به گزارش مشرق، با وجود گزارشهایی که از نزدیک بودن عادی سازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی مخابره میشود، اما روایت «ترکی الفیصل» رئیس پیشین اطلاعات سعودی به گونه ای دیگری است و به مثابه رد یا قرار دادن شروط برای این روند و مرتبط کردن آن در درجه اول به فلسطینیان است.
رسانه های رژیم صهیونیستی به دنبال حضور «ریما بنت بندر آل سعود» سفیر عربستان در آمریکا در نشستی با مشارکت اسرائیلی ها در واشنگتن، بسیار درباره عادی سازی روابط میان ریاض و تل آویو خوش بین هستند، به طوری که «یدیعوت آحارنوت» این حضور را به مثابه این دانست که ریاض هنوز عادی سازی را روی میز دارد.
به نوشته رای الیوم، ترکی الفیضل اعلام کرد که عادی سازی با رژیم اسرائیل مادامی که این رژیم با تشکیل کشور فلسطین مخالفت می ورزد، در کار نیست.
وی به کشتار رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری اشاره و اضافه کرد که کشتار اسرائیل فقط علیه غزه نیست، بلکه شامل کرانه باختری نیز می شود.
رای الیوم ادامه داد: الفیصل منصب رسمی در عربستان ندارد، اما دیدگاه مطرح شده از سوی وی بیانگر نگاه سعودی به مساله فلسطین در سایه تداوم تجاوزهای رژیم صهیونیستی است.
الفیصل محدودیت ها درباره حمایت از فلسطین در عربستان را رد کرد و گفت که حمایت گسترده ای از فلسطینیان در رسانه ها و شبکه های اجتماعی وجود دارد.
رای الیوم اضافه کرد: عربستان بر راهکار دودولتی اصرار دارد و اجرایی نشدن آن را به بودن نتانیاهو در اریکه قدرت مرتبط میداند.
الفیصل گفت که باید صادرات سلاح به اسرائیل متوقف شود، زیرا این مثمرثمر واقع خواهد شد و نتانیاهو را به سمت راهکار دودولتی سوق خواهد داد.
رای الیوم نوشت: در حالی که گفته می شود عملیات طوفان الاقصی روند عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل را متوقف کرد، اما نظر ترکی الفیصل این است که این عملیات با هدف برهم زدن مذاکرات آمریکا و عربستان انجام شده است.
عربستان با توجه به جایگاه منطقه ای خود نقش آنچنانی در میانجی گری ندارد و خود را از روند تحولات غزه دور نگه داشته است، دیدگاه این کشور و الفیصل این است که آمریکا اهرم فشار قوی برای فشار بر اسرائیل دارد، اما از آن استفاده نمی کند.