کد خبر 1658490
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۸
تداوم امتیازگیری ترکیه در قاره سیاه

روابط ترکیه با دو کشور نیجر و سنگال در ۱۰ روز اخیر، نشان دهنده عزم آنکارا برای دریافت امتیازات اقتصادی بیشتر از کشورهای آفریقایی است.

به گزارش مشرق، باز هم یک سیاستمدار آفریقایی مهمان کاخ ریاست جمهوری ترکیه بود. باسیرو دیومای دیاخار فایه رئیس جمهور سنگال در آنکارا و در دیدار با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، خواستار افزایش حجم مبادلات تجاری دوطرفه و گسترده شدن فعالیت پیمانکاران ترک در کشورش شد.

طی چند سال گذشته، ترکیه بخش قابل توجهی از توان دیپلماتیک خود را بر روی توسعه رابطه با کشورهای آفریقایی معطوف کرده است.

در زمانی که در سال 2002 میلادی حزب عدالت و توسعه در ترکیه به قدرت رسید، این کشور در قاره آفریقا مجموعاً 12 سفارتخانه داشت. اما طی دو دهه زمامداری حزب اردوغان، تعداد سفارتخانه‌های ترکیه در آفریقا 4 برابر شده و به عدد 48 رسید.

اگر چه هنوز میزان صادرات کالا از بازارهای ترکیه به آفریقا در حد ایده آل نیست، اما صدها پیمانکار ترکیه در کشورهای آفریقایی مشغول فعالیت هستند واردوغان امیدوار است که نفوذ سیاسی و فرهنگی در کشورهای قاره سیاه را به سرمایه اقتصادی تبدیل کند.

تداوم امتیازگیری ترکیه در قاره سیاه

ترکیه – سنگال و روابط راهبردی

اردوغان در کنفرانس مطبوعاتی در حضور فایه اعلام کرد: «سنگال کشوری است که ترکیه با آن نزدیک‌ترین روابط را در غرب آفریقا دارد. ما به دنبال این هستیم که بیشترین کمک را به ثبات و رفاه قاره آفریقا انجام دهیم. ما به تازگی یادداشت تفاهمی را امضا کرده‌ایم که روابط ما را به سطح مشارکت راهبردی ارتقا می‌دهد».

رییس جمهور ترکیه به این اشاره کرده که چند اولویت مهم از جمله مبارزه با تروریسم، انرژی، کشاورزی، شهرسازی، فرهنگ و آموزش عالی، از مهمترین موارد برای توسعه همکاری بین ترکیه و سنگال است. پیداست منظور روشن اردوغان از همکاری در مبارزه با تروریسم، به معنی این است که سنگال نیز به زودی به یکی از خریداران پهپادهای مسلح و دیگر دستاوردهای صنایع دفاعی ترکیه تبدیل خواهد شد.

3 میلیارد دلار در یک بازه زمانی کوتاه

حجم تجارت سالانه بین ترکیه و سنگال به 500 میلیون دلار رسیده و قرار است به زودی به 1 میلیارد دلار برسد. اگر چه این رقم در مقایسه با حجم تجارت ترکیه با کشورهای اروپایی در رده پایینی است، اما باید این واقعیت را نیز به درستی ارزیابی کنیم که تقریباً مهمترین پروژه‌های عمرانی و اجرایی اقتصاد سنگال در دست ترک هاست و شرکت‌های ترکیه‌ای در یک بازه کوتاه در سنگال، ارزش کل سرمایه‌گذاری‌ها و پروژه‌های قراردادی خود را به 3 میلیارد دلار رساندند.

اگر چه سنگال کشور ثروتمندی به شمار نمی‌آید اما رییس جمهور بلندقامت و جوان این کشور، با سخن گفتن از مفاد عمده سند بالادستی چشم‌انداز سنگال 2050 به این اشاره کرده که توسعه روابط اقتصادی در اولویت نخست قرار گرفته است.

اردوغان نیز اعلام کرد: «ترکیه آماده است در برنامه تحول ملی سنگال 2050 نقش جدی بر عهده بگیرد. ما در مبارزه با تروریسم و به‌ ویژه همکاری امنیتی و ارتباط در صنایع دفاعی، گام‌های بلندی برداشتیم و سنگال در مبارزه با شبکه تروریستی فتح الله گولن، با ما همکاری ارزنده‌ای داشته است. شک ندارم که این حمایت و همبستگی در دوره آینده نیز ادامه خواهد داشت. همچنین در حوزه سیاست خارجی، همفکری بالایی داریم و نگرش سنگال بر اساس راه حل دو دولتی در قبال مسئله فلسطین بسیار ارزشمند است. کارنامه امپریالیست‌ها در قاره آفریقا نشان داد که نمی‌توان با خون، کشتار و اشک کودکان، آینده صلح‌آمیز ساخت. ما معتقدیم که همین حقیقت در غزه و لبنان نیز آشکار خواهد شد. کسانی که به دنبال امنیت از طریق ظلم و ستم هستند، به گرداب بسیار بزرگتری از ناامنی کشیده خواهند شد. ما کوچکترین شکی در این مورد نداریم».

تداوم امتیازگیری ترکیه در قاره سیاه

اردوغان اظهار امیدواری کرد که سنگال در این حوزه‌ها، راه را برای فعالیت مهندسین و پیمانکاران ترکیه به تمامی هموار کند:

بها دادن به آموزش عالی و ساخت مدارس و دانشگاه‌های مدرن.

پروژه‌های زیرساختی در بخش‌های حمل و نقل، آبرسانی و انرژی.

انبوه‌سازی مسکن.

تسلیح و تجهیز مراکز نظامی و انتظامی.

آموزش فنی و حرفه‌ای و دیجیتالی شدن و اشتغال جوانان در زمینه‌های صنعتی‌سازی و کشاورزی.

در دیدار اردوغان و فایه رییس جمهور سنگال، «یادداشت تفاهم ایجاد شورای عالی همکاری استراتژیک بین جمهوری ترکیه و جمهوری سنگال» بین دو کشور به امضا رسید.

یادداشت تفاهم همکاری در زمینه شهرسازی، یادداشت تفاهم در زمینه انرژی و هیدروکربن، یادداشت تفاهم در زمینه همکاری در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه آموزش عالی از مهمترین اسنادی بود که در دیدار مقامات ترکیه و سنگال به امضا رسید.

ترکیه به دنبال معادن نیجر

نیجر یکی از فقیرترین کشورهای جهان است. اما از حیث معادن اورانیوم، مس، فسفات، آهن، منگنز، مواد معدنی کمیاب مانند لانتانیم و اسکاندیم، بسیار غنی است. طی روزهای اخیر، گزارش شده که یادداشت تفاهم جدیدی بین ترکیه و نیجر امضا شد که انتظار می‌رود آورده مالی بالایی برای پیمانکاران بخش معدن ترکیه به همراه بیاورد.

تداوم امتیازگیری ترکیه در قاره سیاه

آلپ ارسلان بایراکتار وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه در دیدار با ابرچی عثمانه وزیر معادن نیجر «یادداشت تفاهم همکاری در زمینه معدن بین وزارت انرژی و منابع طبیعی جمهوری ترکیه و وزارت معادن جمهوری نیجر» را امضا کرد.

در چارچوب یادداشت تفاهم امضا شده، تبادل اطلاعات، مذاکرات در سطح رسمی، رایزنی بین وزارتخانه‌ها و نهادهای ذیربط، همکاری در جهت منافع متقابل و پروژه‌های ظرفیت‌سازی تشویق خواهد شد و فعالیت‌های همکاری برای حمایت از توسعه پایدار از طریق معدن انجام خواهد شد.

علاوه بر این، شرکت‌های بخش دولتی و خصوصی ترکیه تشویق خواهند شد تا در بخش معدن نیجر فعالیت کنند و در مورد اکتشاف و بهره‌برداری از منابع معدنی در مناطق مختلف این کشور آفریقایی فعالیت کنند.

این در حالی است که قبلاً هم یک یادداشت تفاهم دیگر به منظور همکاری در زمینه نفت و گاز طبیعی بین دو کشور امضا شده است.

در پایان باید گفت: طی سالیان اخیر کشورهایی همچون چین، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، روابط اقتصادی وسیعی با کشورهای آفریقایی داشته‌اند و ترکیه نیز تلاش می‌کند در این میدان، سهم بیشتری به دست بیاورد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 5
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۱
    4 3
    مرحوم‌رییسی هم کنش دیپلماتیک و ...بسیار فعال و جدی داشت که متاسفانه با شهادتش به فراموشی سپرده شد
  • آنتی تزویر IR ۲۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۱
    0 2
    بلاشک سرنوشت بسیار شومی در انتظار ترکیه هستش!!باید تاوان خون صدها هزار نفرشیعه وسنی وترکمن وایزدی عراق وسوریه راپس بدهند که خواهند داد!!
  • IR ۰۱:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۲
    1 2
    نفع این همه مثلا فعالیت برای مردم ترکیه بدبختی و فلاکت و تورم بیشتر هست ولاغیر، یعنی ذات سرمایه داری نفعی برا مردم عادی ندارد و این همان راهی هست که آقای پزشکیان داره میره، سال بعد بیشتر مردم ایران متوجه میشوند رای به چه چرت و پرتی داده اند...» از طرف یک کارگر با دستمزد ماهانه حدود ۱۰/۶۰۰/۰۰۰ تومان
  • IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۲
    0 3
    اونا دیگه چقدر ابله وبدبخت هستند که به اردوغین منافق امتیازمیدن؟!!!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس