به گزارش مشرق، کانال تلگرامی روی میز نوشت:
دیروز (چهارشنبه ٩ آبان) مجمع عمومی سازمان ملل طی قطعنامه ای بار دیگر از آمریکا خواست تا به تحریم های اقتصادی، تجاری و مالی خود علیه کوبا پایان دهد.
این قطعنامه با عنوان «لزوم پایان دادن به تحریم اقتصادی، تجاری و مالی ایالات متحده آمریکا علیه کوبا» با ۱۸۷ رأی موافق، دو رأی مخالف (اسرائیل و آمریکا) و یک رأی ممتنع (مولداوی) به تصویب رسید.
اگرچه این قطعنامه هم مانند سایر قطعنامه های مجمع عمومی غیر الزام آور است، اما نتیجه آن یک موضوع را به خوبی روشن می سازد و آن جایگاه آمریکا در بین کشورهای جهان است. ( البته در جایی که می توانند بدون تنبیه شدن نظر دهند)
آمریکا برای اولین بار فروش تسلیحات به کوبا را از طریق تحریم تسلیحاتی در ١۴ مارس ١٩۵٨ در زمان رژیم باتیستا که تحت حمایت امریکا بود، ممنوع کرد.
انقلاب کوبا منجر به ملی شدن پالایشگاههای نفت در کوبا، وضع مالیات های بالای وارداتی ایالات متحده و مصادره دارایی های اقتصادی متعلق به اتباع ایالات متحده شد. امریکا در سال ١٩۶٠ با تحریم گسترده کلیه صادرات به کوبا، به استثنای غذا و دارو، مقابله به مثل کرد ولی بدنبال بحران موشکی ١٩۶٢ آن استثناء را هم لغو و محاصره کاملی را علیه کوبا اعمال کرد.
این تحریم ها عمدتاً از طریق قانون تجارت با دشمن در سال ١٩١٧، قانون اصلاح کمک خارجی در سال ١٩۶١، مقررات کنترل داراییهای کوبا در سال ١٩۶٣، قانون دموکراسی کوبا در سال ١٩٩٢، قانون هلمز-برتون ۶ و ١٩ ( منع تجارت اتباع آمریکا با اتباع کوبا) اعمال می شود. همچنین آمریکا در سال ١٩٩٩ این قانون را به تمام شرکتهای خارجی گسترش داد.
شدت تحریم های اعمال شده توسط ایالات متحده باعث شده است که سازمان ملل از سال ١٩٩٢ قطعنامه های سالانه ای را برای تعلیق این تحریم ها تصویب کند.
مجمع عمومی در قطعنامه دیروز مجدداً از همه کشورها درخواست کرد که از اعلام یا اعمال قوانین و اقدامات محدودکننده، در راستای تعهدات خود بر اساس منشور سازمان ملل متحد و قوانین بینالمللی، که از جمله بر آزادی تجارت و دریانوردی تأکید میکنند، خودداری کنند.
در این قطعنامه آمده است: «[مجمع عمومی] بار دیگر از کشورهایی که چنین قوانین و اقداماتی را اعمال کرده و ادامه میدهند میخواهد اقدامات لازم برای لغو یا بیاعتبار کردن آنها را در اسرع وقت مطابق با رژیم حقوقی خود انجام دهند.»
مجمع عمومی همچنین طی این قطعنامه تصمیم گرفت دستور کار با عنوان «ضرورت پایان دادن به تحریم اقتصادی، تجاری و مالی تحمیلی ایالات متحده آمریکا علیه کوبا» را در دستور کار موقت اجلاس سال آینده قرار دهد.
تجربه تحریمها آمریکا علیه کوبا و گسترش دامنه تحریمها در قریب به ٧٠ سال گذشته نشان می دهد که تصور لغو تحریمها ساختارمند و قانونی شده توسط روسای جمهور آمریکا امری تقریبا غیرممکن است ولو آنکه تمام کشورهای جهان ( به غیر از رژیم صهیونیستی) از آمریکا بخواهند تا در تحریمهای امریکا تجدیدنظر کند. روسای جمهور آمریکا فقط می توانند تحریمها را افزایش دهند و در زمینه لغو آنها تقریبا هیچ کاره اند فقط شاید تک رئیس جمهوری بتواند کمی تحریمها را شل کند که رئیس جمهور بعدی آن را مجددا سفت کند.
این صحبت مایوس کننده است ولی باید با تأسف بپذیریم که تحریمهایی که در امریکا قانونمند می شود تحریمهای غیرقابل لغو هستند زیرا با هدف اسارت کشورها وضع شده اند و اگر کشوری می خواهد آزادی خود را حفظ کند باید به لغو تحریمها فکر نکند و به قول حافظ: «طرحی نو در اندازد.»
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.