلاعات اسرائیل بسیار زیاد است و حوزه‌های وسیعی را در بر می‌گیرد. اما با این وجود اسرائیلی‌ها در این زمینه در برابر حزب الله درمانده هستند و مجبورند روش خاصی را اتخاذ کنند.

اسرائیلی‌ها هزینه‌های زیادی را برای کسب اطلاعات از حزب الله صرف کرده‌اند. به عنوان مثال حتی در کشورهای بزرگ هم تنها ۱۰ تا ۱۵ رادار وجود دارد، اما رژیم صهیونیستی در هر ۳۰ کیلومتری از مرز با لبنان یک رادار نصب کرده است و با وجود مساحت کمی که فلسطین اشغالی دارد، صهیونیست‌ها پدافند هوایی چند لایه در مناطق مختلف مستقر کرده‌اند که چندین برابر سامانه‌های پدافندی در کشورهای بزرگ است.

بر این اساس ما متوجه شدیم باید ساز و کار متفاوتی را در مقابله با تشکیلات پدافندی دشمن صهیونیستی اتخاذ کنیم. اول اینکه فهمیدیم پهپادها مناسب‌ترین سلاحی هستند که تشکیلات پدافندی اسرائیل نمی‌تواند به آنها مقابله کند و هر بار هم که پهپادهای حزب‌الله توسط این رژیم ساقط شد، در واقع یک عملیات از پیش برنامه‌ریزی شده توسط مقاومت بود و ما این عملیات‌ها را برای ارزیابی روش کار سیستم‌های راداری و پدافندی دشمن انجام می‌دادیم.

حزب‌ الله لبنان , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

طی سال‌های گذشته به دفعات مکرر پهپادهای حزب‌الله وارد فلسطین اشغالی شده و سالم به پایگاه خود در لبنان برگشته‌اند. یکی از معروف‌ترین عملیات‌های پهپادی حزب الله ضد دشمن صهیونیستی در جولای ۲۰۲۲ بود (اشاره به زمان ترسیم مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی)؛ جایی که حزب الله میدان گازی کاریش که در دریای مدیترانه تحت سیطره صهیونیست‌ها قرارداشت را با پهپاد تهدید کرد و ۳ پهپاد به سمت این میدان فرستاد که پیام‌های خود را به دشمن رساندند.

شوک هوایی حزب‌الله به صهیونیست‌ها در طوفان الاقصی

به این ترتیب صهیونیست‌ها متوجه شدند، ما پهپادهایی داریم که می‌توانند به همه جا نفوذ کنند. اما مرحله نبرد طوفان الاقصی مرحله‌ای است که ما در آن با سخت‌ترین سناریوی مواجه شدیم که نیروی هوایی حزب‌الله می‌توانست انتظارش را داشته باشد.

در این نبرد صهیونیست‌ها به شدت پهپادهای ما را تحت نظر قرار داده‌اند. اما دشمن می‌داند در جنگ گسترده، هرگز نمی‌تواند تنها روی سلاح پهپادی حزب‌الله متمرکز شود؛ زیرا در برابر چالش‌های دیگری قرار خواهد گرفت، جایی که روزانه هزاران موشک بر همه مراکز نظامی و حیاتی اشغالگران فرو خواهند ریخت.

امروز هم ما هم دشمن به خوبی می‌داند که تشکیلات پدافندی اسرائیل و نیروی هوایی این رژیم به طور عمده روی یک هدف به نام پهپاد کار می‌کنند. ما طی چند ماه گذشته چیزهای بسیار زیادی یاد گرفته‌ایم و امروز در یک میدان آزمایشی بسیار مهم هستیم.

ما در این نبرد تاکتیک‌های جدیدی را ارائه دادیم و میزان اثربخشی و موفقیت عملیات‌هایمان به شکل قابل توجهی بالا رفته است. ما امروز می‌توانیم بگوییم که در نیروی هوایی به مرزهای آسمان رسیده‌ایم و در مرحله‌ای هستیم که می‌توانیم خلأ‌های دشمن را شناسایی و اقدامات آن را پیش بینی کنیم. این روند دشمن صهیونیستی را شوکه کرده و نمی‌داند که پهپادهای حزب‌الله چگونه در فلسطین اشغالی رفت و آمد می‌کنند.

توصیه امام خامنه‌ای درباره هوش مصنوعی سرلوحه کار مقاومت است

در پایان باید به تکنولوژی پیشرفته در دنیای پهپادها اشاره کنیم که مربوط به برنامه‌های هوش مصنوعی است. همه می‌دانند که امام سید علی خامنه‌ای، بر اهمیت استفاده از هوش مصنوعی در دنیای امروز تاکید و اعلام کردند که باید به این موضوع توجه داشته باشیم. ما این بیانات امام خامنه‌ای را یک دستور می‌دانیم که باید اجرا کنیم و هوش مصنوعی هرگز نمی‌تواند در انحصار دشمن صهیونیستی -آمریکایی باشد. بنابراین با اطمینان می‌گوییم که دشمن تاکنون تنها بخش اندکی از توان ما را دیده و آنچه که بعداً خواهد دیدف بسیار بیشتر است.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس