کد خبر 1642692
تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۹
میکروماهواره چمران۱؛ آغاز توسعه منظومه‌های ماهواره‌ای ایران

میکروماهواره چمران۱ با موفقیت در مدار قرار گرفت و فصل جدیدی را در تاریخ صنعت فضایی ایران رقم زد.

به گزارش مشرق، دکتر محرم غیاثوند؛ مدیرگروه ساخت ماهواره چمران۱ با بیان جزئیات بیشتری از ماهواره چمران۱ اظهار کرد: شرکت صنایع الکترونیک ایران به عنوان یکی از پیشران‌های فناوری فضایی کشور پس از پرتاب موفقیت آمیز ماهواره امید در سال ۱۳۸۷ و به منظور توسعه صنعت فضایی در کشور بیش از ۲۰ ماهواره در سکوهای مختلف نانو ماهواره، میکرو ماهواره و مینی‌ماهواره‌ها را توسعه داده است که شامل طیف متنوعی از مأموریت‌های فضاپایه از قبیل تصویربرداری، موقعیت یابی، مخابراتی و تحقیقات فضایی است.

مدیر گروه ساخت ماهواره چمران۱ گفت: ماهواره چمران۱ که به پاس خدمات دانشمند مجاهد شهید دکتر مصطفی چمران، ماهواره چمران۱ نامگذاری شده است یک ماهواره با جرم ۶۰ کیلوگرم، قطر حدود ۹۰ سانتی‌متر و از سری میکروماهواره‌های صاایران است.

غیاثوند تصریح کرد: این ماهواره با همکاری و مشارکت پژوهشگاه هوافضا وابسته به وزارت علوم توسعه داده شده است. اهداف اصلی ماهواره اهداف تحقیقاتی است و مأموریت اصلی آن اثبات فناوری در حوزه اصلاح و ایجاد مانور مداری به شمار می‌رود.

وی گفت: ضرورت اثبات فناوری در این حوزه را به دو دلیل عمده می‌توان تفسیر کرد این است که در ماهواره‌های عملیاتی بعد از تزریق ماهواره در مدار به طور معمول و بنابر فراخور ماموریت، نیازمند اصلاح مدار اولیه ماهواره هستیم و برای توسعه منظومه‌های ماهواره‌ای، نیازمند انتقال ماهواره‌ها از مدار اولیه خود به مدار ثانویه یا مدار عملیاتی هستیم.

وی تصریح کرد: در چنین ماهواره‌هایی، وجود پیشرانش یا رانشگرهای فضایی ضروری است و بر همین مبنا در ماهواره چمران۱ از یک رانشگر فضایی بومی استفاده شده است که توسط بخش دانش بنیان داخل کشور بومی‌سازی شده و مورد استفاده قرار گرفته است.

مدیر گروه ساخت ماهواره چمران۱ گفت: اثبات فناوری این رانشگر در این ماهواره مسیری را برای ماهواره‌های آتی کشور باز خواهد کرد.

غیاثوند گفت: دلیل دوم در ضرورت اثبات فناوری مانور مداری این است که مطابق برنامه ۱۰ ساله فضایی ایران در محور مدیریت ترافیک فضایی نیاز به قابلیت اتصال سامانه‌های فضایی در مدار دارد. اجرای چنین مأموریتی مستلزم وجود رانشگرهای فضایی و زیرسامانه دینامیک پروازی چابک و دقیق است که امکان اجرای مانورهای مداری مرکب شامل تغییر در ارتفاع، تغییر در فاز و تغییر در صفحه مداری را فراهم خواهد کرد.

وی گفت: میکرو ماهواره چمران۱ با داشتن رانشگر فضایی و زیر سامانه دینامیک پروازی به عنوان گام اولیه در تحقق اجرای مانورهای مداری به شمار می‌رود.

غیاثوند گفت: به طور خلاصه مأموریت ثانویه این میکروماهواره ارزیابی عملکرد و دقت زیرسامانه دینامیک پروازی و زیرسامانه رانشگر فضایی به منظور اجرای مانورهای مداری مرکب است.

مدیر گروه ساخت ماهواره چمران۱ گفت: زیرسامانه‌های دیگری که در میکروماهواره چمران۱ استفاده شده است همانند مدیریت توان و انرژی، رایانه مرکزی و زیر سامانه مخابرات مواردی هستند که توسط بخش دانش‌بنیان کشور توسعه پیدا کردند و اثبات عملکرد صحیح آنها در این ماهواره منجر به افزایش قابلیت اطمینان در ماهواره‌های عملیاتی آتی کشور خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: به صورت کلی، پرتاب موفقیت آمیز ماهواره چمران۱ نویدبخش اجرای مأموریت‌های فضایی متنوع در آینده نزدیک است که طی آن امکان اصلاح مدار، انتقال مداری ماهواره‌های عملیاتی، توسعه منظومه‌های ماهواره‌ای و اتصال سامانه‌های فضایی در مدار در آینده‌ای نزدیک فراهم خواهد کرد.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۰:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۵
    0 0
    ما که نفهمیدم چی گفتی ولی اگه بخوایین موفق شین علوم فضایی رو بیارین تو دروس مدرسه و صداوسیما فرهنگ رو جا بنداز ین
  • IR ۱۲:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۶
    0 0
    ...اقایان تمام کنید این وصعیت فعلی را ....دولت بره خواهشا ...تمام کنید این وصعیت را ...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس