به گزارش مشرق، رضا پرکاس در مورد تغییر تابعیت گسترده بازیکنان خارجی توسط تیمهای فوتبال اماراتی، اظهار داشت: زمانی که در کشور امارات کار میکردم، وقتی مسئله تغییر تابعیتهای بازیکنان را بررسی کردم، این موضوع از دو جنبه انجام میشد. اولین موردی که تغییر تابعیت درباره آن صورت گرفت ابراهیم دیاکه بازیکن تیم ملی نیجریه بود. با اینکه این بازیکن باکیفیت و سطح بالا بود، ولی به دلیل سابقه بازی در تیم ملی کشورش، طبق قانون اجازه بازی برای تیم ملی امارات را نداشت.
وی افزود: با این وجود العین در آن زمان به وی تابعیت اماراتی اعطا کرد، اما مشروط بر اینکه فقط در همان تیم به میدان برود. دلیل این موضوع قانون استفاده سه سهمیه خارجی توسط تیمهای اماراتی در حدود ۲۰ سال قبل بود. طبیعتاً وقتی به بازیکنی تابعیت اعطا میکنید جزو سهمیه بازیکنان اماراتی محسوب میشود. یکی از دلایلی که تیمهای اماراتی به بازیکنان خارجی و بیشتر برزیلیها، تابعیت اعطا میکنند، این است که تقریباً ۹ یا ۱۰ سال میتوانند از این بازیکنان باکیفیت در ترکیبشان بهره بگیرند و مشکل سهمیه خارجی نداشته باشند.
این کارشناس با اشاره به شرایط اعطای تابعیتها توسط مدیران باشگاههای اماراتی تصریح کرد: اکثر این اعطای تابعیتها بهصورت ایالتی است به این شکل که شش شیخنشین برای این موضوع اقدام میکنند. این اقدام مشروط به بازی در تیم خودشان صورت میگیرد و این موضوع توسط بازیکن پذیرفته میشود. در حال حاضر یکی از دلایلی که آنها تعداد جذب این بازیکنان خارجی را افزایش دادند، همین موضوع پُر شدن سهمیه خارجی است و با وجود بکارگیری بازیکنان بیشتر خارجی، مشکلی برای سهمیه ندارند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: طبق قانون در حال حاضر هر تیم اماراتی میتواند از ۱+۵ بازیکن خارجی استفاده کند به این صورت که بازیکن ششم سهمیه زیر ۲۳ سال و پنج بازیکن دیگر بازیکن بزرگسال باشند. این تعداد سهمیه خارجیها را در کنار بازیکنانی که تغییر تابعیت دادند، قرار بدهید. یعنی عملاً با هشت بازیکن خارجی مقابل دیگر تیمها به میدان میروند. بازیکنان برزیلی هم میدانند که کیفیت و شانس لازم برای رسیدن به ترکیب تیم ملی کشورشان را ندارند، اما برای لیگ امارات حائز کیفیت لازم هستند.
پرکاس با تشریح جنبه دوم دلیل اعطای تابعیتها در کشور امارات، تأکید کرد: دلیل دوم جذب بازیکن قوی خارجی برای تقویت ترکیب تیم ملی است به این دلیل که استعدادهای زیاد فوتبالی در این کشور وجود ندارد. اگر به ترکیب جمعیتی امارات توجه کنید و میزان رشتههایی که ورزشکاران در آن فعال هستند، موضوع عجیبی نیست که تعداد استعدادهای فوتبالی بالا نباشد. ضمن اینکه انگیزه مالی هم نقش زیادی دارد. در کشور امارات آنقدر دغدغه تأمین معیشتی ندارند که بخواهند سختی تمرینات و زندگی حرفهای را تحمل کنند. در بسیاری از کشورها علت بالای گرایش به فوتبال درآمد بالای بازیکنان حرفهای است. وقتی بازیکن استعداد هم داشته باشد بنابراین در آن رشته پیشرفت میکند.
سرمربی پیشین صنعت نفت آبادان گفت: در حال حاضر تیم ملی امارات را بررسی کنید. نسل طلایی بازیکنان آنها به پایان رسیده و سطح فنی تیم ملیشان پایین آمده است. بنابراین نیاز است نسل دیگری پیدا کنند و تا آن زمان میتوانند از بازیکنانی که تغییر تابعیت داشتند بهره بگیرند. این موضوع باید توسط نمایندگان ایران و البته تیم ملی موردتوجه باشد و در ارزیابی فنی از رقبای اماراتی و آنالیزهایشان لحاظ شود تا دچار شگفتی نشوند. تیم ملی ایران در مرحله سوم مقدماتی جام جهانی با امارات همگروه است و سپاهان در گروه سوم لیگ قهرمانان آسیا دو با شارجه رقابت میکند.