به گزارش مشرق، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، عصر روز چهارشنبه با سفرای کشورهای عربی در مسکو درباره تشدید تنشها در خاورمیانه گفتگو کرد.
لاوروف در سخنانی در این نشست اعلام کرد که طرف روسی از تمامی طرفهای درگیر میخواهد تا خویشتنداری بیشتری از خود نشان داده و از وخامت بیشتر اوضاع جلوگیری کنند.
در بیانیهای که توسط دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه روسیه منتشر شد، آمده است: «تمامی طرفهای درگیر باید از اقدامات تحریکآمیز خودداری کنند، خویشتنداری و رویکرد مسئولانهای را مطابق با تصمیمات شناخته شده سازمان ملل و شورای امنیت آن نشان دهند.»
طبق این اطلاعات، شرکتکنندگان در این نشست نیز خواستار توقف فوری درگیریهای نظامی در منطقه مناقشه فلسطین و اسرائیل شدند. همچنین نگرانیهایی درباره افزایش خطرات آغاز جنگ گستردهای در خاورمیانه ابراز شد. در این رابطه، وزیر خارجه روسیه و سران هیئتهای دیپلماتیک کشورهای عربی قصد دارند در راستای دستیابی به صلح میان اسرائیل و ایران همکاری بیشتری با یکدیگر داشته باشند.
شورای امنیت به نظارهگر بیقدرتی در بحران خاورمیانه تبدیل شده است
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، شب گذشته اعلام کرد که شورای امنیت سازمان ملل بدون هیچ قدرت تاثیرگذاری، صرفا نظارهگر فرو رفتن خاورمیانه در چاه یک جنگ جدید است.
این دیپلمات روس در نشست شورای امنیت درباره بحران خاورمیانه گفت: «متأسفانه، منطقه خاورمیانه به معنای واقعی کلمه جلوی چشمان ما به سمت جنگی بزرگتر حرکت میکند و شورای امنیت هم بدون هیچ قدرتی صرفاً نظارهگر این وضعیت است.»
نبنزیا تأکید کرد که روسیه حملات اسرائیل به لبنان را به شدت محکوم کرده و خواستار برقراری فوری آتشبس است. علاوه بر این، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل هشدار داد که اسرائیل در حال برنامهریزی برای تشدید مناقشه بین ایران و آمریکا است.
خاورشناس روس: آمریکا با کمک به اسرائیل، بخشی از مناقشه خاورمیانه است
بوریس دالگوف، کارشناس ارشد مرکز مطالعات عربی و اسلامی در موسسه خاورشناسی آکادمی علوم روسیه معتقد است که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده، واشنگتن نمیخواهد مستقیماً وارد مناقشه خاورمیانه شود، ولی مسلماً به طور غیرمستقیم در تشدید این بحران مشارکت دارد.
دالگوف با اشاره به اینکه احتمال وقوع درگیری مستقیم نظامی بین آمریکا و ایران بسیار کم است، زیرا اولویت اصلی واشنگتن در حال حاضر انتخابات ریاست جمهوری است، افزود: «در حال حاضر منافع ایالات متحده در آغاز یک جنگ بزرگ در خاورمیانه نیست، بهویژه درگیری با ایران که منجر به خسارات سنگینی برای آمریکا خواهد شد. بنابراین، بعید است که آمریکا خود را درگیر جنگ مستقیم با ایران کند. اما اظهارات مقامات آمریکایی که از اسرائیل در برابر موشکهای ایرانی حمایت خواهند کرد، احتمالاً به واقعیت تبدیل شود.»
این شرقشناس روس همچنین پیشبینی کرد که اسرائیل به عملیات زمینی خود برای تقویت امنیت خود ادامه خواهد داد و ممکن است تلاش کند بخشهایی از جنوب لبنان را اشغال کند. علاوه بر این، او بعید ندانست که اسرائیل به اهداف خاصی در خاک ایران و یا نیروهای ایرانی در خاک سوریه یا سایر مناطق حمله کند.
مجله "میلیتاری واچ" ( Military Watch) روز گذشته، چهارشنبه، گزارش داد که آسیبهای وارده به اسرائیل از حملات موشکی ایران میتواند به توقف پیشرویهای این کشور در خاک لبنان کمک کند. پیشبینی میشود که حملات تلافیجویانه احتمالی از سوی اسرائیل باعث تقویت روحیه مخالفان آن در سراسر منطقه شود.
در همان روز، ایستگاه رادیویی "Israel National News" گزارش داد که در نتیجه حمله موشکی ایران به اسرائیل، حدود ۱۰۰ خانه در شهر خُدهاشارون آسیب دیده است.