کد خبر 1632139
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵
بازگشت هیولای صید ترال به خلیج فارس/ صیادان خواب ندارند!

این روزها صیادان فعال در عرصه صید و صیادی در هرمزگان در نگرانی بازگشت کابوس صید ترال به سرمی‌برند؛ زیرا که شنیده‌ها حاکی از تلاش‌های سازمان شیلات برای بازگشت این صید آبزیان‌سوز به دریاست.

به گزارش مشرق، در روش صید ترال، صیادان با استفاده از توری به شکل کیسه که انتهای آن کاملا بسته شده است و کشیدن آن با شناور ترال در نزدیکی کف دریا و یا لایه‌های میان آبی و با فاصله از کف دریا اقدام به صید آبزیان مورد نظر می‌کنند؛ صید ترال کف دریا را جارو می‌کند و نه تنها نسل آبزیان را از بین می‌برد، بلکه شاید نسلی از انسان‌ها را هم از دیدن آبزیان محروم کند.

صیادان غرب هرمزگان از صیدهای بی‌رویه ترال در هفته‌های اخیر بسیار گله‌مندند و این موضوع با توجه به تاثیر سوء آن بر اقتصاد و معیشت مردم، موجب نگرانی صیادان شده است.

در چند سال گذشته صیادان صید ترال صنعتی به بهانه شکار برخی از گونه‌های آبزی که در اعماق خاصی وجود داشتند بدون توجه به حریم‌های مشخص شده صیادی، اقدام به شخم زنی دریا می‌کردند و همین مسئله عاملی شد تا ذخایر آبزیان دریاهای جنوب از جمله در استان هرمزگان از بین رفته و معیشت صیادان این منطقه به مخاطره بیفتد.

صید ترال و فاجعه زیست محیطی

سازمان شیلات ایران در شرایطی در سکوت خبری کامل به دنبال احیای دوباره صید ترال است که هنوز زخم و فاجعه‌های زیست محیطی حاصل از این صید ترمیم نیافته و شاید سالیان سال نیز ترمیم نیابد.

اینکه چرا سازمان شیلات ایران با وجود تفاهمنامه‌ منعقد شده با کمیسیون آب ، کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی و فراکسیون محیط زیست در سال 99 و دستور مکتوب صریح رییس جمهور دولت سیزدهم مبنی بر ممنوعیت صید ترال، به دنبال احیای این صید مخرب است، جای بسی سوال دارد که هنوز پاسخ شفافی در این خصوص ارائه نشده است.

سازمان شیلات ایران در شرایطی به دنبال احیای صید ترال است که به دنبال درخواست صیادان بومی مبنی بر توقف این صید دریاسوز و خانمان‌برانداز و اعلام نتیجه پژوهش‌های انجام شده در خصوص تاثیر مخرب این صید بر وضعیت ذخیره آبزیان، رییس جمهور وقت به وزارت جهاد دستور داده بود تا در مدت یک ماه دستورالعمل توقف دائمی این روش مخرب صید را تهیه کند که متاسفانه این موضوع نه تنها محقق نشد بلکه این روزها کابوس بازگشت آن خواب را از چشم صیادان و خانواده‌هایشان ربوده است.

حضور بالغ بر 35 هزار نفر صیاد در استان هرمزگان بیانگر اهمیت صید و صیادی در استان هرمزگان است که نیازمند نگاه ویژه به صید و صیادی در سطح ملی و استان و فرا وزارتخانه‌ای است.

بازگشت هیولای صید ترال به خلیج فارس

مخالفت صریح مجلس با صید ترال

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با تایید تلاش‌های سازمان شیلات مبنی بر احیای صید ترال، گفت: ما به شدت با این صید مخالف هستیم و اجازه احیای آن را نمی‌دهیم.

سمیه رفیعی ابراز داشت: متاسفانه مسئولان سازمان شیلات ایران در تلاش هستند تا از وضعیت فعلی حاکم در دولت چهاردهم که هنوز وزرا و مسئولان آن به طور کامل مشخص نشدند، سواستفاده کرده و این صید مخرب را مجدد راه‌اندازی کنند.

وی تصریح کرد: تلاش سازمان شیلات در شرایطی است که بر مبنای تفاهمنامه منعقد شده با کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، قرار بر این بوده که آخرین نتایج پایش دریا و اصلاحات مربوط به صید میان آبی به این کمسیون ارایه و صحت آن مورد بررسی قرار گیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه سازمان شیلات ایران اجازه بهره‌برداری سوء از تغییر و تحولات فعلی دولت را ندارند، گفت: این سازمان باید پاسخگو باشد که چرا به دنبال احیای صیدی است که هم مردم و هم مجلس و هم دولت مخالف آن هستند؛ مگر نه اینکه همه ما برای خدمت به مردم و کمک به رفاه و آرامش آنها تلاش می‌کنیم ، پس این تلاش‌ها از سوی سازمان شیلات که ماحصلی جز نگرانی و وحشت برای صیادان ندارد،برای چیست.

رفیعی با بیان این که مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور مکلف بود در این مدت نسبت به پایش وضعیت ذخایر آبزیان خلیج فارس و دریای عمان اقدام کرده و گزارش خود را برای تصمیم‌گیری‌های بعدی ارائه کند، گفت: متأسفانه به غیر از گزارش مختصری که در ابتدای ممنوعیت دوساله (آذرماه 1399) از سوی این مؤسسه دریافت شد که دال بر وضعیت بسیار بد ذخایر آبزیان است، تاکنون هیچ گزارش جامع و کاملی در این خصوص واصل نشده است.

