به گزارش مشرق، مؤسسه آمریکایی که در تایوان روابط غیررسمی را مدیریت میکند، اعلام کرد که اینگرید لارسون (Ingrid Larson) مدیر اجرایی دفترش در واشنگتن برای ملاقاتهایی از ۲۸ اکتبر تا ۱ نوامبر (۷ تا ۱۱ آبان) به تایوان سفر کرده است.
بر اساس بیانیه کوتاه موسسه یاد شده، «این سفر بخشی از تعهد قوی ایالات متحده به تایپه و پیشرفت شراکت ایالات متحده و تایوان است».
بنا براین بیانیه، لارسون قرار است در مورد ادامه همکاری بین ایالات متحده و تایوان در مورد موضوعات مورد علاقه دوجانبه مانند امنیت منطقهای، تجارت و سرمایهگذاری سودمند متقابل، روابط بین مردم، آموزش و فرهنگ گفتوگو کند.
این سفر در حالی انجام میشود که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق و نامزد جمهوریخواه انتخابات آتی ریاستجمهوری آمریکا، در ماه ژوئیه (تیر/ مرداد) و در روزهای اخیر بارها اعلام کرده است که تایوان باید هزینه دفاع خود را به ایالات متحده بپردازد و این جزیره شرکتهای آمریکایی مرتبط با نیمههادیها را تصاحب کرده است.
ارزش رسید سپردهگذاری آمریکا در شرکت تولید نیمههادی تایوان که بزرگترین سازنده تراشه جهان و تامینکننده اصلی شرکتهایی مانند «انویدیا» و «اپل» محسوب میشود، روز دوشنبه ۴.۳ درصد کاهش یافت. ارزش سهام این شرکت در فهرست تایپه نیز امروز (سهشنبه) ۲ درصد افت کرد.
چو جونگ تای، نخست وزیر تایوان، روز سهشنبه، در مورد آخرین اظهارات ترامپ، لحنی دیپلماتیک به خود گرفت و گفت که روابط تایوان با ایالات متحده بر اساس متحدان دموکراتیکی است که طرز تفکر مشابهی دارند.
او گفت: فکر میکنم که احزاب سیاسی اصلی آمریکا در مورد روابط بین آمریکا و تایوان اجماع بالایی دارند.
کو جیه هوئی وزیر اقتصاد تایوان نیز با بیان اینکه به اظهارات «دوستان بین المللی» احترام میگذارد به خبرنگاران گفت: روابط میان آمریکا و تایوان در طول زمان به طور پیوسته توسعه یافته است و هر دو طرف نگرش مشابهی نسبت به تایوان دارند.
آمریکا بدون آنکه روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان داشته باشد، مهمترین حامی بینالمللی و تامینکننده سلاح این جزیره محسوب میشود.
تایوان پیشتر نیز در دولت ترامپ در سالهای ۲۰۱۷-۲۰۲۱ از حمایت قابل توجهی برخوردار شده بود. بخش مهم این حمایت به فروش تسلیحات نظامی مربوط بود که در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا ادامه یافت.
ترامپ در سال ۲۰۱۶، اندکی پس از پیروزی در انتخابات، با رئیس وقت تایوان، تسای اینگ ون، صحبت کرد. این امر از آنجا که آمریکا به طور رسمی دولت تایوان را به رسمیت نمیشناسد خشم پکن را برانگیخت و تایپه را امیدوار کرد.
از سال ۱۹۷۹ زمانی که ایالات متحده، جمهوری خلق چین تحت کنترل کمونیستها را به رسمیت شناخت، واشنگتن و تایپه هیچ رابطه رسمی دیپلماتیک یا نظامی نداشتهاند.