به گزارش مشرق، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین منتشر کرد:
معرفی نامزدها برای تصدی مناصب مختلف کمیسیون اروپا در روز سهشنبه هفته قبل توسط «اورزولا فون در لاین» رئیس کمیسیون تغییرات مهمی را به نمایش گذاشت. ترکیب جدید نامزدها در بخشهای مختلف کمیسیون نسبت به دوره قبلی متفاوت است و این امر موجب ایجاد پویاییهایی در داخل کمیسیون، تأثیرگذاری کشورهای عضو و همچنین سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهد شد.
چینش نیروها در کمیسیون
از ۲۶ مقام منصوبشده، ۱۳ مقام متعلق به حزب فون در لاین (EPP) است که با وجود در اختیار داشتن تنها ۲۶ درصد از کرسیهای پارلمان، نیمی از مقامهای کمیسیون را به خود اختصاص داده است. حزب سوسیال دموکرات نیز ۵ مقام و حزب Renew چهار مقام را کسب کردهاند.
احزاب PfE (وطنپرستان برای اروپا) و ECR (اروپاییهای محافظهکار و اصلاحطلب) که مخالف لاین بودند، با وجود داشتن ۲۲ درصد از کرسیهای پارلمان، تنها موفق به کسب دو مقام در کمیسیون شدند. از این دو مقام نیز یکی نماینده مجارستان است که به دلیل نزدیکی کشورش به روسیه، کماهمیتترین مقام (بهداشت و رفاه حیوانات) را به دست آورد و دیگری نماینده ایتالیا است.
نماینده ایتالیا اگرچه از حزب ECR است، اما لاین به او مقام مناسبی (نائب رئیس اجرایی و مسئول همگرایی و اصلاحات) پیشنهاد کرد تا روابط خود را با جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، حفظ کند. این تصمیم با مخالفت سوسیالدموکراتها و لیبرالها مواجه شد، اما لاین روابط با ملونی را مهمتر از این مخالفتها دانست. مجموعه جدید، اگرچه از نظر تعادل جنسیتی تغییر چندانی نسبت به دوره سابق نداشته، اما ۴ مسئولیت از ۶ مسئولیت کلیدی و اجرایی به زنان واگذار شده است.
پیشبینی میشود که یک یا چند تن از اعضای این مجموعه با رأی مخالف پارلمان مواجه شود، اما کلیت آن رأی مثبت خواهد آورد. زمان تأیید نهایی آنها نیز احتمالاً به دلیل مخالفتهای پارلمان با برخی افراد، در دسامبر (آذر) انجام خواهد شد.
سیاست داخلی اتحادیه
در این دوره کشورهای اروپای شرقی نقش پررنگتری در کسب مقامات مهم ایفا کردهاند و نفوذ کشورهای قدیمی مانند فرانسه، اسپانیا و ایتالیا کمتر شده است. این تغییر عمدتاً ناشی از سرسختی سیاستمداران اروپای شرقی نسبت به همتایان غربی در مواجهه با روسیه است که آنها را برای تصدی پستهای مهم مناسبتر ساخته است.
این اقدام اما ممکن است شکافهای تاریخی میان اروپای شرقی با غربی درباره هویت «اروپایی» را عمیقتر کند. همچنین وجود اقلیت بزرگی در پارلمان که مخالف تسریع در اقدامات زیست محیطی از جمله روند کربنزدایی هستند احتمال دارد منجر به اختلافات شدید شود.
انتخاب نماینده اتریش به عنوان مسئول امور داخلی و مهاجرت نیز نشانهای از تمایل به سیاستهای راستگرا در حوزه مهاجرت برای مدیریت مهاجرین غیرقانونی و ممانعت از ورود آنها به اروپا است. لاین با این انتخاب نشان داد که عزم جدی برای حل و فصل مسئله مهاجرین دارد تا از این طریق، نظر افکار عمومی اقشار راستگرا را جلب کرده و از منابع حاصلشده برای حمایت بیشتر از اوکراین استفاده کند.
سیاست خارجی
چین: انتظار میرود انتقادات نسبت به سیاست داخلی چین در حوزه حقوق بشری و سیاستهای اقتصادی و همینطور در جانبداری آن از روسیه افزایش یابد. بنابراین، رابطه جدید اتحادیه اروپا با چین احتمالاً پیچیده و پرچالش و تحت تأثیر جنگ روسیه خواهد بود.
غرب آسیا: با افزایش بیسابقه جنایات ضدبشری رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان، استانداردهای حقوق بشری اروپا زیر سوال رفته و روابط این اتحادیه با بسیاری از کشورهای منطقه تحت فشار قرار گرفته است. با توجه به افزایش جمعیت راستگرایان در پارلمان، احتمال دارد که اتحادیه اروپا به سمت حمایت بیشتر از رژیم اسرائیل حرکت کند و در نتیجه از کشورهای عربی و اسلامی بیش از پیش فاصله بگیرد.
آمریکا: با توجه به سیاستهای اعلامشده کمیسیون اروپا در زمینه بازسازی نظم و امنیت قاره، به نظر میرسد اتحادیه اروپا دیگر منتظر حمایت و هماهنگی با آمریکا در خصوص جنگ با روسیه نخواهد بود. اتحادیه اروپا در دوران این کمیسیون جدید تلاش خواهد کرد تا با نوسازی و افزایش ظرفیتهای دفاعی خود به مقابله با روسیه بپردازد. اگرچه در صورت بازگشت ترامپ به کاخ سفید، روابط این دو طرف با چالشهای زیادی روبهرو خواهد شد، اما اروپا حتی در صورت ریاستجمهوری کاملا هریس نیز امید چندانی به کمکهای آمریکا نخواهد داشت.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.