استاندار هرمزگان مخالف راه‌اندازی صید ترال است

این نماینده مجلس با اشاره به مذاکرات انجام شده با رییس سازمان شیلات ایران و استاندار هرمزگان، گفت: سازمان شیلات دلایلی را ارایه می‌کند که مورد تایید مجلس نیست زیرا که فاجعه‌های زیست محیطی حاصل از صید ترال بر کسی پوشیده نیست.

وی افزود: مهدی دوستی استاندار هرمزگان در جلسه‌ای که در همین خصوص بود، مخالفت خود را با صید ترال اعلام داشته است.

رفیعی با تاکید بر اینکه در برابر مافیای ترال سرخم نمی‌کنیم، گفت: هر مصوبه‌ای در خصوص صید ترال در سازمان شیلات ایران تصویب شود، مورد تایید مجلس شورای اسلامی نیست و به شدت با با آن برخورد خواهد شد و تا مشخص شدن شرایط هر مصوبه‌ای در این خصوص کم لم یکن است.

بازگشت هیولای صید ترال به خلیج فارس

شیلات هرمزگان با مشکل کمبود نیرو برای برخورد با صید ترال روبه‌روست

در کنار تمام شنیده‌ها و زمزمه‌ها و مخالفت‌ها در خصوص صید ترال، حرفهای شیلات هرمزگان حکایت دیگری از داستان این صید دارد.

مدیرکل شیلات هرمزگان با تاکید بر اینکه تنها زمان صید ترال در مهر و آبان هر سال است و صید خارج از این زمان غیر مجاز است، گفت: شیلات استان نیرو و تجهیزات کافی برای برخورد همه جانبه با صید ترال را ندارد.

مسعود بارانی در خصوص گلایه صیادان غرب هرمزگان از صیدهای غیر مجاز به خبرنگاران اظهار داشت: شیلات هرمزگان نیروی کافی برای برخورد با کشتی‌ها و شناورهای غیر مجاز ندارد و نیاز همکاری بیشتر نیروی دریایی سپاه و دریابانی با حفاظت شیلات است.

وی افزود: در بخش انتهایی آب‌های هرمزگان کشتی هایی از استان‌های مجاور از جمله بوشهر اقدام به صید ترال می کنند که به محض مشاهده نیروهای حفاظت وارد آب‌های عمیق می شوند و این مسئله امکان برخورد با صید ترال را سخت کرده است.

بارانی گفت: کشتی‌های مجازی که اقدام به صید ترال کنند پرونده‌های آنها در کمیته‌های تخلف بررسی و امکان جریمه و باطل شدن پروانه فعالیت شان وجود دارد.

معیشت مردم جنوب کشور از جمله استان هرمزگان به دریا و صید و صیادی به طور مستقیم و غیرمستقیم گره خورده است و فعالیت مجدد ناوگان صید صنعتی ترال در خلیج فارس و دریای عمان سبب آسیب جدی به اکوسیستم دریا و معیشت صیادان خواهد شد و در این شرایط به اعتقاد نگارنده دولت دکتر پزشکیان باید یک بار برای همیشه پرونده هیولای ترال را ببندد و دست مافیا را قطع کرده و نور امید را در قلب صیادان روشن کند.

بازگشت هیولای صید ترال به خلیج فارس

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۱
    6 0
    ای بر پدر و مادر انسان وطن فروش لعنت روزی صد هزار بار
  • IR ۱۰:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۱
    5 0
    تا پای منافع برخی ... و باج بگیران در ... در میانه ( مافیای ثروت و قدرت ) . هرگز مسائلی مثل صید ترال ، قاچاق سوخت ، غارت معادن و .... حل نخواهد شد .
  • IR ۱۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۱
    5 0
    وجود دارید توقیفشان کنید
  • غ IR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۱
    6 1
    تنها رابرای انجام ندادن این کارگرفتن اسلحه ودفاع صیادان ازمنافع خودشان است چون دریا مثل زمین است وملک صیادان است مثل باغات وویلاهای مسئواین که متصرف میشوندمثل کوهخوران که ازخودشان هستندوگرنه کی دیده که نوک کوه مالک داشته باشد وساختمان بزندپس صیادان بایدمنتطرقانون نباشندازملک خودمثل کشاورزان باید دفاع کنند
  • بینام IR ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۱
    7 0
    نظام بامحیط زیست ونسل آینده کاری نداردفقط سیاست مهمه پس ملت خودش وسازمان یافته حفاظت کنند
  • موریس IR ۱۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۱
    3 0
    کدوم گوسپندی همچین مجوزی رو امضا میکنه؟باید محاکمه بشه
  • فرخ باور IT ۱۲:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۱
    1 0
    پیشنهاد دخالت سپاه درست است. حرف خوش در سر آن بیشرف ها نمی رود. آنها را ذستگیر کنی کخ چه کنی؟ آنها را از دور باید به توپ بست.
  • بی نام IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۱
    0 0
    دست از این فاجعه سازی و تخریب محیط زیست و منقرض کردن حیوانات بومی این کشور بردارید. این امر از مصادیق افساد فی الارض است. از اروپائیان یاد بگیرید که. برای صید نهنگهایشان تظاهرات راه میاندازند
  • عباس IR ۱۴:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۱
    0 0
    متاسفانه در ایران قانونی برای ثروتمندان و قدرتمندان وجود نداره هر کاری دلشان بخواد انجام می‌دهند تنها از قانون چوب چماق تبعیت می‌کنند اگه مردم جلوشان نیستند همه چیز را به نابودی میکشند
  • جعفری IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۱
    0 0
    حتما شایعه است اگر واقعا چنین اتفاقی افتاد بعد اعتراض کنید اگر کشتی ها برگردند هیچ کاری نداره فقط مراجعه کنید به اداره بنادر اگر رسیدگی نشد شپله شپو.
  • IR ۰۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    2 0
    کشتی های صید ترال مشخص است. در ایران 5 تا بیشتر نیستند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس