فروش "قرص برنج" ممنوع است/ علائم مسمومیت با حشره‌کش‌ها

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو اعلام کرد که عرضه قرص برنج توسط فروشندگان سم و عطاری‌ها ممنوع است و در ادامه علائم مسمومیت ناشی از حشره‌کش‌ها را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، زهرا جهانگرد به مناسبت هفته ملی پیشگیری از مسمومیت‌ها، درباره پیشگیری از مسمومیت با مواد شیمیایی اظهار کرد: نکته مهمی که در مورد پیشگیری از مسمومیت‌ها وجود دارد این است که باید محصولات خانگی خطرناک مثل لوله‌بازکن، جوهر نمک، جرم‌گیر، محلول سفیدکننده و لکه‌بر، مواد ‏شوینده، ‏گاز پاک‌کن، داروها و مواد شیمیایی دیگر را در بسته‌بندی اصلی آن‌ها و با درب بسته ‏نگهداری کنید. همچنین افراد در هنگام استفاده از مواد شیمیایی باید برچسب ظروف سموم و مواد دفع آفات را ابتدا کاملاً مطالعه و سپس دقیقاً مطابق آن عمل کنید.

علائم خطرناک مسمومیت با حشره‌کش‌ها

وی با هشدار نسبت به استفاده از برخی حشره‌کش‌ها افزود:‌ از به‌کار بردن مقادیر بیش‌از حد توصیه‌شده سموم برای مقاصد کشاورزی خودداری کنید و توجه داشته باشید که علائم و نشانه‌های مسمومیت با برخی از سموم موش‌کش می‌تواند به‌صورت تأخیری ( ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از مصرف) ظاهر شوند.

جهانگرد ادامه داد: علائم و نشانه‌های مسمومیت با گروه مهمی از حشره‌کش‌ها (موسوم به ترکیبات ارگانوفسفره) با تهوع، استفراغ، دردهای شکمی، اسهال، اشک ریزش، آبریزش از بینی، تعریق، تنگی نفس، افت فشارخون، تنگی مردمک چشم، اختلالات قلبی و عصبی همراه است.

فروش قرص برنج ممنوع است

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو ضمن هشدار نسبت به مصرف قرص برنج با هدف جلوگیری از آفت‌زدگی بیان کرد: سم «فسفید آلومینیوم» که به عنوان قرص برنج در میان مردم شناخته می‌شود یک کالای قاچاق است؛ بنابراین عرضه آن توسط فروشنده‌های سم و عطاری‌ها ممنوع و دارای مجازات است.

گاز متصاعدشده از قرص برنج هم کشنده است!

وی هشدار داد: از نگهداری محصولات خطرناک مانند قرص برنج در منزل، آشپزخانه و کمد اجتناب کنید زیرا گاز حاصل از آن می‌تواند کشنده باشد.

۲ ماده بی‌ضرر برای دفع آفات غلات

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو تأکید کرد: برای پیشگیری از آفت‌زدگی غلات، برنج و حبوبات در منزل، به جای استفاده از قرص برنج که بسیار سمی و کشنده است، از سیر و نمک که کاملاً بی‌خطر است، استفاده کنید.

جهانگرد گفت: در صورت مسمومیت اتفاقی یا تعمدی با قرص برنج، مصدوم باید بدون اتلاف وقت به بیمارستان منتقل شود.

از ترکیب مواد شیمیایی بپرهیزید

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو با بیان این‌که باید از اختلاط مواد شیمیایی مانند جوهر نمک و جرم‌بر با فرآورده‌های سفیدکننده خودداری شود، تصریح کرد: بخارات و گازهای ناشی از این اختلال بسیار سمی و خفه‌کننده است. پس از مصرف مواد شوینده، سفیدکننده، جرم بر و لوله‌بازکن در محیط‌های دربسته و کوچک مانند دستشویی و حمام به‌هیچ‌عنوان در این مکان‌ها توقف نکنید چرا که گازهای تولیدشده در فضای کوچک، خفه‌کننده و سمی است. هنگام استفاده از مواد شیمیایی حتماً از وسایل محافظت‌کننده مانند دستکش بلند، کفش نفوذناپذیر، لباس آستین‌بلند، شلوار بلند و جوراب استفاده کنید.

ایجاد استفراغ در فرد مسموم ممکن است خطرناک باشد

وی با بیان این که در هنگام بروز مسمومیت با مواد شیمیایی بیمار باید به بیمارستان منتقل شود، تصریح کرد: ایجاد استفراغ در ‏مسمومیت با ‏مواد نفتی و برخی از داروها جان بیمار را به خطر می‌اندازد بنابراین باید توجه داشته باشید که ایجاد استفراغ در فرد مسموم، همیشه بهترین راه خارج کردن سم از بدن نیست.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۶
    0 0
    سیر در نمک بوی بدی برای برنج ایجاد میکنه و نمک هم طعمش را درسته که با شستن طعم نمک میره ولی ممکنه باز طعمش بمونه یا درست شسته نشه بهتر از هردو اینا میخک هست چند تا بندازین تو ظرف یا گونی برنج دیگه حشره نمیزنه بعد هم پاک کنین و میخک ها را برگردونین تو کیسه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس